#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/12/2012 17:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο εθνικιστικό παραλήρημα από τον Μπερίσα«Το εθνικό ζήτημα είναι ο πολικός αστέρας του προγράμματος του Δημοκρατικού Κόμματος» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, σχολιάζοντας επικριτικές αναφορές μέσων ενημέρωσης περί ανάπτυξης, εκ μέρους του, εθνικιστικής ρητορικής, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου στη χώρα.

«Εκείνοι που πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να είχαμε άλλη προτεραιότητα από το αλβανικό εθνικό ζήτημα, κάνουν μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το έθνος μας είναι στο επίκεντρο προγραμμάτων εξόντωσης, περισσότερο από κάθε άλλο λαό» είπε ο Σ. Μπερίσα σε συγκέντρωση νεολαίων στα Τίρανα, χθες το βράδυ.

«Οι Αλβανοί σήμερα είναι ελεύθεροι, αλλά η αλβανοφοβία εξακολουθεί να υπάρχει σαν σύννεφο στην περιοχή των Βαλκανίων. Κάποιοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν τους Αλβανούς ως πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας» υποστήριξε ο Αλβανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Οι Αλβανοί δεν είναι πια διαθέσιμοι να δεχθούν άλλη θέση, εκτός από αυτή των ελεύθερων πολίτων, όπου και αν ζουν στα πάτρια εδάφη τους.
Οι Αλβανοί σήμερα είναι πιο ενωμένοι από ποτέ. Κάθε σπιθαμή αλβανικού εδάφους, είναι έδαφος στην εθνική συνείδηση του κάθε Αλβανού».

Η "Ομόνοια", επικρίνει τις δηλώσεις Μπερίσα

«Η έγερση εδαφικών διεκδικήσεων δυναμιτίζει τις διμερείς σχέσεις και προσβάλει την ειρήνη σε μια ευαίσθητη περιοχή και περίοδο» τονίζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», καταδικάζοντας απερίφραστα τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα. Οι δηλώσεις αυτές, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελούν «ευθεία έγερση εδαφικών διεκδικήσεων από πλευράς της Αλβανίας έναντι της Ελλάδας».

«Με ανεδαφικές και ανιστόρητες δηλώσεις αυτού του ύφους, τίθεται σε απειλή η ειρήνη και η συμπόρευση των χωρών προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της οργάνωσης «Ομόνοια». «Όσοι αρθρώνουν τέτοιες απόψεις βρίσκονται διαμετρικά αντίθετα με όσα οι καιροί επιβάλουν και οι λαοί οραματίζονται», ενώ «προσβάλουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις που αποτελούν ουσιαστική διάσταση στην επιζητούμενη ειρηνική συνεργασία στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η «Ομόνοια» αναφέρει ακόμη ότι τέτοιου είδους δηλώσεις «βρίσκονται μακράν του πνεύματος που πρέπει να διέπει τις σχέσεις δύο εταίρων, όπως επιβάλλεται και απ’ τα σχετικά ισχύοντα στους κόλπους του ΝΑΤΟ».

Τέλος, η οργάνωση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, τονίζει την ανάγκη να γίνουν «όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να επικρατήσει η επιβεβλημένη ήρεμη αναζήτηση εκπλήρωσης των προτεραιοτήτων της ομαλής διαδικασίας ένταξης και ειρηνικού εσωτερικού βίου, που διασφαλίζει και την πρόοδο και την ευημερία του Αλβανικού λαού».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 01/12/2012 17:52:39

  Βλεπω συντομα διαφορα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ να πηγαινουν στην Αλβανια για να στηριξουν ψυχολογικα τον ....μεγαλο Αλβανο ηγετη, και τους Αλβανους Εθνικιστες.

 2. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 01/12/2012 17:55:24

  Tι να τον κάνεις το Μπερίσα, όταν έχεις την ελληνόφωνη κρατική τηλεόραση και την Τσόκλη;

  Οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν για να βλέπουν ανθελληνική προπαγάνδα. Οι αρμόδιοι εκεί στην κυβέρνηση τι κάνουν; Κοιμούνται όρθιοι, ή εκτελούν εντολές, για τις οποίες πληρώνοννται;

 3. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 01/12/2012 18:36:48

  Εκεί πού μάς χρωστούσαν μάς πήραν καί τό βόδι !

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 01/12/2012 18:42:34

  Nα γιατι καλπαζει η ΧΑ στις δημοσκοπησεις και θα συνεχισει να αυξανει τα ποσοστα της γιατι στην αφωνια Αβραμοπουλου κλπ αυτοι φωναζουν τουλαχιστον για τα Εθνικα θεματα !

 5. armageddwn avatar
  armageddwn 01/12/2012 19:04:14

  Σε μία μέρα λύνεται το πρόβλημα με τους λαθρογύφτους αυτούς...Το σημερινό πολιτικό προσωπικό είναι ανίκανο να το λύσει.ο νους του είναι στο πως να παίρνει μίζες και να πλουτίζει σε βάρος των Ελλήνων...

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/12/2012 19:55:24

  Ο αλβανικός αλυτρωτισμός χρειάζεται μαστίγιο και καρότο.
  1. Μαστίγιο: Καταγγελία του στην ΕΕ και εμπόδια στην προσέγγιση Αλβανίας και ΕΕ.
  2. Καρότο: Υποτροφίες σε αλβανούς σπουδαστές για μεταπτυχιακά στην Ελλάδα (ελπίζω μέχρι τότε να έχουν γίνει ευρωπαϊκά τα ΑΕΙ μας....).

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ ΒΙΣ 03/12/2012 11:17:21

   Να μού επιτρέψεις μία μικρή διόρθωση: Συνηθίζεται για τους Αλβανούς και τους Σκοπιανούς να λέμε ότι έχουν "αλυτρωτικές" βλέψεις, ενώ το σωστό, κατά την άποψή μου, είναι επεκτατικές (ιμπεριαλιστικές), διότι δεν έχουν τίποτε προς λύτρωση.

   Εμείς μπορούμε να έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις προς την Β. Ήπειρο και τις χαμένες πατρίδες. Όχι οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί.

   1. Μαστίγιο: Συμφωνώ. Θα έπρεπε να είχαμε βάλει βέτο και στο ΝΑΤΟ. Όμως, όπως ίσως θυμάσαι, πριν τρία περίπου χρόνια, η ελληνική Βουλή, σε δύο χωριστές συνεδριάσεις, έδωσε το πράσινο φως στην ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Είχε δώσει μάχη τότε ο ΛαΟΣ, να μην δώσουμε το έχει καλώς, αν δεν διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, οι οποίοι υφίστανται συστηματική πολιτισμική γενοκτονία από το αλβανικό κράτος. Δυστυχώς, τίποτε απ' αυτά δεν ελήφθη υπ' όψιν.

   2. Καρότο: Ομοίως συμφωνώ. Θα τιμωρηθούν μένοντας αγράμματοι!

 7. ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ avatar
  ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ 02/12/2012 09:51:33

  Υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί στην κυβέρνηση κανείς σοβαρά με το Βορειοηπειρωτικό ή το Αλβανικό αν θέλετε; Δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει, επειδή δεν υπάρχει ΥΠΕΞ της Ελλάδας ή αυτό που υπάρχει, είναι των τελών του 19ου αιώνα. Και δε φτάνει που δεν ξέρουν το θέμα, δεν προσπαθούν κιόλας να το μάθουν. Φτάνει μόνο ένα κι ας με διαψεύσουν... Η Ελληνική Πρεσβεία των Τιράνων, είναι μια τάξη κατώτερη από αυτή της ... Βαρσοβίας! Γιατί;

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ 03/12/2012 11:20:36

   Μήπως με την μονομερή άρση του εμπολέμου το 1987, έπαυσε να υφίσταται Βορειοηπειρωτικό, επειδή απλούστατα χαρίσαμε την Β. Ήπειρο στην Αλβανία; Η άρση του εμπολέμου, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα των συνόρων τρία χρόνια αργότερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.