Με 97%, η Κριμαία τάχθηκε υπέρ της ένωσης με την Ρωσία
16/03/2014 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με 97%, η Κριμαία τάχθηκε υπέρ της ένωσης με την Ρωσία

Η Κριμαία θα ζητήσει επισήμως την ένωσή της με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σέργκι Αξιόνοφ στον λογαριασμό του στο Twitte

Η ένωση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία εγκρίθηκε από το 96,6% αυτών που ψήφισαν στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες Κυριακή, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο φιλορώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Οριστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 96,6% υπέρ!», έγραψε ο Αξιόνοφ. Το κοινοβούλιο της Κριμαίας πρόκειται να συνεδριάσει το πρωί για να εγκρίνει επισήμως την υποψηφιότητα της Κριμαίας για ένωση με τη Ρωσία, βάσει του δημοψηφίσματος αυτού το οποίο θεωρείται παράνομο από το Κίεβο και τη Δύση.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία έφθασε το 82%.

Χιλιάδες άνθρωποι κρατώντας σημαίες της Ρωσίας και της Κριμαίας κατέβηκαν στους δρόμους της Συμφερούπολης, πρωτεύουσας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, έδρας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, για να γιορτάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ χαιρέτισε την «ιστορική» απόφαση. “Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στο δημοψήφισμα και έκαναν την επιλογή τους. Σήμερα λάβαμε μία πολύ σημαντική απόφαση που θα μείνει στην ιστορία” έγραψε ο Αξιόνοφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η Κριμαία θα ζητήσει αύριο επισήμως την ένωσή της με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σέργκι Αξιόνοφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

“Το κοινοβούλιο της Κριμαίας θα συνέλθει αύριο σε έκτακτη συνεδρίαση για να εγκρίνει την επίσημη υποψηφιότητα για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία”, δήλωσε ο Αξιόνοφ.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το δημοψήφισμα στην Κριμαία, χαρακτηρίζει «επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές» τις ενέργειες της Ρωσίας και προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα πληρώσει τίμημα για τη στρατιωτική επέμβαση με την επιβολή κυρώσεων και την αύξηση της αστάθειας.

“Η Ρωσία οφείλει να αναγνωρίσει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς. “Η Γαλλία καλεί τη Ρωσική Ομοσπονδία να λάβει αμέσως μέτρα για την αποφυγή μιας άσκοπης και επικίνδυνης κλιμάκωσης στην Ουκρανία”.

Η πρώτη αίτηση της Κριμαίας για να ενταχθεί στη Ρωσία θα σταλεί στον Πούτιν

[photo_1]

Η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου θα υιοθετήσει νομοθεσία η οποία θα επιτρέπει στην περιοχή της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσία «στο πολύ εγγύς μέλλον», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του σώματος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει πως θα σεβαστεί τη βούληση του λαού της Κριμαίας, αψηφώντας τους δυτικούς ηγέτες που λένε πως το δημοψήφισμα ήταν παράνομο επειδή ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τη νότια αυτή περιοχή.

«Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία δείχνουν σαφώς πως οι κάτοικοι της Κριμαίας βλέπουν το μέλλον τους μόνον ως τμήμα της Ρωσίας», φέρεται να δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Δούμας Σεργκέι Νεβέροφ.

Αξιωματούχοι της Δούμας λένε πως η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας μπορεί να γίνει μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας, συγκεκριμένα βάσει ενός νόμου «Περί της διαδικασίας για την υιοθέτηση στη Ρωσική Ομοσπονδία και την εκπαίδευση νέων υποκειμένων της Ρωσικής Ομοσπονδίας» που είχε ψηφισθεί το 2001, μετέδωσε το Ιντερφάξ.

Η πρώτη αίτηση της Κριμαίας για να ενταχθεί στη Ρωσία θα σταλεί στον Πούτιν. Αν εγκριθεί, ο Πούτιν θα την διαβιβάσει στη συνέχεια στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, τα οποία θα επεξεργασθούν μια συνθήκη που θα υπογραφεί ανάμεσα στη Ρωσία και το νέο κράτος.

Βάσει της συνθήκης, μπορεί να ορισθεί μια μεταβατική περίοδος για την ολοκλήρωση του νέου υποκειμένου στα συστήματα της Ρωσίας—το οικονομικό, το δημοσιονομικό, το πιστωτικό και το νομικό.

Μετά την υπογραφή της, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας θα πρέπει στη συνέχεια να επικυρώσει τη συνθήκη. Μετά αυτή θα πρέπει να ψηφισθεί από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου, τη Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα θέματα αυτά είτε στη Δούμα είτε στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε όλες τις απαιτούμενες νομικές αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ροσίγια-24» ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ίλιας Ουμαχάνοφ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΛΕΚΟΣ avatar
  ΑΛΕΚΟΣ 16/03/2014 21:34:01

  .Η Ρωσία θα πληρώσει λόγω αύξησης της αστέθειας τελικά? Ε, τότε δεν είναι και τόσο δραματικη η κατάσταση. Θα της στείλουμε το Βενιζέλο για να αποκτήσει ευστάθεια η Κριμαία...Μάλλον πάπαλα οι "κυρώσεις" απ' τη Δύση. Που λεφτά τέτοια εποχή για κυρώσεις . Κρίμα που θα μείνει ο Ρέστης άνευ εμπάργκο για να σπάσει...

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΑΛΕΚΟΣ 16/03/2014 22:14:35

   Εσύ πρέπει να σαι από αυτούς που βρίζουν την Τουρκία για την κατοχή της Κύπρου, έτσι?

   • ΑΛΕΚΟΣ avatar
    ΑΛΕΚΟΣ @ Tassos 17/03/2014 09:04:50

    Την Τουρκία όχι μόνο τη βρίζω για την κατοχή της Κύπρου αλλά είμαι και έτοιμος να την πολεμήσω έτσι και τολμήσει να προχωρήσει έστω και ένα βήμα. Η Τουρκία είσέβαλλε σε Ελληνικό έδαφος στην Κύπρο και όχι μόνο ο στρατός της παραμένει 40 χρόνια τώρα εκεί. παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ αλλά προσπάθησε να δημιουργήσει "Τουρκικό κράτος" της Β. Κύπρου που κανένα άλλο κράτος δεν αναγνώρισε.Δυστυχώς οι ΗΠΑ της άνοιξαν το δρόμο και ουδόλως την εμπόδισαν ως ώφειλαν. Δηλαδή αν εμείς είχαμε τη δυνατότητα, όταν οι Αλβανοί έσφαζαν τους Βορειοειπηρώτες να μπούμε και να ξαναπάρουμε με το στρατό μας τη Βόρεια Ηπειρο που μας ανήκει, θα είχαμε πράξει άνήθικα και παράνομα? Γιατί συγκρίνετε τεχνηέντως την Κύπρο με την Ουκρανία? Ανήκε ποτέ η Κύπρος στην Τουρκία, όπως η Κριμαία στη Ρωσία και η Ουκρανία στην ΕΣΣΔ? Και τι δουλεια έχουν οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι ΜΕΣΑ στην Ουκρανία? Ατυχέστατη η σύγκριση. Μάλλον το αντίθετο έπρεπε να πείς. Γιατί εμείς στην Κύπρο δεν πράξαμε το δίκαιο, να εισβάλλουμε στην Κύπρο κατα το παράδειγμα των Ρώσων ανταποκρινόμενοι στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των αδελφών Κυπρίων για να τους προστατέψουμε απο την Τουρκική βαρβαρότητα? Μη μου πείς οτι δεν το κάναμε απο σεβασμό στο Διεθνές δίκαιο, ενώ το κάναμε στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν παραβιάζοντάς το κατάφωρα?

 2. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 17/03/2014 00:11:38

  Όσο κι αν οι ρώσοι είναι συμπαθείς, έχουμε να κάνουμε με ωμότατη περίπτωση εισβολής και κατοχής σε ξένη χώρα. Περίπτωση ανάλογη με την κύπρο και πολύ χειρότερη γιατί τίποτα απόλύτως δεν είχε προηγηθεί. Δεν υπήρχαν εννοώ φασαρίες μεταξύ ρώσων και ουκρανών. Η ρώσικη εισβολή ήταν κεραυνος εν αιθρία.
  Όλα τα επιχειρήματα της ρωσίας για εισβολή στην ουκρανία είναι έωλα: 1)Υπάρχει ρωσική μειονότητα στην ουκρανία. Και; Και ελληνική υπάρχει. 2)Στην ουκρανία ανετράπη η νόμιμη κυβέρνηση. Και; Γούστο το τους καπέλο τους των ουκρανών να κάνουν ότι γουστάρουν στην χώρα τους. Δεν δικαιολογείται εισβολή και κατοχή σε ξένη χώρα διότι αυτή η χώρα άλλαξε κυβέρνηση με οποιονδήποτε τρόπο. 3)Στην νέα κυβέρνηση της ουκρανίας υπάρχουν επικίνδυνοι δεξιοί και ναζί. Και;;;; Γούστο τους καπελο τους των ουκρανών. Και στην ολλανδία υπάρχουν ακροδεξιοί στην κυβέρνηση. Τι τους νοιάζει τους ρώσους τι γίνεται σε μία ξένη και τελείως ανεξάρτητη χώρα;
  4)Η προστασία των ρώσων της ουκρανάις ήταν επιτακτικη ανάγκη. Σοβαρά; Γιατί σημειώθηκε ποτέ ρατσιστική επίθεση σε ρώσο; Γελοία πράγματα. Εδώ πέρα τους έχουν πάρει την μισή χώρα των ουκρανών και δεν έχει ματώσει μύτη ρώσου. 5)Ο Λαός της κριμαίας αποφάσισε με τρομερή πλειοψηφία την ένωση με την Ρωσία. Παράνομη διαδικασία. Τέλος της κουβέντας. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Το σύνταγμα της ουκρανάις δεν προβλέπει τέτοια διαδικασία. 6)Πως γίνεται οι ρώσοι να είναι 55% στην κριμαία και στην ψηφοφορία να λαμβάνουν 95%; 7)Σκεφτείτε έλληνες κάτι άλλο: Στην Θράκη και την ρόδο υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Θα ήταν εντάξει για μας κάποιος να διοργανώσει ένα δημοψήφισμα εκεί πέρα για απόσχιση από την ελλάδα; Το ελληνικό σύνταγμα ΔΕΝ προβλέπει απόσχιση. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. 8)Η ρωσία παίζει άσχημα και απόλυτα επικίνδυνα παιχνίδια. Νομίζουν, αν έχουν τον Θεό τους, ότι το πράγμα θα ξεχαστεί έτσι απλά; 40 χρόνια έχουν περάσει και η "δημοκρατία της βόρειας κύπρου" είναι ακόμη το ψευδοκράτος. Η ενέργεια αυτή θα ρίχνει βαριά σκιά για καιρό. Μπορεί να ξαναφέρει κούρσα εξοπλισμών και όξυνση των σχέσεων με την δύση. 9)Και εντάξει έστω παίρνουν την κριμαία ντε φάκτο. Η υπόλοιπη ουκρανία άραγε δεν θα εξελιχθεί σε άσπονδο εχθρό τους; Δεν θα μπει βαθιά στην αγκαλιά της Αμερικής, πολύ περισσότερο απότι πριν;

  • Vee avatar
   Vee @ Άπαντα Επιστάμενος 17/03/2014 00:42:03

   Επιτέλους ένας λογικός άνθρωπος...

   • η χρεία τες κουρταλεί avatar
    η χρεία τες κουρταλεί @ Vee 17/03/2014 03:35:52

    Και ανιστόρητος... The Great Game

  • ο τριτος πόλος avatar
   ο τριτος πόλος @ Άπαντα Επιστάμενος 17/03/2014 01:10:22

   Νομίζω πως η Κριμαία αντιπροσωπεύει για τους Ρώσους, ότι και η χερσόνησος Ελλάδα για τους Άγγλους μετά τον Β΄ΠΠ. Όπως εκείνοι έκαναν το παν για να μείνει σ αυτούς η Ελλάδα, μαλλον τα ίδια θα πράξουν και οι Βλαντιμιρ για την Κριμαία. Το σίγουρο είναι πως τα σύνορα τελικά αλλάζουν μόνο με αίμα-δυστυχώς.

  • leak avatar
   leak @ Άπαντα Επιστάμενος 17/03/2014 02:03:22

   Τα ίδια ακριβώς να πεις και για τη Βοσνία. Εκει οι δυτικοι έπαιξαν βρώμικα. Η Σερβία διαμελίστηκε. Το διεθνές "δίκαιο" είναι απόλυτα το δίκαιο του ισχυροτέρου. Ο Πούτιν βλέπει τον Ομπάμα μαλθακό και κάνει τον νταή. Ξεχνά όμως ότι ο πλανήτης έχει αφεντικό. Μη παραμυθιάζεστε με οικονομικές κρίσεις και κινεζικούς γίγαντες. Όσο οι ΗΠΑ έχουν με διαφορά την στρατιωτική υπεροπλία θα κάνουν κουμάντο είτε αρέσει είτε όχι.

  • ΑΛΕΚΟΣ avatar
   ΑΛΕΚΟΣ @ Άπαντα Επιστάμενος 17/03/2014 09:22:00

   Και οι Αμερικάνοι μας είναι συμπαθείς, αλλά ήρθαν απο το αντίθετο ημισφαίριο της γης στο δικό μας, και στο Ιράκ, το Αφγανιστάν,τη Γιουγκοσλαβία και τη Λιβύη, έχουμε να κάνουμε με ωμότατες περιπτώσεις εισβολής και κατοχής σε ξένες χώρες, για τα πετρέλαια. Περιπτωσεις ανάλογες με την Κύπρο και πολύ χειρότερες γιατί τίποτα απόλύτως δεν είχε προηγηθεί. Δεν υπήρχαν εννοώ φασαρίες μεταξύ Αράβων και Αμερικανών κατοίκων!!! αυτών των χωρών. Η Αμερικάνικη εισβολή ήταν κεραυνος εν αιθρία απο παντελώς ξένο κατακτητή. Στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης δεν έχουν καμμία δικαιοδοσία οι Αμερικανοί και οι Σύμμαχοί τους. Αν πιστεύουν στο δίκαιο του ισχυροτέρου, η Ρωσία τους απαντά "Μολών λαβέ". Αν δεν είναι ισχυρότεροι, θα διαπιστώσεις οτι θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια όπως και στην Οσετία...

 3. ΕΦΗ avatar
  ΕΦΗ 17/03/2014 08:54:47

  ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 4. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 17/03/2014 11:18:26

  Αλέκο, Η Αμερική έχει αναδειχθεί σε υπερ - επεμβατική δύναμη και αυτό είναι ενοχλητικό. Όμως: 1)Η Αμερική ΔΕΝ προσάρτισε εδάφη από τις χώρες στις οποίες έκανε επέμβαση. Αυτό που κάνει τώρα η ρωσία έχουμε να το δούμε από την εποχή του χίτλερ όταν η γερμανία επιτέθηκε τελείως στα καλά καθούμενα στη τσεχοσλοβακία για να "προστατέψει" τους στουδίτες γερμανούς. 2)Όλο και κάτι είχε προηγηθεί των αμερικάνικων εισβολών. Δεν ήσαν κεραυνός εν αιθρία. Μερικά περαδείγματα: α)Ιρακινή εισβολή στο κουβέϊτ. Οι σύμμαχοι της Αμερικής Σ. Αραβία και Κουβέιτ ζήτησαν την βοήθεια της αμερικής για να προστατέψουν την ακεραιότητά τους. β)Δίδυμοι πύργοι. Οι τρομοκράτες είχαν έδρα ένα συγκεκριμένο κράτος στο οποίο έγινε επέμβαση. γ)Δολοφονία επιβατών πολιτικού αεροσκάφους την δεκαετία του 80' με λιβυκή βοήθεια. Στις παραπάνω περιπτώσεις υπήρχαν νεκροί αμερικάνοι που μάλιστα ήσαν και πολίτες. Η σύγκριση που επιχειρείς είναι γελοία. Τι σκατά κάνανε οι ουκρανοί στους ρώσους για να εισβάλουν στην πατρίδα τους; Σκότωσαν κάποιον ρώσο; Όχι! Έδειραν κάποιον ρώσο; Όχι! Ζώστηκαν με εκρηκτικά και έσκασαν στην Μόσχα; Όχι! Απλά άλλαξαν κυβέρνηση στην χώρα τους. Γούστο τους καπέλο τους! Κανένας άλλος δεν έχει λόγο επί τούτου. Ακόμη και οι τούρκοι είχαν πιο βάσιμη δικαιολογία να εισβάλουν στην κύπρο αφού γίνονταν νωρίτερα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ ελλήνων και τούρκων και η κυπριακή δημοκρατία δεν είχε σεβαστεί τα δικαιώματα των τούρκων του νησιού (πχ ποσόστοση στην κατάληψη κυβερνητικών θέσεων). Κι εγώ θα θυσιαζόμουν για την κύπρο. Κι εγώ την θέλω 100% ελληνική, έστω κι αν αδικηθούν οι τούρκοι. Αλλά εδώ πέρα σου εξηγώ πως φαίνονται τα πράγματα σε παρατηρητή με ψυχρό και αντικειμενικό μάτι. 3)Μην μου πεις λέξη για γιουγκοσαβία. Κι εγώ δεν γουστάρω τους αλβανούς και τους μουσουλμάνους. Αλλά γινόταν άγριος και αιματηρός εμφύλιος, η όποια επέμβαση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Παρόλα αυτά την συγκεκριμένη επέμβαση την καταδικάζω. 4)Στις περισσότερες επεμβάσεις της Αμερικής υπήρχε ευρεία συναίνεση και βοήθεια από μεγάλο αριθμό κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, σε μερικές περιπτώσεις και πράσινο φως από τον ΟΗΕ. Δεν επρόκειτο για μονομερείς ενέργειες. 5)Ανθρωπέ μου, σύνελθε και σκέψου! Σκέψου το παράδειγμα της θράκης! Εκεί οι τούρκοι είναι το 40%, όσοι περίπου και οι ρώσοι στην κριμαία! Κάνε τις αναγωγές! Και στο προηγούμενο σχόλιό μου το ανέφερα αλλά δεν του έδωσες βάση.

  • βαγγέλας avatar
   βαγγέλας @ Άπαντα Επιστάμενος 17/03/2014 11:39:21

   Φίλε μη χαλάς το σάλιο σου. Ο νεοελληναράς δε δίνει δεκάρα τσακιστή για τους άλλους, τι τον κόφτει ο Ουκρανικός λαός, το άχτι του να βγάλει με τα παιχνίδια γεωπολιτικής που στήνει στο μυαλό του ενδιαφέρεται μόνο, η ποδοσφαιρική πλευρά της σύγκρουση;ς τον ενδιαφέρει. Η Ουκρανία είναι παράπλευρη απώλεια, η ομάδα μας να κερδίζει σε βάρος των απίστων. Φυσικά αυτό δεν αφορά τους στημένους διασπορείς προπαγάνδας, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν εργολαβικά.

  • pythagorean avatar
   pythagorean @ Άπαντα Επιστάμενος 17/03/2014 12:57:19

   Απ.Επ.: "Τι σκατά κάνανε οι ουκρανοί στους ρώσους για να εισβάλουν στην πατρίδα τους; Σκότωσαν κάποιον ρώσο; Όχι! Έδειραν κάποιον ρώσο; Όχι! Ζώστηκαν με εκρηκτικά και έσκασαν στην Μόσχα; Όχι! Απλά άλλαξαν κυβέρνηση στην χώρα τους. Γούστο τους καπέλο τους! Κανένας άλλος δεν έχει λόγο επί τούτου."
   Αγαπητέ Άπαντα Επιστάμενε, έχεις χάσει πολλά επεισόδια. Δεν άλλαξε την κυβέρνηση με εκλογές ο Ουκρανικός λαός. Έγινε αιματηρό πραξικόπημα με καθοριστική συμβολή οργανωμένων φασιστικών ομάδων υπό την καθοδήγηση δυτικών δυνάμεων. Δεκάδες Ουκρανοί πολίτες, άλλοι με ουκρανική και άλλοι με ρωσική εθνική συνείδηση, δολοφονήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές που ο Εσθονός Υπ.Εξ., η Άστον και άλλοι θεωρούν ότι ήταν φιλοδυτικοί προβοκάτορες. Η φασιστική οργάνωση "Δεξιός Τομέας" του Γιάρος καθώς και άλλες συναφείς οργανώσεις απειλούν δημοσίως με θάνατο τους Ρώσους / Ρωσόφωνους όλης της Ουκρανίας και οι δυτικές "δημοκρατίες" τους χαϊδεύουν.
   Όσο για την Κριμαία, ιστορικά ήταν και είναι ρωσική. Ο Πούτιν δικαίως διόρθωσε τα ιστορικά λάθη των Χρουστσώφ και Γέλτσιν. Και χωρίς ούτε έναν νεκρό.

  • Vee avatar
   Vee @ Άπαντα Επιστάμενος 17/03/2014 14:04:33

   Αγαπητέ, οι ορθοδοξοταλιμπάν είναι binary-state machines: Ρώσος = ορθοδοξος = "καλός". Αγγλοσάξωνας = μη-ορθόδοξος = "κακός". Εύκολα πράγματα. Τί τους μπλέκεις τώρα με πολύπλοκες ιδέες...

   • ΑΛΕΚΟΣ avatar
    ΑΛΕΚΟΣ @ Vee 17/03/2014 15:18:49

    Aγαπητέ Vee θαυμάζω το υψηλό ΙQ σου που πιάνει πολύπλοκες ιδέες που εμείς τα ζώα αδυνατούμε να συλλάβουμε. Πες το απλά, γιατί να μη γίνουμε και μείς ιμπεριαλιστές σαν τους Αγγλοσάξωνες νά 'χουμε 3-4 αποικίες και καθώωωωμαστε να μας ταίζουν οι ιθαγενείς και εμείς να επενδύουμε τα κέρδη μας σε hedge-funds?

    • Vee avatar
     Vee @ ΑΛΕΚΟΣ 17/03/2014 17:41:14

     Ευχαριστώ που ενισχύεις το επιχείρημά μου περί δυαδικής σκέψης!

     • ΑΛΕΚΟΣ. avatar
      ΑΛΕΚΟΣ. @ Vee 17/03/2014 17:53:17

      Υποθέτω όταν τα λες αυτά, έχεις κι εναν μεγάλο καθρέφτη μπροστά σου και καμαρώνεις με τη δυαδική σου σκέψη...

     • Vee avatar
      Vee @ ΑΛΕΚΟΣ. 17/03/2014 20:39:15

      Ένα άλλο χαρακτηριστικό των ορθοδοξοταλιμπάν είναι η πλήρης απουσία πρωτότυπων σχολίων.

     • ΑΛΕΚΟΣ avatar
      ΑΛΕΚΟΣ @ Vee 17/03/2014 22:06:00

      Eνω τα δικά σου είναι πρωτότυπα, επειδή έτσι νομίζεις και επειδή βεβαίως τα ξέρεις όλα καλύτερα απο εμάς...

     • Vee avatar
      Vee @ ΑΛΕΚΟΣ 18/03/2014 00:40:14

      Aν δεν κάνω λάθος το σχόλιο περί binary (δυαδικού) τρόπου σκέψης ήταν δικό μου. Τρέχα τώρα να διαβάσεις τη Βίβλο σου μπας και σου κατεβεί καμιά πρωτότυπη ιδέα. (Ζήτα και τη φώτηση του "Πνευματικού" σου, γιατί από πρωτοτυπία σκίζεις...).

  • ο τριτος πόλος avatar
   ο τριτος πόλος @ Άπαντα Επιστάμενος 17/03/2014 17:12:39

   Ε, τότε ας μαζευτούν μια μέρα όσοι συμφωνούν σε μια πλατεία, π.χ. Συντάγματος, και ας εκλέξουν δια βοής νέο πρωθυπουργό, πρόεδρο, υπουργούς κλπ. Είναι και ανέξοδο, ούτε φάκελλοι ούτε ψηφοδέλτια, δικαστικοί αντιπρόσωποι, οδοιπορικά κλπ. Δεν θα κινδυνεύσει και το πρωτογενές πλεόνασμα.

  • ο τριτος πόλος avatar
   ο τριτος πόλος @ Άπαντα Επιστάμενος 17/03/2014 17:17:16

   Ο εμφύλιος στη Γιουγκοσλαβία είχε ήδη τελειώσει, αρκετά πριν πετάξουν τα stealth από πάνω της. Και ο Μιλόσεβιτς ετύγχανε εκλεγμένος ηγέτης, νομίζω. 'Οσο για τα τηλεοπτικώς μεταδοθέντα επεισόδια στο Κόσοβο και τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, ήταν αληθινά όσο και τα πυρηνικά του Ιράκ.

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 17/03/2014 12:14:13

  Για ρωσοφοβικούς-ορθοδοξοφικούς: 1. Ολως τυχαία είναι όλοι τους νεοφιλελέ και αριστεροφιλελέ, αλλά το παίζουν "σαμαρικοί" και "πατριώτες" στη συγκεκριμένη περίπτωση... 2. Ολως τυχαία θυμήθηκαν την Κύπρο (αλήθεια, έγινε δημοψήφισμα στην Κύπρο για ένωση με την Τουρκία; Είχε πληθυσμό η Κύπρος 80% τουρκόφωνο;). Αλλά ο μόνος παραλληλισμός μεταξύ Κριμαίας και Κύπρου θα έπρεπε να είναι ότι η Κριμαία πέτυχε εκεί όπου η Κύπρος απέτυχε, δηλ. στην Ένωση. Επειδή δεν μας έπεισαν οι ανωτέρω 2-3 εθνομηδενιστές φιλελέδες για τα πατριωτικά τους φρονήματα, απλά και πολύ κυνικά να τους πω ότι η Κριμαία είναι ήδη μέρος της Ρωσίας και σε 10 χρόνια κανείς απολύτως, ούτε καν ο Ομπάμα, δεν θα θυμούνται αυτό το ασήμαντο περιστατικό...Τόσο απλά... Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Πούτιν είδε το τραίνο της ιστορίας να περνάει και ανέβηκε.

  • sot rod avatar
   sot rod @ ΒΙΣ 17/03/2014 12:36:20

   Ακριβώς , έτσι είναι όπως τα λες . Το ότι ένας "στρατός" από δυτικούς πράκτορες έχει καταλάβει την υπόλοιπη Ουκρανία και ανέτρεψε την νόμιμη κυβέρνηση , δεν βλέπω να τους απασχολεί .

  • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
   Πλούταρχος Λευκαδίτης @ ΒΙΣ 17/03/2014 13:21:24

   Αγαπητέ ΒΙΣ, συμφωνώ και επαυξάνω... Οι ελληνόφωνοι-ελληνοφοβικοί νεοφιλελέδες της μαλθακότητας και της τρυφηλότητας καλό θα είναι να δουν λιγάκι το ανηρτημένο βίντεο στην αυτή σελίδα, για να δουν και λίγες ελληνικές σημαίες να ανεμίζουν από τους κακούς "κομμουνιστές"...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.