#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2012 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως η Μέρκελ πρέπει να αρχίσει να ακούει τον Στάινμπρουκ;Όταν είσαι στην αντιπολίτευση και διεκδικείς την εξουσία λες και καμιά βλακεία παραπάνω αφού έτσι κι αλλιώς εξουσία δεν ασκείς. Ωστόσο, η περίπτωση του σοσιαλδημοκράτη ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Γερμανία και αντιπάλου της Μέρκελ στις εκλογές είναι ιδιάζουσα και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής αφού συνδέεται άμεσα με την Ελλάδα.

Οι Γερμανοί δε θέλουν με τίποτε να ακούνε ότι θα πληρώσουν για την Ελλάδα, δε θέλουν να ακούν ότι θα διαγραφεί χρέος, ή θα δώσουν εκ νέου δάνεια. Δε μπορούν να αντιληφθούν ότι τίποτε από αυτά δεν ισχύει κι ότι οι ίδιοι δεν επιβαρύνονται τελικά. Ωστόσο, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και ο ανεκδιήγητος βιετναμένος Φιλελεύθερος Ρέσλερ, έχουν αποφασίσει να πουν ψέματα στο γερμανικό λαό προκειμένου να τα έχουν καλά μαζί τους και να κερδίσουν μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση. Εξ’ ου και ο λαϊκισμός που πουλάνε στο εσωτερικό αλλά και η αδυναμία της Γερμανίας να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης κι όχι σε μια χώρα που μισούν όλοι.

Θα περίμενε, λοιπόν, και ο Στάινμπρουκ να αρχίσει να λαϊκίζει, να πουλάει γερμανοφροσύνη και να κερδίσει έτσι ψήφους. Αν και οι πιθανότητες να είναι ο νικητής των εκλογών είναι μικρό, εντούτοις ο ίδιος έχει αποφασίσει να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας σε ότι αφορά το ελληνικό πρόβλημα και το ευρωπαϊκό χρέος.

Πριν μερικές ημέρες είχε πει μέσα στη Βουλή στη Μέρκελ να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας. Να πει δηλαδή στο γερμανικό λαό ότι τόσος είναι ο λογαριασμός διάσωσης της Ελλάδας, τόσος ο λογαριασμός αν η χώρα χρεοκοπήσει, διαλέγετε και παίρνετε. Και φυσικά δεν το έκανε γιατί είναι ο ίδιος φιλέλληνας αλλά γιατί είναι ρεαλιστής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag ο Στάινμπρουκ λέει ότι μέχρι τώρα η Γερμανία παρείχε στην Ελλάδα μόνο εγγυήσεις δανείων αλλά αυτό θα έχει κόστος δισεκατομμυρίων ευρώ για τον Γερμανό πολίτη. «Η κυβέρνηση πρέπει να το κάνει αυτό σαφές στο κοινό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιος πρέπει να πει στους Γερμανούς ότι η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει εξαιτίας αυτών των δανείων. «Εμείς στη Γερμανία πρέπει να κάνουμε θυσίες για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη», σημείωσε.

Επιπλέον τόνισε ότι, η Γερμανία μέχρι τώρα δεν έχει πληρώσει ούτε ένα σεντ για την Ελλάδα, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι αυτό πιθανόν μπορεί να αλλάξει. «Ήμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε για το κόστος την επανένωσης της Γερμανίας για το οποίο όλοι οι γείτονές μας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους παρά τις εμπειρίες που είχαν από εμάς», είπε αναφερόμενος στο παρελθόν της ναζιστικής Γερμανίας.

«Τώρα είναι η ώρα να θέσουμε στους εαυτούς μας το ερώτημα, πόσο αξίζει για εμάς η Ευρώπη», δήλωσε. Ο Στάινμπρουκ ανέφερε ακόμα ότι, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές για ακόμα 8 χρόνια. «Θα πρέπει να χτίσουμε μια γέφυρα για την περίοδο αυτή και αυτό θα κοστίσει χρήματα», επισήμανε.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης λέει απλά τα πράγματα με το όνομά τους. Οι Γερμανοί δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ, ενδεχομένως να πληρώσουν πολλά στο μέλλον και κάποιος πρέπει να τους πει την αλήθεια.

Και δεν είναι κάποιος τυχαίος. Πιθανότατα ο κύριος αυτός να προχωρήσει σε Μεγάλο Συνασπισμό με την Α. Μέρκελ μετά τις εκλογές του 2013 καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η καγκελάριος προηγείται αλλά ο Βιετναμέζος φίλος της καταποντίζεται. Και για να διατηρηθεί ακόμη στην εξουσία θα πρέπει να συμμαχήσει με Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους. Επομένως, ο θα είναι μέλος της κυβέρνησης του χρόνου. Για να ξέρουμε τι λέμε και τι μας περιμένει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βαγόνι avatar
  βαγόνι 25/11/2012 14:14:50

  To SPD ήταν ανέκαθεν σοβαρό κόμμα...και στα πάνω του και στα κάτω...η
  γραμμή του συνεδρίου του Μπάντ Γκόττενσμπεργκ,μεταπολεμικά, υπήρξε
  πρότυπο οράματος και ρεαλισμού... για μια χώρα που έβγαινε καθημαγμένη
  απο τόν πόλεμο,μ΄όλες τις ενοχές των πεπραγμένων της...
  Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε,ως ένα βαθμό,και για την CDU απο τον
  Αντενάουερ ώς τον Κόλ...με την εξαίρεση των προβληματικών συμμαχιών
  της CSU ή του FDP, κι'αυτό όχι πάντα....
  Ο κ. Στάινμπρουκ εξέθεσε μια σειρά αυτονόητων αλλά αντιδημοφιλών
  σκέψεων και προτάσεων,επειδή,προφανώς, είναι σοβαρός πολιτικός... η
  κ.Μέρκελ και οι ανεκδιήγητοι σύμμαχοι της είναι παράγοντες αστάθειας
  ενός οριακού συστήματος ισορροπιών...δεν είναι μόνο θέμα των εκλογικών
  υπολογισμών αλλά και η μη αποκρυσταλλωμένη αντίληψη για τις
  δυνατότητες της χώρας τους, σ'αυτή την συγκυρία....το μόνο που μπορούμε
  να αναμένουμε είναι η επικράτηση της κοινής λογικής...τα υπόλοιπα
  αφορούν αποκλειστικά εμάς,για όσα προβλήματα σωρεύσαμε με το χρόνο..!

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/11/2012 15:24:39

  Μαθηματικά, με βάση τις τωρινές δημοσκοπήσεις υπάρχουν 3 πιθανά σενάρια για κυβέρνηση: CDU + SPD ("μεγάλος συνασπισμός"), SPD + Grünen (κοκκινοπράσινος), CDU + Grünen (μαυροπράσινος).
  Και 2 λίγο πιθανά: CDU + FDP (συνέχιση του παρόντος, άν το FDP ξαναμπεί στη Βουλή) ή ακραία SPD + Grünen + FDP (κοκκινο-πρασινο-κίτρινος συνασπισμός "φανάρι της τροχαίας").
  Με βάση τις θέσεις των κομμάτων τα πιό πιθανά είναι τα 2 πρώτα CDU + SPD ή SPD + Grünen, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα.
  Αντίθετα με την Ελλάδα, το εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής, η διαμόρφωση του πολιτικού συστήματος και οι κομματικές νοοτροπίες, προσφέρουν πολλαπλές εναλλακτικές λύσεις για κυβερνησιμότητα. Παρά την οξύτητα της πολιτικής διαπάλης - και στη Γερμανία.
  Βασικό για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος είναι να μπορεί να ανανεώνεται.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/11/2012 15:30:01

  Σήμερα το CDU είναι "συμμαχικά εγκλωβισμένο" ανάμεσα στον "Crazy Horst" (δηλαδή τον Horst Seehofer, ψιλοαυτονομιστή πρωθυπουργό της Βαυαρίας και πρόεδρο του αδελφού CSU), και στο μισοδιαλυμένο FDP, έναν mixed λόχο φιλελευθέρων, νεο-φιλελευθέρων, ευρωσκεπτικιστών, ακόμη και σοσιαλιζόντων , των Ρέσλερ, Μπρίντερλε, Βέστερβέλε κτλ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.