07/12/2009 11:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις εναντίον του Berlusconi

Δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων διαδήλωσαν χθες στους δρόμους της Ρώμης, με κύριο αίτημα τη παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Silvio Berlusconi. Η πορεία διαμαρτυρίας που ονομάστηκε «No B (Berlusconi) Day», οργανώθηκε από διάφορες ομάδες ακτιβιστών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να συσπειρώσουν το κόσμο. Ο Berlusconi αντιμετωπίζει κατηγορίες φοροδιαφυγής και δωροδοκίας, καθώς η βουλευτική του ασυλία έχει αρθεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Αρνείται τις κατηγορίες, επιμένοντας πως είναι θύμα των δικαστών, για πολιτικούς λόγους.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ της φυλάκισης του πρωθυπουργού τους. Όπως δήλωσε ο διάσημος δικαστής Antonio di Pietro που σήμερα είναι μέλος της αντιπολίτευσης,  «Σήμερα είναι μια μέρα δημοκρατίας, που δείχνει πως η χώρα μας μπορεί να ενωθεί και να προσφέρει εναλλακτική λύση, και κυρίως  πως μπορούμε να διώξουμε τον Berlusconi». Οι οργανωτές της διαμαρτυρίας ανακοίνωσαν πως τουλάχιστον 350.000 κόσμου συμμετείχαν στη πορεία, αν και η επίσημη ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας, μιλάει για μόλις 90.000 άτομα. Στη πορεία συμμετείχαν και διάφοροι καλλιτέχνες, διανοούμενοι, ηθοποιοί κλπ μεταξύ των οποίων και ο βραβευμένος με Νόμπελ λογοτεχνίας Dario Fo.

BBC

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/12/2009 14:36:48

  Είναι που τον ανακήρυξαν πρόσφατα και ως τον απόλυτο ροκσταρ!! Τον γερομπισμπίκη τον γλιτσερό.

 2. Orestios avatar
  Orestios 07/12/2009 15:49:23

  Η αντιπολίτευση πλέον έχει χάσει κα΄θε πολιτικό λόγο στην Ιταλία.
  Τι τα ήθελε κι αυτός περί ηλιοκαμένου? Να τι τραβά τώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.