#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/03/2011 21:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως ο Καντάφι δεν είναι Μουμπάρακ;Ο Καντάφι εμφανίστηκε στη κρατική τηλεόραση, και προειδοποίησε για σχέδιο των ξένων να καταλάβουν και να εποικίσουν τη Λιβύη. Ως απόδειξη, είπε πως οι δυνάμεις του αιχμαλώτισαν αρκετούς αλλοδαπούς μαχητές στη διάρκεια μιας επιδρομής. «Κάποιοι προέρχονται από το Αφγανιστάν, και κάποιοι από την Αίγυπτο, άλλοι από την Αλγερία. Παραπλανούν τους νέους μας, εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες τους», είπε.

Η τηλεοπτική εμφάνιση ήρθε αμέσως μετά το τελεσίγραφο των επαναστατών, να παραιτηθεί εντός 72 ωρών.

«Αν παραιτηθεί μέσα σε 72 ώρες και σταματήσει τους βομβαρδισμούς, δεν θα τον διώξουμε ποινικά για τα εγκλήματά του», δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης Mustafa Abdel Jalil. Αυτή η προσφορά τέθηκε στον Καντάφι μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ ότι απέστειλε εκπρόσωπό του στους επαναστάτες, προκειμένου να διαπραγματευτεί τη διαφυγή του. Λέγεται μάλιστα, ότι έθεσε ως όρο για να παραιτηθεί, να του εγγυηθεί ο ΟΗΕ ότι θα μπορέσει να διατηρήσει τη περιουσία του. Οι φήμες όμως αυτές διαψεύστηκαν από τη κρατική τηλεόραση της χώρας.

Από τη πλευρά της, η Αμερική απέρριψε το ενδεχόμενο αμνηστίας στο Λίβυο ηγέτη. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, «Η αναχώρησή του από τη Λιβύη, δεν θα τον απαλλάξει από οποιαδήποτε ευθύνη για όλα όσα έχουν ήδη συμβεί».

Καθώς η διεθνής κοινότητα προσπαθεί ακόμη να αποφασίσει για το τι θα κάνει, οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν ενισχύσει τις θέσεις τους, περικυκλώνοντας τις πόλεις που ελέγχουν οι αντάρτες, και διακόπτοντας τη προέλασή τους προς τη πρωτεύουσα.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Καντάφι έχει τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσες της Τρίπολης οι οποίοι πυροβολούν αδιάκριτα, ενώ ομάδες ενόπλων εισβάλλουν σε σπίτια τρομοκρατώντας τους αμάχους.

Στη πόλη κλειδί Ras Lanuf, που ήδη έχει δεχτεί επανειλημμένες αεροπορικές επιθέσεις, οι μάχες συνεχίζονται αμείωτες. Οι πόλεις Az Zawiyah, Misurata και Bin Jawad βρίσκονται υπό στενή πολιορκία από τις δυνάμεις του καθεστώτος και δέχονται συνεχείς ανελέητες επιθέσεις.

Η ανταποκρίτρια του Al Jazeera, Anita McNaught, που βρίσκεται στη Τρίπολη, μεταδίδει πως ο Καντάφι δείχνει να ελέγχει τη κατάσταση. «Ότι και να επιθυμούν οι επαναστάτες, ότι δηλαδή ο Καντάφι θέλει να διαπραγματευτεί, στη πραγματικότητα αν δούμε το τι γίνεται στο έδαφος, βλέπουμε ότι η αυτοπεποίθηση του αυξάνεται αντί να μειώνεται».

Τέλος, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, πάνω από 215.000 άνθρωποι έχουν «αποδράσει» από τη Λιβύη τις τελευταίες εβδομάδες,  και ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου ανέφερε πως οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις απέτρεψαν τουλάχιστον 30.000 ξένους εργάτες από το να εγκαταλείψουν τη χώρα, προς τη Τυνησία, αναγκάζοντας τους να εργάζονται στη Τρίπολη.

S.A.-Al Jazeera

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kennan avatar
  Kennan 09/03/2011 21:40:22

  Οι αρχές της Λιβύης επικήρυξαν σήμερα με το ποσό των 500.000 δηναρίων (400.000 δολάρια, 287.000 ευρώ) τον ηγέτη των εξεγερμένων Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ. Η κρατική τηλεόραση της χώρας ανακοίονωσε ότι θα δοθεί αμοιβή 200.000 δηναρίων σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τη σύλληψη του "πράκτορα κατασκόπου", όπως χαρακτήρισε τον Τζαλίλ. Όποιος τον συλλάβει και τον παραδώσει στις αρχές θα λάβει ως αμοιβή 500.000 δηνάρια.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/03/2011 21:40:27

  Μα φυσικά ο Καντάφι δεν είναι Μουμπάρακ...

  Αφενός ο ένας απλά διορίστηκε και τώρα αντικαταστάθηκε ...από υπάλληλος
  Αφετέρου ο άλλος:

  κατάκτησε την εξουσία
  εξαγόρασε Μ Βρετανία (βόμβα στο αεροπλάνο, πυροβολισμοί από την πρεσβεία), Γερμανία (βόμβα στη ντίσκο), Ιταλία με ....$
  πολέμησε τη Γαλλία στο Τσαντ
  οπότε όσο αντιπαθής και αν είναι σε όλους μας ο άνθρωπος έχει ....φρύδια και είναι επικίνδυνος γιατί δεν έχει διέξοδο, κανείς δεν τον θέλει ζωντανό μήπως και μιλήσει.

 3. kastroHEL avatar
  kastroHEL 09/03/2011 21:46:46

  "Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Καντάφι έχει τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσες της Τρίπολης οι οποίοι πυροβολούν αδιάκριτα, ενώ ομάδες ενόπλων εισβάλλουν σε σπίτια τρομοκρατώντας τους αμάχους."
  ======================================================
  Ψέματα πέρα ως πέρα!Ο ορισμός της προπαγάνδας!

  "Οι πόλεις Az Zawiyah, Misurata και Bin Jawad βρίσκονται υπό στενή πολιορκία από τις δυνάμεις του καθεστώτος και δέχονται συνεχείς ανελέητες επιθέσεις."
  ======================================================
  Στη Zawiyah οι οποιες συγκρουσεις εχουν σταματησει εδω και καιρο.

  "ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου ανέφερε πως οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις απέτρεψαν τουλάχιστον 30.000 ξένους εργάτες από το να εγκαταλείψουν τη χώρα, προς τη Τυνησία, αναγκάζοντας τους να εργάζονται στη Τρίπολη."
  =======================================================
  Τέτοιες ειδήσεις είναι για τα αυτακια των αμερικανων,οσοι εμεινα στην Τρίπολη το εκαναν με την θεληση τους...έλεος με τις μ!@#$%#ες!

  • kastroHEL avatar
   kastroHEL @ kastroHEL 09/03/2011 21:47:33

   *οσοι εμειναν στην Τρίπολη

 4. drider avatar
  drider 09/03/2011 21:54:27

  Αυτά που λέει ο δικτάτορας Καντάφι έχουν μια λογική. Ο πληθυσμός της χώρας είναι χωρισμένος σε φυλές. Αν φύγει από τη μέση θα επικρατήσουν στη χώρα συνθήκες Αφγανιστάν. Δηλαδή μια διαλυμένη κατάσταση που θα δώσει τη δυνατότητα σε τύπους στυλ Ταλιμπάν να κάνουν το παιγνίδι τους. Αλ Κάιντα υπάρχει στη Β. Αφρική και δραστηροποιείται με ενέργειες χαμηλής έντασης (απαγωγές κτλ...).

  Φυσικά και τα ξέρουν αυτά οι Δυτικοί και οι Αμερικανοί. Για αυτό είναι διστακτικοί και στο να επεμβούν σε ένα εμφύλιο (γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα στη Λιβυή). Βέβαια αν συνεχιστεί για πολύ το κερδοσκοπικό ράλι του πετρελαίου όλα είναι πιθανά.

  • Kennan avatar
   Kennan @ drider 09/03/2011 22:23:46

   kastroHEL: "Στη Zawiyah οι οποίες συγκρούσεις έχουν σταματήσει εδώ και καιρό."

   Οι εξεγερμένοι ανακατέλαβαν την κεντρική πλατεία της πόλης Ζαουίγια ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι βρίσκονται περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από την πόλη, μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters.

   Αγαπητέ kastroHEL, ενημερώσου πρώτα και μετά κάνε κριτική.

   • kastroHEL avatar
    kastroHEL @ Kennan 09/03/2011 23:02:46

    εγω εχω φιλους εκει...γι αυτο κανω κριτικη!

    • kastroHEL avatar
     kastroHEL @ kastroHEL 09/03/2011 23:03:20

     *Στη Zawiyah

 5. A.M. avatar
  A.M. 09/03/2011 23:42:10

  Δεν βρίσκω κανέναν λόγο ο Καντάφι να φύγει απ την Λιβύη.

  Πρώτον
  επειδή εκεί είναι η πατρίδα του

  Δεύτερον
  επειδή όπου και να πάει τον περιμένει τέλος αλά Μιλόσεβιτς

  Τρίτον
  επειδή ακόμα ελέγχει την κατάσταση

  Τέταρτον
  επειδή έχει μόνο δύο επιλογές:
  ή να πεθάνει φεύγοντας ή να πεθάνει πολεμώντας για την πατρίδα του.στην πατρίδα του
  και αναρωτιέμαι.. εσείς τι θα διαλέγατε ανάμεσα στα δύο;

  Πέμπτον
  πολεμώντας κάποιος για να πεθάνει υπάρχει και το ενδεχόμενο - στην περίπτωση του Καντάφι με μεγάλες πιθανότητες - και να νικήσει.

  Άρα;

  Τα παίζει όλα για όλα και με όλους, «επαναστάτες» αμερικάνους ευρωπαίους κλπ κλπ και ότι βγεί.
  Και αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο Καντάφι τάχει τα χρονάκια του και την ζωή του την έχει ζήσει .. δεν έχει να χάσει και πολλά ακόμα.. μια ζωή την έχουμε όλοι μας.
  Και άνθρωπος που δεν έχει διέξοδο για να φύγει είναι ο πιο επικίνδυνος στον κόσμο.
  Όσοι τον έφεραν σε αυτήν την θέση έπρεπε μάλλον να σκεφτούν πιο έξυπνα.
  Γιατί απ ότι φαίνεται το παιχνίδι δεν τους βγήκε όπως στην Αίγυπτο.
  Και τώρα εγώ αναρωτιέμαι.. θα ξαναμπούν σε έναν ακόμα πόλεμο οι ΗΠΑ;
  Νομίζω πως ακόμα δεν έχουν ξεγράψει απ τις μνήμες τους οι αμερικάνοι το τραγικό τέλος κάποιων πεζοναυτών τους στην Σομαλία... και θα το σκεφτούν πολύ να στείλουν δικούς τους στρατιώτες εκεί κάτω.

 6. parsifal avatar
  parsifal 09/03/2011 23:49:06

  Ασφαλώς και ο Καντάφι δεν είναι Μουμπάρακ, ασφαλώς και οσοι εκλαμβάνουν ως θέσφατα τις "ειδήσεις" και ανταποκρίσεις απο τους πράκτορες - "δημοσιογράφους" των Reuters, CNN, BBC, France 24 κλπ. σχηματίζουν λάθος εικόνα.
  Αμερικάνοι και λιγδο-ευρωπαίοι περιμένουν να δούν "πού θα κάτσει η μπίλλια" πρίν κάμουν κάποια σοβαρή κίνηση οπως no fly zone (με απλά λόγια επιχειρήσεις SEAD, κανονικές εχθροπραξίες) φοβούμενοι μήν ευρεθούν πρό εκπλήξεων.
  Οι δικοί μας "πρόθυμοι" να παραχωρήσουν την Σούδα, τον Αραξο, την Καλαμάτα και οτι τους ζητηθεί (ακόμη και εάν δεν τους ζητηθεί !) εχουν σκεφθεί οτι ο Καντάφι δεν είναι Μουμπάρακ ?

 7. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 10/03/2011 00:47:18

  Για δείτε κι αυτό περί πτώσης Μουμπάρακ και ποιος(κατά το δημοσιογράφο) την οργάνωσε...

  http://www.youtube.com/watch?v=sN5e2UdZJnY&feature=player_embedded

 8. Posidonas avatar
  Posidonas 10/03/2011 01:05:13

  Ο Καντάφι είναι ένας σκοτεινός ηγέτης περιβεβλημένος όπως και δικός μας ο ΓΑΠ με τον μανδια του σοσιαλισμού,οπως ολα τα καθεστώτα της μεσης Ανατολής.
  Λεω σκοτεινος για τον ΓΑΠ γιατι πριν τις εκλογές μιλούσε με το ΔΝΤ και στο λαό ελεγε οτι υπάρχουν λεφτά.
  Σωστα αναφερει οτι θελουν να δημιουργήσουν αποικιοκρατικό καθεστώς και δεν τους πηρε ο πονος για τους νεκρους. Η οργανωση ξεκινησε απο πολυ χρονο πριν,διαφορετικα δεν εξηγειται πως σε δεκα μερες οργανωθηκαν τοσο ετσι ώστε να πολεμουν ως τακτικος στρατος.

 9. anideos avatar
  anideos 10/03/2011 06:49:58

  Γιατι με το που επεσε ο πρωτος πυροβολισμος στην Λιβυη σταματησαν οι εξεγερσεις;

  • Λάμπρος avatar
   Λάμπρος @ anideos 10/03/2011 14:31:57

   Ποιός είπε ότι σταμάτησαν;

   Ό,τι να'ναι...

 10. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 10/03/2011 08:07:04

  Οποιοσδήποτε Δικτάτορας δεν διστάζει να σφαγιάσει τον εξεγερμένο λαό του χρησιμοποιώντας τις κρατικές δυνάμεις έχει περιθώριο εσωτερικής επιτυχίας.
  Αυτή είναι η διαφορά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.