#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/11/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια επίθεση εναντίον του Ιράν θα προκαλούσε τον Γ`Π.Π.
Πριν από δυο εβδομάδες, η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ (ΙΑΕΑ), δημοσίευσε μια έκθεση βάσει της οποίας το Ιράν  προσπαθεί να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, αφού διαθέτει υπολογιστικά μοντέλα πυρηνικών κεφαλών, κλπ. Η έκθεση πάντως δεν αναφέρει συγκεκριμένες αποδείξεις για τον εν λόγω ισχυρισμό της.

Με βάση την έκθεση αυτή, πολλοί πιστεύουν πως πράγματι το Ιράν έχει βάλει σκοπό να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Αυτό που αγνοούν είναι ότι ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ έχει στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ, και ίσως η συγκεκριμένη έκθεση να χρησιμοποιείται από πλευράς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, και Ισραήλ, ώστε να δικαιολογηθεί μια επίθεση εναντίον του Ιράν.

Μπορεί ο ΟΗΕ να δείχνει ουδέτερος, αλλά στη πραγματικότητα επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον επικεφαλή της ΙΑΕΑ Yukiya Amano.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian, γράφτηκε πως υπάρχει τηλεγράφημα (Wikileaks) που αναφέρει ότι ο Amano συντάσσεται πλήρως με την Αμερική σε όλα τα ζητήματα. «Η πολιτική ατζέντα των ΗΠΑ είναι πλήρως ταυτισμένη με αυτήν του Amano…».

Σύμφωνα με το Russia Today, ο ΟΗΕ υπερβάλλει σε σχέση με τις δυνατότητες του Ιράν. Κάποιοι, όπως ο πρώην πράκτορας της CIA  Philip Giraldi αμφισβητούν τα συμπεράσματα της έκθεσης της ΙΑΕΑ. Όπως λέει: «Η ΙΑΕΑ δεν έχει δική της πρωτογενή πληροφόρηση, αλλά εξαρτάται από την πληροφόρηση τρίτων… υποθέτω πως τα στοιχεία που έχει της δόθηκαν από την Αμερική και το Ισραήλ».

Η Αμερική έχει προηγούμενο στην διοχέτευση ψευδών πληροφοριών, όπως τότε που κατασκεύασε στοιχεία για να εισβάλλει στο Ιράκ. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβαίνει και τώρα με το Ιράν. «Τα διάφορα στοιχεία μπορούν να ερμηνευτούν κατά το δοκούν…», λέει ο Giraldi.

Η τριάδα ΗΠΑ-Ισραήλ-ΝΑΤΟ επιδιώκει την επίθεση εναντίον της Τεχεράνης εδώ και καιρό. Για αυτό και διεξάγει μια εκστρατεία παραπληροφόρησης μέσω των ΜΜΕ.

Ένα παράδειγμα είναι ο μύθος ότι ο Ιρανός πρόεδρος Mahmoud Ahmadinejad δήλωσε πως θέλει να εξαφανίσει το Ισραήλ από προσώπου γης. Αυτό αποδείχτηκε ψευδές, αφού στη πραγματικότητα ο Ιρανός ηγέτης απλά επαναλάμβανε μια δήλωση του μακαρίτη Ayatollah Khomeini, ότι «το καθεστώς του Ισραήλ θα πρέπει να εξαφανιστεί, όπως εξαφανίστηκε αυτό του Σάχη». Δεν ήταν δηλαδή κάποια στρατιωτική απειλή.

Παρόλα αυτά, τα γεράκια της Δύσης συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την παραπάνω δήλωση για να αιτιολογήσουν μια επίθεση εναντίον του Ιράν.

Σήμερα, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού ο Benjamin Netanyahu φαίνεται να ετοιμάζεται για το ενδεχόμενη επίθεσης στο Ιράν. Κάτι ανάλογο κάνουν και οι Βρετανοί, φοβούμενοι το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, και δηλώνοντας πως θα στηρίξουν στρατιωτικά μια αμερικανική επίθεση.

Πάντως, παρά τις επιθυμίες τους, τα γεράκια και οι πολεμοκάπηλοι μπορεί να δυσκολευτούν, αφού όπως ανακοίνωσε η Ρωσία: «θα κάνει τα πάντα για να αποφευχθεί μια επίθεση στο Ιράν, και για να προωθηθεί ο διάλογος…».

Μια επίθεση της Δύσης εναντίον του Ιράν είναι μια πάρα πολύ επικίνδυνη κατάσταση, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να οδηγήσει σε σενάρια τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ολόκληρη η περιοχή από την Ανατολική Μεσόγειο έως τα δυτικά σύνορα της Κίνας θα εκραγεί. Παράλληλα, όχι μόνο οι Αγγλοαμερικανοί θα επανακτούσαν τον έλεγχο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της περιοχής, αλλά θα απειλούνταν η παρουσία και η επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στην ίδια περιοχή.

Η Ρωσία όμως έχει ζωτικά συμφέροντα στο Ιράν, και έχει βοηθήσει στην κατασκευή των πυρηνικών του εγκαταστάσεων. Πέραν αυτού, οι Ρώσοι θέλουν το Ιράν να παίζει τον ρόλο του αντίβαρου στην αμερικανική επιρροή στη Κεντρική Ασία.

Το ίδιο και η Κίνα, η οποία προμηθεύεται πετρέλαιο και αέριο από την Τεχεράνη.

Οι δυο αυτές χώρες (Ρωσία-Κίνα) είναι βαθιά αναμεμιγμένες στο Ιράν, και έχουν στρατηγικό συμφέρον στο να μην επιτεθεί κανείς εναντίον του. Για αυτό, αν η Δύση επιτεθεί, θα οδηγηθούμε σε έναν Γ`Π.Π.

 

Global Research

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=27669

Απόδοση:S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εμμ avatar
  Εμμ 21/11/2011 09:35:09

  Έτσι ακριβώς είναι, μετά την βόρεια Αφρική και νότια ΕΕ ήρθε η σειρά του μεγάλου κακού ΙΡΑΝ, που η εισβολή της δύσης στο ΙΡΑΝ θα έχει ως αποτέλεσμα τον Γ' παγκόσμιο πόλεμο διότι θα αποδυναμώσει από πρώτες ύλες την ρωσία και κίνα οι οικονομίες των οποίων θα έχουν μεγάλες παραγωγικές απώλειες. Ο πόλεμος αυτός θα είναι ΗΠΑ - ΚΙΝΑΣ διότι οι κινέζοι έχουν δηλώσεις ότι εάν οι ΗΠΑ επιτεθούν στον ΙΡΑΝ θα σηκώσουν τα όπλα!!!!!!!!

 2. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 21/11/2011 10:11:04

  Πρὸς τὸν μεταφραστή τοῦ ἄρθρου: Δὲν εἶναι "με τον επικεφαλή της ΙΑΕΑ Yukiya Amano". Σᾶς τὸ ἔχω ξαναγράψει· εἶναι ὁ ἐπὶ (τῆς) κεφαλῆς, τοῦ ἐπὶ κεφαλῆς, κλπ. Μὲ τὸ μονοτονικὸ καὶ τὴν ἕνωση τῶν δύο λέξεων, ὁ χρήστης μπερδεύεται καὶ νομίζει ὅτι πρόκειται περὶ ἐπιθέτου, ἀλλὰ δὲν εἶναι...

  Καλὴ συνέχεια στὴν ὡραία δουλειά σας.

 3. Chris Theocharis avatar
  Chris Theocharis 21/11/2011 10:29:12

  Σε κατανοώ απόλυτα και μακάρι να υπήρχε χρόνος (υποθέτω ότι αυτό είναι το πρόβλημα) να δίνονται τα άρθρα σε διορθωτή πριν δημοσιευτούν. Ακόμαι και ο "αυτόματος" διορθωτής κάποιες φορές παίρνει περίεργες πρωτοβουλίες.

 4. εξυπνάκιας avatar
  εξυπνάκιας 21/11/2011 10:33:16

  ετσι τελειώνουν πάντα οι οικονομικές κρίσεις ...με πόλεμο

 5. Agni avatar
  Agni 21/11/2011 11:33:52

  Τα πράγματα είναι απλά,Η Δύση ως εγγυητρια της Εθνικής ανεξαρτησίας των λαών απέναντι στην Κομμουνιστική επιθετικότητα,δεν υπάρχει πια..Αντιθέτως βλέπουμε τη δύση να σοβιετοποιείται/φασιστοποιείται τόσο πολιτισμικά-ακραία και βίαια εκκοσμίκευση,κοινωνικοπολιτικά-περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών,όσο και οικονομικά(προπολεμικός κορπορατισμός),Θυμίζει πλέον όλο και περισσότερο την ύστερη σοβιετική ένωση.Αντίθετα οι ανερχόμενες δυνάμεις αρχίζουν και μοιάζουν με εγγυήτριες της ελευθερίας και τις αξιοπρέπειας των εθνών,ο "κομμουνιστικός κίνδυνος" του μακαρθισμού έχει υποκατασταθεί στη λαική αφήγηση των ελεύθερων ανθρώπων απο τον οργουελικό εφιάλτη που αποκαλείται συχνά,πυκνά "Νεα Τάξη" σε αυτό το κοινά παραδεκτό παράδοξο,δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι τον πατριωτικό και ουσιαστικά φιλελεύθερο ρόλο της δεξιάς-της οποίας δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος ζεί ακόμα στην εποχή της Αντάντ,καλείται να πάιξει αυτό που κάποτε ήταν η αριστερά,όχι απο κάποια ιδεολογική ευαισθησία αλλα γιατί τα γεγονότα υπερβαίνουν τους παίκτες και πρέπει με κάποιο τρόπο να αποκατασταθεί η ισορροπία..

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/11/2011 11:42:39

  Ἒχω ξαναδιαβάσει κιἐγώ τήν συγκεκριμένη ἐπισήμανσή σας καί σᾶς συγχαίρω.Καλό εἶναι νά προσέχουμε λίγο περισσότερο τό πώς γράφουμε καί μιλᾶμε,γιά νά μαθαίνουμε κιόλας.

 7. Ignoramus avatar
  Ignoramus 21/11/2011 12:07:04

  σε σχεση με αλλα μπλογκ που διαβαζω το επιπεδο του αντινους ειναι υψηλοτατο τοσο σε θεματογραφια οσο και σε γλωσα και συνταξη. το οτι βρεθηκε ενα λαθος που ομως το γραφουνε ετσι καιοι εφημεριδες δεν νομιζω να μειωνει σε τιποτα τηνπροσφορα του μπλογκ. ας μην ειμαστε μεμψιμοιροι λεπτολογοι και τιποτενιοι. κοιταχτε την ουσια

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ignoramus 21/11/2011 12:14:04

   Δέν εἶναι θέμα μεμψιμοιρίας,ἀπλά σωστής ἐκφορᾶς τοῦ λόγου.Καί τήν οὐσία νά κοιτᾶμε καί ὁ τύπος νά μή μᾶς ξεφεύγει.

   • Ignoramus avatar
    Ignoramus @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/11/2011 12:29:53

    στα χιλια αρθρα βρηκατε 2 - 3 λαθη αν ειναι λαθη και ασχολειστε με αυτα αντι να λετε ευχαριστω στο αντινους που μας ενιμερωνει καθηεμρινα και εγκριτα αυτο λεγεται μεμψιμοιρια φιλε από τα κυθηρα

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ignoramus 21/11/2011 13:03:18

     Βεβαίως καί εἲμαστε ἰκανοποιημένοι ἀπό τήν ἒγκυρη ἐνημέρωση ἀπό τό Antinewsκαί βεβαίως συγχωροῦνται 2-3 λαθάκια,ἀλλά πάλι,ἂμα μαθαίνουμε καί δυό τρία πραγματάκια πἀρα πάνω γιά τή γλώσσα μας,νομίζω ὃτι εἶναι καλό κι αὐτό,δέν τό θεωρῶ γκρίνια ἂμα γίνεται καλόπιστα.

  • μχ avatar
   μχ @ Ignoramus 21/11/2011 14:40:00

   η ουσία είναι ο κώδικας.....η γλώσσα είναι το DNA της σκέψης

   • μχ avatar
    μχ @ μχ 21/11/2011 14:42:54

    και η μελέτη της ιστορίας (των κωδίκων) η μόνη σοβαρή ενασχόληση σε έναν κόσμο όπου η Γνώση έχει καταντήσει παραπροϊόν της επιστήμης...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.