28/02/2011 15:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Ομάν

Διαδηλωτές έκαναν σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, απόπειρα να επιτεθούν σε αστυνομικό τμήμα του λιμανιού Σοχάρ, το οποίο βρίσκεται 200 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του Ομάν, Μουσκάτ, αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στη χώρα.

Δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες μέσα από το αστυνομικό τμήμα έριχναν εναντίον τους δακρυγόνα.

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν εξάλλου αποκλείσει σήμερα την οδική πρόσβαση στο λιμάνι Σοχάρ, το δεύτερο μεγαλύτερο στο Ομάν, απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο των φορτηγών.

Οι διαδηλωτές, που υπολογίζονται σε 700 ως 800, κατέσχεσαν πολλά φορτηγά με τα οποία απέκλεισαν την είσοδο του λιμανιού του σουλτανάτου αυτού, το οποίο είναι γνωστό για τη σταθερότητά του.

Ωστόσο εκπρόσωπος του λιμανιού δήλωσε ότι οι εξαγωγές διυλισμένων πετρελαϊκών προϊόντων από το λιμάνι Σοχάρ, οι οποίες ανέρχονται σε συνήθως 160.000 βαρέλια ημερησίως, δεν έχουν επηρεαστεί.

Στη βιομηχανική περιοχή που έχουν αποκλείσει οι διαδηλωτές στο Σοχάρ υπάρχει επίσης ένα διυλιστήριο και ένα εργοστάσιο αλουμινίου.

Το λιμάνι αυτό απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Σοχάρ, όπου οι διαδηλωτές, οι οποίοι πραγματοποιούν από το Σάββατο καθιστική διαμαρτυρία, συγκρούστηκαν την Κυριακή με την αστυνομία. Γιατρός δήλωσε ότι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις αυτές μεταξύ των διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες και της αστυνομίας· ο υπουργός Υγείας της χώρας δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει μόνον ένας νεκρός και 20 τραυματίες.

Το αίτημα των διαδηλωτών είναι «να δικαστούν όλοι οι υπουργοί για διαφθορά», να υπάρξουν δουλειές και αυξήσεις μισθών, όπως και «να καταργηθούν όλοι οι φόροι στις υπηρεσίες υγείας και στις καταχωρήσεις όλων των οικοπέδων που προσφέρει το κράτος».

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι είναι κυρίως νέοι, έχουν ανακοινώσει ότι προτίθενται να συνεχίσουν τη δράση τους έως ότου «ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους».

Ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από το χώρο που είναι συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν ήδη σχηματίσει «λαϊκές επιτροπές», τη μία για τον ανεφοδιασμό των διαδηλωτών και την άλλη για την προστασία τους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.-Ρόιτερς)

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.