«Μυστική επιστολή» Ομπάμα προς Χαμενεΐ για το ISIS
07/11/2014 20:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μυστική επιστολή» Ομπάμα προς Χαμενεΐ για το ISIS

Μία απόρρητη επιστολή προς τον θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απέστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με αποκάλυψη της Wall Street Journal, στην οποία επισημαίνει το κοινό συμφέρον των δύο χωρών στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιστολή στάλθηκε στα μέσα Οκτωβρίου και ανέφερε ότι η συνεργασία των ΗΠΑ με το Ιράν στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών συνδέεται άρρηκτα με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων για το πυρηνικό πρόγραμμά της -κάτι που αποτελεί διπλωματική προτεραιότητα της κυβέρνησης Ομπάμα.

Η εφημερίδα επικαλείται πρόσωπα που είχαν ενημερωθεί για την επιστολή. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι πάντως απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα, αν και «δεν αρνήθηκαν την ύπαρξη της επιστολής, όταν ρωτήθηκαν από ξένους διπλωμάτες τις τελευταίες ημέρες».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, είπε ότι η πολιτική της Ουάσινγκτον απέναντι στο Ιράν δεν έχει αλλάξει. Επέμεινε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συνεργαστούν στρατιωτικά με το Ιράν, ούτε θα μοιραστούν πληροφορίες με την Τεχεράνη στο πλαίσιο του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Απέφυγε όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, λέγοντας ότι δεν μπορεί να σχολιάσει την ιδιωτική αλληλογραφία του προέδρου Ομπάμα με ξένο ηγέτη.

Το Ιράν δεν συμμετέχει στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τη διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό του πρόγραμμα βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο.

online.wsj.com

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.