#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/02/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως η ευρωπαϊκή κρίση καθοδηγείται από «σκοτεινές δυνάμεις»;Η Γερμανία σπρώχνει τους Έλληνες προς το γκρεμό. Ολόκληρη η Νότιος Ευρώπη βρίσκεται μέσα σε μια μέγκενη. Η λιτότητα όμως που εφαρμόζεται είναι ψευδεπίγραφη.

Οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, είναι παρόμοιες με αυτές που εφάρμοσαν οι Γερμανοί στη διάρκεια της δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Για αυτό υποψιαζόμαστε πως ο κανόνας του χρυσού, όπως χρησιμοποιείται από τις ελίτ, είναι ένα είδος όπλου, και ένα εργαλείο πολιτικής.

Γιατί όμως να θέλουν οι Γερμανοί να επιβάλλουν στην Ελλάδα όλα όσα τους επέβαλλαν κάποτε οι Γάλλοι;

Μετά τον Α`ΠΠ, οι τότε παγκόσμιες ελίτ έστησαν μια κατάσταση, η οποία τελικά οδήγησε στον Β`ΠΠ. Κατά την άποψή μας, ο δεύτερος αυτός αιματηρός πόλεμος, ήταν προσχεδιασμένος.

Έτσι λειτουργούν άλλωστε οι ελίτ. Στήνουν ένα αληθοφανές ιστορικό σενάριο, το ενεργοποιούν, και στη συνέχεια το αναφέρουν, κατόπιν εορτής. Αυτοί που καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει, πεθαίνουν σιγά σιγά, και μια νέα γενιά έρχεται στο προσκήνιο αποδεχόμενη την κατευθυνόμενη ιστορία ως πραγματικότητα.

Η τρόικα επιβάλλει μια αυστηρή πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα, ζητώντας απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, και προκαλώντας ουρές συσσιτίων.

Αυτό είναι το πρόσωπο της λιτότητας: Πείνα, φτώχεια, και ανεργία. Μια γενική εξαθλίωση.

Όπου νάναι, οι διαδηλώσεις που συγκλονίζουν την Ελλάδα, θα αυξηθούν σε ένταση και σε παλμό. Η άνοιξη πλησιάζει, μαζί με τις εκλογές. Και στις εκλογές αυτές, μπορεί να βγουν κερδισμένοι όλοι όσοι θέλουν την χώρα εκτός ΕΕ.

Βέβαια, ένα καλό ερώτημα είναι και το εξής: Γιατί να θέλει κάποιος να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ; Η χώρα αποτελεί ένα πείραμα. Ένα παράδειγμα προς τρίτους, για να πειστούν ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ, οι Ευρωκράτες δηλαδή, είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο.

Αυτό είναι το σχέδιο, και όπως παραδέχθηκε ο Romano Prodi, πολλοί στην ΕΕ γνώριζαν ότι το ευρώ θα πυροδοτούσε πολιτικές κρίσεις. Τι προσπαθούν λοιπόν να πετύχουν οι ευρωπαϊκές ελίτ; Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι πίσω από την ΕΕ βρίσκονται οι ελίτ της «Αγγλόσφαιρας», που είναι από τις πιο ισχυρές του κόσμου, και με απώτερο σκοπό την επιβολή μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, και μιας νέας παγκόσμιας τάξης.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται πως οι Γερμανοί είναι αυτοί που κατευθύνουν τα πάντα, αλλά αυτό είναι απλά ένα παιχνίδι σκιών. Οι Γερμανοί υπέστησαν ολοκληρωτική ήττα το 1945, και η οικονομία τους διαλύθηκε. Σήμερα κυριαρχεί η «Αγγλόσφαιρα», με βάσεις της στο Σίτυ του Λονδίνου, στην Ουάσιγκτον, στο Βατικανό, και στο Τελ Αβίβ.

Το να θέλουν όμως οι ελίτ αυτές να διαλύσουν την ΕΕ, δεν μοιάζει λογικό. Για αυτό ίσως και να υπάρχουν κάποιες σκιώδεις δυνάμεις, που δρουν παρασκηνιακά, πέραν του ελέγχου των ελίτ αυτών.

Η επέλαση του διαδικτύου παίζει έναν σημαντικό ρόλο. Η αντιπαράθεση του Βρετανού πρωθυπουργού D. Cameron με την ΕΕ είναι ένα παράδειγμα. Μπορεί η όλη διαλεκτική μέσα στην ΕΕ, να κατευθύνεται από το ίδιο το διαδίκτυο.  Μπορεί οι ελίτ να μην ελέγχουν πλέον το πείραμα της ΕΕ. Μπορεί απλά να αντιδρούν, αντί να δρουν. Μπορεί η Ελλάδα να σφίγγεται, προκειμένου τα υπόλοιπα κράτη να δουν τι θα πάθουν, αν αντιδράσουν στην επερχόμενη πλήρη ενοποίηση.

Θα πετύχει το πείραμα; Η όλη στρατηγική θυμίζει απόγνωση. Σίγουρα οι ελίτ είχαν προβλέψει την τρέχουσα κρίση του ευρώ, αλλά είναι αμφίβολο αν θέλουν την αποχώρηση των χωρών PIGS από την ευρωζώνη.

Πρόκειται για μια στρατηγική γεμάτη ρίσκα. Θα σταματήσει άραγε εδώ, με την Ελλάδα; Και τι θα γίνει με την Ισπανία, την Πορτογαλία, ακόμη και με την Γαλλία; Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι οι ελίτ ελέγχουν τις τράπεζες, και άρα η όλη κρίση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κατευθυνόμενο ιστορικό γεγονός. Ότι οι ελίτ δημιούργησαν την κρίση επίτηδες.

Πάντως, ότι και να κάνουν, όσο σκληρές και αν είναι οι μέθοδοί τους, οι ελίτ παρακολουθούνται από το διαδίκτυο. Ο κόσμος είναι πια υποψιασμένος.

Σίγουρα, το σχέδιο ήταν να χρησιμοποιηθεί η κρίση για να επιταχυνθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όπως παραδέχτηκε και ο Prodi. Τι θα γίνει όμως αν χαθεί ο έλεγχος; Μπορούν οι ελίτ να είναι τόσο σίγουρες ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν εκεί που αυτές θέλουν;

Όσοι ανησυχούν για τέτοιου είδους εξελίξεις, είτε για πολιτικούς, είτε για επενδυτικούς λόγους, θα πρέπει να παρακολουθούν στενά το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, και το πόσο αιματηρές θα είναι οι εκεί εξελίξεις.

Παράλληλα θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους στραμμένα και στις υπόλοιπες χώρες PIGS. Οι ελίτ μπορεί να έχουν υπολογίσει λάθος την κατάσταση στην Ελλάδα.

Συνθλίβοντας την Ελλάδα, θα συνθλίψουν  άραγε και το ευρώ; Και ίσως και την ίδια την ΕΕ;

thedailybell.com

Απόδοση: S.A.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Avanti avatar
  Avanti 24/02/2012 09:30:37

  Ενδιαφέρον, άλλωστε η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο απέναντι στην διαρκώς αυξανόμενη δυναμική της Κίνας, της Ρωσίας ή και της Ινδίας.

 2. EΥΑ avatar
  EΥΑ 24/02/2012 09:33:43

  Ωραίοι οι προβληματισμοί που θέτει το άρθρο
  ΥΓ: Και η φωτό του ΜΑΤΣ ανατριχιαστική...

 3. Κλεόστρατος avatar
  Κλεόστρατος 24/02/2012 09:51:54

  Έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να αντιληφθούμε την πραγματικότητα που ζούμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια, αν αρχίσουμε και τις θεωρίες συνομωσίας θα τρελαθούμε τελείως.
  Ειδικά αυτή η αναφορά στην 'Αγγλόσφαιρα' που κατευθύνει τα γεγονότα (και όχι η Γερμανία όπως φαίνεται) είναι υπερβολικό για να το αντέξω

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Κλεόστρατος 24/02/2012 10:45:41

   Αν σου έλεγε κανείς ότι ο Παπανδρέου έλεγε ψέματα για το "λεφτά υπάρχουν" και ότι θα μας έβαζε στο ΔΝΤ για να καταστρέψει την Ελλάδα, θα τον πίστευες;

 4. cummulus avatar
  cummulus 24/02/2012 10:15:35

  Τό ἄρθρο γράφει:
  "Αυτοί που καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει, πεθαίνουν σιγά σιγά, και μια νέα γενιά έρχεται στο προσκήνιο αποδεχόμενη την κατευθυνόμενη ιστορία ως πραγματικότητα."
  Ὁ Τζ. Ὄργουελ ἔγραφε, ἀναφερόμενος στήν κοινωνία τοῦ "1984"
  "Τό παρελθόν εἶχε σβησθεῖ, τό σβήσιμο εἶχε ξεχασθεῖ, τό ψέμα γίνονταν ἀλήθεια"

 5. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 24/02/2012 10:41:33

  ΟΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ. (άκου ελίτ...μην εκφραστώ). Απλά ψυχανώμαλοι τύποι που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Κούνια που του κούναγε....

  • Ετεός avatar
   Ετεός @ Ναυσικά... 25/02/2012 20:44:39

   και εσύ το όνομά τους δεν το είπες καθώς όλοι κωλώνουν να αναφερθούν στο περιούσιο λαό !!! Το διεθνές εβραιοσιωνιστικό λόμπι είναι που τα ελέγχει και τα κατευθύνει όλα !!! Τόσο δύσκολο είναι το πούμε μην τυχον και μας πούν ρατσιστές ???

 6. siakkas avatar
  siakkas 24/02/2012 10:56:08

  Ένα μπράβο! στον παράξενο κοσμογυρισμένο Θεσσαλονικιό για την ανάδειξη του άρθρου.

 7. Flat avatar
  Flat 24/02/2012 12:25:01

  αφυπνιστικό άρθρο. θέλω και άλλα τέτοια παρόμοια.

 8. Στέφανος avatar
  Στέφανος 24/02/2012 13:27:29

  @ EΥΑ
  Δεν ξέρω αν είναι ο "ΜΑΤΣ" η παραπάνω εικόνα ( μάλλον πάρθηκε από το χαρτονόμισμα του 1$ αν κρίνω από το πράσινο φόντο). Αυτό που γνωρίζω είναι ότι αν επισκεφτείς τη Μητρόπολη Αθηνών, ο οφθαλμός αυτός "ος τα πανθ' ορά" βρίσκεται πάνω από την ωραία Πύλη του Ιερού!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Στέφανος 24/02/2012 14:49:50

   Θα μπορούσα να υποθέσω ότι ο Παντεπόπτης Οφθαλμός βρίσκεται εκεί από..άγνοια....ή αφέλεια...( όπως, για παράδειγμα, σε κάποιες εκκλησίες απεικονίζεται ο ζωδιακός κύκλος)..
   ΥΓ: Στο δολάριο υπάρχει-ε και η πυραμίδα..και ο διαβήτης..Στο ελληνικό παλιό χαρτονόμισμα του 500άρικου είχες προσέξει την ασπίδα του Δαβίδ; και στο κέντρο του τη μασονική χειραψία περικλειόμενη από τον ουροβόρο όφι;

 9. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 24/02/2012 15:41:11

  Συνομωσιολογική μπούρδα.

  Δεν κουράζονται ποτέ να γράφουν τις πιό απίθανες θεωρίες και να τις πλασάρουν σαν «εξήγηση» για τους ευκολώπιστους - που νομίζουν οτι ειναι «ψαγμένοι» .

 10. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 25/02/2012 01:01:32

  Μπορεί και να μην υπάρχει σχέδιο, ούτε ελίτ που συνωμοτούν, ούτε τίποτα. Η απλή βλακεία ήταν πάντα σημαντικός παράγοντας της ανθρώπινης ιστορίας.

  Αυτό το λέω δίχως να θέλω να ακυρώσω το ωραίο άρθρο. Μπορεί και να υπάρχουν τέτοιες ελίτ. Μπορεί να υπάρχουν ελίτ που θέλουν διάλυση της ΕΕ. Μπορεί να υπάρχουν ελίτ που να θέλουν ενδυνάμωση της ΕΕ δια του κινδύνου. Μπορεί να υπάρχουν ελίτ που θέλουν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Μπορεί να υπάρχουν και ηλίθιες ελίτ οπότε επιστρέφω στην αρχή του συλλογισμού μου. Δεν θα διαφωνήσετε νομίζω ότι άτομα που καταλήγουν σε κυβερνήσεις και θέσεις κλειδιά χαρακτηρίζονται συχνά από χαμηλότερη του μέσου όρου ευφυΐα ....

 11. popaia avatar
  popaia 25/02/2012 23:12:08

  Όπως έχει γράψει κι ο Δ. Κωνσταντακόπουλος στα Επίκαιρα, η Γερμανία συμμάχησε με το χρηματιστικό κεφάλαιο νομίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να κάνει την Ευρώπη αποικία της αλλά αντ' αυτού κινδυνεύει η ίδια να γίνει αποικία της Αμερικής μαζύ με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.
  Δεν πρόκειται για συνομωσιολογία. Μόνο τυφλός δεν βλέπει πως η Ευρώπη είναι στο στόχαστρο εδώ και χρόνια. Είναι κοινή παραδοχή πως "οι Αγορές δεν συμπαθούν την Ευρώπη"! Κι ευλόγως. Επειδή αυτός ο καπιταλισμός της καταστροφής είναι ασύμβατος με το ευρωπαϊκό μοντέλο διαβίωσης και εργασίας, με το στάτους που απολαμβάνουν οι ευρωπαϊκοί λαοί, με τη δημοκρατική παράδοση, την πολιτιστική ταυτότητα, κλπ. Το ζητούμενο είναι η τριτοκοσμικοποίηση όπως γνωρίζουμε όλοι. Σύμφωνα και με τον Ν. Τσόμσκυ η παγκοσμιοποίηση μεταφέρει τον τρίτο κόσμο στη Δύση. Το ευρωπαϊκό πρότυπο κάνει χαλάστρα στα σχέδια εκείνων που κινούν τα νήματα. Καμιά συνομωσιολογία λοιπόν. Κοινή λογική είναι βάσει των συμφερόντων τους. Άλλωστε η κολοσσιαία μετανάστευση, τα μιλιούνια των λούμπεν ισλαμοεποίκων, η αποχριστιανοποίηση, η αλλοίωση της ταυτότητας και της φυσιογνωμίας της Ευρώπης, όλ' αυτά είναι γεγονότα, όχι εικασίες. Και δεν συμβαίνουν τυχαία φυσικά. Εν συνδυασμώ μάλιστα τόσο με το δημογραφικό όσο και με τη σκόπιμη φτωχοποίηση, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μια Ευρώπη αγνώριστη. Η Ελλάδα ήδη είναι αγνώριστη αφού εδώ έγιναν και γίνονται τα πιο σκληρά πειράματα λόγω πουλημένων ηγεσιών και Αριστεράς για τα μπάζα.
  Ο κόσμος κατευθύνεται να βλέπει τη Γερμανία σαν κυρίαρχο του παιχνιδιού, οι πραγματικοί κυρίαρχοι όμως είναι άλλοι. Και δεν έχουν καθόλου καλό σκοπό.

 12. Προβατο avatar
  Προβατο 25/02/2012 23:37:50

  Φτωχοι εναντιον πλουσιων. Νεοι εναντιον γηραιοτερων. Η ανθρωποτητα σε κρισιμη καμπη. Και η Ελλαδα στη μεση!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.