#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/04/2012 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μας πήραν στο ψιλό και οι ...μικροί ΟλλανδοίΕίναι αυτό που λένε «μάθανε ότι πηδιόμαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι».

Έτσι λοιπόν, αφού όλος μα όλος ο κόσμος και τα διεθνή ΜΜΕ ασχολούνται δυο χρόνια τώρα με την αφεντιά μας, επόμενο είναι να μας πάρουν στο ψιλό και οι πιτσιρικάδες.

Κάποιοι μάλιστα θέλουν και να μας σώσουν, προτείνοντας διάφορα.

Ένα δεκάχρονο παιδάκι λοιπόν, ο  Ολλανδός Jurre Herman, πρότεινε ένα δικό του πρωτότυπο σχέδιο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Και πολλοί είναι αυτοί που ενθουσιάστηκαν.

Έστειλε λοιπόν την φαεινή ιδέα του στο think tank Wolfson Economics, με την ελπίδα να εισακουστεί, και αφ ενός να σωθούμε εμείς, αφετέρου να γλιτώσει η ευρωζώνη από την μιαρή παρουσία μας.

Μάλιστα, ο μικρός συνόδευσε την πρότασή του και με μια ζωγραφιά.

Το σχέδιο του μικρού δεν είναι απαραίτητα χειρότερο από αυτά που προτείνουν οι ειδικοί (Γερμανοί, ΕΕ, κλπ.), είναι όμως μια άσχημη ιδέα. Και προσβλητική θα πρόσθετα.  Τι εμπεριέχει;

Διαβάστε το με τα δικά του λόγια:

 

Η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ. Πως; Οι Έλληνες θα πρέπει να φέρουν όλα τα ευρώ που έχουν στην τράπεζα. Εκεί θα τα βάλουν σε ένα μηχάνημα (αριστερά στη ζωγραφιά).

Όπως βλέπετε, ο Έλληνας της εικόνας δεν είναι καθόλου χαρούμενος.

Από το μηχάνημα, ο Έλληνας θα πάρει το παλιό νόμισμα, την δραχμή.

Στη συνέχεια, η τράπεζα θα δώσει όλα αυτά τα ευρώ στην ελληνική κυβέρνηση (επάνω αριστερά στην εικόνα). Όλα αυτά τα ευρώ θα σχηματίσουν μια πίτσα (κορυφή της εικόνας).

Τώρα, η ελληνική κυβέρνηση θα αρχίσει να εξοφλεί τα χρέη της, προσφέροντας από ένα κομμάτι πίτσας σε κάθε πιστωτή της. Όλα τα ευρώ της πίτσας θα πάνε στις επιχειρήσεις και στις τράπεζες οι οποίες δάνεισαν χρήματα στην Ελλάδα (δείτε το δεξί μέρος της εικόνας μου).

Τώρα έρχεται το έξυπνο μέρος του σχεδίου μου. Οι Έλληνες δεν θέλουν να ανταλλάξουν τα ευρώ τους με δραχμές, διότι γνωρίζουν πως αυτές δεν θα έχουν μεγάλη αξία. Προσπαθούν λοιπόν να κρατήσουν, ή και να κρύψουν τα ευρώ τους. Ξέρουν πως αν περιμένουν λίγο, θα πάρουν περισσότερες δραχμές.

Για αυτό, αν κάποιος Έλληνας προσπαθήσει να κρύψει τα ευρώ του, ή να τα πάει σε τράπεζα άλλης χώρας, όπως είναι η Ολλανδία και η Γερμανία, και πιαστεί, θα πρέπει να τιμωρηθεί με πρόστιμο διπλάσιο από το ποσό που προσπάθησε να φυγαδεύσει.

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι όλοι οι Έλληνες θα καταθέσουν τα ευρώ τους σε ελληνικές τράπεζες, και έτσι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ξοφλήσει τα χρέη της.

Ελπίζω πως η ιδέα μου θα βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Βέβαια, όταν μια χώρα αποπληρώσει όλες τις τις υποχρεώσεις, τότε θα μπορεί να επιστρέψει στην ευρωζώνη.

 

Όπως γράφει το Slate, το καλό με το παραπάνω σχέδιο του 10χρονου Jurre, είναι ότι αντιμετωπίζει ευθέως το ζήτημα του πως θα μπορέσει η Ελλάδα να ξοφλήσει τα χρέη της. Προτείνει τρόπο για να μπορέσει η Ελλάδα να μαζέψει ευρώ, να τελειώσει με τα χρέη της, και να ξεφύγει από την ευρωζώνη.

Το πρόβλημα είναι ότι το σχέδιο του μικρού δεν λύνει την οικονομική κρίση της Ευρώπης.

Αυτό που θα συμβεί, αν εφαρμοστεί η πρόταση,  είναι τα ελληνικά νοικοκυριά, και οι ελληνικές επιχειρήσεις με χρέη σε ευρώ, να μείνουν με εισοδήματα σε δραχμές, με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουμε όλοι μαζί!

Και αν συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, οι δανειστές (πολύ λογικά) θα αρχίσουν να φοβούνται μη τυχόν συμβεί στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Ιρλανδία, και αλλού.

Το κόστος του ιδιωτικού δανεισμού θα εκτοξευτεί στα ουράνια, οι εσωτερικές αγορές θα καταρρεύσουν, και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να βρει έσοδα για να πληρώσει τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις της.

Το πρόβλημα που προσπαθήσαμε δηλαδή να αποτρέψουμε στην Ελλάδα, ξαφνικά εμφανίζεται σε μεγαλύτερη κλίμακα αλλού, και τίποτα δεν λύθηκε.

Δεν φταίει όμως ο μικρός Jurre για αυτό. Είναι μόλις δέκα χρόνων, και όλοι τον διαβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα έγκειται στο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει αυτά που χρωστάει.

Όμως το πρόβλημα με την πρόταση του μικρού,  είναι ότι αυτό δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας, ούτε και της ΕΕ. Άλλο είναι.

Από κει και πέρα, ο μικρός πάσχει και από άλλα προβλήματα, που καλό θα έκαναν οι γονείς του να του τα λύσουν. Αν δεν είναι αυτοί που του τα δημιούργησαν.

Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ψυχρότητα, και την παντελή απουσία ανθρωπιάς, που χαρακτηρίζει το σχέδιο του μικρού για να βγούμε από την λύση. Διώξτε τους Έλληνες, κι αν τυχόν κάποιοι απ αυτούς δεν συμφωνούν, ρίξτε τους πρόστιμα βαρβάτα… για να συνετισθούν και  οι υπόλοιποι.

Και όλα αυτά από ένα «αθώο» δεκάχρονο. Μπρρ…..

Κανονική πλύση εγκεφάλου δηλαδή.

Μου θύμισε τον Στέφανοι Μάνο στα ντουζένια του.

 

http://www.slate.com/blogs/moneybox/2012/04/03/dutch_kid_s_unworkable_euro_plan.html

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 04/04/2012 08:33:38

  Μια χώρα όπου το μεγαλύτερο κατόρθωμα της και ταυτόχρονα αξιοθέατο είναι κάτι στρέμματα με πολύχρωμες τουλιπες,βγάζει γλώσσα στην Ελλάδα.
  Εγώ θα βάλω τον δικό μου υιό να ζωγραφίσει ένα μηχάνημα όπου θα βάζεις τουλίπες και θα βγάζει ποίηση,θέατρο,λογοτεχνία,μαθηματικά και τόσα άλλα που σας προσφέραμε

 2. Ένας avatar
  Ένας 04/04/2012 08:35:39

  Θέλω να σε δω, μικρέ σκατόψυχε, πού θα βρίσκεσαι στα 20 σου, όταν η κρίση θα έχει διαλύσει και τη δική σου πατρίδα.

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/04/2012 09:26:19

  Ἒχουν σηκώσει τά χέρια ψηλά οἱ Εὐρωπαῖοι,δέν βρίσκουν λύσεις,πού ἂρχισαν νά στρέφονται τώρα σέ γνώμες καί ἀπό δεκάχρονα παιδιά;!; Σέ λίγο θά ἀρχίσουν δηλαδή τίς ἐπισκέψεις σέ καφετζούδες καί χαρτορίχτρες;Τό τελευταῖο στάδιο πάντως θά εἶναι τά βουντού!

  • juliet avatar
   juliet @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/04/2012 10:21:07

   ΚΥΘΗΡΙΟ
   καλημέρα ,ένα τηλε στη Μιμή θα τους δώσει όλες τις πληροφορίες .Ολα για τον εξευτελισμό μας ,η Ολλανδιά εκτός από τουλίπες ,έχει και φτερά;

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ juliet 04/04/2012 12:56:15

    Καλημέρα juliet,ἒχει καί μικρές ὀλλανδέζες...

 4. franc avatar
  franc 04/04/2012 09:26:42

  Αν δημοσιεύσω το σκίτσο που έκανε ο δεκάχρονος ανηψιός μου όταν έμαθε απο την τηλεόραση οτι ο Ολλανδός υπουργός οικονομικών είναι @ούστης και ότι γενικώς οι Ολλανδοί όπως και οι Αγγλοι είναι κατα κανόνα @ούστηδες, ο Φάκτωρ σίγουρα θα το κόψει... Τί να κάνουμε, όταν μπαίνεις σε μια εταιρεία πρέπει να ανέχεσαι τα κουσούρια των εταίρων σου χάριν του κοινού συμφέροντος. Βέβαια θα μου πείς το να είσαι φτωχός και κλέφτης δεν είναι χειρότερο απ' το να είσαι @ούστης, αλλά πως να το εξηγήσεις αυτό στους Ολλανδούς?
  Πάντως οι σκιτσογράφοι μας (και είναι ακαταμάχητοι στην Ευρώπη) έχουν το λόγο επι του θέματος...

  • avanti avatar
   avanti @ franc 04/04/2012 12:27:14

   να ανέχεσαι τα κουσούρια από τις εταίρες σου Franc, για εταίρες πρόκειται, αν και στην αρχαία Ελλάδα τις είχαν περί πολλού!

  • Ένας avatar
   Ένας @ franc 04/04/2012 12:42:58

   Ααααυτά είναι τα ωραία της Ελλάδας μας.
   Να χαίρεσαι του άντρακλες και γαμιάδες πολιτικούς μας που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.

 5. ab-normal avatar
  ab-normal 04/04/2012 09:27:59

  Σε μια χωρα οπου ο υπουργος οικονομικών εχει σχεση με εναν μαυρο ,τι περιμενεις ??

  • juliet avatar
   juliet @ ab-normal 04/04/2012 10:22:39

   Παιδικό μαύρο χιούμορ.....

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 04/04/2012 09:36:54

  Μύθοι που πουλάνε με ευκολία στους Ευρωπαίους πολίτες (ακόμη και νηπιακής ηλικίας) όσοι ψυχρόαιμοι έχουν βγάλει τα μαλλιοκέφαλά τους κεδροσκοπώντας σε βάρος της χώρας μας.
  Στο ρεπορτάζ που πρόβαλε το κανάλι 1, της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, μιλούν πολιτικοί, μέλη της επιτροπής οικονομικών, ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής τράπεζας στη Βρέμη, και δίνουν οικονομικά στοιχεία για τα υπερκέρδη της Γερμανικής οικονομίας που επωφελείται από την οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδας.

  Ιδού το ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης παρακάτω :

  Μόλις ψηφίστηκε το νέο πακέτο διάσωσης των 130 δις για την Ελλάδα. Υπέρογκο ποσό γράφουν οι εφημερίδες. Το μήνυμα που περνάει είναι ότι οι Γερμανοί στέλνουν συνεχώς χρήματα στην Ελλάδα. Μεγάλο μέρος όμως αυτού του τεράστιου ποσού είναι εγγυήσεις. Οι οποίες θα πληρωθούν μόνο εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Όμως τα πράγματα είναι μάλλον διαφορετικά.
  Τα χρήματα που η Γερμανία έχει πληρώσει μέχρι σήμερα είναι ένα ποσό συγκριτικά πολύ μικρότερο. Αυτό το παραδέχεται και η κυβέρνηση. Είναι 15,2 δις ευρώ.
  Το γνωρίζουν αυτό άραγε τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής ; Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ακόμη πολλά. Μια ακόμη αλήθεια είναι ότι η Γερμανία έχει επωφεληθεί ιδιαίτερα από την κρίση.
  Βρισκόμαστε στη Νυρεμβέργη στην επιχείρηση TenBrink η οποία έχει παραγωγή τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία. Από τότε που ξεκίνησε η κρίση επωφελείται περισσότερο το γερμανικό κομμάτι της επιχείρησης προς μεγάλη χαρά των εργαζομένων.
  Εργαζόμενος: «’Εχουμε πάρα πολύ δουλειά, κάνουμε υπερωρίες, δουλεύουμε Σάββατα. Και φυσικά παίρνουμε αυξήσεις. Εδώ και πολλά χρόνια δεν είχαμε τόσο πολλή δουλειά.»
  Ο Προϊστάμενός τους ξέρει πολύ καλά γιατί συμβαίνει αυτό. Τη στιγμή που το ελληνικό εργοστάσιο καταρρέει, εξαιτίας των περικοπών που επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση, το γερμανικό εργοστάσιο ανθεί. Η κρίση πιέζει το ευρώ προς τα κάτω. Και έτσι τα γερμανικά προϊόντα γίνονται πιο φθηνά στην παγκόσμια αγορά.
  Προϊστάμενος: « Έχουμε πάρα πολλές παραγγελίες. Ο τζίρος έχει διπλασιαστεί. Από τη στιγμή που έπεσε το ευρώ οι εξαγωγές μας έχουν αυξηθεί. Οι μηχανές μας εξάγονται στο εξωτερικό. Και αυτό συνδέεται με την κρίση στην Ελλάδα.»
  Εδώ στο Ινστιτούτο Μακροοικονομίας και Αναπτυξιακών ερευνών ο καθηγητής Γκούσταβ Χορν, μας εξηγεί πως ένα ανίσχυρο ευρώ βοηθάει τη Γερμανία να αυξήσει τις εξαγωγές της.
  «Έχουμε υπολογίσει ότι εξαιτίας της ελληνικής κρίσης, μειώθηκε η αξία του ευρώ. Αποτέλεσμα αυτής της υποτίμησης είναι αύξηση των γερμανικών εξαγωγών κατά 50 δις. Αυτό μεταφράζεται με 2% του ΑΕΠ, ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό δηλαδή. Και φυσικά αυτό σημαίνει και περισσότερα κρατικά έσοδα από τους φόρους. Αλλά η Γερμανία δεν κερδίζει μόνο από τις εξαγωγές και την κρίση.
  Εδώ στην αίθουσα χρηματιστηριακών συναλλαγών της τράπεζας της Βρέμης γνωρίζουν αριθμούς που πολλοί λίγοι γνωρίζουν στη Γερμανία. Ο επικεφαλής αναλυτής Φόλκερ Χέλμαιερ υπολόγισε τα κέρδη από τους τόκους των τελευταίων δυο χρόνων. «Έχουμε μια σταθερή ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά μας πάνε εξίσου καλά. Έτσι το χρήμα ρέει προς τη Γερμανία εξαιτίας της αδυναμίας των άλλων χωρών, Το κέρδος μας από τα επιτόκια με συντηρητικούς υπολογισμούς φτάνει τα 45 δις ευρώ. Αν το δει κανείς πιο χαλαρά μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 65 δις ευρώ. Και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το επιτόκιο, που εμείς οι Γερμανοί φορολογούμενοι πληρώνουμε, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά.»

  Ένα κέρδος από τόκους 55 δις ευρώ: Το ξέρουν αυτό στην οικονομική επιτροπή ;
  Πόσο νομίζετε πως έχει επωφεληθεί η Γερμανία που δανείζεται με φθηνό επιτόκιο από την ελληνική κρίση ; (ερώτηση προς Χάιντς Ρίζενχουμπερ, χριστιανοδημοκράτη, μέλος Οικονομικής Επιτροπής). Ρίζενχουμπερ: «Αυτοί είναι λογαριασμοί. Αυτά είναι όλα νούμερα. Εδώ υπάρχουν δισεκατομμύρια ποσά.». Γιοακείμ Πας (Σοσιαλδημοκράτης, Επιτροπή Οικονομικών): «Αυτοί οι υπολογισμοί του οικονομολόγου της τράπεζας, μου φαίνονται σωστοί, δεν το ξέρω ο ίδιος αλλά είναι μια αξιόπιστη πηγή.»
  Από την άλλη στην Ελλάδα υπάρχει μόνο λιτότητα. Το ελληνικό τμήμα της γερμανικής επιχείρησης TenBrik, το οποίο έχει παραγωγή για την εγχώρια αγορά έχει καταρρεύσει. Η διαφορά με το γερμανικό τμήμα, δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Το εργοστάσιο στη Σκύδρα απασχολούσε στο παρελθόν 40 εργάτες, τώρα μόνο 15. Ένας από τους λίγους που έμειναν είναι ο Κ.Ζ., συγκολλητής. Ο Κώστας εργάζεται περισσότερο από πριν και με λιγότερα χρήματα. Με τα οποία δεν μπορεί να ζήσει κανείς ούτε στην Ελλάδα.
  Κώστας : «Η ζωή ακριβαίνει όλο και περισσότερο. Από τη δουλειά μου κερδίζω πλέον 500 ευρώ για οκτάωρο. Τόσο πολύ έπεσαν οι μισθοί στην Ελλάδα. Κανένας από τους πελάτες του δεν έχει χρήματα να αγοράσει μηχανήματα. Και φοβάται για την επιχείρησή του.
  Διευθυντής: «Χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα επενδύσεων για να σταθούμε πάλι στα πόδια μας. Μόνο με λιτότητα δεν καταφέρνουμε τίποτα. Εμείς παράγουμε μηχανήματα, τα οποία παρασκευάζουν κονσέρβες για βερίκοκα π.χ.. Από τη στιγμή που οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ελληνικά φρούτα, τότε τι να μας κάνει η λιτότητα ;»
  Μαζί με το εξαιρετικά σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης, όπως το σχέδιο Μάρσαλ, είναι απολύτως αναγκαίο και τα λεφτά υπάρχουν.
  Επικεφαλής αναλυτής της τράπεζας της Βρέμης: «Ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα είναι κατά τη γνώμη μου αναγκαίο . και έχουμε τη δυνατότητα, καθώς μέχρι στιγμής η Γερμανία είναι η κερδισμένη από την κρίση. Όμως δεν έχει αποφασιστεί ένα πρόγραμμα Επενδύσεων ένα λάθος το οποίο η Γερμανία μακροπρόθεσμα θα το πληρώσει πολύ ακριβά.
  Ένα σχέδιο Μάρσαλ έκανε και τη Γερμανία (όταν βρισκόταν στο σημείο μηδέν) να σταθεί και πάλι στα πόδια της. 

  http://www.youtube.com/watch?v=TYIlIKnc6QY

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ roadrunner 04/04/2012 12:27:28

   Οι σημερινοί "συντηρητικοί" πολιτικοί ηγέτες στις χώρες της Ευρωζώνης (οι κάτω των 60) είναι παρωχημένοι και αναλφάβητοι στα οικονομικά, και ιδίως στον χειρισμό των οικονομικών κύκλων. Σκάβουν μόνοι τους το λάκκο τους, δεν διδάχτηκαν τίποτε από την κρίση του 1929.
   Το δρόμο για την αντιμετώπιση της κρίσης τον έδειξαν οι "σοσιαλιστές" Μπάρακ Ομπάμα και ο Γκόρντον Μπράουν.
   Οικονομολόγοι όπως οι Στίγκλιτς, Κρούγκμαν, Αμάρτυα Σεν και Μύνχάου, ανέλυσαν σωστά την κατάσταση ήδη από το 2008 - 2009.
   Αλλά η βλακεία είναι ανίκητη, όταν την αντικρύσεις πρέπει να φεύγεις μακρυά.

 7. S.R. avatar
  S.R. 04/04/2012 10:12:13

  Η ολη ουσια της αναρτησης ειναι η πρωτη φραση : "Μαθανε οτι πηδιομαστε και πλακωσαν και οι γυφτοι...." Ας φροντιζαμε να μην "πηδιομαστε" τοσα χρονια.....
  Καψαμε την παραγωγικη μας βαση ( παρηγαμε μονο διωρισμενους απο "κοινωνικα ευαισθητους" πολιτικους), και αφου δανειστηκαμε ασυστολα, βγηκαμε ζητιανοι στην Ευρωπη.... Ε, φυσικα θα πλακωναν οι "γυφτοι".....

  • juliet avatar
   juliet @ S.R. 04/04/2012 12:00:41

   S.R
   Τι παραγωγική βάση να έχεις ;Τρεις κερδοφόρους ισολογισμούς έμπαινες σε πρόγραμμα ,έπαιρνε την επιδότηση και μετά από πέντε χρόνια έκανες μια πτώχευση ,αφου είχες κάνει τις υπερτιμολογήσεις σου .Ο μαθηματικός τύπος στα έργα ,οι αναθέσεις στους κομματικούς τοιχοκολλητές πες μου πως να δουλέψει σωστά και να έχεις ανάπτυξη ;Το να υπάρχουν 10-15 που αντέχουν δεν είναι ποσοστό ευμάρεια και ανάπτυξης.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ juliet 04/04/2012 12:28:49

    Έτσι ακριβώς, μπράβο juliet, με μια πρόταση τα είπες όλα.
    Με απλότητα και σαφήνεια.

    • juliet avatar
     juliet @ Ο Θείος 04/04/2012 13:02:26

     Θείο,της πιάτσας είμαστε....βλέπουμε ,αηδιάζουμε αλλά πρέπει να ζήσουμε .Μες μου, εσύ, που ξέρεις πιο πολλά ,πως αντέχονται....

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ juliet 04/04/2012 13:09:31

      Δεν ξέρω πιό πολλά, και σίγουρα αυτά δεν αντέχονται.
      Γκρέμισμα θέλει όλη η παράγκα του Καραγκιόζη και μετά σκούπισμα τα μπάζα.
      Αλλά να μη πλακώσει τους αθώους.

     • juliet avatar
      juliet @ Ο Θείος 04/04/2012 13:14:20

      Θείο,
      η παράγκα φτωχούς και αθώους έχει.Το σεραΐ έχει σουλτάνους και χανουμάκια.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ juliet 04/04/2012 13:12:43

      Ο πασόκικος μαθηματικός τύπος για τους εργολάβους στα δημόσια έργα...
      Και μετά ο νεότερος του Θεσσαλάρχη, που βγάζει ακόμη τρελά υπερτιμημένες αμοιβές για τις μελέτες (προεκτίμηση αμοιβών μελετητών στα Δημόσια έργα).
      Μηχανικός είμαι, έχω μάτια και βλέπω.

     • juliet avatar
      juliet @ Ο Θείος 04/04/2012 13:20:50

      Θείο,
      είδες που ξέρω τον πλουτοπάροχο τύπο; σου λέει τίποτε URBAN...τι έμεινε από τις υποδομές ,το Πέραμα καταχρεωμένο είναι.

   • S.R. avatar
    S.R. @ juliet 04/04/2012 12:54:06

    Αυτη ,κοριτσι μου ηταν και η επιτομη της διαπλοκης .... Η "επιδοτηση" και ο "ελεγχος", αθλιων "επιχειρηματιων", απο διεφθαρμενους πολιτικους και Δ.Υ. και ο διαμοιρασμος των κρατικου σαρκιου.... Και ταυτοχρονα ,ο ακατασχετος διορισμος κομματικων στρατων, που επρεπε να τραφουν με δανεικα, την στιγμη που τα παραγομενα μειωνονταν συνεχως....

    • S.R. avatar
     S.R. @ S.R. 04/04/2012 12:55:27

     Το "κοριτσι", παει στην Juliet, φυσικα...

     • juliet avatar
      juliet @ S.R. 04/04/2012 13:11:32

      S.R.
      Mιά ζωή ακολούθησα μοναχικούς δρόμους ,τους θεωρούσα ασφαλείς.Εβλεπα πολλά,είχα την ατυχία να καταλαβαίνω ...άστο.Ξέρω ανθρώπους που δεν ήτανε τίποτε και σήμερα δεν ξέρουν τι έχουν ,βέβαια ξέρανε να γλύφουν.

 8. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 04/04/2012 10:23:59

  Οι μικροί Ολλανδοί θα μεγαλώσουν και θα γίνουν μεγάλοι φασίστες-ρατσιστές,οπως οι πατεράδες και οι παππούδες τους!Η φυλή αυτή χωρίς καμμία πολιτιστική παρουσία, διακρίθηκε στην ρατσιστική συμπεριφορά στην Ν.Αφρική και στο εμπόριο κλεμένων διαμαντιών!Επίσης πολέμησαν εθελοντικά στο πλευρό των ναζί στην Ρωσία!
  Εδώ βέβαια μπαίνει και η δική μας ηλιθιότητα να αγοράζουμε φρεγάτες από το πιο φιλότουρκο κράτος της Ευρώπης!
  Φανταστείτε πως μεγαλώνει ένα παιδάκι στην πολιτισμένη ευρώπη,όταν βλέπει όλη την ημέρα τηλεόραση και σχεδιάζει τιμωρίες αλλοεθνών!Έτσι θα εξηγήσουμε και τις πράξεις του σφαγέα Νορβηγού!
  Κάπως έτσι και οι Γερμανοί έκαναν τον άνθρωπο σαπούνι,αποβλέποντας στα 32 μάρκα που αποκόμιζαν από το κάθε πτώμα(μαλιά-λίπος-χρυσά δόντια-μπρρρρρρ)!
  Δεν θα τους φθάσουμε ποτέ σε οικονομική ανάπτυξη ευτυχώς!!!

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 04/04/2012 10:46:17

  Τα ΜουουΜουοουΈ, παντού στον κόσμο έχουν εμμονές με τα στερεότυπα...Έλληνες, δραχμή κτλ. Τι να σου κάνουν τα καημένα τα παιδιά, μετά από τόση πλύση εγκεφάλου ;
  Τα Ολλανδικά κτλ ΜουουΜουοουΈ μιλούν ή υπονοούν (ακόμη χειρότερα) για "δραχμές" και "Έλληνες Αλή Μπαμπάδες", τα Ελληνικά για "ναζί Γερμανούς" και "Ολλανδους φούστηδες". Υπάρχει διαφορά;
  Ο Ζντάνωφ του Γεωργιανού ήταν αρσακειάδα μπροστά στην ιδιωτική τηλεόραση, παντού στον κόσμο!

  • franc avatar
   franc @ Ο Θείος 04/04/2012 11:53:06

   Θείε έπιασες βλέπω το υπονοούμενο του σχολίου μου. Αυτό ακριβώς ήθελα να πώ κι εγώ. Υπάρχει διαφορά επιπέδου μεταξύ πχ. Μεγκα ή Αστυ και Ολλανδικών ΜΜΕ? Κι αν υπάρχει, κρίνοντας απ' το κατάντημα στο οποίο τα Ολλανδικά ΜΜε οδήγησαν τον μικρό Ολλανδό, σίγουρα τα δικά μας έχουν καλύτερο επίπεδο. Αλλωστε και στα οικονομικά οι Ολλανδοί δεν είναι και τόσο αψογοι αν κρίνουμε απο την τρύπα του δικού τους ελλείματος και θα έχουν και συνέχεια με τα μυαλά που φτιάχνουν για το μέλλον...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ franc 04/04/2012 12:15:39

    Όλα τα "γουρούνια" έχουν ίδια μούρη. Ολλανδικά ή Ελληνικά ή άλλο τι.
    Και δεν έχω τίποτε εναντίον του συμπαθούς θηλαστικού, που θυσιάζεται στην ανθρώπινη βουλιμία.
    Για την Ολλανδική οικονομία, ισχύει απολύτως και το έχω επισημάνει.

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 04/04/2012 10:53:25

  Η οικονομική πρόταση του μικρού πάντως, δεν φαίνεται να υστερεί σε εφευρετικότητα και σοφία, από τις αντίστοιχες που προτείνουν εδώ καζάκηδες, λαφαζανο-λαπαβίτσιδες, καμμένοι και ηλιοψημμένοι.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 04/04/2012 11:02:49

   Θείο, νομίζω ότι το έχετε παρακάνει λιγάκι εσείς οι ευρωλιγούρηδες στη σπέκουλα και στην επιχείρηση οικονομικής κατατρομοκράτησης του λαού. Εντάξει, είπαμε, προσκυνάτε ως τοτέμ ένα τερατούργημα που διέλυσε την ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων προς όφελος των ευρωναζί, αλλά προσπαθήστε να είστε λίγο πιο πειστικοί, βρε παιδάκι μου...

  • franc avatar
   franc @ Ο Θείος 04/04/2012 11:57:11

   Οσον αφορά την οικονομική πρόταση του μικρού πάντως, την απάντηση-καταπέλτη την πήρες απο τον Κώστα Τ. από πάνω σου.
   Δεν είχα προσέξει οτι είσαι Ευρωλιγούρης όπως παρατηρεί ο Αυριανιστής παρακάτω . Είναι αλήθεια?

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ franc 04/04/2012 12:01:42

    What is this;
    Το αντίστροφο του δραχμολιγούρη, να πούμε;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ franc 04/04/2012 12:13:06

    Του λόγου μου, γνωρίζω πάντως και τα περί Άννας Φράνκ.
    Και για να εξηγούμαστε:
    Πολιτικοί όροι, αρνητικοί ή θετικοί, όπως ναζιστές, φασίστες ή αντίστροφα δημοκράτες, φιλελεύθεροι, κομμουνιστές κτλ δεν αφορούν λαούς ή έθνη ως σύνολα, π.χ. Ολλανδους, Γερμανούς, Έλληνες, Κινέζους κτλ. Αφορούν ιδεολογίες και πολιτικές στάσεις, και τις ομάδες ανθρώπων που τις ασπάζονται ή τις αποδέχονται, ανεξαρτήτως καταγωγής ή ποιάς χώρας είναι πολίτες.
    Το Άουσβιτς το σκέφτηκαν και το οργάνωσαν οι Γερμανοί ναζιστές, αλλά τη "δουλειά" την έκαναν συνεργαζόμενοι και με ομοιδεάτες τους (ή φοβισμένους, ή επωφελούμενους) απ' όλη την Ευρώπη.
    Ολλανδοί ομοιδεάτες του Χίτλερ (ή φοβισμένοι, ή επωφελούμενοι), πρόδωσαν την σοφίτα της Άννας Φράνκ.
    Έλληνες ομοιδεάτες του Χίτλερ (ή επωφελούμενοι), φόρεσαν κουκούλες. Και μετά, το "ευχαριστώ" ήταν οι περιουσίες των Ελλήνων Εβραίων.

    • franc avatar
     franc @ Ο Θείος 04/04/2012 12:27:07

     Τώρα συνενοηθήκαμε.
     Αυτά που λές πρέπει να τα πούμε στους συνεταίρους μας Ολλανδούς που ώφειλαν, ως πιό προηγμένοι τάχα, να τα αντιληφθούν πριν απο σενα και να μην φτάσουν τις Γενικεύσεις τους περί των "Ελλήνων μπαταχτσήδων" να τις κάνουν μάθημα στα παιδιά τους και να κοκορεύονται μετά δημοσιεύοντας τις βλακείες τους που θεωρούν οτι "δεν φαίνεται να υστερούν σε εφευρετικότητα και σοφία " απο κάποιες άλλες...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ franc 04/04/2012 13:05:56

      Σιγά να μη τα αντιληφθούν, οι σημερινοί "συντηρητικοί" ή ακροδεξιοί νεογιάπηδες Ολλανδοί κυβερνώντες και τα ΜοοουΜοουΕ τους!
      Κουκιά σπέρνουν, κουκιά μαρτυρούν. Η βλακεία είναι ανίκητη, μόνον μια οικονομική καταστροφή θα τους συνετίσει. Γιατί μόνον τότε θα τους π@δ@ξουν οι πολιτικοί αντίπαλοι, όπως άλλοτε ο Ρούσβελτ π@δ@ξε τον Χούβερ.

     • franc avatar
      franc @ Ο Θείος 04/04/2012 13:38:07

      Eπομένως συμφωνείς οτι η δημοσίευση του σκίτσου είναι βλακεία των Ολλανδών που το έκαναν, όπως βλακώδης και κακοήθης ήταν και η ιδέα του νεαρού προφανώς και τού "μέντορά" του που ήταν απο πίσω. Ετσι μπράβο, γιατί άρχισα να αμφιβάλλω κι εγώ...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Ο Θείος 04/04/2012 12:47:54

     Και γιατί άραγε Θείο ο ναζισμός αναπτύχθηκε στη Γερμανία και τέτοια ακραία αντισημητικά ιδεολογήματα που οδήγησαν σε τέλεια οργανωμένη βιομηχανική εκμηδένιση των ανθρώπων δεν αναπτύχθηκαν ούτε στη φασιστική Ιταλία, ούτε στη φρανκική Ισπανία;
     Οταν ο Τόμας Μανν κατηγόρησε ευθέως τη γερμανική ιδεολογία για τον ναζισμό, μπορείς έτσι εύκολα να τους δίνεις συγχωροχάρτι;
     Και συγγνώμη, αλλά ο τελευταίος που μπορεί εδώ μέσα να κατηγορεί τους συνεργάτες των Γερμανών στην Κατοχή είσαι εσύ! Είσαι η προσωποποίηση του γερμανοτσολιαδισμού με περίβλημα φιλελεύθερης Αριστεράς.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ΒΙΣ 04/04/2012 13:00:46

      O Γερμανός Τόμας Μανν είχε δίκιο για τις ιδεολογικές ρίζες του ναζισμού. Τα ίδια έγραψαν οι επίσης οι επίσης Γερμανοί Χορκχάιμερ και Αντόρνο.
      Για ιδεολογικές ρίζες όμως. Για δήθεν "γονιδιακές", έλεγαν οι ίδιοι οι ναζιστές.
      Αυτό που αποκαλείς "φιλελεύθερη αριστερά", ποτέ δεν είχε σχέση με ολοκληρωτικές ιδεολογίεςκάθε είδους. Άλλη "αριστερά" (μη φιλελεύθερη) έφτιαξε το σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροππ. Και άλλοι "φιλελεύθεροι" (μη αριστεροί), έγιναν στην Κατοχή Γερμανοτσολιάδες και "Ράλληδες", ή φώναζαν "βάστα Ρόμμελ", από τα υπόγεια με το μαυραγορίτικο λάδι .

 11. HELLAS avatar
  HELLAS 04/04/2012 12:46:18

  Ενα από τα πράγματα τα οποία δεν έχουν καταρεύσει είναι η αλαζονεία και η υπεροψία του Έλληνα Αυτό φαίνεται από τις απαντήσεις.

  Σε απαντήσεις αναφέρονται στη συμπεριφορά των Γερμανών. ΟΚ. Είναι γνωστή η παιδεία των Γερμανών. Από τον Φίχτε και τον Χέγκελ μέχρι τον Χίτλερ που πήρε τις αξίες της γερμανικής φιλοσοφίας και δημιούργησε τη ναζιστική ιδεολογία.

  ΟΚ είναι γνωστό τί έκανε η Ολλανδία στο παρελθόν σαν αποικιακή δύναμη, με τις διάφορες "εταιρίες" που είχε δημιουργήσει.

  Επειδή ο υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας έχει σχέση με έναν μαύρο τι σημαίνει ? Οτι οι Ελληνες πολιτικοί είναι χιλιες φορές καλύτεροι από τον Ολλανδό π... υπουργό οικονομικών? Όταν δεν έχουμε βάλει κανέναν φυλακή.
  Όταν τους διαγράφουμε από το κόμμα, νομίζοντας ότι έτσι θα επιβληθεί δικαιοσύνη και μετά από χρόνια τον ξαναβάζουμε στο κόμμα, επειδή μας χρειάζεται?

  Οι "ευρωπαίοι" αυτό που ήξεραν πάντα ήταν να δημιουργούν αποικίες και να εκμεταλεύονται τους "ιθαγενείς". Εμείς αυτή τη στιγμή τη κάνουμε ? Τους βρίζουμε αλλά συνεχίζουμε να αγοράζουμε από το Lidl κλπ. Στηρίζουμε τις οικονομίες τους με τις αγορές μας, αλλά κλαίμε που δεν έχουμε εργασία στην Ελλάδα.

  Μήπως θα πρέπει τελικά να κοιτάξουμε την δική μας καμπούρα και να μην περιμένουμε απο τους άλλους να μας βοηθήσουν. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν "συν αθηνά και χείρα κίνει".

  • avanti avatar
   avanti @ HELLAS 04/04/2012 13:27:10

   Ψυχραιμία Hellas, που την είδες την αλλαζονεία & την υπεροψία των Ελλήνων, αν ήταν έτσι θα τους είχαν στείλει στο γεροδιάολο καιρό τώρα όλους τους κομπαζμένους της Ευρώπης, αλλά δυστυχώς δεν κάνουν/κάνουμε τίποτα και τους ανεχόμαστε γιατί βλέπεις χρωστάμε.... Αλλά ας αφήσουμε τον Ολλανδό υπουργό και τον μαύρο φιλαράκο του, ας αφήσουμε και τον υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας και τους άλλους όλους, οι πολιτικοί στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι άσπηλοι και αμόλυντοι? Οχι βέβαια, ο Σόϊμπλε έχει κατηγορηθεί ότι έβαλε στο παντελόνι 100 χιλ. μάρκα, ο πρόεδρος της Γερμ. Ομοσπονδ. Δημοκρατίας κατηγορήθηκε για διαφθορά και αντικαταστάθηκε, οι γερμανικές εταιρείες δωροδοκούσαν πολιτικούς σε πολλές χώρες του κόσμου και ΌΧΙ ΜΟΝΟ στην Ελλάδα, αλλά δεν συνεχίζω, που βλέπεις λοιπόν ότι μόνο οι Ελληνες πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι? Και τι ακριβώς τους ζητήσαμε? Δάνεια, Ναι. Με το αζημίωτο? Οχι. Για διάβασε πόσα κερδίζουν οι Γερμανοί από τα δάνεια που μας δίνουν και το ξανασυζητάμε. Είπαμε καλό το αυτομαστίγωμα για όλα τα λάθη μας αλλά να μην βγάζουμε και τους Ευρωπαίους " φίλους " άγιους.

 12. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/04/2012 13:26:42

  Τελικά τί κατάλαβα ἀπό τά λόγια τά συνοδευόμενα μέ ἒνα χαζό σκιτσάκι,ἀπό ἓναν ἀφρατοαναθρεμμένο μικρό ὀλλανδούλη: ὃτι τήν τρόϊκα δέν θά τήν πείραζε νά τήν ξεχρεώνουμε καί μέ πίτσες...

  • avanti avatar
   avanti @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/04/2012 13:48:57

   Από μικρό και από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια, με πίτσες πρέπει να τους ξεχρεώσουμε, άντε και με καμιά χωριάτικη, και πολύ τους είναι. Ξέρει το παιδάκι τι λέει, μιλάει το junk food!

 13. franc avatar
  franc 04/04/2012 14:01:21

  Aγαπητέ hellas εμείς τη δική μας καμπούρα κοιτάμε τουλάχιστο μέσα απο τούτο το site. Αυτοί όμως δεν κοιτάνε τη δική τους, αλλα νομίζουν οτι δείχνοντας τη δική μας καμπούρα μέσω του think tank Wolfson Economics ή κόβοντάς την, όπως λέει ο μικρός τους σπόρος, θα εξαφανιστεί και η δική τους, όπως και το έλλειμμα που υπέγραψαν φαρδειά πλατειά οτι θα είναι κάτω απο 3% και κοντεύει 6% (Τηρουμένων των αναλογιών είναι σαν να πήγε το δικό μας 30%!!!). Οσον αφορά το οτι οι Ολλανδοί είναι @ούστηδες το ανέφερα για να δείξω πόσο γελοίες είναι οι γενικότητες τύπου "οι Ελληνες είναι τεμπέληδες" ενω ξέρουμε πολύ καλά οτι οι Ελληνες είναι σαν το Βέγγο, που λόγω ηθικής και αξιοπρέπειας κάνουν δυό και τρείς δουλειές για να τα φέρουν βόλτα και έχουν σλόγκαν τύπου "η δουλειά ντροπή δεν έχει". Φυσικά και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά λαμόγια και αραχτοί συνδικαλιστάδες και Δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και στην Ολλανδία και στην Αγγλία πχ. υπάρχουν πολλοί @ούστηδες, αλλά αυτά τα ποσοστά σε όλους τους λαούς είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Ομως επειδή οι μάζες σε όλους τους λαούς έχουν την βλακεία να γενικεύουν, κάνουν κακό και στα παιδιά
  τους όταν τα δασκαλεύουν με τέτοιες γενικεύσεις.
  Βεβαίως η δικαιολογημένη μας περηφάνεια για τους προγόνους μας οφείλει να έχει τη σωστή της διάσταση και να μην γίνεται υπερβολική, αλλά αυτό πόρρω απέχει απο το να ανεχόμαστε ύβρεις απο ανθρώπους προφανώς κατωτέρους μας τουλάχιστο στο πνευματικό επίπεδο το οποίο και έχει ανεκτίμητη αξία.

 14. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/04/2012 14:10:06

  Τί νά μάθει καί τό παιδί ἀπό φαγητό κι ἀπό παράδοση,ἀφοῦ δέν ἒχουν...,ἂ, κι οἱ πίτσες κατά προτίμηση ''putaneska'',αὐτές πού τρώει καί ὁ ὑπουργούλης τους περί τῶν οἰκονομικῶν...

 15. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 04/04/2012 14:11:06

  Πίτσες....Μάλλον ο μικρούλης μπέρδεψε την Ελλάδα με την Ιταλία.
  Ασφαλώς θα είχε ακούσει για "PIIGS". Τι να σου κάνει ένα παιδί, δεν θα χρησιμοποιεί ΤV, Διαδίκτυο; Δικαιολογημένος.
  Πόσα συνομήλικά του (και μεγαλύτεροι) από την Ελλάδα ξεχωρίζουν Σλοβενία από Σλοβακία; Dutch από το Deutch; Sweden από Swiss;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ο Θείος 04/04/2012 14:44:13

   Στήν κατάστασή μας σέ λίγο,δέν θά ξεχωρίζουμε Ἐλλάδα ἀπό Ἐλλάδα,ὂχι Σλοβενίες,Σλοβακίες καί ἓτερες δημοκρατικές δυνάμεις...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Ο Θείος 04/04/2012 15:34:27

   Μήπως ο μικρούλης μπέρδεψε την Ελλάδα με τη βΙλγαρία;
   Εννούσε να ξεχρεώσουμε με πΙτσες (όπως πΙτσες από τη βΙλγαρία ;;)..

   αν το λογοκρίνετε δεν θα παρεξηγηθώ...

 16. ΚΜ avatar
  ΚΜ 04/04/2012 15:24:34

  Πιο ταιριαστό θα ήταν να έγραφε για πίτα, αντί για πίτσα. Άλλωστε, κι εμείς λέμε πχ «ένα μέρος της πίτας πάει στον Χ». Αλλά δεν έπεσε και πολύ έξω, γιατί άμα το ψάξεις, και η πίτσα (pizza), ετυμολογικά από την πίττα προέρχεται (στα αρχαία γραφότανε με δύο τ), λέξη που σήμαινε, από τότε, το πεπλατυσμένο ψωμί. Μάλιστα, είχα διαβάσει κάπου ότι σε ορισμένες αρχαίες διαλέκτους το διπλό τ προφέρονταν όπως το «τσ» σήμερα.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ΚΜ 04/04/2012 18:19:57

   Λύσεις για τον πούττο δηλαδή.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ TARAMAS 04/04/2012 20:33:02

    Σίγουρα. Κινούνται γαρ στο ίδιο πλαίσιο με τις λύσεις της Ντόρας ή του Μανδραβέλη.

 17. nikos avatar
  nikos 04/04/2012 20:42:04

  πιτσες μπλε

 18. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 05/04/2012 11:34:35

  Τώρα η προπαγάνδα ορισμένων στρατολογεί και παιδιά για να προετοιμάσει ψυχολογικά την αποχώρηση των Ελλήνων.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ αποκατάσταση 05/04/2012 11:45:30

   Δεν πάει καλά οικονομικά η Ολλανδία του "Χριστιανο"φιλελεύθερου συνασπισμού (με ολίγον wild-Βίλντερς).
   Οι Χαμάδες και Ταλιμπάνηδες ζώνουν τα παιδάκια με μασούρια δυναμίτιδας (οι "ιδεολόγοι" βλέπετε, παντού προσέχουν τη ζωή τους). Οι ταλιμπάνηδες της νεοφιλελεύθερης ανισότητας κάνουν τα παιδάκια οικονομολόγους.
   Μια Μαίρη Πόππινς τους χρειάζεται μόνον. Θυμάστε πώς ξεφτίλισε μαζί με τα παιδιά τους εξηνταβελόνηδες. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.