Μυστική συμφωνία Μέρκελ-Πούτιν για την Ουκρανία
31/07/2014 20:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μυστική συμφωνία Μέρκελ-Πούτιν για την Ουκρανία

Ένα μυστικό σχέδιο επεξεργάζονται Γερμανία και Ρωσία για να επιτευχθεί ειρηνική λύση στο αδιέξοδο της Ουκρανίας, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Independent. Όπως αναφέρεται, η Άνγελα Μέρκελ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν βασίζουν το ειρηνευτικό τους σχέδιο σε δύο άξονες: τη σταθεροποίηση των συνόρων της Ουκρανίας και την οικονομική τόνωση της χώρας, κυρίως μέσω μίας νέας ενεργειακής συμφωνίας με τη Μόσχα για τη σταθερή παροχή φυσικού αερίου.

Ωστόσο, το σχέδιο φέρεται να προβλέπει, επίσης, ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Κριμαίας και την προσάρτησή της από τη Ρωσία, κάτι μάλλον δύσκολο όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε το δημοσίευμα. Επικαλούμενη πηγές με γνώση των μυστικών διαπραγματεύσεων, η Independent αναφέρει ότι για την υλοποίηση του πρώτου σκέλους του σχεδίου απαιτείται η απόσυρση της οικονομικής και στρατιωτικής στήριξης της Μόσχας προς τους φιλορώσους αυτονομιστές. Την ίδια ώρα ο Ουκρανός Πρόεδρος θα συμφωνούσε να μην υποβάλει αίτηση ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. Σε αντάλλαγμα ο Πρόεδρος Πούτιν δεν θα εμπόδιζε και δεν θα αναμιγνυόταν στην προσπάθεια της Ουκρανίας να συνάψει εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ, όπως ορίζει η συμφωνία που υπεγράφη από τον Πρόεδρο Ποροσένκο πριν από λίγες εβδομάδες.

Υπό το άλλο σκέλος της συμφωνίας η ρωσική Gazprom θα προσέφερε στην Ουκρανία μία νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία παροχής αερίου, σε προκαθορισμένες τιμές. Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας για τη συνέχιση της παροχής αερίου από τη Μόσχα και ότι τα ουκρανικά αποθέματα αναμένεται να τελειώσουν πριν τον χειμώνα. Παράλληλα, η Ρωσία θα αποζημίωνε την Ουκρανία με ένα οικονομικό πακέτο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την απώλεια του ενοικίου που κατέβαλλε η ρωσική πλευρά για να διατηρεί τον στόλο της στην Κριμαία και στη Σεβαστούπολη, μέχρι πριν την ψήφιση της ανεξαρτητοποίησης της περιοχής το Μάρτιο.

Η Independent τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις του σχεδίου αυτού έχουν παγώσει προς στιγμή λόγω της κατάρριψης του αεροσκάφους της Malaysian Airlines. Ωστόσο, οι πηγές της εφημερίδες επιβεβαιώνουν ότι το σχέδιο αυτό είναι ακόμα επί τάπητος και ότι για την ακρίβεια είναι το μοναδικό ειρηνευτικό σχέδιο που συζητείται.

Εκπρόσωπος του βρετανικού Φόρεϊν Όφις σχολίασε ότι το Λονδίνο δεν έχει γνώση του σχεδίου, προσθέτοντας ότι βρίσκει εξαιρετικά απίθανο να δεχθούν η Βρετανία ή οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τον ρωσικό έλεγχο επί της Κριμαίας.

Εν τω μεταξύ, έκθεση της Επιτροπής Άμυνας της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων προειδοποιεί πως το ΝΑΤΟ δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει μια επίθεση εναντίον κράτους-μέλους από τη Ρωσία.

Οι Βρετανοί βουλευτές-μέλη της επιτροπής επισημαίνουν πως η σύρραξη στην Ουκρανία έχει αποκαλύψει «σοβαρές ελλείψεις» στην ετοιμότητα της Συμμαχίας και καλούν σε «ριζοσπαστική μεταρρύθμιση» του οργανισμού. Οι συστάσεις των βουλευτών περιλαμβάνουν τη μόνιμη παρουσία Νατοϊκών στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού στις «ευάλωτες» χώρες της Βαλτικής, τη «δραματική» βελτίωση των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης, μεγάλης κλίμακας ασκήσεις με συμμετοχή στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών από όλες τις χώρες-μέλη και την πρόσθεση μη-συμβατικών απειλών όπως οι άτακτες παραστρατιωτικές ομάδες και οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στη δέσμευση του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ για παροχή βοήθειας από όλα τα μέλη στο μέλος που τυγχάνει υπό εξωτερική επίθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΜ avatar
  ΚΜ 31/07/2014 22:12:55

  Δεν έχω κανέναν λόγο να αμφισβητήσω ότι υπάρχουν ανεπίσημες διπλωματικές διεργασίας. Παράξενο θα ήταν να μην υπήρχαν. Ωστόσο ένα πράγμα που δεν με πείθει στο δημοσίευμα είναι ότι οι Δυτικοευρωπαίοι φέρονται ζητάνε απτά ανταλλάγματα από τον Πούτιν και ως αντάλλαγμα υπόσχονται ... υποσχέσεις. Λες και δεν την έχει πάθει ήδη μια φορά η Ρωσία με τις δυτικές υποσχέσεις (περί δήθεν μη επέκτασης ΝΑΤΟ κλπ). Δεν μου φαίνεται πολύ ρεαλιστικό αυτό το πράγμα.

  • pythagorean avatar
   pythagorean @ ΚΜ 31/07/2014 23:09:44

   Ακριβώς. Φυσικά η Μόσχα δεν θα αρκεστεί σε υποσχέσεις. Θα απαιτήσει αυτά που εξ αρχής ζητάει: Ρητή αναγνώριση της επαναφοράς της Κριμαίας στη Ρωσία και ρητές δεσμεύσεις ομοσπονδοποίησης της Ουκρανίας με τις περιοχές να απολαμβάνουν υψηλό βαθμό αυτονομίας και δικαίωμα βέτο σε σημαντικές αποφάσεις.

 2. ΘΑΝΟΣ avatar
  ΘΑΝΟΣ 31/07/2014 22:32:39

  Οι πολιτικάντηδες της Δύσης, αν δεν πούνε με κάθε ευκαιρία κάτι κακό κατά της Ρωσίας και του Πούτιν, χτυπάει το τηλέφωνό τους και ο αντίστοιχος πρέσβυς των ΗΠΑ ή ο αντίστοιχος τοπικός σταθμάρχης της CIA τους τραβάνε το αυτάκι και τους θυμίζουν ότι η καρέκλα τους είναι ετοιμόρροπη και τρίζει.
  Έτσι, σύρονται από τους μαρξιστές των ΗΠΑ σε γελοία μέτρα κατά της Ρωσίας, που μόνο προβλήματα προκαλούν στα κράτη τους.
  Μερικές μάλιστα φορές, διατυπώνουν και την σκέψη, ότι ο Πούτιν, θα απομονωθεί και δεν θα είναι αποδεκτός σαν δημοκρατικός ηγέτης, από τους ψευτοδημοκράτες της πλάκας του Δυτικού Κόσμου.
  Προφανώς, σαν τυχάρπαστοι και άσχετοι που είναι οι περισσότεροι από αυτούς, δεν γνωρίζουν, ή καλύτερα δεν έχουν ιδέα από γεωστρατηγικές ισορροπίες και δεν έχουν κατά νου, ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελούν πλέον ένα υπερχρεωμένο μικρόκοσμο φούσκα, που έχοντας μέσα του πάνω από εκατό εκατομμύρια λαθρομετανάστες, όταν καταρρεύσει οικονομικά θα μετατραπεί σε πεδίο ασταμάτητων λεηλασιών.
  Δεν έχουν λοιπόν υπόψη τους, το ότι η αγορά της Άπω Ανατολής, αλλά και της Κεντρικής Ασίας, στην οποία απευθύνεται η Ρωσία, είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από τον Δυτικό οικονομικό μικρόκοσμο, αλλά ούτε και ότι όλη η βιομηχανική δραστηριότητα της Δύσης μεταφέρθηκε, λόγω της Ατέντας 21, εδώ και χρόνια στην Ανατολή, έχοντας ανάγκη τις Ρωσικές ενεργειακές πηγές.
  Μερικοί μάλιστα, ξεπερνώντας σε γραφικότητα τους πάντες, ονειρεύονται να έχει ο Πούτιν, το τέλος του Καντάφι, ή του Μιλόσεβιτς, ή του Σαντάμ, ξεχνόντας ότι δεν πρέπει να μπλέκουν τις βούρτσες με τις .,,, σκούπες.
  Η Ρωσία είναι το κράτος με το μικρότερο, σχεδόν ανύπαρκτο εξωτερικό χρέος, είναι απόλυτα ανεξάρτητη από τους τοκογλύφους της Δύσης, δεν έχει ανάγκη να εισάγει τίποτε από πουθενά, αντίθετα, αν κόψει το φυσικό αέριο που στέλνει στην Ευρώπη, η Ευρώπη θα βυθιστεί στο χάος και το σκοτάδι.
  Από την άλλη μεριά, η Ρωσία, για να υπάρχει, δεν έχει ανάγκη την Ευρώπη και έχοντας το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, κανείς δεν μπορεί να της πουλήσει μαγκιά.
  Ξεχνούν επίσης, ότι οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες των εβραϊκών συμφερόντων της Δύσης, είναι στο έλεος της Ρωσίας αφού μέσα στη ρωσική υφαλοκρυπίδα δραστηριοποιούνται.

  • σχετικος avatar
   σχετικος @ ΘΑΝΟΣ 01/08/2014 01:10:38

   Κι υστερα ξύπνησες...

   • Κυνας avatar
    Κυνας @ σχετικος 01/08/2014 12:30:11

    Εσενα θα σε ξυπνησει η μπαλαλαϊκα....μια και καλη !

  • Seagull avatar
   Seagull @ ΘΑΝΟΣ 01/08/2014 11:00:41

   Αυτή η φράση " οι μαρξιστές των ΗΠΑ" μου ανατρέπει όλα όσα μέχρι σήμερα ήξερα.... Για βοήθησέ μας λίγο, είναι μαρξιστές στις ΗΠΑ και που το εστιάζεις?

 3. Seagull avatar
  Seagull 01/08/2014 10:52:24

  Δεν αποκλείεται η Μέρκελ να κάνει μυστικές και υπόγειες επαφές με τον Πούτιν, πέραν της εξάρτησής της Γερμανίας από φυσικό αέριο της Ρωσίας και των άλλων επιχειρήσεων, η Μέρκελ από την αρχή που ανέλαβε την καγκελαρία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εμβάθυνση των σχέσεων της Γερμανίας με την Ρωσία. Και βέβαια αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί η ίδια μιλάει Ρωσικά και δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό της για την Αικατερίνη Β' την επωνομαζόμενη και μεγάλη η οποία ήταν πρωσικής καταγωγής, γενημένη και αυτή όχι μακριά από εκεί που γενήθηκε η ' Αντζελα - Δωροθέα.... Τώρα όσο αφορά τα αγγλοσαξωνικά λυκόπουλα καλό θα ήταν να κοιτάξουν και λίγο πέρα από την μύτη τους ή μάλλον ας μην την χώνουν παντού, γιατί η Γερμανία τους έχει πάρει τα σώβρακα - στον οικονομικό τομέα - και έχει το πρώτο χέρι στα θέματα της ευρωπαϊκής ένωσης, ας μην ξεχνάνε την στάση της Γερμανίας στον πόλεμο του Ιράκ, θα μπορούσε κάλλιστα να επαναλειφθεί και τώρα.

 4. neworld avatar
  neworld 02/08/2014 10:55:31

  Η λύση είναι μια. Πλήρη ένταξη της Ρωσίας σαν μέλος της ΕΕ. Η Ρωσία είναι αυτή που αξίζει το σεβασμό της Ευρώπης. Αν και ΜΟΝΗ ΤΗΣ κέρδισε το Β’ ΠΠ αποφάσισε να αποχωρήσει ειρηνικά απο όλη την Ευρώπη το 1989. Ενώ οι δυνάστες της Ευρώπης ΗΠΑ δεν αποχωρούν με καμία δύναμη ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 1945... Μάλιστα πατούν πόδι σε πρώην ανατολικές χώρες όπως η Πολωνία που η Ρωσία οικιοθελώς άφησε ελεύθερες, και τολμούν να κυριεύουν ΑΚΟΜΗ και πρώην Σοβιέτ! Βλ. Ουκρανία!
  Η Ευρώπη θα γλιτώσει απο τη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και της καταδυνάστευσης της απο τις σιωνιστικές & evol USA μόνο με περισσότερη ΑΓΑΘΗ ΕΥΡΩΠΗ.
  ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ. Τα Ρωσικά όπλα θα αποτελέσουν την ασπίδα προστασίας της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και η ευημερία θα κατακλίσει μια αυτοκρατορία που θα εκτείνεται από τις ακτές του ατλαντικού μέχρι τις ακτές του ειρηνικού και τη θάλασσα της Ιαπωνίας.
  Ο σιωνιστής δυνάστης θα ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ αργό ΘΑΝΑΤΟ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.