#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/05/2012 22:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νταβούτογλου: "Αισθάνομαι... Μακεδόνας"!Σε εκδήλωση που οργάνωσε στο Σικάγο μια σλαβομακεδονική οργάνωση βραβεύτηκαν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα αλλά και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταούτογλου, παρουσία μάλιστα και του προέδρου των Σκοπίων.

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι λαμβάνει το βραβείο αυτό της σλαβομακεδονικής οργάνωσης εξ ονόματος 75 εκατομμυρίων Τούρκων φίλων της ΠΓΔΜ και σημείωσε ότι η χώρα του θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ και το δικαίωμα επιλογής του λαού της χώρας οπουδήποτε στον κόσμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ υπό το συνταγματικό της όνομα και πως η Τουρκία, πάντα, ακόμη και στον επόμενο αιώνα, την επόμενη χιλιετία, θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ.

“Δεν είμαι μόνο μεγάλος και ειλικρινής φίλος της Μακεδονίας, αλλά επίσης Μακεδόνας”, ειπε χαρακτηριστικα ο κ.Νταβούτογλου προσθέτοντας ότι η φιλία των δύο χωρών θα συνεχιστεί για πάντα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε ότι δεν μετέβη στο Σικάγο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ διότι η χώρα του δεν πρόκειται να λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

Η αποστολή της ΠΓΔΜ που μετέβη στο Σικάγο αποτελείται από τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, τον υπουργό 'Αμυνας, Φάτμιρ Μπεσίμι και τους πρέσβεις της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.

Ο κ.Γκρούεφσκι, σε συνέντευξη του στο στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ "ΜΙΑ", σημείωσε ότι αν ήταν στη θέση του κ.Ιβάνοφ δεν θα μετέβαινε στο Σικάγο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για "τη φανερή αδιαφορία των ισχυρότερων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ προς την χώρα και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα με οποιοδήποτε κόστος ".

Ο κ.Γκρούεφσκι σημείωσε ότι οι ισχυρές χώρες του ΝΑΤΟ "καλούν" την ΠΓΔΜ μόνον όταν τη χρειάζονται, όπως το 1999 όταν η χώρα του παρείχε λογισμική στήριξη για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας ή για να αποστείλει στρατιώτες στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, ενώ όταν δεν τη χρειάζονται χρησιμοποιούν διγλωσσία και επικαλούνται την αρχή της αλληλεγγύης στους κόλπους της Συμμαχίας και την ανάγκη ύπαρξης ομοφωνίας για τη λήψη των αποφάσεων.

"Ο κύριος υπαίτιος που δεν μπορούμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ έχει όνομα και λέγεται Ελλάδα. Χωρίς καμία αμφιβολία, η Ελλάδα, τις τελευταίες δύο δεκαετίες αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για να μην αναπτυχθούμε και να μην προοδεύσουμε και χρησιμοποιεί το ζήτημα της ονομασίας για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Ο μοναδικός στόχος της χώρας αυτής είναι να αλλάξει το όνομα του κράτους μας, να αλλάξει το όνομα του λαού μας και της γλώσσας μας", ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι.

Ο κ.Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι ακόμη και να υπάρξει, στη Σύνοδο του Σικάγο, κάποια αλλαγή των συμπερασμάτων του Βουκουρεστίου σχετικά με την ΠΓΔΜ, σε επίπεδο διατύπωσης, αυτό δεν πρόκειται να σημαίνει απολύτως τίποτε για τη χώρα του, από τη στιγμή που δεν θα λάβει πρόσκληση για να καταστεί μέλος της Συμμαχίας.

Εξάλλου, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε συνάντηση, στο Σικάγο, με τον ομόλογο του της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και για τους τρόπους με τους οποίους η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας θα μπορούσε να αντικατοπτριστεί στα τελικά Συμπεράσματα της Συνόδου, αναφορικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ιβάνοφ υπογράμμισε τα επιχειρήματα και τις προσδοκίες της ΠΓΔΜ ενώ ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και κατά τη Σύνοδο του Σικάγο αλλά και αργότερα, η ΠΓΔΜ μπορεί να υπολογίζει στην ανεπιφύλακτη στήριξη της Τουρκίας, η οποία θα πράξει παν το δυνατό για να τη βοηθήσει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 20/05/2012 22:42:20

  Mογγόλος είσαι Νταβούτογλου!!!!!!!

 2. m.s avatar
  m.s 20/05/2012 22:46:52

  λέτε να έχει αντίρρηση να δεχτεί και οι Κούρδοι να ονομάσουν το κράτος τους όπως θέλουν;

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ m.s 20/05/2012 23:15:17

   Βέβαια, βέβαια εξάλλου και αυτός και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί είναι τόσο άνετοι και open-minded, ώστε τους ενόχλησε ένα τεχνητό βίντεο με την Αγια Σοφιά φέρουσα τον χριστιανικό σταυρό !!!
   Ποια ήταν η απάντηση της ελληνικής πλευράς για τις δηλώσεις στήριξης στη fyrom;

 3. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 20/05/2012 23:01:25

  Ε, ναι, είναι λογικό. Μπορεί κάποτε στο παρελθόν να ήρθε η μάνα του στην Χαλκιδική και να βρήκε κάναν δικός μας μορφονιό και έτσι έγινε η ζημιά...

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 20/05/2012 23:13:54

  Τυχερούληδες Σκοπιανοί! άντε βρε, έρχεται το Μητσοτακέικο να σας αναγνωρίσει!

  • airman avatar
   airman @ ΕΥΑ 21/05/2012 00:24:17

   Πέρασαν 10 χρόνια κι ακόμα θυμόμαστε το όνομα;
   Αυτό το πείσμα! Ούτε η Ντόρα τόσο για να γίνει Πρωθυπουργός!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ airman 21/05/2012 16:18:54

    Κακομελέτα κι έρχεται...

    • Dee Jay Stelios avatar
     Dee Jay Stelios @ ΕΥΑ 21/05/2012 23:16:34

     Μη μας αγριεύεις καλή μου Εύα,τέτοιο εφιάλτη να μην τον ζήσουμε please.......

 5. Μάνια avatar
  Μάνια 20/05/2012 23:37:32

  Οτι του φανεί του Λωλοστεφανή!

 6. airman avatar
  airman 20/05/2012 23:47:50

  Τα Βαλκάνια αποτελούν χώρο ζωτικού ενδιαφέροντος για τα συμφέροντα της Τουρκίας, διότι αποτελούν τη γέφυρα με την Ευρώπη. Η “εισβολή” επιχειρείται με τη χρήση της ισλαμικής και οθωμανικής ταυτότητας, επιδιώκοντας μεθοδευμένα να αφυπνίσει μουσουλμανικές μειονότητες της βαλκανικής χερσονήσου και να τις επανασυνδέσει με το οθωμανικό παρελθόν. Η διείσδυση και η παρουσία της Τουρκίας στα Βαλκάνια έχει διπλή στόχευση. Αφενός την ενδυνάμωση του μουσουλμανικού παράγοντα και την ενίσχυση του μουσουλμανικού τόξου και αφετέρου την υποβάθμιση και - ει δυνατό - τον εκμηδενισμό της παρουσίας της Ελλάδας. Στο πνεύμα αυτό ο κ. Νταβούτογλου κατά την επίσκεψή του στο Σεράγεβο τον Οκτώβριο του 2009 ανέφερε τα εξής: «Θέλουμε μια νέα Βαλκανική, που θα βασίζεται στον πολιτικό διάλογο, στην οικονομική αλληλεξάρτηση και συνεργασία, στην ενσωμάτωση, στην πολιτιστική αρμονία και ανοχή. Αυτά ήταν τα οθωμανικά Βαλκάνια. Θα επανεγκαθιδρύσουμε αυτά τα Βαλκάνια. Οι οθωμανικοί αιώνες των Βαλκανίων είναι μια επιτυχημένη ιστορία. Σήμερα πρέπει να την επανεφεύρουμε». Στο ίδιο πνεύμα ο Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν, σε αποστροφή της επινίκιας ομιλίας του μετά τις εκλογές της 12ης Ιουνίου 2011, είπε ότι «Η μέση Ανατολή, ο Καύκασος και τα Βαλκάνια έχουν κερδίσει, όπως ακριβώς και η Τουρκία».
  Η Βουλγαρία αποτελεί χώρα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος τόσο λόγω των κοινών συνόρων όσο και εξαιτίας της τουρκικής μειονότητας που αριθμεί περί το ένα εκατομμύριο. Η μειονότητα έχει αυτόνομη εκπροσώπηση στη Βουλγαρικό Κοινοβούλιο, έχει συμμετάσχει σε κυβερνήσεις και αποτελεί γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών. Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στην οποία υφίσταται μουσουλμανικός πληθυσμός, έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με την Τουρκία με σκοπό να εξασφαλίσει βοήθεια για την επιβίωσή της. Με την ενεργητική διπλωματία του κ. Νταβούτογλου, οι μουσουλμανικοί θύλακες έχουν φτάσει στο σημείο να αναγνωρίζουν την Τουρκία περίπου ως μητέρα - πατρίδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Βοσνία έχει προσδεθεί στο άρμα της Τουρκίας σε τέτοιο βαθμό ώστε οι Σερβοβόσνιοι να αναγκασθούν να καταγγείλουν ότι η Άγκυρα αναμειγνύεται στα εσωτερικά της χώρας. Σε ότι αφορά την Αλβανία, η συνεργασία είναι πολυδιάστατη. Μεταξύ των δύο χωρών έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα στενή στρατιωτική συνεργασία, στο βαθμό που η Αλβανία να μπορεί να θεωρηθεί προτεκτοράτο της Τουρκίας, εξαιτίας της μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα. Σημειωτέον ότι η Αλβανία το 1994 έγινε μέλος της “Ισλαμικής Διάσκεψης” μετά από πρόταση της Τουρκίας. Το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί χώρο άμεσου ενδιαφέροντος για την Τουρκία, λόγω της τουρκικής μειονότητας που βρίσκεται στην περιοχή του Πρίζρεν αλλά και της θρησκευτικής συγγένειας. Το ενδιαφέρον αυτό μεταφράζεται σε οικονομική και κάθε είδους βοήθεια. Στην αγκαλιά της Τουρκίας έχει πέσει και η FYROM, κυρίως λόγω της αντίθεσης που έχει με την Ελλάδα για το όνομα. Σκόπιμο είναι να σημειωθεί ότι στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο έχει αναζωπυρωθεί και το φαινόμενο του “τουρκαλβανισμού”. Η δε ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου έχει δώσει τροφή για την υλοποίηση του οράματος της “Μεγάλης Αλβανίας”, γεγονός που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους Αλβανούς της FYROM ενώ ανακινείται και από τους φερόμενους ως “Αλβανοτσάμηδες” η ρητορική για βλέψεις προς την Ήπειρο.
  Η τουρκική εξωτερική πολιτική μπορεί και εφαρμόζει την αρχή της ”ήπιας ισχύος”, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο άσκησής της τόσο τις μειονότητες που εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές, συνδέοντάς τες με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όσο και τους φιλικούς δεσμούς με χώρες της περιοχής χωρίς ιδιαίτερα ισχυρή εθνική ταυτότητα. Σε ότι αφορά τις μειονότητες, δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι - εάν οι περιστάσεις το απαιτήσουν - θα επιχειρηθεί να κλονίσουν εκ των έσω όσα συμπεριελήφθησαν σε όρους διεθνών συνθηκών, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για τη μετατροπή των μουσουλμανικών θυλάκων στα Βαλκάνια σε ερείσματα και μοχλούς της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και για την Ελλάδα.
  Είναι γεγονός ότι μετά την επικράτηση των «νεο-οθωμανών» το 2002, έχουν πολλαπλασιασθεί οι επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη, όπου η τουρκική ανάμειξη έχει αποκτήσει μεγαλύτερο πολιτικό βάθος. Το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τόσο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ όσο και ο Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν μόνο τυχαίο δεν είναι. Η Άγκυρα προσπαθεί να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης υφίστανται διακρίσεις, ώστε να προσδώσει υπόσταση σε μια εκστρατεία κατά της Ελλάδας, μετατρέποντας έτσι τη μειονότητα σε μοχλό πολιτικής πίεσης. Σημειωτέον ότι το 2007, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για το θέμα, ο κ. Γκιούλ (ως Υπουργός Εξωτερικών τότε) είχε προτείνει να αρχίσει διμερής διαπραγμάτευση, κάνοντας με τον τρόπο αυτό σαφείς τις προθέσεις της Άγκυρας να αποκτήσει λόγο για μια εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας.
  Στη Θράκη η μειονοτική ηγεσία, καθοδηγούμενη από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ελέγχεται πλήρως από την Άγκυρα. Έχοντας συγκροτήσει ένα πυκνό εξουσιαστικό δίκτυο, το οποίο διαθέτει πολλά χρήματα και την αμέριστη πολιτική στήριξη του τουρκικού κράτους, διατηρεί ασφυκτικό έλεγχο, καταπνίγοντας κάθε φωνή χειραφέτησης εντός της μειονότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Πομάκοι, που αριθμητικά αποτελούν το ήμισυ περίπου της μειονότητας, στους κόλπους των οποίων τα τελευταία χρόνια έχει εκδηλωθεί μια κίνηση χειραφέτησης και αντίστασης στο μηχανισμό εκτουρκισμού, η οποία έχει προκαλέσει τη λυσσαλέα αντίδραση του τουρκικού προξενείου και των ανθρώπων του. Το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις, εάν ληφθεί υπόψη ότι τοπικοί άρχοντες της περιοχής αλλά και κρατικοί αξιωματούχοι, υπό την επιρροή της μειονοτικής ηγεσίας αγνοούν τους Πομάκους ή, ακόμα χειρότερα, τους αντιμετωπίζουν σαν Τούρκους. Έχουν φθάσει δε σε σημείο να φωτογραφίζονται σε μουσουλμανικές εκδηλώσεις με φόντο τη σημαία που είχε υιοθετήσει το βραχύβιο κρατίδιο της Δυτικής Θράκης στις αρχές του 20ου αιώνα.
  Γι' αυτό και δεν είναι περίεργο που οι κήρυκες του τουρκικού εθνικισμού έχουν αποχαλινωθεί, αντανακλώντας τον πάγιο στόχο των Τούρκων να αποσταθεροποιήσουν την ελληνική κυριαρχία στη Θράκη ώστε, εάν κάποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν, να επιχειρηθεί η μετατροπή της περιοχής σε νέο Κοσσυφοπέδιο. Ο κ. Νταβούτογλου στο βιβλίο του “Στρατηγικό βάθος, η διεθνής θέση της Τουρκίας” και ειδικότερα στο κεφάλαιο με τον εύγλωττο τίτλο “Πολιτικές περικύκλωσης της περιοχής” γράφει τα εξής: «Μπορεί να προταθεί επίσης μια συνεργασία για την εξασφάλιση των πολιτισμικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των εθνικών κοινοτήτων, που διαθέτουν διαφορετικές κουλτούρες στους κόλπους των βαλκανικών κρατών. Μία τέτοια συμφωνία μπορεί να διαμορφώσει ένα κατάλληλο έδαφος κυρίως για το Κόσσοβο και τη Δυτική Θράκη». Ο παραλληλισμός του Κοσσόβου, που σήμερα πλέον έχει αποσχισθεί από τη Σερβία κηρύσσοντας την ανεξαρτησία του, με τη Θράκη είναι αυταπόδεικτος. Μπορεί να θεωρηθεί παρακινδυνευμένο, αλλά οι υπηρεσίες μεγάλων δυνάμεων θεωρούν τη Θράκη περιοχή “εύθραυστης κυριαρχίας” και για το λόγο αυτό έχουν στρέψει την προσοχή τους και προς την κατεύθυνση αυτή.
  Υ.Γ. Μην το πείτε στον Αλέξη και ανησυχήσει το παιδί! Τόσα έχει στο κεφάλι του για να βγάλει τη συνισταμένη από τις συνιστώσες!

 7. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 21/05/2012 02:03:03

  αντε στα σκοπια τοτε. τι καθεσαι στην τουρκια!!!

 8. Dr. Liar avatar
  Dr. Liar 21/05/2012 06:38:25

  Η Ραφαέλλα Καρά γνωρίζει καλύτερα : σκόπιε-σκόπιε-μι-σκό !

 9. Σελάνος avatar
  Σελάνος 21/05/2012 14:32:51

  Κάντε του "τεστ" DNA και δώστε το στη δημοσιότητα να δει ο κόσμος πόσο "ΜΟΓΓΟΛΟΣ" είναι.

 10. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 21/05/2012 17:08:00

  Θα σου κανω το τεστ να παραγγειλεις μπουγατσα στις 6 το πρωι προς Ναυαρινου μερια. Κακομοιρη μου...κοιτα μην τα κανεις μανταρα, θα σε φαει ο Θερμαϊκος. Να ευχεσαι να μην εχει Νοτια μονο γιατι το λιμανι γεμιζει με "πραματα"! Να ξερεις μονο, οτι εσυ μπορει να λες οτι εισαι Μακεδονας, αλλα στη χωρα σου υπαρχουν καμια 20εκ. κρυπτοχριστιανοι και ποσοι Κουρδοι που μεσα τους αλλα και μεταξυ τους δεν αυτοαποκαλουνται "Τουρκοι"!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.