20/12/2009 18:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα κυβέρνηση στη Ρουμανία

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποτς, στον οποίο έχει ανατεθεί ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης από τον πρόεδρο της χώρας, Τραϊάν Μπασέσκου, ανακοίνωσε σήμερα τη σύνθεσή της.

Στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν μέλη του Δημοκρατικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PDL) του Μποτς, του κόμματος UDMR της ουγγρικής μειονότητας καθώς και ανεξάρτητοι. Συνολικά αποτελείται από 17 μέλη και ο αντιπρόεδρός της, Μπέλα Μάρκο, προέρχεται από το UDMR.

Ο Μποτς προχώρησε σε ανανέωση του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος αφού από τους 15 υπουργούς οι εννέα είναι καινούριοι. Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος πρεσβευτής της Ρουμανίας στη Γαλλία, Τεοντόρ Μπακόνσκι ενώ ο Γκαμπριέλ Οπρέα, που αποχώρησε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και σήμερα είναι ανεξάρτητος βουλευτής, θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας. Στις θέσεις τους παραμένουν οι υπουργοί Οικονομίας, Αντριάν Βιντεάνου, Δικαιοσύνης Καταλίν Πρεντόιου και Εσωτερικών Βασίλε Μπλάγκα.

Το UDMR θα ελέγχει τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Υγείας. Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο που θα συνεδριάσει την Τετάρτη. Ο Μποτς δήλωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι να λάβει μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας και η ενίσχυση της ανάπτυξης. Σημείωσε ωστόσο ότι «το 2010 θα είναι άλλη μια δύσκολη χρονιά, ιδίως τους έξι πρώτους μήνες».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.