Νέα «θανατηφόρα» στοιχήματα στο Facebook
15/06/2014 18:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα «θανατηφόρα» στοιχήματα στο Facebook

Ο θάνατος ενός ακόμη νέου, αυτή τη φορά στη Γαλλία, έρχεται να αναδείξει τη «σκοτεινή πλευρά» των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, αρχής γενομένης από το facebook. Μετά την «μόδα» να μπαίνουν στοιχήματα για το πόσο αλκοόλ μπορεί να καταναλώσει κάποιος, «μόδα» που στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο παιδί στην Ιρλανδία, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή πολλών άλλων στην Μεγάλη Βρετανία και οδήγησε στον εξευτελισμό ακόμη περισσότερους γιατί η μεθυσμένη εικόνα τους σε κώμα καταγραφόταν στο διαδίκτυο, ήρθε η σειρά των ριψοκίνδυνων στοιχημάτων για «κατορθώματα» φυσικής αντοχής.

Έτσι ένας 19χρονος Γάλλος πνίγηκε, την Πέμπτη στην Μπεγκάν της Βρετάνης, μπροστά στα μάτια δύο φίλων του, όταν μπήκε στο νερό μαζί με το ποδήλατό του. Ο λόγος ήταν ένα στοίχημα στο facebook, το οποίο «κυκλοφορεί» ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο. Ή μπαίνεις στο νερό με όποιον τρόπο συμφωνηθεί ή χάνεις το στοίχημα και πληρώνεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το στοίχημα ήταν να πηδήξει η παρέα από το ύψος της γέφυρας του Φολέ στην περιοχή με το ποδήλατο στο ποτάμι ειδάλλως θα πλήρωνε ένα γεύμα. Το στοίχημα μπήκε και η παρέα πήγε στη γέφυρα. Οι δύο θα έπεφταν με το ποδήλατο ο τρίτος θα κατέγραφε το γεγονός . Ο ένας από τους δύο φοβήθηκε ότι θα χάσει το ποδήλατό του και γι αυτό το έδεσε στον αστράγαλό του. Μετά την πτώση στο νερό, το ποδήλατο τον τράβηξε στο βάθος μπροστά στα έντρομα μάτια των φίλων του. Η σορός του βρέθηκε από τους ειδικούς δύτες της πυροσβεστικής σε βάθος έξι μέτρων.

Από τους δύο άλλους νεαρούς που συμμετείχαν στο στοίχημα ο ένας πήδηξε στο νερό και ο άλλος ήταν εκεί για να κινηματογραφήσει την υλοποίηση. Και οι δύο υπέστησαν σοκ αλλά κατάφεραν να ειδοποιήσουν την αστυνομία και τα σωστικά συνεργία. Μετά τις πρώτες καταθέσεις, από το γραφείο του ανακριτή έγινε σαφές ότι με βάση τις μαρτυρίες και το υπάρχον βίντεο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: το θύμα έθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο χωρίς καμία πίεση ή παρότρυνση, και είχε απόλυτη συνείδηση αυτού που έκανε.

Η γαλλική αστυνομία έχει σημάνει συναγερμό και ανακοινώσεις παντού. Εξέδωσε μάλιστα νέα προειδοποίηση και δια μέσου του διαδικτύου και του facebook καλώντας γονείς αλλά και νέους να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους στοιχήματα γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Μόλις πριν από λίγες μέρες στις αρχές Ιουνίου, κατά την εκτέλεση ενός αντίστοιχου στοιχήματος ένας νεαρός πήδηξε σε παγωμένο νερό, κοντά στο Καλί, σε ένα σημείο όπου το βάθος είναι πολύ μικρό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να έχει υποστεί μη αναστρέψιμες βλάβες.

Πηγή: france info

Μάρκο Πόλο

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.