03/03/2010 00:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μίκρυνε την διάρκεια της μέρας ο σεισμός της Χιλής

Οκτώ εκατοστά μεταβλήθηκε ο άξονας περιστροφής της Γης από τον σεισμό της Χιλής, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διάρκεια της μέρας όπως προκύπτει από υπολογισμούς επιστημόνων της NASA. 

Η μεταβολή της διάρκειας της ημέρας έγινε κατά 1,26 μικροδευτερόλεπτα, δηλαδή λίγο περισσότερο από ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου. Τον υπολογισμό έκαναν ερευνητές του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της NASA στην Καλιφόρνια.

Όπως υποστηρίζει η NASA, o μεγαλος σεισμός στην Ινδονησία το 2004 είχε μετακινήσει τον άξονα της Γης κατά επτά εκατοστά, μικραίνοντας την διάρκεια της μέρας κατά 6,8 μικροδευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο σεισμός της Χιλής, μετέβαλλε συγκριτικά περισσότερο τον άξονα της γής, αν και μικρότερου μεγέθους, λόγω του διαφορετικού γεωγραφικού πλάτους που βρίσκεται η χώρα.

Από τη ΝASA, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, οι παραπάνω εκτιμήσεις να αλλάξουν όταν μελετηθούν πλήρως τα δεδομένα του σεισμού της Χιλής.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.