#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/06/2012 15:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να στραφεί τώρα η Ελλάδα προς τη ΡωσίαΑναδημοσιεύουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό για τις ελληνορωσικές σχέσεις στην σημερινή συγκυρία άρθρο του site "Η Ρωσία Τώρα" που απηχεί τις απόψεις του Κρεμλίνου:

Ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να «αγοραστεί» από Κινέζους και Τούρκους, όλα δείχνουν ότι ήλθε η μεγάλη ώρα για θεαματικά ανοίγματα της Αθήνας προς τη Μόσχα.

 

 

 

Η νίκη των κεντροδεξιών στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές έφερε στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναν αναστεναγμό ανακούφισης, ο οποίος ωστόσο προκαλεί έκπληξη.

 

Καταρχήν, τα αποτελέσματα των εκλογών δεν έδωσαν νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο, η Αριστερά έμεινε πίσω από τους αντιπάλους της μόνο κατά τρεις μονάδες και παραμένει μια απειλητική δύναμη. Όμως ακόμη και με «φιλοευρωπαϊκή» κυβέρνηση, η Ελλάδα θα μπορέσει να σταματήσει την κρίση; Στις συνθήκες διολίσθησης σε μια παγκόσμια ύφεση, η σκληρή οικονομική πολιτική μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο επικίνδυνη με την αυστηρή δίαιτα για κάποιον που πάσχει από δυστροφία.

 

Έχει φτάσει η ώρα να αποδεχτούμε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει αποκτήσει σε μεγάλο βαθμό νεοαποικιακό χαρακτήρα. Το τίμημα που έχουν καταβάλλει τα νέα μέλη της ΕΕ για να μπούν σε αυτή, είναι οι μεγάλοι περιορισμοί στον ανταγωνισμό με τα «παλαιά» μέλη, και επομένως, οι ουσιαστικοί περιορισμοί των δυνατοτήτων ανάπτυξής τους. Σε πρώτο στάδιο οι περιορισμοί αυτοί αποζημιώνονταν με το παραπάνω από την ανάπτυξη των υποδομών. Όταν όμως οι υποδομές ολοκληρώνονταν, η οικονομική ανάπτυξη άρχιζε να χωλαίνει.

 

 

Βορράς εναντίον Νότου.

 

Ο Νότος της Ευρώπης αντιμετωπίζει σήμερα τις μεγαλύτερες δυσκολίες επειδή τον καιρό της εισόδου των χωρών αυτών στην ΕΕ, η ηγεσία της τελευταίας ήδη έτρεφε αυταπάτες όσον αφορά τις δυνατότητες των νέων μελών να φτάσουν στο επίπεδο της Γερμανίας και της Γαλλίας. Το αποτέλεσμα ήταν τα νέα μέλη να λάβουν προκαταβολικές κοινωνικές και οικονομικές εγγυήσεις με αντάλλαγμα τη μελλοντική τους ανάπτυξη, η οποία ήταν ουσιαστικά αδύνατη. Η Νότια Ευρώπη αποδείχθηκε ανήμπορη να αντισταθμίσει τις εγγυήσεις που τις είχαν παρασχεθεί προκαταβολικά.

 

Οι συχνότατες συζητήσεις των τελευταίων ετών αναφορικά με τη σκοπιμότητα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αγνοούν το τερατώδες τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει γι’ αυτό, όχι μόνο η Ελλάδα (το ΑΕΠ της οποίας θα μειωθεί σύμφωνα με εκτιμήσεις κατά το ήμισυ μέσα σε ένα χρόνο), αλλά και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα των τελευταίων δεν θα χάσει μόνο τις εξοφλήσεις των ελληνικών χρεών, αλλά και τη χρηματοπιστωτική αγορά της χώρας αυτής. Ως εκ τούτου, η συνειδητή έξοδος, ή η ώθηση προς την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, φαντάζει ελάχιστα πιθανή.

 

 

Η Ελλάδα, ασθενής κρίκος.

 

Ωστόσο η απελπιστική κατάσταση της Ελλάδας δεν είναι παρά η εξωτερική έκφανση τόσο της πανευρωπαϊκής, όσο και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η παγκόσμια έλλειψη ζήτησης πλήττει τους πιο αδύναμους και υπερφορτωμένους με υποχρεώσεις κρίκους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, και πολύ απλά, δεν υπάρχουν στον κόσμο αγορές στις οποίες η Ελλάδα θα μπορούσε να επαναπροσανατολιστεί.

 

Το πιθανότερο λοιπόν είναι η επίλυση της ελληνικής κρίσης να περάσει μέσα από αναπότρεπτες και επομένως καταστροφικότατες κοινωνικές και πολιτικές διαδικασίες, πιθανόν κατακλυσμιαίες. Αυτές μπορούν όντως να οδηγήσουν στην έξοδο της Ελλάδας, όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως όχι τώρα, αλλά με το καλό ή με το άσχημο, σε μερικά χρόνια.

 

Μια τέτοια καταστροφική έξοδος θα μετατρέψει τα ερείπια της ελληνικής οικονομίας σε πολύ ελκυστικό έπαθλο για τις δραστήριες μη ευρωπαϊκές χώρες που είναι ικανές να επεκτείνονται παγκοσμίως. Είναι αμφίβολο ότι σε αυτές θα περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα, τουλάχιστον συγκρίσιμα με αυτά της Ευρώπης. Περισσότερο πιθανοί «αγοραστές» της Ελλάδας μοιάζουν σήμερα να είναι η Κίνα και η Τουρκία. Όμως το πολιτιστικό χάσμα με την πρώτη και οι ιστορικές σχέσεις με τη δεύτερη δεν τις καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικούς εταίρους για την Ελλάδα.

 

Αυτό θα υποχρεώσει την Ελλάδα να αναζητήσει μετά την κρίση εκείνους τους στρατηγικούς εταίρους, οι οποίοι θα μπορέσουν να εξισορροπήσουν την επιρροή των προαναφερόμενων «αγοραστών». Και ένας τέτοιος εταίρος μπορεί κάλλιστα να είναι η Ρωσία, που θα αποκτήσει την ευκαιρία για μια νέα και απροσδόκητη κατεύθυνση στην πορεία της εξωτερικής της ολοκλήρωσης. Η συμμαχία με μια Ελλάδα απελευθερωμένη από τους περιορισμούς της ΕΕ μπορεί να οδηγήσει σε ποιοτική αναβάθμιση του στρατηγικού βάρους και της επιρροής της Ρωσίας τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και να προσφέρει νέες και αναπάντεχες ευκαιρίες στις ρωσικές επιχειρήσεις.

 

Ας μη λησμονείται και το γεγονός ότι η πρώτη μορφή ελληνικής κρατικής υπόστασης στη νεότερη ιστορία ήταν η Δημοκρατία της Επτανήσου (1800-1807), που στην ουσία αποτελούσε ρωσικό προτεκτοράτο και υφίστατο υπό την προστασία των ρωσικών όπλων. Εφόσον η οικονομική ισχύς εκτοπίζει όλο και περισσότερο τη στρατιωτική, το μεγάλο ρωσικό κεφάλαιο θα μπορούσε μέσα στα επόμενα χρόνια να γίνει εύκολα ένα ανάλογο της ναυτικής μοίρας του Ουσακόφ.

Μιχαήλ Ντελιάγκιν, οικονομολόγος, διευθυντής του Ινστιτούτου για τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 20/06/2012 16:12:56

  Ας χαλαρώσει λίγο το Ξανθόν Γένος. Δεν έχουν ανατραπεί ακόμα τα αποτελέσματα Κριμαϊκού Πολέμου του 1853-56.
  Για απλές οικονομικές σχέσεις το συζητάμε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 20/06/2012 16:38:42

   Μερικές "ανήσυχες" συνιστώσες του Ξανθού Γένους, έχουν και αυτές τα εθνικιστικά τους ιστορικά ιδεολογήματα. Μακράν της πραγματικότητας. Όπως όλοι, άλλωστε.
   Π.χ. στα περί "Επτανήσου Πολιτείας", φαίνεται όλη η μεταβαλλόμενη ιστορική πορεία της σχέσης Ρωσικής και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, άλλοτε συγκρουσιακή, άλλοτε συνεργατική, σε σχέση και με τις άλλες Ευρωπαικές δυνάμεις.
   Οι Ρώσοι μεγαλοιδεάτες - εθνικιστές φαντασιώνονται τον "προστάτη των Ορθοδόξων", ακόμη και όταν πρόκειται για απλή αντι-Ναπολεόντεια συμμαχία με Οθωμανούς. Ή αργότερα, Αυτοκρατορική έξοδος στη "θερμή θάλασσα" μέσω της νεογέννητης Βουλγαρίας (συνθήκη Αγίου Στεφάνου, 1878).
   Στον Κριμαϊκό Πόλεμο, η "ατυχία" (και το λάθος) της Ρωσίας ήταν ότι ήταν απομονωμένη, χωρίς κανένα σύμμαχο.
   Ζούμε σε δύσκολη εποχή για επίδοξες Αυτοκρατορίες. Αυτό δείχνει και η αποτυχία των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 20/06/2012 17:23:05

    "Απομονωμένη και χωρίς κανένα σύμμαχο". Βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/06/2012 16:19:11

  Η Δημοκρατία της Επτανήσου (Επτάνησος Πολιτεία - Repubblica Settinsulare) δεν ήταν ακριβώς Ρωσικό προτεκτοράτο, όπως φαντασιώνεται ο Ρωσικός εθνικισμός αλλά Ρωσσο-τουρκικό με την στήριξη των συμμάχων τους Άγγλων, μέσα στα πλαίσια της αντι-Ναπολεόντειας συμμαχίας .
  Για την ιστορία:
  Η Συνθήκη του Κάμπο Φόρμιο στις 17 Οκτωβρίου 1797, με την διάλυση της Δημοκρατίας της Βενετίας από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, έδωσε τα Επτάνησα στην Γαλλία, τερματίζοντας την μακραίωνη κατοχή τους από την Γαληνότατη Βενετία. Οι ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης διαδόθηκαν στα νησιά του Ιονίου, η αριστοκρατική διοίκηση παύθηκε και σχηματίστηκαν κοινοτικά συμβούλια από ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων για την διοίκηση των νησιών.
  Μετά την καταστροφή του Γαλλικού στόλου στο Αμπουκίρ της Αιγύπτου, η Ρωσία και η Τουρκία με την συγκατάθεση της Αγγλίας σύστησαν Ρωσοτουρκική συμμαχία εναντίον του Ναπολέοντα στην Ανατολή. Εκμεταλλεύθηκαν την δυσαρέσκεια των κατοίκων των Ιονίων Νήσων εναντίον των Γάλλων, που υποκινούσε η ντόπια Αριστοκρατία (ευγενείς). Ο Ρωσοτουρκικός στόλος αρχίζοντας από τα Κύθηρα κατέλαβε τα Επτανησα (1798 - 1799). Μετά από μακρόχρονες συζητήσεις των Αυλών Ρωσίας και Τουρκίας υπογράφτηκε στην Κωνσταντινούπολη Συνθήκη (21 Μαρτίου 1800). Αποφασίστηκε η αυτονόμηση της Επτανήσου Πολιτείας, υπό την πολιτική επικυριαρχία της Υψηλής Πύλης με ανάθεση της προστασίας των Θρησκευτικών δικαιωμάτων των κατοίκων της, στον Αυτοκράτορα της Ρωσίας. Ήταν το πρώτο ημιαυτόνομο Ελληνικό κρατίδιο τριακόσια πενήντα περίπου χρόνια, μετά την κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
  Αλλά ο άνεμος της Ιστορίας άλλαξε πάλι κατεύθυνση:
  Με την νίκη του Ναπολέοντα στο Αούστερλιτς και την Συνθήκη του Τιλσίτ (8 Ιουλίου 1807), τα Επτάνησα παραχωρήθηκαν και πάλι στην Γαλλία. Η Επτάνησος Πολιτεία έπαψε να υφίσταται.
  Σύντομα όμως οι Γάλλοι αυτοκρατορικοί άρχισαν να χάνουν τα Επτάνησα σταδιακά από το 1809, με πρώτη την κατάληψη της Ζακύνθου από τον Αγγλικό στόλο. Στη συνέχεια οι Άγγλοι κατέκτησαν Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Κύθηρα (1810), τέλος την Κέρκυρα το 1814. Με την συνθήκη των Παρισίων (5 Νοεμβρίου 1815), το τέλος του Ναπολέοντα και την παλινόρθωση του Παλαιού καθεστώτος στην Ευρώπη, τα Επτάνησα έγιναν αποκλειστικό προτεκτοράτο της Μεγάλης Βρετανίας υπό το όνομα "Ηνωμένον Κράτος των Ιονίων Νήσων".
  Αυτά για την ιστορία.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 20/06/2012 18:32:16

   Φιοντόρ Φιοντόροβιτς Ουσακώφ, αρχηγός του Ρωσοτουρκικού στόλου (με υπαρχηγό τον Καντήρμπεη), εξεδίωξε τους Γάλλους από τα Επτάνησα, επετέθηκε στην Νεάπολη, Ρώμη, Γένοβα, υποστήριξε τον Ρωσικό στρατό του Σουβόροφ που χτύπησε ανεπιτυχώς τον Ναπολέοντα στην Ιταλία.

   • ειδωλοκλάστης avatar
    ειδωλοκλάστης @ Ο Θείος 21/06/2012 07:17:33

    Ο φίλα προσκείμενος ρωσσος ναύαρχος Σενιάβιν δέν πρέπει νά παραλείπεται όταν αναφέρεται κανείς στήν περίοδο αυτή, εκτός βέβαια άν η πρακτική τής μισής αλήθειας πρέπει νά συνεχίζεται, έτσι ώστε.......

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ Ο Θείος 21/06/2012 04:12:27

   Να θυμίσω ότι ο θάνατος του Ρήγα συνέβη στο ταξίδι του προς τον Ναπολέοντα (άρα υπήρχε κινητικότητα από ελληνες για πρόσκληση στη νέα δύναμη), αλλά και -κυρίως- την σφαγή των Γάλλων στρατιωτών (και των Ελλήνων κατοίκων) στην Πρέβεζα από τον Αλή Πασά, ό οποίος είχε κρίνει ότι κινδύνευε η προσπάθεια του για αυτονόμηση από αυτούς... Το διαμάντι του Τοπ Καπί, είναι δώρο της μητέρας του Ναπολέοντα (ανήκε μάλλον προηγουμένως στη Μαρία Αντουανέτα) προς το Σουλτάνο, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση ενός Γάλλου Λοχαγού που ήταν αιχμάλωτος του Αλή και του υιού του Μουχτάρ από την Πρέβεζα..

 3. Δημήτρης, ετών 31 avatar
  Δημήτρης, ετών 31 20/06/2012 16:47:56

  Έλεος πια με τους Ρώσους. Δηλαδή, για να μην μας αγοράσουν οι Τούρκοι ή οι Κινέζοι, να γίνουμε προτεκτοράτο της Ρωσίας...

 4. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 20/06/2012 16:52:09

  Αφού είσαι τόσο ίν στά ιστορικά, καλέ μας θείε, μήπως θάπρεπε, λέω, νά μάς πείς ποιός ήταν στήν πραγματικότητα ο ρώσσος ΥΠΕΞ Ρομαντσώφ πού υποδέχτηκε στή ντάτσα του στό Βύμποργκ, Καρέλια τής σημερινής Φινλαδίας τόν Καποδίστρια πού μετά καί διορίστικε στό ρώσσικο υπουργείο εξωτερικών?

  Ο διάβολος στή λεπτομέρεια γάρ.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ειδωλοκλάστης 20/06/2012 17:56:30

   Κόμης Νικολάι Πέτροβιτς Ρουμιάντσεφ ή Ρομαντσώφ. Υπουργός Εξωτερικών και Αυτοκρατορικός καγκελάριος (1808 - 1812), κατά την εισβολή του Ναπολέοντα στη Ρωσία . Ήταν Γαλλόφιλος, φίλος του πρίγκηπα Ταλλευράνδου. Ξαφνιάστηκε τόσο από την Γαλλική εισβολή ώστε έχασε την ακοή του. Το 1814 συνταξιοδοτήθηκε και χρηματοδότησε μεγάλες Ρωσικές ναυτικές και φυσιοδιφικές εξερευνήσεις ανά την υδρόγειο, όπως του πλοίου "Πρίγκηψ Ρούρικ", πού έκανε το γύρο της γής.
   Στο Υπουργείο Εξωτερικών τον διαδέχθηκε ο Βαλτο-Γερμανο-Ρώσος κόμης Κάρλ Βασίλιεβιτς Νέσσελροντ (1814–1856). Συνυπουργός του Νέσσελροντ ήταν για 6 χρόνια (1816–1822) ο κόμης Ιωάννης Καποδίστριας.
   Ο Καποδίστριας μπήκε στην διπλωματική υπηρεσία του Τσάρου το 1809, κατά συνέπεια, αυτός που τον υποδέχθηκε ήταν όντως ο τότε ΥΠΕΞ Ρομαντσώφ.

   • ειδωλοκλάστης avatar
    ειδωλοκλάστης @ Ο Θείος 20/06/2012 18:23:47

    Αν τό ψαξεις καλύτερα θά δείς ότι υπάρχει μπέρδεμα ώς πρός τό ποιός ήταν τότε ΥΠΕΞ στή Ρωσσία, τό ίδιο καί γιά τόν ιδιοκτήτη τής ντάτσας στό Βύμποργκ, τό Μόν Ρεπό, πού ανήκε είτε σέ κάποιον Στρογκανώφ (Αλεξάντερ Σεργκέγιεβιτς) είτε σέ κάποιον Σόλτικοφ, είτε σέ κάποιον 'φόν' ή 'ντέ Νικολάι', "όλοι" τους στενά συνδεδεμένοι μέ τήν Μεγάλη Αικατερίνη (πού καί ανέδειξαν) καί μέ τό ρώσσικο Υπ.εξωτερικών πού, μεταξύ άλλων, ήλεγχαν ήδη από τό 1771 .

    Πρόκειται γιά τό ίδιο άτομο μέ πολλά ψευδώνυμα καί καλά θά έκανε κάποιος τού ελληνικού ΥΠΕΞ νά αναζητήσει τήν αλήθεια γιατί η άγνοια σκοτώνει.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ειδωλοκλάστης 20/06/2012 19:07:46

     Ο Βαρώνος Heinrich Ludwig von Nicolay, Γερμανικής καταγωγής από το Στρασβούργο, ποιητής και ακαδημαικός του Διαφωτισμού, φίλος του Βολταίρου και του Ντιντερό. Ήταν δάσκαλος και γραμματέας του διαδόχου στο Ρωσικό Αυτοκρατορικό θρόνο Παύλου, γιού της Αικατερίνης. Προσηλυτίστηκε στην Ρωσική Ορθοδοξία και έγινε πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Το Μον Ρεπό στο Βύμποργκ (το αγόρασε το 1788), δεν είναι απλή ντάτσα, αλλά μεγαλοπρεπές νεοκλασικό ανάκτορο με ολόκληρο φέουδο γύρω του, 180 εκταρίων, πραγματικό μνημείο κηποτεχνίας.
     Προφανώς το χρησιμοποιούσαν ως τόπο διπλωματικών συναντήσεων.
     h**p://oblmuseums.spb.ru/eng/museums/20/guide.html
     Από που προκύπτει ότι ιδιοκτήτης του υπήρξε ο Ρομαντσώφ ή κάποιος της γνωστής οικογένειας ευγενών Στρογκανώφ; Ασφαλώς έχουν όλοι αυτοί σχέση με την Αικατερίνη, αλλά για ταύτιση προσώπων ποιά είναι τα στοιχεία;
     Περί του Ρομαντσώφ άφθονα είναι τα στοιχεία στα απομνημονεύματα του Ταλλευράνδου.

     • ειδωλοκλάστης avatar
      ειδωλοκλάστης @ Ο Θείος 20/06/2012 19:32:10

      Οι βιογραφίες τόσο τού Αλεξάντερ Σεργκέγιεβιτς όσο καί τών φόν ή ντέ Νικολάι καί Σάλτυκοφ είναι γιά κλάμματα από τεκμηρίωση (εμφανίζονται τελείως ασύνδετοι από τά συγκεκριμένα ονόματα καί σχετικές οικογένειες πού είχαν ήδη ξεπέσει μετά τό θάνατο τής Μεγ.Αικατερίνης) , όπως άλλωστε καί τού Ρομαντσώφ καί υπάρχει πλήθος αποδείξεων γιά τού λόγου τό αληθές.

      Ψάξτο διαδικτυακά τό θέμα(είναι πελώριο) καί θά βγάλεις άκρη (μέ κόπο), δέν μπορώ νά πώ κάτι περισσότερο χωρίς νά δώσω ταυτότητα.

      Σχετικός καί συγγενής του ο "Λάμπρος Κατσώνης από τή Λειβαδειά" όπου "Λειβαδιά"=Livadia Κριμαίας (όπου άλλη 'ντάτσα' τής οικογένειας , σήμερα Γιάλτα καλουμένη.

      Συγγενής τους καί ο Καποδίστριας (ήδη από Κέρκυρα από γάμους προγόνων του).

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ειδωλοκλάστης 22/06/2012 16:28:09

      Στο παλάτι του Κατσώνη στη Livadia, δεν έγινε η διάσκεψη της Γιάλτας (Ρούσβελτ - Στάλιν Τσώρτσιλ);

     • ειδωλοκλάστης avatar
      ειδωλοκλάστης @ Ο Θείος 22/06/2012 19:19:54

      http://en.wikipedia.org/wiki/Livadia_Palace

      Οτι τό λέει η βικιπαίδεια εμένα δέν μού λέει τίποτα αφού ΟΛΗ η ιστορία τού δυτικού κόσμου, όχι μόνο η ελληνική είναι κατάλληλα. ωραιοποιηθεί.
      Ο Κατσώνης ήταν Cacciani ή Caccioni αλλά καί Κοτσούμπεη -Kotzebue.

     • ειδωλοκλάστης avatar
      ειδωλοκλάστης @ ειδωλοκλάστης 23/06/2012 09:53:20

      ....είναι κατάλληλα ωραιοποιημένη ή χτενισμένη....

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ο Θείος 22/06/2012 12:20:10

      Μετά τον Μεγάλο Πέτρο (και ακόμη περισσότερο επί Μ. Αικατερίνης), βρίσκεις μέλη της οικογένειας Στρογκανώφ κάτω από κάθε Ρωσική πέτρα. Ο Αλεξάντερ Σεργκέγιεβιτς είναι γνωστός πιό πολύ ως νομικός και φιλότεχνος.
      Όσο για τους Σάλτυκοφ, τους συναντάς ήδη από την εποχή της προ Ρομανόφ Βαραγγικής δυναστείας (Ρουρικίδες). Συγκεκριμένα στην εποχή του Τσάρου Ιβάν του Τρομερού. Ήταν τόσο ισχυροί βογιάροι, ώστε ανταγωνιζόταν ακόμη και τους Ρομανώφ. Γύρω στο 1700, από την οικογένειά τους προέρχεται η τσαρίνα Πρασκόβια Φιοντόροβα Σαλτίκοβα.
      Άν πρόκειται για τον Σεργκέι Βασίλιεβιτς Σάλτυκοφ, είναι γνωστός για την σχέση του με την Μ. Αικατερίνη (1726 – 1765) και πιθανός πατέρας του γιού της και μετέπειτα τσάρου Πάβελ Ι.
      Όντως χρειάζεται πολύς κόπος για να βγάλεις άκρη με τις Βογιαρικές οικογένειες

     • ειδωλοκλάστης avatar
      ειδωλοκλάστης @ Ο Θείος 22/06/2012 17:40:23

      Αφού επιμένεις, πάρε νάχεις νά διαβάζεις (γιά κανένα χρόνο τουλάχιστον):

      "May 1808 count Rumyantzev , head of Ministry of Foreign Affairs, Russia, invites Capodistria to serve in his Ministry and sends him his travel expenses .Capodistria leaves Corfu for Russia in July and, in same month(?) ....visits Baron Nicolai in Finnland wherefrom he writes to his father on the beautifull country side of Monrepos, Vyborg landscaped by the Baron, to suit “philosophers and scientists”. (Eleni Koukkou, Ioannis Capodistrias, 14th edition, Athens 2001, page 31)

      *See "Flower's Political review and monthly register. (monthly miscellany)" by Benjamin Flower p81: "Soltikoff" becomes "Romantzov" on the same day (Lord Gower to one of the Cannings), Sept 1807!! "

     • ειδωλοκλάστης avatar
      ειδωλοκλάστης @ ειδωλοκλάστης 22/06/2012 17:57:38

      κιαυτό γιά συμπλήρωμα:

      ".....an Ivan Petrovich Saltykov is registered as owner of the Vyborg estate in 1786 http://www.lib.helsinki.fi/elektra/summary.html : The site doesn't load no more, so here is the exact quote: ...September 1786, when pomeshchiki of Kivennapa parish in the province of Vyborg General Fieldmarshal Count Ivan Petrovich Saltykov and his wife Dar'ia Petrovna Saltykova (neé Chernysheva) applied for permission to mortgage their peasants. )

      You may also go back to Alexanderpalace.org's forum and look for threads by Nevsky 17* and may also try 'Nikolai Rumyantsev in Russian History' by Vladimir F. Molchanov.

      *http://forum.alexanderpalace.org/ind...?topic=11715.0"

  • kas avatar
   kas @ ειδωλοκλάστης 20/06/2012 22:27:55

   +++++....δεν έχω χρόνο να απαντήσω στον θείο...και τις λιβελλούλες του

 5. Θύμιος avatar
  Θύμιος 20/06/2012 18:01:51

  αν μας δώσουν, -ως επενδύσεις- μερικά απ’ τα “€υρώ”, που έχουν πάρει απ’ την €υρωζώνη, πουλώντας της υδρογονάνθρακες.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Θύμιος 20/06/2012 18:22:40

   Το άρθρο δυστυχώς δεν λέει σε τι τομείς σκέπτονται να επενδύσουν. Προφανώς δεν είναι τώρα έτοιμοι.
   Αυτο που λέει, δυστυχώς, είναι ότι "η καταστροφική έξοδος θα μετατρέψει τα ερείπια της ελληνικής οικονομίας σε πολύ ελκυστικό έπαθλο για τις δραστήριες μη ευρωπαϊκές χώρες που είναι ικανές να επεκτείνονται παγκοσμίως".
   Η συγκεκριμένη ανάλυση επενδύει σε καταστροφή. Περιμένει να "αγοράσει" σε καλή τιμή από μια Ελλάδα ερειπίων.
   Δεν βαριέσαι, κοινότοπο είναι. Το ίδιο περιμένουν και μερικοί "συμπολίτες" μας.

 6. Spirit avatar
  Spirit 20/06/2012 18:31:02

  Οι Ρώσοι είναι γνωστό ότι χαρίζουν χρήματα, θα πέταξαν κάτι τρισ. ρούβλια για να γεμίζει την κοιλιά του ο νεοέλληνας και να συνεχίσει ατάραχος να ζει με δανεικά.

 7. Dal avatar
  Dal 20/06/2012 20:26:09

  Στο άρθρο εμπεριέχονται και άλλα ενδιαφέρονται θέματα όπως της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
  Ας κοιτάξουμε πως οι απόψεις ενός Ρώσου και ενός Αμερικάνου συμπίπτουν .

  'Έχει φτάσει η ώρα να αποδεχτούμε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει αποκτήσει σε μεγάλο βαθμό νεοαποικιακό χαρακτήρα". Μ. Ντελιάγκιν.

  «Η Γερμανία είναι πολύ πιθανό να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την διατήρηση του ευρώ. Αυτό θα οδηγήσει σε μια κυριαρχούμενη από την Γερμανία ΕΖ, στην οποία η απόκλιση μεταξύ πιστωτών και ωφειλετών χωρών θα συνεχίσει να διευρύνεται και οι χώρες της περιφέρειας θα μετατραπούν σε μόνιμα υποβαθμισμένες περιοχές, οι οποίες θα έχουν την ανάγκη από συνεχή μεταφορά πληρωμών. Αυτό θα μετατρέψει την ΕΕ σε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που ήταν όταν ήταν ένα «φανταστικό αντικείμενο». Θα γίνει μια Γερμανική αυτοκρατορία με την περιφέρεια ως ενδοχώρα». G. Soros

  Και μην αρχίσουμε το γνωστό χιλιοειπωμένο τροπάρι. "Τα λένε γιατί ο διακαής τους πόθος είναι η διάλυση της ΕΖ'". Ουδείς επιθυμεί κάτι τέτοιο γιατί θα επακολουθήσει παγκόσμιος Αρμαγεδδών . Την πραγματικότητα εκθέτουν την οποία εδώ αρνούμαστε να δούμε.

 8. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 20/06/2012 20:40:48

  Και εγώ συμφωνώ οτι αυτή η Ρωσολατρεία πρέπει να έχει ένα όριο.Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ανέβω σε κάποιο άρμα συμμαχου.

 9. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 20/06/2012 20:42:12

  Ετσι ναι,και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

 10. argomaniac avatar
  argomaniac 21/06/2012 04:05:17

  Ας αναρωτηθούμε ποιες ΣΥΜΑΧΙΕΣ είναι ακλόνητες, αυτές μεταξύ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ που βασίζονται στο ΣΥΜΦΕΡΟΝ, στην ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ και που στη ροή του ΧΡΟΝΟΥ είναι ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ, η οι αντίστοιχες μεταξύ ΛΑΩΝ που χτίζονται πάνω σε χιλιόχρονες κοινές παραδόσεις, αξίες, ιδανικά κλπ δηλαδή τις ΡΙΖΕΣ;
  H απάντηση που μου έρχεται στο νού είναι οι δεύτερες βέβαια, συνεπικουρούμενες όμως από τις πρώτες. Νομίζω δηλαδή ότι το ένα τρέφει το άλλο, με τον ρόλο της ΜΑΓΙΑΣ στους ΛΑΟΥΣ.
  Παρατηρούμε στις μέρες μας μια ΛΥΣΑΛΕΑ προσπάθεια αποκοπής των λαών απ` τις ΡΙΖΕΣ τους με σκοπό οι ¨ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ¨ να ¨ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ¨
  Όμως πόσο απαραίτητες είναι οι ΣΥΜΑΧΙΕΣ για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ σήμερα;
  Η απάντηση δίδεται από την ¨ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ¨ μας. Ακόμα και ο ημίθεος ΗΡΑΚΛΗΣ είχε συμμάχους τους Θεούς για να φέρει εις πέρας τους 12 ΑΘΛΟΥΣ, πόσο μάλλον τις χρειαζόμαστε εμείς !!!
  Εάν δείτε λίγο διεισδυτικά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, θα αντιληφτείτε ότι τα παραπάνω, κάποιοι τα έχουν σπουδάσει αρκετά καλά (η διεθνής αυτή επιστήμη αναλύει την ψυχοσύνθεση λαών και οι ειδικοί καμαρώνουν για το ότι έχουν αποκρυπτογραφήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όλων των λαών !!!) κι έχουν εμβαθύνει σε βαθμό που να μην γίνεται εύκολα αντιληπτό απ` τους πολλούς, ο τρόπος που μεθοδικά αποδομούν τις όποιες ευκαιρίες έχουν οι λαοί στηριζόμενοι στις ΡΙΖΕΣ τους να βρεθούν ποιο κοντά, να μιλήσουν απλά να συνεννοηθούν και τελικά να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι.
  Παράδειγμα η ακύρωση των Μεσογειακών αγώνων, για «οικονομικούς» λόγους όπου στα πλαίσιά τους το πλοίο ΣΥΜΒΟΛΟ, η σύγχρονη ΑΡΓΩ ( μετά τον περίεργο περίπλου της ΕΛΛΑΔΟΣ το καλοκαίρι του 2008, την άκομψη μεταφορά της στην δοκιμαζόμενη Γεωργία το καλοκαίρι του 2009, και την επιτυχημένη συμμετοχή της, απαλλαγμένη πλέον απ` τα ζιζάνια του παρελθόντος κυβερνούμενη και πλεούμενη αποκλειστικά και μόνον από εθελοντές Αργοναύτες, στην αφετηρία της REGATA της Μεσογείου Βόλος-Μπουργκάς (Βουλγαρία), Μπουργάς-Λαύριο, με την συμμετοχή περίπου 30 Tall Ships απ` όλο τον κόσμο την Άνοιξη του 2010 ) είχε προγραμματιστεί να «πιάσει» σε τουλάχιστον τέσσερα λιμάνια της Μεσογείου: Αλεξάνδρεια, Μασσαλία, Βενετία και Κωνσταντινούπολη.
  Δεύτερο παράδειγμα η περίεργη φυλάκιση του Εφραίμ και η διπλωματική άρνηση για επίσκεψη στο Άγιο Όρος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
  Και τρίτο η άκομψη άρνηση της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής της οικονομικά καλυμμένης από Έλληνες του City London συμμετοχής των πλοίων ΟΛΥΜΠΙΑΣ (τριήρης) και ΑΡΓΩ(η πρώτη πεντηκοντόρος) φοβούμενοι δήθεν το συνωστισμό στον Τάμεση και την πρόκληση δυστυχημάτων.
  Τώρα μπορεί να ρωτήσει κάποιος, εεε… καλά, είναι δυνατόν όλα αυτά να είναι ενορχηστρωμένα ;
  Και απαντώ ρωτώντας. Γνωρίζετε πολλούς ηλίθιους που ενώ αγωνιστήκανε για χρόνια και τελικά καταφέρανε να στριμώξουν τον Λέοντα σε ατσάλινο κλουβί τριπλοασφαλίζοντάς το, να «λασκάρουν» την επιτήρηση και να αφήσουν μια σπιθαμή ανοιχτή την πόρτα, ρισκάροντας την έξοδο του Θηρίου απ` το κλουβί;
  Το τετραήμερο που πέρασε στις 8,9,10 και 11 του μηνός το πλοίο ΣΥΜΒΟΛΟ και οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ- ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ (‘’Γέφυρα’’ και πλήρωμα), μετά από διμηνιαία κοπιαστική προετοιμασία , ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ σε ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ντοκιμαντέρ του Αυστραλού ΦΙΛΛΕΛΛΗΝΑ DAVID ADAMS (χρυσός Φοίνικας Καννών) για το BBC, που αποτελείται από έξι ενότητες και θα αποκαλύπτει στοιχεία παλαιότερου ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που βρήκε ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στο πέρασμά του προς την Ινδία, μία απ` τις οποίες είναι η ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΞΤΡΑΤΕΙΑ. Τα γυρίσματα που γίνανε στον Παγασητικό και στο Αιγαίο, όπως είπε ο David ξεπεράσανε κάθε προσδοκία. Ζητούσε ένα, του δινόταν δέκα !!! Προηγουμένως όμως έπρεπε να ξεπεραστούν κατόπιν ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ και εφαρμογή ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ:
  α) Οι κρατικές ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ, αρχής γενομένης τον Απρίλιο του 2010 όταν με την πρωτοβουλία ενός ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ, (του μοναδικού που είχε «όλα τα μίλια», «όλες τις κουπιές» και κουπιές «γεμάτες» όχι «κούφιες» όπως μερικών που τους κουβαλούσαν οι ενσυνείδητοι στις πλάτες τους, όπως και προτάσεις που στο τελευταίο «μπράτσο» αποδειχτήκανε ορθές , για σωστότερη εκμετάλλευση των ιστίων με πλεύση «όρτσα» σε μόνιμα αντίθετους ανέμους στον περίπλου της ΕΛΛΑΔΟΣ το καλοκαίρι του 2008 και την ΓΝΩΣΗ για να αποκρυπτογραφήσει την ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ της «γέφυρας !!!» κι όχι μόνον), “πήραν πόδι” τα μικρόβια που με όχημα την ΑΡΓΩ κερδοσκόπησαν εις βάρος της Ιστορίας μας και απαξίωσαν την ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ των προγόνων μας κληροδοτώντας μας μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας, (ΝΑΙ!!! μπορούν και επηρεάζουν στηριζόμενοι Α. στην πρώην επαγγελματική τους ιδιότητα και Β. στην ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ελπίζω και όχι ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΊΑ, μερικών Υπουργικών παραγόντων ώστε να κατανοήσουν την ανάγκη της προβολής για οτιδήποτε θυμίζει τον καλό και ΑΞΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ), αλλεπάλληλα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ πλεύσης, και κριτήρια τόσο αυστηρά που να αποτρέπουν κάθε σκέψη για ταξίδι.
  Το Μάιο του 2010 στη REGATA υψώσανε την Επαναστατική Υδραίικη δίπλα στη γαλανόλευκη, γράψανε εκεί που δεν πιάνει το μελάνι τα απαγορευτικά του υπουργείου ναυτιλίας και με την ανοχή των Λιμενικών Αρχών βγήκαν απ` το λιμάνι και σύμφωνα με το πρόγραμμα συνοδεύσανε για κάποια μίλια και μετά αποχαιρετίσανε τα πανέμορφα ιστιοφόρα.
  Β) Οι Δημοτικές ΣΕΙΡΗΝΕΣ, όπου παρά τις ομολογούμενα καλές προθέσεις του Δημάρχου, σχετιζόμενου Αντιδημάρχου και μερικών Δημοτικών Συμβούλων, απ` τη μια η οικονομική δυσπραγία, (Αντιμετωπίστηκε με Α . την εθελοντική προσφορά εργασίας μιας χούφτας ΑΝΘΡΩΠΩΝ μελών του Συλλόγου ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008 κι όχι μόνον και Β . με την ευγενική προσφορά απαραιτήτων αγαθών και υπηρεσιών Βολιωτών και όχι μόνον, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ) και απ` την άλλη η απεγνωσμένη προσπάθεια του «συνδέσμου!!!» Δήμου-ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ να χτίσει το πολιτικό του μέλλον πάνω στην ΑΡΓΩ με αποτέλεσμα να δημιουργεί μόνον ΒΑΡΎΔΙΑ στην όλη προσπάθεια, ( Αντιμετωπίστηκε με Α . την ΑΞΙΟΣΥΝΗ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ που εφάρμοσε, με την άδεια του Δήμου τις αναγκαίες πλην όμως πεπερασμένες, για αυτό το σκάφος τροποποιήσεις σε κουπιά -πανιά κατόπιν μελετών του βασισμένες πάνω στη Φυσική, στα Αρχαία κείμενα και στις απεικονίσεις αγγείων και μαρμάρων, με την σύμφωνη γνώμη των καλύτερων «χτιστών» ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ κωπηλατών και κορυφαίων ιστιοπλόων (Συμμαχίες) και που όπως αποδείχτηκε λειτούργησαν άψογα και μαζί με την θέληση των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ «τρέλαναν» τον συνήθη μετριοπαθή αλλά και τελειομανή David σε τέτοιο βαθμό ώστε να ομολογήσει δημοσίως, πως: Ο ΜΥΘΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ-ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, και να προτείνει την επίσκεψη της ΑΡΓΟΥΣ στο Σύδνεϋ ( ο αδελφός του είναι διευθυντής του μουσείου Ναυτικής Ιστορίας ) Και Β . με την αξέχαστη φιλοξενία, κατόπιν επαφών του Υπάρχου της Αργούς, από τους ΚΑΤΟΊΚΟΥΣ των Χωριών του Νοτίου Πηλίου που ΕΝΩΜΕΝΟΙ για το κοινό καλό μοιραστήκανε το υστέρημά τους και τα σπίτια τους με τους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ «και για όποιον γνωρίζει από Πήλιο αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση» ).
  Και Γ) ΟΙ Αργοναύτες ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ που ευτυχώς ήτανε λίγοι κι απ` τη μία ήτανε αρνητικοί και δεν συζητούσανε καν τις τροποποιήσεις, απ` την άλλη απόρριπταν κάθε νέο Αργοναύτη ισχυριζόμενοι ότι έχουν καταξιωθεί και δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα απαξιώνοντας τους.
  Αντιμετωπιστήκανε με ΑΓΑΠΗ, συνεχή κι ακούραστη ανάλυση των αλλαγών για το καλό που τους προσφέρουν ατομικά και μετά συλλογικά και έπειτα με την προσπάθεια να κατανοήσουν ότι το πλοίο, το καλύτερο που έχουμε σήμερα, δεν ανήκει στον απρόσωπο Δήμο αλλά είναι κτήμα τους και κτήμα όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ και κατά συνέπεια πρέπει να δώσουν την ευκαιρία και στους «νέους» να αποδείξουν το λόγο της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ τους συμμετοχής, και οι περισσότεροι το κάνανε ΑΡΙΣΤΑ (ΜΑΓΙΑ) .Νομίζω ότι ως το τέλος του ταξιδιού οι περισσότεροι «παλαιοί» καταλάβανε και το χαρήκανε δεόντως.
  Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ είναι τρίπτυχο:
  Α) Σύλληψη ιδεών.
  Β) Διαλεκτική.
  Και Γ) Υλοποίηση, εφαρμογή.
  Και εάν λείπει ένα απ` τα τρία καταντά σοφιστεία, ρητορική, πάρεργο.
  Μήπως η ιστορία της σύγχρονης «μικρής» ΑΡΓΟΥΣ θυμίζει λίγο την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ σήμερα ; Εάν ναι τότε μπορούμε να παραδειγματιστούμε και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
  Επίσης μπορούμε να τους εμπιστευτούμε και να αφουγκραστούμε τις προτάσεις τους στο επέκεινα.
  Σας θυμίζω :
  «Ο Άριστος στρατηγός χτυπάει πάντα στο ευαίσθητο σημείο του εχθρού, κατόπιν συλλογής πληροφοριών, « πιάνοντάς τον στον ύπνο». Η Νίκη ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ με τις απαραίτητες Εφεδρείες και τις δυνατές Συμμαχίες.»
  Επίσης:
  «Χιλιάδες χρόνια πριν το σήμερα, ΠΕΝΤΕ ΓΕΝΙΕΣ μετά από μια παγκόσμια καταστροφή, αυτή του ‘’ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ’’, οι ΑΞΙΩΤΕΡΟΙ των ΕΛΛΗΝΩΝ και ταυτόχρονα ΗΓΕΤΕΣ των, (Πόσο άραγε απέχει αυτό απ` την σημερινή πραγματικότητα ;;;), ενωμένοι σαν γροθιά, με όχημα ένα πρωτοποριακό για την εποχή καράβι, (Δώρο της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ) τ` όνομά του ‘’ΑΡΓΩ’’, ξεκινήσανε για το ακατόρθωτο, το αδιανόητο, τον υπέρτατο ΑΘΛΟ. Να ξαναφέρουνε στην Ελλάδα την ΕΛΠΙΔΑ και να τη βγάλουν απ` την εσωστρέφεια που την έριξε η καταστροφή. Όπλα τους οι πανάρχαιες ΑΞΙΕΣ και τα ΙΔΑΝΙΚΑ, που εντυπωσιάσανε όλους τους λαούς που πλεύσανε και ιδιαίτερα τους Κόλχες και την Μήδεια. Ξεπερνώντας ανυπέρβλητα εμπόδια και πρωτόγνωρες δυσκολίες με την βοήθεια των Θεών τα καταφέρανε. Προς τιμήν τους οι ΕΛΛΗΝΕΣ θεσπίσανε τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ αγώνες (ΗΡΑΚΛΗΣ), ώστε να μείνει αξέχαστος ο ΑΘΛΟΣ τους.
  Σήμερα με τον σύγχρονο ΙΑΣΩΝΑ και με την βοήθεια του ΘΕΟΥ είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε !!!».
  Και τώρα θα σας μεταφέρω την ΠΡΟΤΑΣΗ τους για το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2013:
  Να ταξιδεύσει η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ στο SOTSI της Ρωσίας (Καύκασος, τα Αρχαία κείμενα βρίθουν από πληροφορίες ) ενόψει των χειμερινών ΟΛΥΜΠΙΑΚΏΝ ΑΓΩΝΩΝ του 2014 με την ΑΡΓΩ !!! Έτσι θα κλείσει ο κύκλος και θα ξαναβρούν το ΘΕΙΚΟ νόημά τους οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.
  Το ταξίδι δύναται να πραγματοποιηθεί είτε με την νέα ΑΡΓΩ (Όλα τα στοιχεία για την πιστή ανακατασκευή της είναι στα χέρια τους, και πιστέψτε με είναι Θεϊκό και ταυτόχρονα Ανθρώπινο πλοίο ), είτε με την υπάρχουσα αφού δεχθεί τις απαραίτητες αλλά όμως πεπερασμένες τροποποιήσεις. Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται να βάλει δεκάρα, ήδη έχει πληρώσει πάρα πολλά. Υπάρχουν έτοιμοι ΕΛΛΗΝΕΣ χορηγοί του εξωτερικού πρόθυμοι να συνδράμουν.
  Ακόμη και η εξαγγελθείσα πρόθεση ενός τέτοιου ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ γεγονότος, που δεν μπορεί από κανέναν να χαρακτηριστεί σαν προκλητική ενέργεια, μπορεί να είναι η σπίθα αισιοδοξίας που θα γίνει φλόγα κι ύστερα πυρκαγιά .
  Και για να χρησιμοποιήσω τα λόγια ενός ΦΙΛΟΥ, « ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΚΤΟ» !!!
  Οι Λαοί (ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΡΚΟΙ-ΠΟΝΤΙΟΙ, ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ, ΡΩΣΟΙ) το θέλουν για να ξαναγυρίσουν στις ΡΙΖΕΣ τους και να ξεχάσουν τις εντέχνως δημιουργηθείσες διαφορές τους.
  Η κυβέρνηση της Ρωσίας το ζητούσε απ` το 2007 πριν την ανεξήγητη-ύποπτη τότε και ερμηνευόμενη καθαρά σήμερα αλλαγή «ρότας», απ` το BATOYMI-POTI της Γεωργίας και SOTSI της Ρωσίας σε Αδριατική-Βενετία με κατάληξη στους Άγιους Σαράντα της Αλβανίας και επιστροφή στην Ιθάκη !!!Είμαι σίγουρος ότι εάν τους προταθεί θα πετάξουν από χαρά και θα παράσχουν τα πάντα σε ότι αφορά την υποστήριξη του εγχειρήματος. Και όποιος επισκεφτεί το μουσείο τέχνης στο Σότσι (Google Earth) θα θαυμάσει στην είσοδό του τον δράκο να φυλάει το δεμένο σε ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ κίονες ΧΡΥΣΟΜΑΛΟ ΔΕΡΑΣ.
  Είμαι βέβαιος ότι και η πατρίδα μας με την κυβέρνηση ΙΑΣΩΝΑ θα το επιδιώξει!!!

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ argomaniac 22/06/2012 20:20:18

   H 'επαναστατική υδραίικη' πού αναφέρεις πρέπει νά αναφέρεται ώς 'υδραιοσπετσιώτικη' αφού τό λάβαρο τού Λάζαρου 'Μουσιού' πού εκτίθεται στό Ναυτικό Μουσείο στόν Πειραιά, υψώθηκε αφού πρώτα ο ίδιος εγκατέλειψε τήν Υδρα, κατά δήλωσή του στούς αναποφάσιστους δημογέροντες(αρχείο Υδρας), γιά νά πάει στή συνέχεια στίς Σπέτσες όπου καί η θειά του Μπουμπουλίνα καί ο αδελφός του πλοίαρχος Ιωάννης Αναστασίου ή Αθανασίου ή "Ivan Afanassiev, ρώσσος δάσκαλος στήν κατασκευή πυρπολικών" κατά τάς γραφάς.

 11. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 21/06/2012 09:50:54

  Τί έκαναν οι Ρώσοι για την Ελλάδα από το 1947 και ένθεν;Μας "βοήθησαν"...Τέλος πάντων. Πάμε στο σήμερα: η Ρωσία δεν είναι ικανή, από ό,τι φαίνεται, να κρατήσει-προστατέψει υπό τις αγκάλες της-μία χώρα όπως η Συρία. Δεν είναι ικανή να κρατήσει τη μία, και μοναδική κιόλας, ναυτική της βάση στη Μεσόγειο. Θα είναι ικανή να...βοηθήσει την Ελλάδα; Η Ρωσία αποδεικνύεται τρομερά αδύναμη σε αυτή την περίπτωση.Όπως και η Κίνα: ας θυμηθούμε τις στρατιές των Κινέζων που αποχωρούσαν, με τη δική μας συνδρομή, από τη Λιβύη...Αυτά τα σενάρια περί Ρωσίας δεν πουλάνε πια...

 12. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 21/06/2012 11:57:05

  Να στραφούμε και προς την ρωσία και όπου αλλού. Αλλά να μην έχουμε αυταπάτες.

  Η ρωσία δεν έχει χρέη αλλά είναι πολύ φτωχότερη από την ελλάδα (σε κατακεφαλήν αεπ).

  Μπορεί να δανείσει την κύπρο λόγω του μικρού της μεγέθους αλλά η ελλάδα είναι πέραν των δυνατοτήτων της.

  Σε γεωστρατιωτικό επίπεδο βέβαια η συνεργασία της ρωσίας είναι πολύτιμη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.