08/11/2009 12:42
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ναι» από την Βουλή των Αντιπροσώπων στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην περίθαλψη

H αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε, το Σάββατο, το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, στηρίζοντας τις σημαντικότερες αλλαγές πολιτικής στον τομέα που έχουν προταθεί τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, γεγονός που πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν, ήδη, νίκη για τον Μπαράκ Ομπάμα.  Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ονομαστική ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν 220 ψήφοι υπέρ -περιλαμβανομένης και της ψήφου ενός Ρεπουμπλικανού- και 215 κατά.
Το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να προωθήσει την επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης για σχεδόν όλους τους Αμερικανούς και να άρει αδικίες όπως η άρνηση των ασφαλιστικών εταιριών να προσφέρουν υπηρεσίες σε ή να καλύπτουν τα ιατρικά κόστη στους ανθρώπους που έχουν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.
Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές επέκριναν το κόστος της προταθείσας μεταρρύθμισης, που υπολογίζεται στο 1 τρισ. δολάρια, την επιβολή νέων φόρων στους πλουσίους, και την «υπερβολική» κυβερνητική παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα της ασφάλισης και των υπηρεσιών υγείας.Οι Δημοκρατικοί πανηγύρισαν όταν καταγράφηκε η 218η ψήφος και ξανά όταν η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι ανακοίνωσε το αποτέλεσμα.
Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στη Γερουσία, όπου η συζήτηση έχει «κολλήσει» εδώ και εβδομάδες, καθώς ο ηγέτης της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ αναζητεί την διατύπωση που θα επιτύχει τη συγκέντρωση των 60 ψήφων που απαιτούνται.
Κατόπιν, οι διαφορετικές εκδοχές του νομοσχεδίου που υιοθετούνται στη Βουλή και στη Γερουσία πρέπει να συνδυασθούν και η τελική εκδοχή να εγκριθεί και από τα δύο σώματα πριν σταλεί στον Μπ.Ομπάμα που θα κυρώσει το νόμο.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.