#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2013 16:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεντβέντεφ: Πρωτίστως από Κύπρο και ΕΕ η λύσηTο πρόβλημα της Κύπρου πρέπει πρωτίστως να επιλυθεί από την ίδια, την ΕΕ και μόνον τρίτοι στη σειρά είναι άλλα κράτη, όπως η Ρωσία, που έχουν εκεί συμφέροντα,σημείωσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε δηλώσεις του σε μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Επίσης, ο κ. Μεντβέντεφ σχολιάζει τις προτάσεις για εξασφάλιση μεριδίων στα κοιτάσματα του υποθαλάσσιου φυσικού αερίου της Κύπρου ή της ναυτικής βάσης, ως θέματα υπό συζήτηση, αλλά «περίπλοκα», ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει τις τυχόν ενστάσεις της Τουρκίας.

«Ήρθαν οι εταίροι μας και μας έφεραν ένα ολόκληρο πακέτο προτάσεων, συμπεριλαμβάνοντας όντως μια επιλογή από υλικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θεωρούν ότι θα μπορούσαν να εξεταστούν προς απόκτηση από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Όμως, η σειρά είναι ακριβώς αυτή: γίνονται οι προτάσεις της ΕΕ και μάλιστα είναι επιθυμητό να συμβαδίζουν κάπως με τους κανόνες της πολιτισμένης συμβίωσης και τους κοινώς αποδεκτούς κανόνες του διεθνούς δικαίου και της εσωτερικής νομοθεσίας, των Συνταγμάτων των εμπλεκόμενων κρατών και των αστικών κωδίκων των κρατών της ΕΕ, στα οποία παρέχεται η εγγύηση ότι δεν μπορεί να θιγεί η ιδιοκτησία και, κατόπιν τούτου, εμείς φυσικά, θα κάνουμε τις προτάσεις μας, αλλά προς το παρόν δεν ακούσαμε κάτι εξαιρετικά καινούριο» είπε, με επικριτικό ύφος, ο κ. Μεντβέντεφ.

«Η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης -κράτος- μέλος της ΕΕ- και η ΕΕ διατυπώνει τις προτάσεις της. Άλλο θέμα, όπως ήδη είπα, ότι πρέπει να τις διατυπώνει προσεκτικά, διότι μπορούμε όντως να γίνουμε μάρτυρες ενός νέου σταδίου της διεθνούς χρηματιστικής κρίσης» σημείωσε, ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις προσφορές υποθαλάσσιων οικοπέδων φυσικού αερίου, ο κ. Μεντβέντεφ χαρακτήρισε το ζήτημα «όχι απλό», σημειώνοντας: «Κατά πρώτον, δεν καταλαβαίνω καλά την αξία τους και, κατά δεύτερον, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκεί ιδιαίτερα προβλήματα με την Τουρκία. Γι' αυτό, το λέω άλλη μια φορά ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα για συζήτηση, αλλά, φυσικά, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε οποιεσδήποτε ιδέες οι οποίες προέρχονται από τους Κυπρίους, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τα επιχειρήματά τους».

Σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο Ρώσος πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη».

Εκτίμησε μάλιστα πως «όποια απόφαση κι αν ληφθεί -με κατάσχεση μέρους καταθέσεων, που κατά την άποψή μου, μοιάζει με ληστεία, είτε χωρίς κατάσχεση- χρήματα από την Κύπρο θα φύγουν και το τραπεζικό τους σύστημα θα εξασθενήσει».

Πρόσθεσε πως «εάν αυτό είναι αποτέλεσμα απόφασης της ΕΕ, τότε πρόκειται για πολύ περίεργη απόφαση», ενώ αφού επανέλαβε πως «σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες» πρόσθεσε πως τώρα «είναι αποστολή μας να τις μειώσουμε στο ελάχιστον και για την Κύπρο και για ολόκληρο το διεθνές χρηματιστικό σύστημα».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα παραχώρησης ναυτικής βάσης στην Κύπρο, ο κ. Μεντβέντεφ είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε διάφορες εκδοχές», αλλά ξεκαθάρισε πως θεωρεί ότι «το πρόβλημα της Κύπρου πρέπει να επιλυθεί πρώτα από την ίδια την Κύπρο, από την ΕΕ, αφού η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ και μόνο σε τρίτη σειρά στο πρόβλημα της Κύπρου μπορούν να συμμετάσχουν άλλα κράτη, που για διάφορους λόγους έχουν εκεί το πλέγμα, κάποια ποικιλία συμφερόντων τους».

Καταλήγοντας, ο κ. Μεντβέντεφ είπε ότι πρέπει να εξεταστούν και οι άλλες υπεράκτιες ζώνες (offshore), ώστε να μην υπάρχουν διπλά μέτρα και σταθμά εναντίον μόνο της Κύπρου.

Πάντως δεν απέκλεισε την κατάργηση της Συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολόγησης με την Κύπρο, καθώς και δικαστικές προσφυγές κρατικών και ιδιωτικών φορέων για τυχόν απώλειες, που θα υποστούν.

Ιδιαίτερη μάλιστα ήταν η ενόχλησή του για την παγίδευση και χρημάτων κρατικών εταιρειών, επισημαίνοντας πως «ειδικά γι' αυτό, είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε μια τόσο αρκετά σκληρή θέση ως προς τα γεγονότα γύρω από την Κύπρο και τη διευθέτηση του χρέους της».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 16:38:14

  Η ιστορία της Κύπρου είναι μια τραγική αποκάλυψη των αντιμνημονιακών παραμυθάδων. Ούτε οι Ρώσοι σώζουν,ούτε η ΑΟΖ, ούτε ο ορυκτός πλούτος εντός της ΑΟΖ,ούτε τα ''όχι'' στη βουλή, ούτε οι διαδηλώσεις, ούτε τίποτα. Αν πάρει η τρόικα το αεροπλάνο για τη χώρα σου έχεις μόνο 2 επώδυνους δρόμους: ή μένεις στο κοινό νόμισμα ή αρχίζεις και τυπώνεις το νόμισματάκι σου.Απλά πράγματα που 3 χρόνια κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε σε αυτή τη χώρα

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 17:08:39

   Δίκιο έχεις . Η απόλυτη δικαίωση του Δραχμαζάνη...

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Αρχιμήδης 21/03/2013 20:26:34

    Εγώ το Λαφαζάνη τον παραδέχομαι από το Σύριζα είναι ειλικρινής ο άνθρωπος δε λέει παραμύθια

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 18:07:18

   Το λάθος στα όσα γράφεις δεν είναι το αν το πρόγραμμα που μας επέβαλλε η τρόικα είναι αποτελεσματικό αλλά ΑΥΤΗ ΚΑΘΕΑΥΤΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ: "Αν πάρει η τρόικα το αεροπλάνο για τη χώρα σου έχεις μόνο 2 επώδυνους δρόμους: ή μένεις στο κοινό νόμισμα ή αρχίζεις και τυπώνεις το νόμισματάκι σου."
   Κάνοντας λοιπόν μια αναδρομή στην ιστορία, με τη δική σου λογική, έχουμε τον εξής παραλληλισμό : "αν πάρει ο Ιμπραήμ το καράβι για την Πελοπόννησο και αποβιβαστεί στη Μεθώνη, τότε έχεις δύο μόνο επιλογές : ή μπαίνεις σε μάχη και κλεφτοπόλεμο προσπαθώντας να σώσεις την επανάσταση, γνωρίζοντας ότι θα πληρώσεις βαρύ τίμημα (Μανιάκι 19 Μαΐου 1825, Τριπολιτσά 11 Ιουνίου 1825) ή τον προσκυνάς και γίνεσαι ΕΣΑΕΙ ΔΟΥΛΟΣ !!!!"
   Διαλέγεις και παίρνεις .....

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Μαθηματικός 21/03/2013 18:32:40

    Γιατί όταν μιλάμε για την οικονομία πετάγονται στη συζήτηση Ιμπραήμ,Καλάβρυτα,Βελουχιώτης κλπ δε μπορώ να καταλάβω. Θα πει κάποιος γιατί ζούμε σε εποχή οικονομικών πολέμων, άρα μάχες κλπ αυτά είναι καφενειακές συζητήσεις.Έχεις έλλειμμα που δε θέλει να σε δανείσει κανείς για να το συντηρήσεις,χρέος και δεν είσαι ανταγωνιστικός (άρα τα λεφτά σου πάνε έξω για να εισάγεις αγαθά και υπηρεσίες)τι κάνεις πας στα Δερβενάκια και περιμένεις με το κουμπούρι σου; Οι Αργεντίνοι αποφάσισαν να βγουν από το πρόγραμμα, οι Βραζιλιάνοι να κάνουν τεράστιες μεταρρυθμίσεις,αποκρατικοποιήσεις κλπ και είναι τώρα ανερχόμενη δύναμη,οι Κύπριοι μπορεί να πάνε στη λίρα.Εσύ τι κάνεις, μιλάς για μάχες του 19αιώνα; Όσο για τους δούλους,προδότες κλπ τα ξέρω καλά από τη στρατιωτική μου θητεία στη Σάμο όταν απέναντι είχαν βγάλει μια τεράστια τούρκικη σημαία και οι περισσότεροι λέγαν μάγκικα πότε θα μπουμε και θα κάνουμε κλπ,όταν ήρθαν οι μεταθέσεις αυτοί οι νταήδες πήγαν στην Αθήνα και εγώ και άλλοι "προδότες" μας στείλανε στην Καστοριά και μετά στα φυλάκια 6 μήνες στις Πρέσπες κλπ Επομένως, σχέδιο,εναλλακτικές,αποφασιστικότητα και σοβαρός πολιτικός διάλογος μας λείπουν και όχι μεγάλες κουβέντες,αερολογίες και νταηλίκια

    • Μαθηματικός avatar
     Μαθηματικός @ Συριζαλβανία του Χότζα 22/03/2013 01:56:00

     Δεν περίμενα μια τόσο στενόμυαλη αντιμετώπιση των ιστορικών δεδομένων εκ μέρους σου.
     Προφανώς το ιστορικό παράδειγμα για εσένα, εξαντλείται σε μια μηχανιστική ερμηνεία, απλή παράθεση γεγονότων, χωρίς καμία απόπειρα προσαρμογής στα δεδομένα του παρόντος.
     Να στο κάνω λοιπόν πιο "λιανά", με δύο παραδείγματα, τα οποία έχουν ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ αναφορά στο σήμερα
     1) Θ. Κολοκοτρώνης : "ΤηνΕλλάδα θέλομεν ΚΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ " (Εκτός κι αν έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες σήμερα. Αλλά να το δηλώσουμε για να ξέρουμε με ποια ταυτότητα πορευόμεθα)
     2)Γ. Καραισκάκης, απαντώντας στον Χουρσίτ πασά (μαρτυρία Βλαχογιάννη) ο οποίος απαίτησε να τον προσκυνήσει, με αντάλλαγμα εύνοια και ευρώ, εεεε συγγνώμη, γρόσια ήθελα να πώ ..... : "ρώτησα τον π@@@ν μου και μου είπε όχι!"
     Κατανοητή η ομοιότητα με το σήμερα ????

     • Συριζαλβανία τοτ Χότζα avatar
      Συριζαλβανία τοτ Χότζα @ Μαθηματικός 22/03/2013 10:52:16

      Μάλιστα, σύμφωνα με αυτή τη λογική ο Λένιν ήταν υποταγμένος κομμουνιστής επειδή κράτησε τους τραπεζίτες του Τσάρου για να μην καταρρεύσει η οικονομία,και η Ιρλανδία όταν μπήκε στο μνημόνιο ξεπούλησε τους αγώνες ανεξαρτησίας. Είναι απλά τα πράγματα Μαθηματικέ, κάποιοι θέλουν να μιλήσουν για σημερινές παγκοσμιοποιημένες καπιταλιστικές κρίσεις,μοντέλα δημοσιονομικής προσαρμογής κ.α. και εσύ για άλλες ιστορικές περιόδους φεουδαρχίας σε ευθεία αντιπαραβολή με το σήμερα, δικαίωμά σου αλλά συζήτηση δε μπορεί να γίνει όταν μιλάμε με παράλληλο τρόπο

     • Μαθηματικός avatar
      Μαθηματικός @ Συριζαλβανία τοτ Χότζα 22/03/2013 14:01:28

      Αν θεωρείς ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντιπαραβολή, τότε ναι, η συζήτηση σταματά εδώ!
      Επαναλαμβάνω ότι προφανώς το ιστορικό παράδειγμα για εσένα, εξαντλείται σε μια μηχανιστική ερμηνεία.
      Διάβασε το παρακάτω άρθρο μήπως και σε πείσει, με τα δικά του επιχειρήματα, ένας αληθινά μεγάλος φιλόσοφος (αν και χλωμό το βλέπω, σε έχει σαρώσει και εσένα η νεωτερικότητα). Δεν έχω να πώ τίποτε άλλο.

      http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_17/04/2011_439304

  • ^Mara^ avatar
   ^Mara^ @ Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 18:33:58

   Ξερόλα....Συριζοαλβανοχότζα, η αγαπημένη σου ευρωζώνη μετράει μήνες...
   Προετοιμάσου ψυχολογικά και άσε τα πολλά λόγια....

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ ^Mara^ 21/03/2013 21:08:29

    Όσα λόγια γουστάρω θα πω, αν δεν σου αρέσουν μη σχολιάζεις τα ποστ μου!

    • ^Mara^ avatar
     ^Mara^ @ Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 22:35:13

     Μαζέψου...

     • Tassos avatar
      Tassos @ ^Mara^ 22/03/2013 08:25:07

      Εσύ πρέπει να σαι από τους κουμμουνιστές που πίστεψαν το "παρα πόδα"...

  • Tassos avatar
   Tassos @ Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 19:44:56

   Να θεωρείς ότι σε κάθε ποστ σου έχεις το εύγε μου!

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 20:01:29

   "Αν πάρει η τρόικα το αεροπλάνο για τη χώρα σου έχεις μόνο 2 επώδυνους δρόμους: ή μένεις στο κοινό νόμισμα ή αρχίζεις και τυπώνεις το νόμισματάκι σου"


   Συμφωνώ σε αυτό. Αλλά υποπτεύομαι ότι διαφωνούμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή!

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Γιώργος Αχαιός 21/03/2013 20:24:26

    Αυτό Γιώργο είναι θεμιτό και συζητήσιμο,αλλά να προσδοκούμε ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια με 49 δις μέτρα,θα παραμείνουμε στο ευρώ και η ΕΕ θα μας χρηματοδοτεί ελλείμματα είναι παραλογισμός για τους πολίτες και πολιτικαντισμός για όσους πολιτικούς τα λένε

 2. T.V avatar
  T.V 21/03/2013 17:06:54

  Η λυση ηταν και ειναι το εθνικο νομισμα, δεν ελεγχεις το νομισμα σου, δεν ελεγχει την οικονομια σου. Καλημερα και καλα ξυπνητουρια (οταν ξυπνησουν) στους φιλους της κρεατομηχανης που λεγεται Ευρωζωνη/Ευρω.

 3. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 21/03/2013 17:07:56

  Καταλήγοντας, ο κ. Μεντβέντεφ είπε ότι "πρέπει να εξεταστούν και οι άλλες υπεράκτιες ζώνες (offshore), ώστε να μην υπάρχουν διπλά μέτρα και σταθμά εναντίον μόνο της Κύπρου."

  Aυτο κι αν είναι κάρφος στην υποκρισία των "δανειστών"...Αλλά σιγά μην ιδρώσει το αυτί τους και του απαντήσουν. Αλλωστε γι αυτούς ισχύει απόλυτα το "όταν τρώμε δεν μιλάμε"...

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Αρχιμήδης 21/03/2013 18:19:53

   @@ριές του Μεντβέντεφ. Κάνει πως δε καταλαβαίνει ότι η Κύπρος ζητάει δανεικά όταν κανείς (ούτε πλέον και ο κ Μεντβέντεφ) δεν τις δανείζει. Η τρόικα της δανείζει με όρους. Ας μην τους δεχτούν. Τι σχέση έχουν οι άλλες υπεράκτιες ζώνες. Αν πάνε να ζητήσουν δανεικά στον κ Μεντβέντεφ διότι κανείς άλλος δεν τους δανείζει, ας τους ζητήσει να κλείσουν τις offshore, να του γυαλίσουν τα νύχια και να του χορέψουν μπαλέτο. Ως τότε ποιος τον ρωτάει κι αυτόν και την τρόικα.

   • Φοιτητης avatar
    Φοιτητης @ MAYRO XABIARI 21/03/2013 19:08:42

    Ο Μεντβέντεφ απλα πεταει σποντα για Λουξεμβουργο και Λετονια.

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ Φοιτητης 21/03/2013 20:02:07

     Αντιληπτόν, εδώ όμως ταιριάζει το money talks bullshit walks. And he is full of it.

 4. Nik avatar
  Nik 21/03/2013 17:22:23

  Παραχώρηση ναυτική βάσης εκεί όπου ήδη υπάρχουν 100 τετραγωνικά μίλλια Βρετανικών βάσεων ακούγεται εξωπραγματικό. Το αποδίδω σε συνήθη ΜΜΕδίστικη υπερβολή.

 5. Tassos avatar
  Tassos 21/03/2013 19:53:18

  Εβλεπα σε θλιβερή κατάσταση με την ουρά στα σκέλια τον Λυγερό πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ. Και το οικτρό του αδιέξοδο απεικόνιζε το αδιέξοδο όλων αυτών που μας πιπιλίζουν χρόνια τώρα την στρατηγική σπουδαιότητα των Ρώσσων, της στρατηγικής έντασης με τους Τούρκους, τον Πασοκογενή εθνικισμό των Χαραλαμπίδηδων που για χάρη του Οτσαλάν θα μας είχαν σύρει σε καμμιά δεκαριά πολέμους με τους Τούρκους (εξαιρετικά αφιερωμένη η σημερινή ...ανάνηψή του), την ανοησία των Κυπρίων που κατήγγειλαν την ...Ελλάδα το 74 και με την μισή τους χώρα κατειλημμένη η όλη τους αντίσταση ήταν η θυσία των Ισαάκ και Σολωμού, των Κυπρίων που δεν αποτόλμησαν ποτέ την Ενωση για να έχουν την εξουσία αυτοί οι θλιβεροί τύποι που παριστάνουν τους πολιτικούς της και τους βλέπουμε στην Βουλή τους να μην έχουν ιδέα από οικονομικά και να ρίχνουν την χώρα τους στον γκρεμό για χαρη της Ρώσσικης μαφίας. Και κρατήστε ρε "Λυγεροί" για μελλοντική χρήση αυτό που είπε ο Μεντβέντεφ στον έρμο τον Κύπριο υπουργό που τον παράτησαν στην Μόσχα: "Πως ζητάτε να σας δώσουμε λεφτά για αέριο που δεν έχει ακόμα εξορυχθεί και δεν φνωρίζουμε το κόστος εξόρυξής του".

 6. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 21/03/2013 20:10:31

  Πάντως ο πουτίν ξεπουτινιάστηκε.

  Αργή η ρωσία, αδύναμη, απρόθυμη, πιάστηκε στον ύπνο εξαρχής. Ο μόνος πάιχτης δίχως σχέδιο. Η ευρώπη έχει σχέδιο και εμμένει μέχρι βλακείας. Η Κύπρος κάνει αντιπροτάσεις μέσα σε τέτοιο πανικό και πίεση.
  Η ρωσία ...άστα να πάνε.... ύπνοι. Αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι ας το πουν καθαρά, να φύγει και ο κύπριος υπουργός γιατί έχει κι άλλες δουλειές προφανώς.... Αντί γιαυτό εγείρει αξιώσεις γελοίες γιατί ακριβώς φοβάται να εμπλακεί.

  Βέβαια, ο χρόνος δεν πιέζει πρωτίστως την Ρωσία αλλά και να την πίεζε.... χρόνος απόκρισης άκυρος....

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Γιώργος Αχαιός 21/03/2013 20:18:02

   Από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

   Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο κύπριος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, λέγοντας πως στελέχη της Gazprom βρέθηκαν στην Κύπρο στις 17 Μαρτίου προκειμένου να συναντηθούν με τον Νίκο Αναστασιάδη, συνάντηση η οποία ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε.

   Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κουλία, που μεταδίδει ο Φιλελέθερος, αντί του κύπριου προέδρου, το κλιμάκιο της Gazprom δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, συνοδευόμενος από μέλος του κλιμακίου της τρόικας.

   Το γεγονός, πρόσθεσε, εξόργισε τα μέλη της Gazprom, τα οποία και αποχώρησαν από τη συνάντηση.

   Όπως τονίζει ο κ. Κουλίας, το θέμα είναι πλέον πολιτικό, καθώς η Μόσχα δεν δέχεται να διαβουλευθεί με τον ΥΠΟΙΚ, αλλά αναμένει την άμεση εμπλοκή του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, με άμεση μετάβασή του στη Ρωσία.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Γιώργος Αχαιός 21/03/2013 20:19:58

   Γιώργο ωφελείται η Ρωσία: Απο-οφσοροποίηση, σοβαρότητα, νέο ίματζ...
   Σε λίγο θα δούμε κανένα διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο τύπου Λουξεμβούργου στην Ομόσπονδη Ρωσική Δημοκρατία της Ταταρίας ή του Νταγκεστάν...
   Πάω στοίχημα. Αλλάζουν οι καιροί.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Uncle Stgm 21/03/2013 20:39:17

    Υπάρχει και ένα ψυχολογικό απωθυμένο με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ρωσίδες ακόμη και ..... στην Ταιλάνδη.

    Μου φαίνεται ότι ίσως η Ρωσία καθυστερεί συνειδητά να ατείλει πίσω τον κύπριο υπουργό σε μία προσπάθεια να βλάψει όσο μπορεί το έτσι κι αλλιώς ξεθωριασμένο ίματζ της ευρώπης. Μπας και φανεί πιο σοβαρή.... Μέχρι εκεί φτάνει νομίζω.

    Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια. Ισως είμαι περισσότερο καχύποπτος απόσο πρέπει με τους ρώσους..

   • apergospastis avatar
    apergospastis @ Uncle Stgm 21/03/2013 20:42:13

    Και αυτό, και φυσικά δεν θέλει να φανεί ότι όποτε της κάνουν ντου οι Ευρωπαίοι απλά θα ανοίγει το checkbook. Στοιχειώδης στρατηγική σκέψη χρειάζεται για να καταλάβεις ότι δεν θέλουν να εμπλακούν τώρα πριν αφήσουν την Ευρωζώνη να καψαλιστεί, και ότι δεν θέλουν να δημιουργήσουν εικόνα κορόιδου και κακό προηγούμενο. Πάντως να μην κάνουν τίποτα αποκλείεται: Με την Συρία να καίγεται, δεν είναι δυνατόν να εκκενώσουν την Αν. Μεσόγειο, την στιγμή ειδικά που σκέφτονται για Σάουθ Στριμ, ενεργειακή συμφωνία με Ισραήλ κλπ. Για να ξαναφέρουν τα λεφτά πίσω στην Ρωσσία, ακόμα και για αυτό χρειάζεται συνεργασία γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να εξαφανιστούν εν μια νυχτί και να τα φάνε οι Γερμανοί. Αν κάπου μέσα σε όλα αυτά οι Κύπριοι εκμαιεύσουν έναν συνδυασμό οικονομικής βοήθειας-στρατηγικής παρουσίας-διαπραγματευτικού βάρους ενόψει τρόικας, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Θέλω να ελπίζω ότι στο τέλος οι Κύπριοι θα βρουν μισό στήριγμα στην Ευρώπη και μισό στην Ρωσσία, αποφεύγοντας έτσι να τα κατεβάσουν απόλυτα στον ένα εκ των δυο.

    • MCA avatar
     MCA @ apergospastis 21/03/2013 22:09:21

     Η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας μεταξύ ΕΕ,Ρωσίας αλλά και ΗΠΑ.

 7. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 21/03/2013 20:19:54

  Με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Vesti-24, η Γιεκατερίνα Τροφίμοβα, πρώτη αναπληρώτρια πρόεδρος της Gazprombank, ανέφερε ότι καμία συζήτηση δεν βρίσκεται σε εξέλιξη επί του παρόντος για το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο, έναντι μεριδίου στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

 8. Ξερολας Ελλην avatar
  Ξερολας Ελλην 21/03/2013 22:18:14

  εγω παντως θα ελεγα στους ρωσους η με βοηθατε η σας κουρευω ενα 70% στις καταθεσεις και μενω στο ευρω

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Ξερολας Ελλην 22/03/2013 02:20:32

   Πολύ επιφανειακή η σκέψη σου. Και επιτυχέστατη από πλευράς σου η επιλογή διαδικτυακού ψευδωνύμου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.