#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/09/2012 16:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπαγίς: Καταργήστε τη βίζα για τους Τούρκους, να σταματήσουμε τους λαθρομετανάστεςH κλασσική κουτοπόνηρη ανατολίτικη λογική του "δώσε μου κάτι δικό σου, να σου δώσω κι εγώ κάτι δικό σου", έχει τον καλύτερο εκφραστή της, στο πρόσωπο του Τούρκου υπουργού αρμόδιου για τα θέματα της ΕΕ.

Αυτή η φορά, ο ανεκδιήγητος Μπαγίς, συνέδεσε ευθέως, δύο θέματα άσχετα μεταξύ τους, το θέμα της βίζας που χρειάζονται οι Τούρκοι, για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, με τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν στην Ελλάδα, είτε από το Αιγαίο είτε από τον Έβρο. Με απόλυτο θράσος, παραδέχεται, ότι η χώρα του, δεν θα κάνει τίποτε, για να εμποδίσει τη λαθρομετανάστευση, όσο οι Τούρκοι πολίτες θα αναγκάζονται να παίρνουν βίζα για να ταξιδέψουν.

Η κριτική της Ελλάδας προς την Τουρκία στο θέμα της λαθρομετανάστευσης πρέπει να έχει αποδέκτη τις Βρυξέλλες, είπε ο Μπαγίς, τονίζοντας  ότι η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να πείσει τα υπόλοιπα 26 κράτη- μέλη της Ένωσης ότι η πολιτική θεωρήσεων της ΕΕ προς την Τουρκία είναι παράλογη.

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολή” ο Εγκεμάν Μπαγίς αναφέρθηκε στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, συνδέοντας την υπογραφή της συμφωνίας επανεισδοχής εκ μέρους της Τουρκίας, με τις θεωρήσεις που υποχρεούνται να παίρνουν οι πολίτες της Τουρκίας για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

 

Αφορμή για τη συνέντευξη του Μπαγίς προς το «Ανατολή» ήταν το πρόσφατο ναυάγιο στα ανοιχτά της Σμύρνης, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 62 λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με τον Εγκεμέν Μπαγίς, έχουν μειωθεί τα περιστατικά αυτούς του είδους, στο Αιγαίο, αλλά αυξάνονται και πάλι λόγω των εξελίξεων στη Συρία..

Ο υπουργός είπε ότι «και οι ελληνικές αρχές εκφράζουν(!) τώρα τελευταία, ικανοποίηση για την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία».

«Πρέπει να εργαστούμε για να εξαλειφθούν οι λόγοι που οδηγούν στη λαθρομετανάστευση και, αφετέρου, να αυξηθεί η προσπάθεια της Τουρκίας και να αφιερώσει κονδύλια, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εκλείψει η ντροπή των θεωρήσεων που επιβάλλονται στους πολίτες της Τουρκίας» είπε ο Μπαγίς.

Τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να πείσει τις χώρες μέλη της ΕΕ για την άρση των θεωρήσεων είπε: «Αυτό θα επιφέρει διπλό όφελος για την Ελλάδα. Όταν θα αρθούν οι θεωρήσεις, η Τουρκία θα συγκεντρώσει περισσότερα κονδύλια από τους φορολογούμενους Τούρκους πολίτες και θα προβεί σε πιο σημαντικά βήματα για τη διέλευση από τα σύνορά της, ενώ παράλληλα επειδή θα έχουν αρθεί οι θεωρήσεις, οι πολίτες της Τουρκίας θα ταξιδεύουν περισσότερο προς την Ευρώπη και την Ελλάδα, που είναι η πιο κοντινή χώρα και έτσι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κάτων avatar
  Κάτων 11/09/2012 17:19:13

  Δείτε και τι προκαλέσαν οι ηλίθιοι της ΧΑ - θα μας πάνε σε πόλεμο οι ανόητοι προβοκάτορες. Την ώρα που έχουμε όλα τα δίκαια του κόσμου με το μέρος μας αυτοί δίνουν επιχειρήματα στους ισλαμοφασίστες

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑΣ

  Η Τουρκική Μειονοτική Κίνηση για τα Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα καταδικάζει την απίστευτη έξαρση εθνικιστικής και ρατσιστικής βίας που ξέσπασε φέτος το καλοκαίρι στη Θράκη σε βάρος της μειονότητας, με πρωτοφανείς διαστάσεις αγριότητας που όμοιες της είχε πολλές δεκαετίες να βιώσει η μειονοτική κοινωνία της περιοχής. Είναι πραγματικά ασύλληπτο για μια δημοκρατική Πολιτεία να αφήνει ανεξέλεγκτα τα εγκληματικά τρομοκρατικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής να αλωνίζουν δημιουργώντας κλίμα εκφασισμού. Θεωρούμε ότι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ είναι τεράστιες, διότι σε επίσημο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία της Κομοτηνής ενάντια στην ίδρυση στρατοπέδων μεταναστών, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι δημόσιοι παράγοντες της περιοχής (δήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, αρχιερείς κλπ) δεν ελήφθησαν τα στοιχειωδώς απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προληφθούν από την Αστυνομία οι επιθετικές ενέργειες των χρυσαυγιτών και να προστατευτούν τα ίδια τα μέλη της μειονότητας, καθώς και τα γραφεία των συλλόγων τους.

  Αν αυτή τη φορά ρίχτηκαν μπουκάλια, τίποτε δεν μας εγγυάται ότι την επόμενη φορά δεν θα εκσφενδονιστούν βόμβες μολότωφ, ώστε το φασιστικό παρακράτος, με την εγκληματική ανοχή του επίσημου κράτους, να εμφυσήσει για άλλη μια φορά στην ελληνική ιστορία τρόμο και φόβο στις ψυχές των Τούρκων μειονοτικών πολιτών, που απλώς διεκδικούν το αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα τους στην ισοτιμία, την ειρηνική συνύπαρξη και τη διατήρηση της διαφορετικότητας τους.

  Η ιδιότυπη αυτή ασυλία που απολαμβάνει ο εσμός της χρυσαυγίτικης συμμορίας, ενδεδυμένος με τη λεοντή νόμιμου πολιτικού κόμματος, δηλαδή το γεγονός ότι ουδείς τιμωρήθηκε για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τα γραφεία της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, άναψε το πράσινο φως για τη συνέχιση της φασιστικής τρομοκρατίας κατά τις επόμενες μέρες. Ειδικότερα, είναι προφανές ότι αποτελεί αποτροπιασμό για κάθε δημοκρατικό πολίτη η τακτική βίαιη εισβολή 25 ατόμων με μοτοσυκλέτες κατά τη διάρκεια προσευχής Μουσουλμάνων σε χωριά της Ξάνθης και Ροδόπης και έξω από τζαμιά, που διήρκεσε πάνω από 15 μέρες. Τέτοια επονείδιστη ενέργεια θρησκευτικής μισαλλοδοξίας από παρακρατικούς τραμπούκους δεν είχε συμβεί ούτε καν την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας !! Την ώρα δηλαδή που ακόμη και η χούντα δεν είχε τολμήσει να θίξει το δικαίωμα εκδήλωσης θρησκευτικής λατρείας των Μουσουλμάνων, είναι θλιβερό να σημειώνονται τέτοια αποκρουστικά έκτροπα σε περίοδο επίσημης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και υποτιθέμενου σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών, κατοχυρωμένων μάλιστα από το Σύνταγμα και από Διεθνείς Συνθήκες !! Δυστυχώς, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μετά το πέρας αυτής της πρωτόγνωρης προσβολής και ύβρεως σε βάρος του θρησκευτικού συναισθήματος και του πιστεύω των θρησκευόμενων Μουσουλμάνων της Θράκης, η ελληνική πολιτεία δεν έπραξε τίποτε προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες του απεχθούς αυτού κρούσματος Ισλαμοφοβίας.

  Κατά συνέπεια, ως Τουρκική Μειονοτική Κίνηση για τα Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα, εκτιμούμε ότι τα γεγονότα του φετινού καλοκαιριού στην περιοχή μας, αλλά και γενικότερα οι συλλήψεις και διώξεις μεταναστών με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο το διαφορετικό τους χρώμα(!!), αποτελούν στίγμα και όνειδος για τον ελληνικό πολιτισμό, για τον οποίον τόσο πολύ κόπτεται στα λόγια ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

  Τέλος, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του δημάρχου Τοπείρου και τοπικών βουλευτών και κομματικών στελεχών της Ξάνθης από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, καθώς και τοπικών Συλλόγων, να εκδώσουν σαφέστατη ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν όλους όσοι επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας και που αποτελούν απειλή για την προώθηση και εμπέδωση των δημοκρατικών ανθρωπιστικών αξιών της ανεξιθρησκείας και της πολιτισμικής συνύπαρξης.
  tourkikikinisi@hotmail.com

  Κομοτηνή 27/08/2012

 2. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/09/2012 17:19:46

  Μάθαν ότι πηδιόμαστε...
  Α, να 'ναι καλά τα παιδιά εκεί στο Σεμντινλί που σας κατεβάσανε το βρακί ως τον αστράγαλο.

 3. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 11/09/2012 17:20:48

  Αυτό ήταν .
  Με αυτή του τη δήλωση , παραδέχοντε πως μας στέλουν λαθραίως , ανθρώπους .

  Με όπλο τα λόγια του απαιτώ να καταγγείλουμε την τουρκία διεθνώς .
  Για κακουργήματα κατά της ανθρωπότητας.

  Αβραμόπουλε τι περιμένεις ;
  Δένδια εσύ ;

  Ξυπνήστε καρεκλάτοι μου ........... !

  • Κώστας τουρίστας. avatar
   Κώστας τουρίστας. @ Αλέξανδρος 11/09/2012 21:51:27

   Θέλει ...κότσια η ιστορία....!

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/09/2012 17:41:33

  Εντάξει κ. Μπαγίς, δώσε μας πίσω όλες τις περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης που έχει δεσμεύσει το τουρκικό κράτος και άφησε την Αγία Σοφία να επαναλειτουργήσει ως Ιερός Ναός και εμείς θα σου δώσουμε ελεύθερη βίζα. Λογικό αντάλλαγμα;

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 11/09/2012 17:47:43

  “Ένα έγκλημα τιμής συγκλονίζει την Τουρκία, αλλά και όλον τον κόσμο: Μία 26χρονη Τουρκάλα σκότωσε και έκοψε το κεφάλι του βιαστή της και στη συνέχεια το πέταξε στην πλατεία του χωριού Γιαλβάκ, στην κεντρική Τουρκία, για να σώσει την τιμή της.” http://on-msn.com/QaXFhJ

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ η Dimi 11/09/2012 18:26:08

   Εύγε για το θάρρος σου κοριτσι μου!

  • Γιώργος1 avatar
   Γιώργος1 @ η Dimi 11/09/2012 20:22:29

   Μπράβο στην κοπέλα.

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ η Dimi 11/09/2012 21:16:12

   Για κάποιο λόγο η Τουρκάλα μού θύμισε την Καντιφέ από το Καρς, στο "Χιόνι" του Παμούκ

 6. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 11/09/2012 18:31:37

  Να χαρω επισημη γραμμη του Τουρκικου κρατους περι λαθρομεταναστευσης. Κι επισης ακουω και κατι Ευρωπαιους να σφυριζουν τοσο δυνατα ωστε να μην ακουν και οι διπλα τους τις δηλωσεις.

 7. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 11/09/2012 20:07:41

  Ή χαζός (υπάρχει και άλλη λέξη αλλά θα εκτεθούμε στην λογοκρισία λόγω ύβρης)είναι ο Τούρκος ή τον χαζό κάνει. Γίνονται γελοίοι και υποβιβάζουν την διπλωματική τακτική τους σε επίπεδο νηπιαγωγείου. Αυτό που ζητάει από την Ελλάδα ας το ζητήσει η κυβέρνησή του σε άμεση διαπραγμάτευση από την ΕΕ. Ίσως τύχουν αποδοχής και υποστήριξης από τους καλούς τους φίλους τους Γερμανούς, Αυστριακούς, Φιλανδούς, Κροάτες, Ολλανδούς, Βρετανούς.

 8. nik avatar
  nik 11/09/2012 20:08:38

  Αυτές οι πρακτικές του Τούρκικου κράτους - παρακράτους, δεν είναι χθεσινές ούτε και τωρινές. Υπήρχαν πάντα και θα διαιωνίζονται, οι απειλές, οι εκβιασμοί, οι τραμπουκισμοί, του βαθέως Τούρκικου παρακράτους. ¨Οποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει". Το θέμα λοιπόν δεν είναι τα ανατολίτικα παζάρια των Τούρκων αλλά το τι κάνουμε εμείς. Αν εμείς δεν θωρακίσουμε την χώρα μας απέναντι στους ισλαμοφασίστες Τούρκους και παραμείνουμε τα γιουσουφάκια του ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας, τότε κλάφτα Χαράλαμπε...Αν περιμένουμε να μας φυλάξουν τον Έβρο οι Φροντεξιάνοι ή να μην στέλνει το επίσημο Τουρκικό δουλεμπορικό κράτος λαθρομουσουλμάνους στη χώρα μας, δεν μας σώζει τίποτα.

 9. α.α avatar
  α.α 11/09/2012 21:48:24

  Ο Τουργκουτ Οζάλ, ηγέτης της συγχρονης Τουρκίας, είχε πει δημόσια το 1987 : με τους Ελληνες θα τελειώσουμε εύκολα, απλά θα τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια. Το θυμάστε; Τι έκαναν οι ελληνικές αρχές ασφαλείας και οι διπλωμάτες μας; Ο πόλεμος κύριοι στην εποχή μας δεν γίνεται με τυφέκια , γίνεται είτε με βάση την οικονομία είτε ασύμμετρα, με την μετακίνηση αλλόφυλων και αλλόθρησκων, την πρόκληση πυρκαγιών, κλπ.

 10. Nik avatar
  Nik 12/09/2012 16:40:21

  Αυτοί είναι οι διπλωμάτες Τούρκοι που τόσο πολύ θαυμάζει η ντόπια νομενκλατούρα.

  Είναι πολύ πιο καραγκιόζηδες από εμάς. Αυτό σας το είπα και το αποδεικνύουν οι ίδιοι. Ο Μπαγκίς είναι από τους πιο "χάι" διπλωμάτες τους, φανταστείτε λοιπόν το επίπεδο των υπολοίπων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.