Νέες θηριωδίες τζιχαντιστών
20/01/2015 20:32
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες θηριωδίες τζιχαντιστών

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απειλεί με νέο βίντεο να σκοτώσει δύο Ιάπωνες ομήρους που ισχυρίζεται πως κρατά και ζήτησε λύτρα 200 εκατ. δολαρίων από την ιαπωνική κυβέρνηση. Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους και του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί, η οργάνωση απειλεί να σκοτώσει μέσα σε 72 ώρες τους δύο ομήρους και ζητά από την ιαπωνική κυβέρνηση να πληρώσει 200 εκατ. δολάρια για να σώσει τη ζωή τους.

Μια μαυροντυμένη φιγούρα στο βίντεο, η οποία κρατάει ένα μαχαίρι και στέκεται σε μια ερημική περιοχή μαζί με δύο άνδρες που φορούν τις χαρακτηριστικές πορτοκαλί στολές, επικρίνει επίσης αυτό που αποκαλεί υποστήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, που διεξάγουν μια στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Ο τζιχαντιστής, ο οποίος μιλάει αγγλικά με βρετανική προφορά (πολλοί θεωρούν ότι είναι ο γνωστός δήμιος «Τζιχάντ Τζον»), ζητάει «200 εκατομμύρια» χωρίς να διευκρινίζει νόμισμα, αλλά στον αραβικό υπότιτλο γίνεται λόγος για δολάρια ΗΠΑ.

Στο βίντεο τα ονόματα των δύο ανδρών αναφέρονται ως Χαρούνα Γιακάουα και Κέντζι Γκότο.

Ο Γκότο είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος με έδρα το Τόκιο. Έχει γράψει βιβλία για το AIDS και για τα παιδιά σε ζώνες πολέμου από το Αφγανιστάν μέχρι την Αφρική και ήταν ανταποκριτής ιαπωνικών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων. Ο Γκότο συνάντησε τον Γιουκάουα πέρυσι και τον Ιούνιο τον βοήθησε να ταξιδέψει στο Ιράκ.

Η ιαπωνική κυβέρνηση πάντως δήλωσε ότι δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία. «Η θέση της χώρας μας δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε «απαίτησε» την απελευθέρωση των δύο Ιαπώνων ομήρων, εκφράζοντας παράλληλα τον αποτροπιασμό του. «Η διεθνής κοινότητα δεν θα υποχωρήσει στην τρομοκρατία και οφείλουμε να συνεργασθούμε» απέναντι στην απειλή αυτή, δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός. Ο Αμπε διαβεβαίωσε επίσης ότι η Ιαπωνία, παρά τη σύλληψη των ομήρων, δεν θα υπαναχωρήσει στη δέσμευσή της για την παροχή βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων προς τις χώρες που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους.

Έσφαξαν 13 εφήβους

Άλλη μια θηριωδία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ήρθε στο φως: σύμφωνα με καταγγελίες ακτιβιστών εκτέλεσαν εν ψυχρώ 13 εφήβους επειδή διέπραξαν το «θανάσιμο σφάλμα» να παραβιάσουν τις θρησκευτικές επιταγές της «σαρία» παρακολουθώντας τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Ιράκ και Ιορδανίας για το Ασιατικό κύπελλο. Όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές της ομάδας «Raqqa is Being Slaughtered Silently» που καταγράφει τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ, στις 12 Ιανουαρίου οι τζιχαντιστές εντόπισαν τα άτυχα παιδιά να παρακολουθούν τον αγώνα στην τηλεόραση, στην ιρακινή πόλη Μοσούλη την οποία και έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, οι ισλαμιστές άρπαξαν τα παιδιά και τα έστησαν μπροστά από εκτελεστικό απόσπασμα, ενώπιον πλήθος κόσμου. Πριν την εκτέλεση μάλιστα, το «έγκλημα» των παιδιών ανακοινώθηκε μέσω μεγαφώνων. Τα πτώματα παρέμειναν εκτεθειμένα, καθώς οι τραγικοί γονείς δεν μπορούσαν να τα περισυλλέξουν, φοβούμενοι ότι θα δολοφονηθούν και οι ίδιοι.

http://www.reuters.com/article/2015/01/20/us-mideast-crisis-islamicstate-japan-idUSKBN0KT0GI20150120

http://www.ibtimes.co.in/mosul-13-teenage-boys-watching-football-match-tv-killed-by-isis-firing-squad-620946

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.