#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/05/2013 15:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαθήματα από τη ΣυρίαΚαθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία προσπαθούν να μεσολαβήσουν για μια συνάντηση που θα φέρει τις διάφορες πλευρές στη συριακή σύγκρουση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι εν δυνάμει συμμετέχοντες της Δύσης, τουλάχιστον, θα πρέπει να σκεφτούν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις της συριακής σύγκρουσης σε δικτάτορες και δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο. Ιδού τα μαθήματα που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα, γράφει η Anne-Marie Slaughter, καθηγήτρια Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο Princeton University:

Τα κακά παιδιά βοηθούν τους φίλους τους. Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί είναι πρόθυμοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να κρατήσουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στην εξουσία. Η Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, έχει πλέον μπει στο πεδίο της μάχης στηρίζοντας ανοιχτά το καθεστώς Άσαντ. Η Ρωσία και το Ιράν συνεχίζουν να παρέχουν στην συριακή κυβέρνηση βαρέα όπλα και άλλη στρατιωτικά βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης μιας ρωσικής αποστολής με εξελιγμένους πυραύλους αναχαίτισης, με προηγμένα συστήματα ραντάρ. Αυτά θα βοηθήσουν τον Άσαντ να αντισταθεί και να αποκρούσει όλους όσους εισέλθουν σε ένα μίνι-κράτος Αλεβιτών που θα περιλαμβάνει το λιμάνι Ταρτούς το οποίο εκμεταλλεύονται οι Ρώσοι.

Η διπλωματία χωρίς μια αξιόπιστη απειλή βίας είναι κενά λόγια. «Μίλα απαλά και κράτα μεγάλο ραβδί» συμβούλευε ο Θίοντορ Ρούσβελτ. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δικαίως θέλει να οδηγήσει τις παγκόσμιες υποθέσεις μέσω της μη στρατιωτικής παρά της στρατιωτικής  δύναμης. Καταλαβαίνει ότι οι στρατιωτικές λύσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι εξαιρετικά δαπανηρές και συχνά αντιπαραγωγικές όσον αφορά την προώθηση της ασφάλειας των ΗΠΑ και την ευημερία μακροπρόθεσμα.
Αλλά η στρατηγική του Ομπάμα στη Συρία φαίνεται να είναι «μίλα δυνατά και πέτα το ραβδί σου». Ο Ομπάμα έχει καταστήσει σαφές ξανά και ξανά (όπως και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν) ότι δεν έχει κανένα συμφέρον να παρέμβει στρατιωτικά στη Συρία. Και η αντίδραση των ΗΠΑ στην τελευταία ρωσική αποστολή πυραύλων; Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε: «Νομίζω ότι έχουμε κάνει απόλυτα σαφές πως θα προτιμούσαμε να μην παρέχει βοήθεια η Ρωσία». Οι ΗΠΑ έχουν  παραμερίσει ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία εξωτερικής πολιτικής τους, δημιουργώντας ένα κίνητρο για τη συριακή κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της να συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να είναι στην πιο δυνατή πλεονεκτική θέση για να διαπραγματευτούν μια διευθέτηση - φυσικά, εάν έχουν οποιοδήποτε κίνητρο να διαπραγματευτούν καθόλου.

Αν είστε ένας δικτάτορας που αντιμετωπίζει συνεχείς πολιτικές διαμαρτυρίες, να είστε όσο το δυνατόν πιο βίαιος και να υποκινείτε θρησκευτικές δολοφονίες. Μέρος της αγωνίας της Συρίας είναι η αυτοεκπληρούμενη φύση της σύγκρουσης. Από το Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2011, εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι διαδήλωναν κάθε Παρασκευή, ζητώντας την ίδια πολιτική ελευθερία με τους Τυνήσιους, τους Αιγύπτιους, τους πολίτες της Υεμένης, του Μπαχρέιν, της Ιορδανίας και άλλων σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αναζητώντας αυτό που αισιόδοξα ονομάστηκε  «Αραβική Άνοιξη». Άοπλοι, πυροβολήθηκαν στους δρόμους από την αστυνομία και τους ελεύθερους σκοπευτές της κυβέρνησης, έως ότου τελικά άρχισαν να σχηματίζουν μικρές τοπικές πολιτοφυλακές αυτοπροστασίας - πολιτοφυλακές που σταδιακά έγιναν μια χαλαρή ομοσπονδιακή δύναμη, γνωστή πλέον ως Ελεύθερος Συριακός Στρατός.

Όλο αυτό το διάστημα, ο Άσαντ περιέγραφε τη βία ως το προϊόν των τρομοκρατών και των σουνιτών εξτρεμιστών που επιδιώκουν κυριαρχία πάνω στις μειονότητες των Αλαουιτών, των Δρούζων, των Κούρδων, των Χριστιανών  και άλλων ομάδων. Εργάστηκε επιμελώς για να αναζωπυρώσει τις φλόγες του εμφύλιου πολέμου, πετυχαίνοντας  στο βαθμό που τώρα ο κύριος λόγος για να μην παρέμβει για να σταματήσει τις δολοφονίες είναι η αδυναμία του να το κάνει αποτελεσματικά σε ένα περιβάλλον θρησκευτικής βίας.


Οι περιφερειακές οργανώσεις εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να λύσουν τα περιφερειακά προβλήματα χωρίς ισχυρή ηγεσία. Η Τουρκία απειλεί και ζητά στρατιωτική δράση επί 18 μήνες, αλλά οι αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι οι Τούρκοι στην πραγματικότητα δεν είναι έτοιμοι να κάνουν οτιδήποτε πέρα ​​από την παροχή υποστήριξης στους πρόσφυγες και τους αγωνιστές της αντιπολίτευσης. Το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία στέλνουν επίσης όπλα σε ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας, αλλά ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου έχουν παραλύσει. Χωρίς μια μεγάλη δύναμη που να είναι πρόθυμη και να μοιραστεί την ηγεσία και να πιέσει από πίσω, οι περιφερειακές οργανώσεις δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη στη δική τους γειτονιά.


Ο ανθρώπινος πόνος, ακόμα και σε μαζική και αποσταθεροποιητική κλίμακα, δεν θα κάνει τον κόσμο να δράσει. Σε μια πρόσφατη συζήτηση για τη Συρία με ένα ζευγάρι γνωστών εμπειρογνωμόνων εξωτερικής πολιτικής, ένας από τους συμμετέχοντες είπε ότι τα σημερινά σύνορα της Μέσης Ανατολής, που σχηματίστηκαν στην εποχή της αποικιοκρατίας, δεν μπορεί να διαρκέσουν και πρέπει να επανασχεδιαστούν. Επεσήμανα το ενδεχόμενο μιας πύρινης λαίλαπας στη Μέση Ανατολή, ισοδύναμης με τον Τριακονταετή Πόλεμο στην Ευρώπη, η οποία εκτιμάται ότι προκάλεσε τον θάνατο περίπου του μισού έως και των τριών τετάρτων του πληθυσμού σε μερικά από τα συμμετέχοντα κράτη. Ένας από τους συνομιλητές μου συμφώνησε, αλλά είπε ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για να το σταματήσουμε, επειδή «αυτή την περίοδο της ιστορίας διανύουμε».

Για όλες τις ευσεβείς διακηρύξεις του κόσμου για το «ποτέ ξανά», ένα μάντρα που προέκυψε από το Ολοκαύτωμα, η μαζική δολοφονία δεν παρακινεί σχεδόν ποτέ μια ξένη επέμβαση. Είναι εκπληκτικό να σκεφτεί κανείς ότι ο κόσμος κινητοποιήθηκε αμέσως για να διώξει το Ιράκ από το Κουβέιτ το 1991, αλλά αμφιταλαντεύεται για περισσότερο από δύο χρόνια, καθώς δεκάδες χιλιάδες Σύριοι έχουν σκοτωθεί και η χώρα τους, μια κοιτίδα πολιτισμού, ερήμωσε.

Η «ανθρωπιστική» παρέμβαση - δράση που παρακινείται από την ανησυχία μας για την τύχη των συνανθρώπων - περιγράφεται συχνά ότι αντανακλά «ηθική ανησυχία».  Αλλά πόσοι πόλεμοι χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι ο θάνατος γεννά πάντα θάνατο; Οι άνθρωποι που παρακολουθούν το σφαγιασμό των παιδιών και των γονέων τους, το βιασμό των συζύγων και των κοριτσιών τους, των αδελφών τους και την αναίτια καταστροφή των σπιτιών και των μέσων βιοπορισμού τους δεν ξεχνούν. Κουβαλούν εκδίκηση στις καρδιές τους από γενιά σε γενιά, μέχρι να βρεθεί ένα μέτρο δικαιοσύνης, διοχετεύοντας την εχθρότητά τους σε παγωμένες συγκρούσεις που εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη και τον σχηματισμό κοινωνικού κεφαλαίου και παραλύουν τα πολιτικά όργανα.

Όταν σε έναν πόλεμο καμία πλευρά δεν έχει λόγο να σταματήσει να πολεμά, μια διάσκεψη για την ειρήνη δεν μπορεί να ευδοκιμήσει. Στη Συρία, τα ηθικά,  στρατηγικά, καθώς και πολιτικά επιχειρήματα συγκλίνουν υπέρ της αποφασιστικής δράσης για να σταματήσουν οι σκοτωμοί, αν όχι για πάντα, τουλάχιστον για τώρα, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την ειρήνη. Αλλά αν τα διδάγματα των τελευταίων δύο ετών είναι οδηγός, οι τροχοί της βίας θα συνεχίσουν να γυρίζουν.

project-syndicate

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 31/05/2013 16:50:53

  Anne-Marie Slaughter, καθηγήτρια Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο Princeton University...
  Yποθέτω όπως λέμε Θάνος Βερέμης, Θάλεια Δραγώνα, Αντώνης Λιάκος, ΕΛΙΑΜΕΠ κλπ..."ορθροφρονούντες" ακαδημαϊκοί για να γράφουν πληρωμένες ψευδοεπιστημονικές αναλύσεις σε "έγκυρα" έντυπα.
  Μου έλεγε εδώ και χρόνια γάλλος φίλος που ζούσε για κάμποσα χρόνια στη Συρία και καλός γνώστης της αραβικής και της αραβικής φιλολογίας, ότι "ο Άσαντ είναι ένας πολύ σκληρός δικτάτορας, αλλά αν φύγει, οι Χριστιανοί θα φύγουν, όσοι δεν σφαγιαστούν, και οι Αλεβίτες απλά θα σφαγιαστούν".
  Εχει πλάκα, πάντως, το ότι το επίθετό της κυρίας σημαίνει "σφαγή"...

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 31/05/2013 17:27:05

  Μωρε τι μας λες κα Anne-Marie Slaughter { τι επωνυμο ειναι αυτο κα Αιματοκυλισμα ,Σφαγη στα Ελληνικα ?}!.Ολα τα κακα ειναι προς την μερια του Συριακου καθεστωτος που το χαρακτηριζει δικτακτορια λες και το Καταρ και η Σαουδικαη Αραβια που ριχουν τα μυρια ευρω προς την μερια των αλ καντανων ειναι δημοκρατιες νομιμα εκλεγμενες !Λες και η Αραβικη Ανοιξη με τους βομβαρδισμους στην Λιβυη και τις παρεμβασεις της CIA στην Τυνησια και την Αιγυπτο εφεραν την δημοκρατιας στις χωρες αυτες .Απο την αλλη ψεγει τον μεγαλο αδελφο τις ΗΠΑ οτι σφυριζουν ανεμελα για την προτροπη της εμπλοκης -εισβολης στην Συρια λες και εαν μπορουσαν θα το εκαναν .Δεν τους παιρνει κα Slaughter=Αιματοκυλισμα να κανουν επεμβαση λογω Ρωσιας και Ιραν αλλιως θα ειχαν εισβαλλει κι ολας μεσω Ιρακ και Τουρκιας .Τα δικαιωματα των Αλεβιτων ,Δρουζων ,Χριστιανων ειναι απορριπτεα και ισχυουν μονο των Σουνιτων ?Δεν ρωταει για την τυχη των Χριστιανων Επισκοπων που εχου απαγαγει οι ανταρτοσυμμοριτες αλλα νοιαζεται για την ελλειψη ανθρωπισμου των προσφυγων που ειναι θυματα της ανταρτοσυμμοριας που στηριζεται απο τα δεκανικια των Αμερικανων Γαλλων & Αγγλων των σπιθαμιαιων Καμερον & Ολαντ .Αφου εδωσαν οτι ενισχυση ειχαν ολα τα πρηγουμενα χρονια στους ανταρτοσυμμοριτες της Αλ Καιντα οι προστατιδες δυναμεις τους Καταρ {αυτου καποια στιγμη θαρθει η ωρα του να λογοδοτησει } ,Σαουδικη Αραβια και τους κολαουζους Τουρκους ,Αγγλους και Γαλλους {Οι Γερμανοι το παιζουν δυσκολοι μεσω της μικρομεγαλης Αυστριας στην ΕΕ} τωρα που η πλαστιγγα γερενι προς την σταθεροποιηση τους καθσετωτος θελουν συνομιλιες λες και τους εμποδισε κανεις να τις ζητησουν πριν .Ας μην ανησυχει η κα κα Anne-Marie Slaughter= ,Σφαγη στα Ελληνικα τα κρατος της Συριας δεν θα ειναι το λιμανι της Ταρσους των Αλεβιτων αλλα πολυ μεγαλυτερο με συνορα στο βορειοανατολικο τμημα με το Κουρδισταν που θα εχει καθε λογο να ειναι φιλικο προς την Συρια παρα προς την παντα εχθρικη Τουρκια και των συμμαχων της .

 3. Αλέξ avatar
  Αλέξ 31/05/2013 18:41:11

  Μασάζ στον Ομπάμα κάνουν για να ρίξει την πλάστιγγα υπέρ της επέμβασης...; Σίγουρα πάντως υπάρχει ένα ισχυρό κατεστημένο με ακραίες εκφάνσεις και με πολύ μεγάλο συμφέρον στην επέμβαση... που μπορεί να επιθυμεί και την επιβολή σχετικής ψυχολογικής προδιάθεσης του Προέδρου βλ. δηλητηριώδεις επιστολές... Γίνονται αυτά;; :-)

 4. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 31/05/2013 18:46:42

  "μιας ρωσικής αποστολής με εξελιγμένους πυραύλους αναχαίτισης, με προηγμένα συστήματα ραντάρ": ανυπόστατη κατηγορία. Η κυρία ξεχνά να αναφέρει ότι τα παραπάνω δεν μπορούν και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν εναντίον των αντικαθεστωτικών (που δεν έχουν αεροπορία), αλλά εναντίον αυτών που θα προστρέξουν (με το αζημίωτο) στο πλευρό των. Όταν η επιλογή των λέξεων και των επιχειρημάτων ομιλούν καλύτερα από τις λέξεις και τα επιχειρήματα...

 5. ΣΑΤΩΦ avatar
  ΣΑΤΩΦ 31/05/2013 19:23:33

  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΟΛΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ...ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΟΤΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ...ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ...ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ...ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ...ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ...ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ, ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ, ΑΓΓΛΟ-ΓΑΛΛΩΝ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ...ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ..ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ...ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΡΧΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΠΟΧΗ...ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ..ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ...ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ....ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ..ΚΑΠΩΣ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΟΛΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ..ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ...ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΟΥ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ...ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ...ΚΑΜΕΡΟΝ ..ΟΛΑΝΤ...ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ...ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ...ΗΤΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ...ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ...

 6. φουρναρης avatar
  φουρναρης 01/06/2013 07:34:02

  Τι λογο εχει το αντινιουζ να ανεβαζει τετοια προπαγανδιστικα αρθρα που υμνουνε τη νεα ταξη;;;

  • Αλέξ avatar
   Αλέξ @ φουρναρης 01/06/2013 10:36:11

   νομίζω ότι μάλλον αφυπνίζουν... τώρα το τί μπορεί και είναι δέον να ειπωθεί και τι όχι, είναι μεγάλο ζήτημα. Οι τρέχουσες εξελίξεις αποκαλύπτουν και σε έναν μέσο, σχετικά αφελή και καλοπροαίρετο παρατηρητή (έχω εμένα στο μυαλό μου...), την αποκρουστική αλήθεια για τον πολιτικό βίο της χώρας μας, τον ρόλο κάθε πολιτικού σε αυτόν, καθώς και τα στρατηγικά διλήμματα που υπάρχουν. Αυτό για μένα είναι τρομακτικό, γιατί με κάνει να υποπτεύομαι ότι όσο οι μάσκες πέφτουν ενώπιον του απλού κόσμου, τόσο κινούμαστε σε μια πιο φανερή, αδυσώπητη σύγκρουση. Έχουν Βιβλική τεκμηρίωση οι συνέπειες που μπορεί να έχει η γνώση και η αλήθεια, και πραγματικά κατανοώ τους ηγέτες μας που πολλές φορές κλείνουν την κουρτίνα για να μην μπει το φως της δημοσιότητας. Από την άλλη όμως, πάντα πιστεύω ότι οι Έλληνες έχουν τα κατάλληλα αντισώματα -και τις ιστορικές παρακαταθήκες του γένους- για να υποδεχτούν και να εκτιμήσουν την αλήθεια.

 7. popaia avatar
  popaia 04/06/2013 16:39:28

  Τί να λέμε τώρα, έχει βρεθεί η χρυσή πατέντα για τους εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας, πάνε και καλά να σώσουν ανθρώπους από αιμοσταγείς δικτάτορες... Λέγε-λέγε το πιστεύουν και βρίσκονται σε κανονική παράκρουση. Τα ίδια και τότε με τη Γιουγκοσλαβία. Καλούσαν όλοι οι κράχτες τον Κλίντον και το ΝΑΤΟ να επέμβουν "πριν να είναι αργά"...
  Αλλά εδώ τώρα μεσ' τον πόνο, το δάκρυ και το μοιρολόϊ, τους ξεφεύγει και η αλήθεια: Επανασχεδιασμός συνόρων στη Μ. Ανατολή! Διά πυρός και σιδήρου. Κι αν χαθούν τα 2/3 του πληθυσμού; Α, σόρυ δε γίνεται αλλιώς διότι "αυτήν την περίοδο της ιστορίας διανύουμε"!! Της είπε της γκιόσας ένας ειδήμων...
  Μόνοι τους τα λένε. Μόνοι τους αυτοδιαψεύδονται. Ο σπαραγμός για τους συνανθρώπους κι οι σπαραξικάρδιες κραυγές προς τον Πρόεδρο για να επέμβει (γιατί χρειάζεται και "πίεση" βέβαια) είναι απλά ένα φύλλο συκής.
  Απ' το θεό να το' βρουν και δη απ' τον Αλλάχ!!..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.