#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/03/2011 17:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια άλλη άποψη για τα γεγονότα στην Λιβύη

(Δεν υιοθετούμε όλα όσα γράφονται για τα γεγονότα στην Λιβύη, όμως η ενημέρωση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πολύπλευρη)

 

Οι διαδηλωτές της Λιβύης δεν είναι παρά πιόνια στα χέρια της Νέας Τάξης
Μήπως είναι μια απλή σύμπτωση, πως μόλις μια εβδομάδα μετά την απειλή που εκτόξευσε ο Λίβυος ηγέτης Καντάφι εναντίον του Ισραήλ, καλώντας τους Παλαιστίνιους να ξεσηκωθούν, ο ίδιος και το καθεστώς του υφίστανται τις συνέπειες μιας αιματηρής επανάστασης;

Πριν από δυο Κυριακές, ο Καντάφι κάλεσε μέσω τηλεόρασης τον αραβικό κόσμο να εξεγερθεί εναντίον του Ισραήλ. «Πρέπει να δημιουργήσουμε πρόβλημα για τον κόσμο. Δεν καλούμε σε πόλεμο, καλούμε σε ειρήνη…», είπε, σε μια ομιλία του επί τη  ευκαιρία των γενεθλίων του Μωάμεθ, μια ιερή ημέρα για τους Μουσουλμάνους.

Και ω του θαύματος, λίγες μόνο ημέρες μετά, ο Καντάφι αναγκάστηκε να κρυφτεί, καθώς οι διαδηλωτές έφτασαν να καταλάβουν πόλεις, και να κάψουν μέχρι και κυβερνητικά κτίρια στη Λιβύη. Αυτό μας δείχνει ξεκάθαρα, ποιος βρίσκεται πίσω από το επαναστατικό κύμα που σαρώνει τη περιοχή. Το ίδιο αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό κατεστημένο που ξεκίνησε τα γεγονότα στη Τυνησία.

Όλα δείχνουν πως η ιεραρχία της νέας παγκόσμιας τάξης έχει βάλει τα πράγματα σε μια  σειρά, σε μια μαζική προσπάθεια προπαγάνδας και αποσταθεροποίησης, στοχεύοντας τη Λιβύη, προσπαθώντας να καπηλευτεί την επανάσταση, και να την οδηγήσει εκεί που θέλει. Κάπως όπως συνέβη στην Αίγυπτο, όταν ορδές από ΜΚΟ και δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης σάρωσαν τη χώρα, προσπαθώντας να καλύψουν το κενό που δημιούργησε η φυγή του Μουμπάρακ.

Η δημόσια απειλή που εξαπέλυσε ο Καντάφι εναντίον των Εβραίων, σφράγισε τη μοίρα του, και τον κατέστησε στόχο των χρωματιστών επαναστάσεων που εκδηλώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Ο γιος του, Γκαμάλ, δεσμεύτηκε πως το καθεστώς θα πολεμήσει μέχρι τη τελευταία σφαίρα, κατηγορώντας εξωτερικούς παράγοντες και τα παγκόσμια ΜΜΕ ως υποκινητές και υπέρμαχους των διαδηλωτών.

Τα ΜΜΕ του κατεστημένου δημιουργούν σενάρια γύρω από τα γεγονότα της Λιβύης. Αν και η όποια πληροφόρηση που βγαίνει από τη Λιβύη είναι ελάχιστη, οι ομιλούσες κεφαλές των ΜΜΕ έσπευσαν να συγκρίνουν τα τεκταινόμενα με αυτά της Τυνησίας και της Αιγύπτου, στα οποία όμως κοινό σημείο αποτελούσε η εμπλοκή των ΗΠΑ και του στρατιωτικό-βιομηχανικού της κατεστημένου.

Η Λιβύη είναι η επόμενη χώρα που αντιμετωπίζει αποσταθεροποίηση και αλλαγή καθεστώτος. Με τα ελεγχόμενα από τα οικονομικά συμφέροντα ΜΜΕ να προβαίνουν σε προπαγάνδα, με τις στρατιές των οργανωμένων από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπλόγκερς να συντονίζουν την εξέγερση στο έδαφος, και με μηδενική αξιόπιστη ενημέρωση να πηγάζει από το εσωτερικό της χώρας, όλα δείχνουν πως η χώρα ακρωτηριάζεται μέσα στο σκοτάδι. Ίσως ο απώτερος σκοπός να είναι η απομόνωση της Κίνας και της Ρωσίας.

Η υποστήριξη της Δύσης προς το επαναστατικό κύμα που σαρώνει τη περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι απλά μια κεκαλυμμένη επιχείρηση αποσταθεροποίησης, με τη μορφή της χρωματιστής λαϊκής επανάστασης.

Οι απελπισμένοι διαδηλωτές της Λιβύης, μάλλον δεν αντιλαμβάνονται τα πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης που τους καθοδηγούν, και πως κινδυνεύουν να βρεθούν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτήν που προσπαθούν να ξεφύγουν.

Αν και υπάρχουν αμέτρητες πραγματικές αιτίες δυσαρέσκειας που να τροφοδοτούν τον επαναστατικό ζήλο στη Μ. Ανατολή και στη Β. Αφρική, όπως η μεγάλη αύξηση της τιμής των τροφίμων και η καλπάζουσα ανεργία, εν τούτοις, στη περίπτωση της Αιγύπτου η ανατροπή του Μουμπάρακ απλά οδήγησε σε μια στρατιωτική δικτατορία. Από το 2008, η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο γνώριζε τα σχέδια ανατροπής του Μουμπάρακ για το 2011, και μάλιστα είχε αρχίσει να χρηματοδοτεί κρυφά, κάποιους «αντάρτες» που θα αποτελούσαν την αιχμή του δόρατος στην επικείμενη εκστρατεία εκδίωξής του.

Ο τελικός σκοπός των κινημάτων διαμαρτυρίας που αποσταθεροποιούν τη περιοχή, δε είναι άλλος παρά η αποσταθεροποίηση του  Ιράν. Οι ΗΠΑ θέλουν αλλαγή καθεστώτος σε όσες χώρες αντιδρούν στη πολιτική της και στα συμφέροντα του Ισραήλ. Οι συνθήκες που οδήγησαν στις εξεγέρσεις της Τυνησίας και της Αιγύπτου απουσιάζουν από τη Λιβύη. Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι μια ακόμη χρωματιστή επανάσταση καθοδηγούμενη από τον George Soros, και τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των ελίτ της Δύσης. Μέχρι στιγμής όλα αυτά τα επαναστατικά κινήματα στερούνται συγκεκριμένης ηγεσίας, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ και η Δύση να προσφέρουν οικονομική βοήθεια και στήριξη σε όποιον τελικά αναλάβει, εκμεταλλευόμενες το όποιο αποτέλεσμα, με σκοπό να πλάσουν τη νέα τάξη που θα προκύψει, σύμφωνα με τα δικά τους θέλω.

Όποιος και να αναλάβει την εξουσία, θα είναι όμηρος αυτών των οικονομικών συμφερόντων, που θα υπαγορεύσουν τους όρους τους. Είτε λοιπόν ξεκίνησαν με γνήσιες προθέσεις, είτε όχι, τα επαναστατικά κινήματα θα είναι στο μέλλον όμηροι αυτών των υπόγειων  διαδικασιών χειραγώγησής τους.

 

S.A.-Prison Planet

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 06/03/2011 18:09:48

  Και εγώ λέω ότι οι επιχειρήσεις παραπληροφόρησης του Alex Jones, όπως το Prison Planet, χρηματοδοτούνται από τον Γκαντάφι, τον Αχμαντινεζάντ, και τους Ρώσους. Οι μάσκες κάποτε πέφτουν για τύπους σαν τον Alex.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 06/03/2011 18:56:36

  Δεν συμφωνώ. Ο Καντάφι καλεί τους Άραβες σε συστράτευση εναντίον τού Ισραήλ "ανεξαποανέκαθεν", που λένε, αλλά κανείς δεν του δίνει σημασία αφού, φαντάζομαι, ότι είναι κοινό μυστικό ότι ο Καντάφι είναι τρελλός.

 3. parsifal avatar
  parsifal 06/03/2011 21:12:08

  Επιτέλους μια ρηξικέλευθη προσέγγιση εκτός πλαισίου CIA, CNN, BBC, Facebook κλπ. πρακτόρων...
  Να μήν αγιοποιήσωμε τον δικτάτορα Καντάφι, αλλά να μήν βλέπωμε "επαναστάτες", "δημοκράτες" κλπ. εκεί που δεν υπάρχουν. Εξάλλου η πρεμούρα των θλιβερών αμερικανόδουλων Ευρωπαίων να κάμουν "απαγόρευση πτήσεων", - οι δήθεν ψύχραιμοι και φλεγματικοί Βρεττανοί μίλησαν και για πλήγμα στην Λιβυκή αεράμυνα ! - λέγει πολλά.
  Τρέμει η γή κάτω απο τα πόδια τους, ειδικώς η Γαλλία αφού εχει δορυφοροποιηθεί στην ΕΕ απο τους Γερμανούς προσπαθεί "γλύφοντας" τον αλλο δυνατό, τις ΗΠΑ να κρατήση ψίχουλα απο την κάποτε κραταιά παρουσία της στην Βόρεια και στην υποσαχάρια Αφρική.

  • A.M. avatar
   A.M. @ parsifal 07/03/2011 01:45:28

   Αυτό ακριβώς!
   Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η τοποθέτησή σου parsifal.

 4. Νικηφόρος Ουρανός avatar
  Νικηφόρος Ουρανός 06/03/2011 22:16:45

  Την ουσία των σημερινών γεγονότων θα την μάθουμε στο μέλλον, ωστόσο η ιστορία καταγράφει και κρίνει και δεν αποκλείεται , εν καιρώ τω δέοντι, να αποκαλυφθούν πράγματα που σήμερα δεν μας απασχολούν . Το σήμερα καλύπτεται από την ένταση του παρόντος, ενώ όταν η ιστορία θα ερευνήσει τα γεγονότα θα έχει επικρατήσει νηφαλιότητα. Πάντως αυτή η ομαδική έκρηξη στη Βόρεια Αφρική και η απειλή επάκτασής της στις λοιπές αραβικές χώρες δεν μου φαίνεται πολύ αυθόρμητη .Το άσχημο για τη χώρα μας είναι ο διαφαινόμενος κίνδυνος από την αύξηση του μεταναστευτικού κύματος και από τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στην παραγωγή και διακίνηση του πετρελαίου. Ιδίως αν γίνει κάτι και κλείσει το Σουέζ

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Νικηφόρος Ουρανός 06/03/2011 23:18:17

   +++++1000000.Και δεν κινδυνεύουν μόνο οι λοιπές Αραβικές αλλά και Βαλκανικές χώρες!!! Μάθατε τα νέα τι γίνεται σε Σκόπια και Κροατία??

   • Greece Pleading avatar
    Greece Pleading @ aurora3363 07/03/2011 21:26:16

    Οχι. Τι γίνεται Κροατία και Σκόπια?
    Πως να μάθουμε? Εδω δε βλέπεις τι γίνεται? Γεματο το ιντερνετ ΕΥΤΥΧΩΣ απο μετριοπαθεις αναλυσεις (για οσους ξερουν που να ψαξουν) για τη πραγματικγ φυση των τεκατινομενων στη Λιβυη και αλλοι βλεπουν τον Αλεξ Τζοουνς πισω απο την εξεγερση...ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!

    Για να εθελοτυφλουμε τοσο, πρεπει οχι απλα να κοιταμε αλλου που λενε, αλλα ειναι σαν μονοι μας να πηραμε φορα και οι ιδιοι κουτουλησαμε το κεφαλι μας στο τοιχο αφου προηγουμενος ριξαμε και δυο μπουνιες στα ματια μας με τα ιδια μας τα χερια.

    Οποτε, τι γινεται Κροατια και Σκοπια?

 5. Κάποιος avatar
  Κάποιος 06/03/2011 22:22:41

  Συνήθως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.
  Ο Καντάφι είναι μια ιδιόμορφη μορφή δικτάτορα-φύλαρχου-αρχηγού κράτους που πολύ πιθανόν η μακροχρόνια παραμονή του στην εξουσία να έχει καταργήσει κάθε ίχνος πολιτικής αυτοκριτικής και αυτοσυνειδησίας, αλλά κι από την άλλη, οι οπλισμένοι σαν αστακοί εξεγερμένοι με τις τρίχρωμες μοναρχικές σημαίες είναι μια πολύ διαφορετική μορφή διαδηλωτών από αυτούς της Αιγύπτου, της Τυνησίας ή της Υεμένης.
  Προφανώς αλλαγή status-kvo επιχειρούν κάποιοι κύκλοι (πιθανώς υπερατλαντικοί) υπό τον μανδύα της αυθόρμητης λαικής εξεγέρσεως.

 6. Άργος avatar
  Άργος 06/03/2011 23:45:49

  "Λιβύη: Εκδιώχθησαν από τη χώρα, οι ..."διπλωμάτες" των ειδικών δυνάμεων του βρετανικού στρατού - Είχαν συλληφθεί από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, νότια της Βεγγάζης "

  Αυτό πώς εξηγείται;

  Πρώτα απ' όλα, πώς αιχμαλωτίστηκαν τα πάνοπλα κομαντα των βρετανικών ειδικών δυνάμεων, από τους ...σαγιοναροφόρους εξεγερμένους;;; Και αν ήταν λάθος σύλληψη, γιατί τους έδιωξαν; Το πιο περίεργο γεγονός, μέχρι τώρα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Άργος 07/03/2011 02:04:12

   Από τους στρατιώτες του καθεστώτος συνελήφθησαν, καθ οδόν να βρουν τους σαγιοναροφόρους (!) χοιροβοσκούς.

 7. aiolikos avatar
  aiolikos 07/03/2011 02:19:58

  Νομίζω ότι είσαι λάθος. Μια χαρά την κάνανε και το Ισραήλ και οι Αμερικάνοι τη δουλειά με τον Καντάφι. Τώρα αν η επανάσταση στη Λιβύη είναι πραξικόπημα ή εξέγερση είναι κάτι που δεν μπορούμε να ξέρουμε. Άποψη μου είναι ότι είναι και τα δύο. Και κάτι άσχετο. Ο Γιωργάκης που είναι. Κουβέντα δεν έβγαλε για τον Καντάφι, ενώ ο φίλος μας ο Ερντογάν τουλάχιστον λέει ευθέως ότι δεν θέλει καμία επέμβαση στη Λιβύη (δηλαδή να πάρει χρόνο ο Καντάφι και να τους σφάξει όλους). Tουλάχιστον οι Τούρκοι έπαιρναν δουλειές και συμβόλαια. Εμείς φέσια. Αλλά είπαμε ο Γιωργάκης είναι υπεράνω.
  Στην Αίγυπτο τους πιάσανε στον ύπνο τους Αμερικάνους. Ενώ φαίνεται ότι οι Αιγάπτιοι δεν θα αρκεστούν μόνο στον Μουμπάρακ. Θα το ξηλώσουν όλο το καθεστώς. Έ όχι ότι οι Αμερικάνοι είναι πίσω απ΄αυτό.

  Σε λίγες μέρες (σύμφωνα με τον Robert Fısk) και συγκεκριμένα την επόμενη Παρασκευή θα αρχίσει η μητέρα όλων των επαναστάσεων στη Σαουδική Αραβία. Έρχεται Αρμαγγεδών. Εκεί θα κριθεί το μέλλον του κόσμου. Το σίγουρο είναι ότι ζούμε κοσμοιστορικές στιγμές. Να μην ξεχνάμε ότι μισοξύπνησαν και οι Αμερικάνοι (βλέπε Wiskonsin)

 8. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 07/03/2011 12:00:45

  χωρις να διαφωνω με το απο καπου σπροχνωνται αυτες οι επαναστασεις το επιχειρημα οτι το επαθε επειδη μιλησε κατα του ισραηλ ειναι χαζο. η δηλωση εγινε μετα τα γεγονοτα της αιγυπτου:οποτε εψαχνε καποιο συνθημα να ενωσει τον λαο μπας και την γλυτωσει, δευτερος το κανει πολλα χρονια τωρα.

  ο αρθρογραφος επιβαλεται να μελετα καλητερα

 9. παρατηρητης avatar
  παρατηρητης 07/03/2011 18:30:17

  ο πρωτος αρθογραφος πρεπει να διαβαζε το ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ που πουλουσαν παλια στα φεστιβαλ του ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.