#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/05/2011 12:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια άλλη άποψη για τον Rafael CorreaΤο άρθρο που ακολουθεί γράφτηκε από τον Osvaldo Hurtado, Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, που διετέλεσε αντιπρόεδρος, και στη συνέχεια πρόεδρος του Ισημερινού, από το 1979 έως το 1984. Τη περίοδο 1997-98 ήταν ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης που συνέταξε και ενέκρινε το νέο Σύνταγμα της χώρας. Εκτός από πολυγραφότατος συγγραφέας και αρθρογράφος, ο Hurtado είναι ο επικεφαλής της ΜΚΟ CORDES, η οποία μελετά τα οικονομικά, κοινωνικά, και πολιτικά προβλήματα του Ισημερινού. Παράλληλα είναι μέλος της Λέσχης της Μαδρίτης.

"Η τέλεια δικτατορία"


Του Osvaldo Hurtado

Ο Νομπελίστας λογοτέχνης Mario Vargas Llosa χρησιμοποίησε τον όρο «τέλεια δικτατορία» για να περιγράψει το πολιτικό σύστημα του Μεξικού, που βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) επί δεκαετίες ολόκληρες. Αυτός ο όρος, ταιριάζει γάντι και στις κυβερνήσεις της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας, της Βολιβίας, και τώρα τελευταία και του Ισημερινού (Εκουαδόρ).

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Rafael Correa είναι ο πιο πανίσχυρος ηγέτης στην ιστορία της χώρας, επιμένει ακόμη να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο επί δυο θεσμών που μέχρι στιγμής του έχουν ξεφύγει: Τη δικαιοσύνη και τον τύπο.

Για να το πετύχει, έχει εξαγγείλει ένα ακόμη δημοψήφισμα, το τρίτο στη διάρκεια της θητείας του. Αν οι ψηφοφόροι συμφωνήσουν με τη πρότασή του στις 7 Μαίου, τότε ο ίδιος θα μπορεί να διορίζει τους δικαστές, και να ελέγχει πλήρως τα εναπομείναντα ανεξάρτητα ΜΜΕ.

Αν δηλαδή περάσει το δικό του, ο Rafael Correa θα έχει πετύχει τη «τέλεια δικτατορία», κρυμμένη πίσω από το πέπλο της συνταγματικής και λαϊκής νομιμότητας.

Όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να λειτουργεί η δημοκρατία, έχουν εξαφανισθεί από πολλές λατινοαμερικανικές χώρες. Ο έλεγχος των εξουσιών, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, η ελευθερία του τύπου, η εναλλαγή των κυβερνήσεων, η λογοδοσία, και οι εκλογές.

Με βάση τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της δημοκρατικότητας, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών θα έπρεπε να επιβάλλει κυρώσεις, ή τουλάχιστον να καταγγείλει αυτή τους τη συμπεριφορά. Όπως όμως έκαναν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, παραβλέποντας τις παραβιάσεις στη Τυνησία, στην Αίγυπτο, και στη Λιβύη, έτσι και σ αυτή τη περίπτωση κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια.

Η μεγάλη δημοσιότητα που τα παγκόσμια ΜΜΕ δίνουν στη Βενεζουέλα οφείλεται τόσο στο πετρέλαιό της, όσο και στη γραφική προσωπικότητα του προέδρου Hugo Chavez. Η Βενεζουέλα μονοπωλεί την ειδησεογραφία, βάζοντας όμως στο περιθώριο τη καταπάτηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας στο Εκουαδόρ, στη Νικαράγουα, και στη Βολιβία.

Στη περίπτωση του Εκουαδόρ, ο κόσμος πίστευε πως ο Correa δεν θα εξελίσσονταν σε έναν νέο Chávez, αφού διαθέτει πανεπιστημιακή μόρφωση, με μεταπτυχιακά από το Βέλγιο και τις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, μέσα σε μόλις 4 χρόνια διακυβέρνησης, έχει καταφέρει να εξαφανίσει κάθε δημοκρατικό θεσμό.

Όταν ανέλαβε το αξίωμά του το 2007, ο Correa αρνήθηκε να ορκιστεί βάσει των προβλεπομένων στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια, παραβιάζοντας ακόμη μια φορά τη συνταγματική τάξη, ζήτησε δημοψήφισμα που θα του έδινε την εξουσία να συγκαλέσει εθνοσυνέλευση με αρμοδιότητα της τον σχεδιασμό ενός νέου Συντάγματος. Προκειμένου να αποτρέψει το κογκρέσο από το να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά του, ενορχήστρωσε την απομάκρυνση βουλευτών της αντιπολίτευσης, αντικαθιστώντας τους με δικούς του υποστηρικτές. Όταν στη συνέχεια, το συνταγματικό δικαστήριο ακύρωσε αυτή του την κατάχρηση εξουσίας, τα μέλη του εκδιώχθηκαν βιαίως από το χώρο του δικαστηρίου, και στη συνέχεια απολύθηκαν από τις θέσεις τους.

Το νέο Σύνταγμα, με εμπνευστή του τον Correa, συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας, μειώνοντας παράλληλα τις εξουσίες του κογκρέσου, ειδικά όσον αφορά στον έλεγχο, στην επίβλεψη, και στην εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών. Πολλές από αυτές τις αρμοδιότητες έχουν πλέον δοθεί στην ίδια την εκτελεστική εξουσία.

Παρά το νέο Σύνταγμα, που ο ίδιος σχεδίασε, ο Correa συνεχίζει να το αγνοεί. Έχει θέσει τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα αλλά και τις εφημερίδες υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, έχει τρομοκρατήσει τον ανεξάρτητο τύπο, έχει αποδυναμώσει τη κοινωνία, έχει διαιρέσει τους ιθαγενείς πληθυσμούς, έχει χειραγωγήσει την εκλογική διαδικασία, και έχει πατάξει κάθε μορφή αντιπολίτευσης.

Όλοι όσοι τον αντιμάχονται, κινδυνεύουν από αυθαίρετες ποινικές διώξεις, προσβολές, και  εκστρατείες κατασυκοφάντησης. Πολλοί υφίστανται ακόμη και αστικές αγωγές, που αν τις χάσουν, ο πρόεδρος θα μετατραπεί σε πολυεκατομμυριούχο.

Παραδοσιακά, οι λατινοαμερικανικές δικτατορίες ήταν το αποτέλεσμα κάποιου στρατιωτικού πραξικοπήματος που ανέτρεπε μια συνταγματική κυβέρνηση, και τη αντικαθιστούσε με μια χούντα στρατηγών. Σήμερα όμως, και προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις της Δύσης, σε μια εποχή όπου οι δημοκρατικές αξίες κυριαρχούν σε παγκόσμιο επίπεδο, οι απολυταρχικοί Λατινοαμερικάνοι έχουν εφεύρει μια νέα μορφή κρυφής δικτατορίας, ακολουθώντας τα πρότυπα των παλιών Ευρωπαίων φασιστών.

Με το πρόσχημα της λαϊκής νομιμότητας, διεξάγουν συνεχή δημοψηφίσματα τα οποία όμως ελέγχουν μέσω της διαφήμισης και της προπαγάνδας, της χειραγώγησης των ψηφοφόρων, και της εξελιγμένης πλέον εκλογικής νοθείας.

Αν λοιπόν ο Correa καταφέρει να κερδίσει και το επόμενο δημοψήφισμα, τότε ο Ισημερινός θα έχει μετατραπεί σε δίδυμο της αντίστοιχης «τέλειας δικτατορίας» που έχει επιβάλλει ο Chavez στη Βενεζουέλα.

S.A. από Christian Science Monitor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 09/05/2011 11:06:19

  Οι έλληνες πολιτικοί έχουν μπερδεψει την έννοια της πατρίδας με το κόμμα.

  Γι'αυτό π.χ. βλέπεις τον ΓΑΠ να προσπαθεί να σώσει κακήν κακώς έστω και βραχυπρόθεσμα τον κομματικό του μηχανισμό αδιαφορώντας για τις τυχόν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην πατρίδα.

  Εκεί διαφέρει ο Correa, ο οποίος φρόντισε πρώτα για την πατρίδα του αδιαφορώντας για το τυχόν προσωπικό και κομματικό κόστος.

  Τέτοιους πολιτικούς χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Απορία 09/05/2011 14:39:43

   ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!!!!!!!!!!!

 2. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 09/05/2011 11:18:32

  Δεν άντεξα να το διαβάσω όλο. Ψέμα. Ξαναδοκίμασα...
  Ούτε μια κριτική ή αυτοκριτική για το παρελθόν, το δικό του και άλλων που φέραν τη χώρα του ένα βήμα πριν την καταστροφή, τίποτα για τη θαρραλέα στάση του Κορέα απέναντι σε πολυεθνικές και τσάτσους.
  Και - απίστευτο - συνδέει τις παλαιού τύπου δικτατορίες με τον Κορέα και τον Τσάβεζ, χωρίς μνεία στον παρεμβατισμό της Αμερικής.
  Στοίχημα ότι κι ο ίδιος συμμετείχε στην αρπαγή του πλούτου της χώρας του από τη Δύση.
  Ο αρθρογράφος ξέρει τι να πεί στο αμερικανικό αναγνωστικό κοινό του Christian Science Monitor. Γι' αυτό κι εθελοτυφλεί με τρόπο.

 3. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 09/05/2011 12:00:09

  Ο Κορέα τόλμησε αυτό που φοβούνται να κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί. Έδιωξε το ΔΝΤ και τους είπε: "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω".

  Και έρχονται αυτοί που κατέστρεψαν τον Ισημερινό και το παίζουν τιμητές. Κάτι ανάλογο πράττουν και οι πρώην πολιτικοί της πατρίδας μας. Μητσοτάκης, Σημίτης Παπαδόπουλος κλπ. Ακόμη και η ψεύτικη κυρία, μιλάει για τα παλιά κόμματα. Αυτή είναι καινούργια στο κουρμπέτι!!! Θέε μου τι άλλο θα ακούσουμε...

  Τώρα στα καθ' ημάς:
  Το δικό μας "ενεργούμενο" δανείζεται από τις χώρες της ΕΕ, για να μπορέσει να δώσει (έτσι μας λέει) τους μισθούς και τις συντάξεις. Και μας χώνει όλο και πιο βαθιά στη τρύπα. Και οι περισσότεροι σφυρίζουν αδιάφορα.

  Αγαπητοί φίλοι ας ξυπνήσουμε. Ο δανεισμός από κράτη, είναι καθαρή υποδούλωση. Είναι σκλαβιά. Δεν έχει ματαγίνει. Απαιτείται να βρεθεί επειγόντως, ο Έλληνας Κορέα.

 4. TopGunZ avatar
  TopGunZ 09/05/2011 12:19:41

  Να ρωτήσω 2-3 πράγματα. Το βιοτικό επίπεδο του λαού του Ισημερινού σε τι κατάσταση βρίσκεται? Η εθνική του ανεξαρτησία? Η ελευθερία δημιουργικής έκφρασης? Έρευνας? Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι τα πολιτεύματα είναι τα μέσα και όχι ο αυτοσκοπός. Το ζητούμενο είναι η εθνική και ατομική αξιοπρέπεια. Αν μια...πεφωτισμένη δεσποτία προσφέρει στο λαό πολύ περισσότερα από μια διεφθαρμένη και χειραγωγούμενη δημοκρατία, νομίζω ότι η συζήτηση καταντάει ανούσια.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ TopGunZ 09/05/2011 13:46:49

   Επικίνδυνα ακροβατικά πολιτικής, αυτά της τελευταίας πρότασης σου... Με την οποία όμως συμφωνώ. Αφού έτσι κι αλλιώς οι φουκαράδες κι εκεί κι εδώ με τον κίνδυνο ζούμε...

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 09/05/2011 15:19:16

    Καταλαβαίνω το φόβο σου, αλλά εγώ βλέπω ότι η Δημοκρατία εδώ και 2,5 σχεδόν χιλιετίες τρώει φάπες, ξεκινώντας από τον Πελοποννησιακό πόλεμο, μέχρι τις μέρες μας που αποτελεί προκάλυψη για τις χειρότερου είδους ολιγαρχίες. Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω το οποιοδήποτε απολυταρχικό καθεστώς, αλλά η Δημοκρατία προσφέρει τεράστιες ανταμοιβές μόνο όταν υπάρχει σύνεση, υπευθυνότητα, συλλογικότητα και σωστή παιδεία στο σύνολο του πληθυσμού, ειδάλλως έχουμε απλά καθολική Οχλοκρατία.

 5. kopritis avatar
  kopritis 09/05/2011 12:23:23

  μπραβο στον κορεα.τοτε

 6. kiki avatar
  kiki 09/05/2011 12:28:02

  Αρχη των πολιτικων αναλυσεων ειναι οτι δεν συγκρινεις ανομια πραγματα.
  στην δεκαετια του 70 ειχα παει στην Κουβα, την περιοδο εκεινη βρισκοταν σε στενο οικονομικο εμπαργκο των ΗΠΑ, παρα τις απιστευτες ελλειψεις , αυτο που μου εμεινε ηταν οτι ο Καστρο ειχε καταφερει και ειχε δωσει Εθνικη Αξιοπρεπεια, ηταν περηφανοι που ηταν Κουβανοι, οι πρωην δουλοπαροικοι, σκλαβοι ηταν οι μαυροι, και μπορντελο και καζινο ολη η Κουβα.
  Και εκει μπηκε το θεμα ,θα εκανα συγκριση με την ευρωπαικη χωρα απο την οποια προερχομουν για να δω τα κακα η με αλλες Λατινοαμερικανικες χωρες.
  αυτο εκανα , συγκριτικα η Κουβα , τοπικη Ελβετια,με νοσοκομεια, δουλεια, παιδεια στρατοκρατουμενη βεβαια, αλλα οι αλλες επισης στρατοκρατουμενες με αθλιες συνθηκες διαβιωσης, αυτο που θα λεγαμε το απολυτο χαος η απολυτη φτωχια. Μονη χωρα βατη η Χιλη, την οποια φροντισαν τα Παιδια του Σικαγου , [ και ο Αρσενης μαζι] με τον Πινοσετ να την κανουν ιδια με τις αλλες.
  Ο Γιοσα τι προσεφερε στην πατριδα του, μονεταρισμο , χριστιανοδημοκρατια τυπου Μπους, και απιστευτη φτωχια.
  Αν παρουσιαζονται φαινομενα στις εκαστοτε χωρες ιδιαιτερου φασισμου, απολυταρχικων τασεων των κυβερνοντων, μην ξεχναμε οτι το πολιτιστικο επιπεδο των λαων ειναι χαμηλο, ελλειψη μακροχρονιας παιδειας Δημοκρατιας.
  Υπαρχει μια θεωρια πρωτα γεμιζεις το στομαχι και μετα το κεφαλι βορειαμερικανοι , που εχουν και ελλειψη και φαγητου και παιδειας και διαπιστωνουν ποσο ασχημα περνουν οι αλλοι αλλα δεν βλεπουν το χαλι τους.
  Οντως μακαρι ναχαμε εναν Κορια, αλλα μας ελαχε , ο Ω ΜΑΜΑ, που λεει και ο Οδυσσεας, και αυτο δεν ειναι το εντυπο που αρεσκεται ο ΓΑΠ να δινει συνεντευξεις, ειναι χρηματοδοτουμενο απο την εταιρεια που ως γνωστον εχει για επομενο στοχο την Κεντρικη και Λατινικη Αμερικη.

  ο

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ kiki 09/05/2011 13:15:25

   Αυτό ακριβώς αγαπητή μου, όταν ο Ελληνικός λαός, με τόση ιστορία στην πλάτη του, που έχει και το trademark της Δημοκρατίας, τη διαχειρίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να καθιστά πανίσχυρους ηγεμόνες του ανθρωπάρια σαν το ΓΑΠ, τότε πως περιμένουμε οι λαοί της Λατινικής Αμερικής να μπορούν να τη διαχειριστούν καλύτερα? Δυστυχώς, τον πιο καλό τσοπάνο δεν μπορούν τα πρόβατα να τον διαλέξουν.

 7. rigakisalex avatar
  rigakisalex 09/05/2011 13:17:19

  Πού καλό άρθρο. Πρέπει να κοινοποιούνται όλες οι απόψεις. Μπράβο.

 8. rekeep avatar
  rekeep 09/05/2011 13:18:27

  Κανείς Έλληνας πολιτικός δεν έχει τα α... να κάνει ότι έκανε ο Correa και γι'αυτό το λόγο και αυτά τα άρθρα σπίλωσης του έργου του. Γιατί μπορεί να ξυπνήσει ο κόσμος και να το γυρίσει σε δεν πληρώνω και τότε πως θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω οι καρχαρίες; Εύγε στον Correa, ντροπή στους δικούς μας...

  • factorx avatar
   factorx @ rekeep 09/05/2011 13:43:26

   αγαπητές chill out, που θα έλεγε και ο Correa. Αμερικανική εφημερίδα και ο αντίπαλός του έγραψαν το άρθρο. Και δεν είναι λίγοι όσοι στην Ελλάδα υποστηρίζουν οτι πρέπει να παρθούν ανάλογα μετρα. Να σε δω τότε τι θα λες

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ factorx 09/05/2011 13:50:50

    Η Μιράντα Ξάφα, ο Μάνος, ο Αλ. Παπαδόπουλος κι άλλοι εδώ κι ένα χρόνο το κάνουν. Ζήτημα είναι τι λένε κι οι ξένοι αναλυτές για εμάς. Στα επιστημονικά ή μη ΜΜΕ της αλλοδαπής, μια από τα ίδια δυστυχώς (ή έτσι νομίζω).

   • rekeep avatar
    rekeep @ factorx 09/05/2011 13:53:50

    Ας βγει ο Σαμαράς να προτείνει κάτι τέτοιο, και θα δεις ένα 60% η ΝΔ στις εκλογές! Μπορεί και παραπάνω. Αλλά μια τέτοια πολιτική έχει και το τίμημα της. Μπορεί κανείς να το αντέξει; Η έξοδος από το Ευρώ τότε θα είναι δεδομένη το ίδιο και η έξοδος από την ΕΕ. Τώρα θα μου πεις ότι ακούγετε αριστερή άποψη αλλά δεν το βλέπω έτσι. Δηλαδή δεν με ενδιαφέρει αν είναι αριστερή ή δεξιά κυβέρνηση που θα το κάνει αυτό. Με ενδιαφέρει κάποιος να μας απαλλάξει από τον νταλκάς. Και ο μεγάλος νταλκάς δεν είναι το μνημόνιο. Είναι το χρέος! Γιατί και να βγούμε από το μνημόνιο, πάλι θα χρωστάμε ένα ασύλυπτο ποσό. ΄Εχεις καμία καλύτερη πρόταση;

   • kiki avatar
    kiki @ factorx 09/05/2011 14:19:09

    Φακτορα,
    να τ ακουσω και απο αλλους εκτος απο τον πυρηνα της ΕΛΕ, και ας πεθανω , που ελεγε και η χηρα στους Μητσους.

    • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
     Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ kiki 09/05/2011 16:05:14

     KIKI είπαμε... ακούνε ΕΛΕ και στην ΝΔ και κάνουν πως δεν ακουσαν.... Πρωτοφανής αδιαφορία για το αυτονόητο. Το αυτονόητο βέβαια το αντιλαμβανόμαστε όλοι ...

     • rekeep avatar
      rekeep @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 09/05/2011 17:07:37

      Και όμως, έτσι γίνονται οι μεγάλοι ηγέτες, όχι περιμένοντας το ώριμο φρούτο. Αν ο Σαμαράς τώρα ξαφνικά έκανε ότι έκανε και ο Correa, θα έμενε στην Ιστορία σαν πολύ μεγάλος ηγέτης. Η έστω, για να μην πάμε στα άκρα κατευθείαν, ένας λογιστικός έλεγχος πρώτα και μετά βλέπουμε.

 9. Κρητικός avatar
  Κρητικός 09/05/2011 14:02:03

  Φανταστείται καποια στιγμη να απαλαχτουμε απο τα αρπακτικα,τους ανιδεους,τους σοσιαληστες που εχουμε τωρα απο πανω μας.
  Ε δεν θα βρεθει και τοτε καποιος διανοούμενος της τωρινής παρεας πχ Μοσιαλος (απο που εμφανιστηκε αυτος) να μας κανει την ιδια αναλυση και να προσπαθει να μας πεισει οτι εχει καταργηθει η Δημοκρατια?

 10. Ακόμα να καταλάβουμε avatar
  Ακόμα να καταλάβουμε 09/05/2011 15:34:43

  Στην κατάσταση που είμαστε είτε θα σωθούμε από εναν Πούτιν ή αλλοιώς θα μας σώσει ενας Μαο. Πρέπει να αποφασίσουμε πια επιλογή θέλουμε και μέσω πιο δρόμου θα φτάσουμε εκεί ,του σύντομου ή του μακρινού.
  Οι επιλογές πάντως είναι αυτές οι δυο και μόνο

 11. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 09/05/2011 16:03:15

  Ξεδιάντροπος. Θυμίζει συνεντεύξεις των πολιτικών δεινοσαύρων της Αργεντινής που "διαχειρίστηκαν" το ΔΝΤ προσφέροντας τα πάντα στους τραπεζίτες και οι οποίοι κάνουν κριτική στον (γέννημα θρέμμα του συστήματος) μακαρίτη Κίρσνερ ο οποίος έδωσε ελπίδα στον λαό του και τον έβγαλε από την θηλειά του ΔΝΤ.

  Μακάρι να υπήρχε και εδώ τέτοιος πολιτικός.

  (Ξέρω ξέρω, πολλοί εδώ μέσα θα αναφωνήσετε "ο Αντώνης" :) ... )

 12. ΠΑΝΟΣ avatar
  ΠΑΝΟΣ 10/05/2011 17:39:54

  Ο ΚΟΡΕΑ ΚΗΡΥΞΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ 70% ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΩΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚ,ΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

  ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο HURTADO ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ.

  ΥΓ.
  Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ "ΜΟΝΤΕΡΝΩΝ"ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ ΤΥΠΟΥ ΤΣΑΒΕΣ,ΚΟΡΕΑ ΚΛΠ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.