27/07/2009 22:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαζικές απεργίες στη Νότια Αφρική.Τα  150 000  μέλη του συνδικάτου των εργαζομένων στους δήμους της Νοτίου Αφρικής ξεκίνησαν σήμερα απεργία επ` αόριστον η οποία θα συνοδεύεται και με πορείες σε διάφορες πόλεις. Τα μέλη του συνδικάτου έχουν ως αντικείμενο εργασίας την περισυλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων, την οδήγηση των λεωφορείων κλπ. Οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση των μισθών τους  ύψους  15% ενώ οι εργοδότες (δήμοι) προσφέρουν έως και 13%.

Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις (πολλές φορές βίαιες) είναι κάτι το συνηθισμένο στη χώρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή  κατά την οποία  ανανεώνονται τα συμβόλαια και οι συμβάσεις εργασίας. Οι φετινές εργατικές διαμαρτυρίες συνοδεύτηκαν όμως και από διαμαρτυρίες των «φτωχών» κοινωνικών στρωμάτων που είδαν ανεκπλήρωτες τις υποσχέσεις για δουλειές, σπίτια, ηλεκτρικό και ύδρευση που τους είχε δώσει  η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος Jacob Zuma, που ανέλαβε τον περασμένο Μάιο ζητάει από τα συνδικάτα υπομονή ρίχνοντας το φταίξιμο στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

Α.Ρ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.