#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/03/2012 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως η Ελλάδα πρέπει να πάρει το δρόμο της Αργεντινής;Όποτε εμείς οι Αργεντίνοι παρακολουθούμε τα δεινά που πλήττουν την Ελλάδα, θυμόμαστε όλα όσα πάθαμε και οι ίδιοι το 2001 και το 2002.

Πριν από δέκα χρόνια, η χώρα μας κατέρρευσε από τα χρέη, με αποτέλεσμα την κοινωνική αναστάτωση, τις διαδηλώσεις, και  τις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Λίγο πριν η χώρα εκραγεί, ο τότε πρόεδρος Fernando de la Rúa, που αναγκάστηκε σε παραίτηση, είχε ορίσει υπουργό Οικονομικών τον φίλο των τραπεζιτών, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής, και κολλητό των Rockefeller και Soros, τον Domingo Cavallo. Τον αρχιτέκτονα της πολιτικής  και οικονομικής παράδοσης της χώρας μας στους Αγγλοαμερικάνους, όταν ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών, και Οικονομικών, στη κυβέρνηση του  Carlos Menem, την δεκαετία του ‘90. Οι δυο αυτοί άνδρες προχώρησαν σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και  απορυθμίσεις, και καταχρέωσαν την χώρα, τριπλασιάζοντας το δημόσιο χρέος μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

Το σχέδιο τους ήταν να ετοιμάσουν το έδαφος για την κατάρρευση της Αργεντινής, και την κατάληψή της από τους τραπεζίτες. Έτσι, το 2001, ο Cavallo επέστρεψε για να ολοκληρώσει το έργο του.

Τον Δεκέμβριο του 2001, η Αργεντινή είχε τέσσερις (!) προέδρους μέσα σε μια μόνο εβδομάδα. Ο ένας απ αυτούς, έκανε και κάτι σωστό: Κήρυξε επίσημη χρεοκοπία.

Ακολούθησε το χάος. Οι διεθνείς τραπεζίτες, και το ΔΝΤ έκαναν ότι μπορούσαν για να μας γονατίσουν. Τα παπαγαλάκια των διεθνών ΜΜΕ μιλούσαν για κάθε είδους επερχόμενη καταστροφή. Η χώρα μας απομονώθηκε από τον υπόλοιπο κόσμο.

Όσο όμως άσχημη κι αν ήταν η κατάσταση, ήταν πολύ καλύτερη από το να εξαρτόμαστε από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την αμερικανική κεντρική τράπεζα, κλπ. Καλύτερα μόνοι μας, παρά με τους τραπεζικούς γύπες πάνω από το κουφάρι μας.

Το 2002 το ΑΕΠ έπεσε κατά 40%, η ανεργία έφτασε στο 30%, και το 50% του πληθυσμού φτώχυνε. Η υποτίμηση του νομίσματος μας ήταν δραματική. Μέσα σε μια νύχτα το πέσο πήγε από το 1/$1 στα 4/$1 . Ακόμη κι αυτοί που είχαν καταθέσεις σε δολάρια, αναγκάστηκαν από την κυβέρνηση να τις μετατρέψουν  σε πέσο, με ισοτιμία 1.40/$1.

Ποιο ήταν το λάθος της κυβέρνησης; Στο διάστημα πριν τη κατάρρευση, υπέκυψε σε όλες τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και τω διεθνών τραπεζών, εφαρμόζοντας συνταγές που οδήγησαν στην κατάρρευση. Η χώρα δανείζονταν περισσότερα από όσα μπορούσε να αποπληρώσει. Και οι τράπεζες το γνώριζαν. Όλες οι κυβερνήσεις έπαιζαν το παιχνίδι των τραπεζιτών, συσσωρεύοντας χρέη με τεράστια επιτόκια.

Σήμερα, τα ίδια όρνια περιτριγυρίζουν και την Ελλάδα, μια χώρα που αντιμετωπίζει τις ίδιες με την Αργεντινή του 2001 επιλογές. Ή διατηρεί την εθνική της κυριαρχία, ή παραδίδεται άνευ όρων στους γυπαετούς της τρόικας, που εργάζονται για τις τράπεζες, και όχι για τους λαούς.

Έτσι, δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη η παρουσία του Λ. Παπαδήμου στο τιμόνι της Ελλάδας. Ενός ανθρώπου που έχει στενές σχέσεις με την Τριμελή Επιτροπή, και τους Rockefeller και Soros, και που κάνει τα ίδια που έκανε κάποτε και ο Cavallo.

Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει αυτό που έκανε η Αργεντινή. Καλύτερα να υποστεί τον πόνο της κατάρρευσης, και να προσπαθήσει με δικά της μέσα να ανακάμψει, παρά να παραδώσει την κυριαρχία της στους άρπαγες τραπεζίτες της Ν. Υόρκης, της Φρανκφούρτης, και του Λονδίνου.

Δεν πρόκειται ούτε για σύμπτωση, ούτε για κακή τύχη, ούτε για λάθος κρίσεις. Πρόκειται για το μοντέλο της σύγχρονης αποικιοκρατίας. Το συναντάμε παντού. Όλα τα κράτη δανείζονται, και στη συνέχεια όλοι ανακαλύπτουν ότι τα χρέη δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Το παιχνίδι αυτό παίζεται από τις τράπεζες, όπως είναι οι CitiCorp, HSBC, Deutsche, Commerz, BNP, Goldman Sachs, Bank of America, JPMorganChase, BBVA, κλπ.

Στη συνέχεια βλέπουμε ανακεφαλαιώσεις, αναδιαρθρώσεις χρέους, ανταλλαγές ομολόγων, κλπ με αποτέλεσμα το χρέος να επεκτείνεται σε βάθος χρόνου, 20-40 χρόνια στο μέλλον. Αυτό εγγυάται τεράστια κέρδη (από τόκους) για τους δανειστές, και όλους τους συνεργάτες τους πολιτικούς, δημοσιογράφους, χρηματιστές, κ.ά. χωρίς τη συνεργασία των οποίων, η κομπίνα αυτή δεν θα μπορούσε να στηθεί.

Πρόκειται για ένα καταστροφικό μοντέλο που το διαχειρίζονται κερδοσκόποι και τοκογλύφοι τεχνοκράτες, που δεν ενδιαφέρονται για την ζημιά που προκαλούν, αφού δεν έχουν ηθική. Ο μόνος θεός που λατρεύουν όλοι αυτοί είναι το χρήμα. Αυτή είναι η σύγχρονη δουλεία του 21ου αιώνα. Όλα παρανάλωμα στον βωμό του χρήματος.

Τρεις γενιές Αργεντίνων έχασαν κάθε ελπίδα, πέφτοντας θύμα αυτού του τέρατος. Η χώρα και ο λαός της ταπεινώθηκαν, όπως ταπεινώνονται όσες χώρες παραδίδουν εν λευκώ την εθνική τους υπόσταση.

Για αυτό και η Ελλάδα θα πρέπει να πει όχι στην τρόικα, και να επαναφέρει την δραχμή. Πρέπει να πει όχι στην υποδούλωσή της. Αυτό θα δημιουργούσε προηγούμενο και για τους γείτονές της. Την Ιταλία, που έχει μια παρόμοια ηγεσία, και την Ισπανία, που κάθε μέρα καταρρέει.

Το λίκνο της δημοκρατίας μπορεί να δώσει ένα μοναδικό μάθημα στον κόσμο, διώχνοντας τα παράσιτα από την χώρα, από την Ευρώπη, και ίσως και από την παγκόσμια οικονομία.

Δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα, στην Αργεντινή, στην Ιταλία, κλπ. Απλά ένα κακέκτυπό της που μεταφέρει την λαϊκή ισχύ στα παγκόσμια αφεντικά, τους τραπεζίτες. Αυτούς που προσφέρουν την καλύτερη δημοκρατία που «μπορείς να αγοράσεις».

Το εθνικό νόμισμα είναι το μυστικό της εθνικής κυριαρχίας. Οι κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουν επιτέλους, ότι ή κυβερνούν για χάρη του λαού τους, και εναντίον των τραπεζιτών, ή για χάρη των τραπεζιτών και εναντίον του λαού τους.

rt.com

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 13/03/2012 11:33:01

  Το εθνικό νόμισμα είναι το μυστικό της εθνικής κυριαρχίας.
  Το εθνικό νόμισμα είναι το μυστικό της εθνικής κυριαρχίας.
  Το εθνικό νόμισμα είναι το μυστικό της εθνικής κυριαρχίας.
  Το εθνικό νόμισμα είναι το μυστικό της εθνικής κυριαρχίας.....

  Και θα πρόσθετα και η εθνική πολιτική και όχι η -δίκην φτωχομπινέ- παθητική συμμετοχή σε ακριβά κλαμπ, πυρήνες και άλλα κουραφέξαλα.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Νίκος Αργεάδης 13/03/2012 16:25:09

   Το εθνικό νόμισμα είναι το μυστικό της εθνικής κυριαρχίας.

   Τό εκδίδει, δανείζει, διαχειρίζεται, τοκίζει, κανονίζει τήν ισοτιμία του μέ τά άλλα διεθνή νομίσματα καί απομυζά (μέσω τών τόκων) απολύτως ανεξέλεγκτα τό περίσσευμα τού παραγώμενου πλούτου η Τράπεζα τής Ελλάδος. Χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο στήν λειτουργία της, τήν δομή της καί κανένα φόρο στά τεράστια κέρδη της. Η Τράπεζα τής Ελλάδος ελέγχει καί τό τραπεζικό σύστημα. Καί είναι ιδιωτική επιχείρηση τών διεθνών τραπεζιτών.

   Γιά ποιό εθνικό νόμισμα μιλάμε καί γιά ποιά εθνική κυριαρχία;

   Δέν είναι καιρός νά αρχίσουμε νά ξεστραβωνόμαστε λίγο από τό αιώνιο παραμύθι περί εθνικής κυριαρχίας;
   Ή μήπως είναι τό μυστικό μόνο γιά τούς εκλεκτούς;

 2. skopelos news avatar
  skopelos news 13/03/2012 12:08:10

  ΟΧΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΕΔΩ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://skopelos-news.blogspot.com/2011/09/blog-post_4736.html

 3. Βαγγέλης Κ. avatar
  Βαγγέλης Κ. 13/03/2012 12:14:13

  Τα νούμερα είναι παντελώς φανταστικά, 40% πτώση του ΑΕΠ είναι χειρότερη κι από ξαφνικό θάνατο σε σύγκρουση με γιγαντιαίο πλανήτη ας πούμε. Στη πραγματικότητα, μετά τη χρεοκοπία το ΑΕΠ της Αργεντινής έπεσε 4,9% στο τρίμηνο στο οποίο κράτησαν όλα τα δυσάρεστα αποτελέσματα της χρεοκοπίας (τα οποίο προβάλλουν όλοι λες και ζει έτσι η Αργεντινή ακόμα).

  Κατά συνέπεια, και όλο το άρθρο του RT είναι αναξιόπιστο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αξίζει να εξετάζουμε τη περίπτωση της Αργεντινής. Κάθε άλλο, υπάρχει για παράδειγμα και αυτή η πολύ σοβραή μελέτη του CEPR http://www.cepr.net/documents/publications/greece-2012-02.pdf

 4. pirandello avatar
  pirandello 13/03/2012 12:16:28

  Ενδιαφέρουσα πρόταση! Για να την ξαναδιαβάζουν κάποιοι στη Συγγρού, γιατί μας τα γύρισαν τελευταία

 5. franc avatar
  franc 13/03/2012 12:57:03

  Yπάρχουν δυό σημαντικές διαφορές:
  1. Την ΑΤΑΚΤΗ χρεοκοπία δεν την επέλεξε η Αργεντινή. Συνέβη ως ατύχημα. Στην Ελλάδα οχι ακόμα.
  2. Η Ελλάδα είναι κομμάτι της ΕΕ και αλληλοεπηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό.
  οικονομικά και πολιτικά σύντομα...

  • Βαγγέλης Κ. avatar
   Βαγγέλης Κ. @ franc 13/03/2012 13:18:30

   Εντελώς τυχαίο quote από τον Economist: "Argentina defaulted so heavily because it defaulted so late. Its descent into default, devaluation and destitution is vividly recounted in a new book by Paul Blustein (see article). Far from being too ready to flout its obligations, he concludes, Argentina was too reluctant to do so. Domingo Cavallo, a messianic politician who returned as finance minister in 2001, would not countenance default. “Who could conceive such a destructive idea for a country, and be bold enough to propose it?” he wrote in the Financial Times."

   Στη πραγματικότητα, οι πολιτικοί της Αργεντινής διστάζανε να χρεοκοπήσουν για να μη χρεωθούν το κόστος. Το πήρανε απόφαση μετά από πιέσεις προερχόμενες από τη Wall Street κυρίως.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/03/2012 13:15:13

  Έλεος με την Αργεντινή, τα "εθνικά" νομίσματα και την δήθεν εθνική κυριαρχία.
  Το πέσο Αργεντινής ήταν και είναι σκωληκοειδής απόφυση του δολλαρίου - που έμπαζε δυστυχώς εντερικό υλικό. Τόσο "εθνικό".
  Η χώρα αυτή υποφέρει τα πάνδεινα από τα πειράματα και την διαφθορά της "εθνικής" της άρχουσας τάξης - και μας την προτείνουν ως παράδειγμα;
  h**p://www.antinews.gr/2012/03/10/151165/

  Η δραχμή ήταν το νόμισμα του "στρατηγέ (Βάν Φλήτ) ιδού ο Στρατός σας" και μετά της Μαρκεζίμενς (πρόσδεση στο μάρκο την εποχή με το "μυστρί" και τη μετανάστευση) και του Άγκνιου (η δραχμή με το "πουλί" - που έμοιαζε με τον αμερικανικό αετό. Τόσο "εθνικό" νόμισμα.
  Προηγουμένως διετέλεσε νόμισμα του υβριδικού Αγγλικού-Γαλλικού-Ρωσικού Κόμματος (χρεωκοπία 1827) και των υβριδικών χρεοκοπιών Τρικούπη-Δηλιγιάννη (1897) και Ε. Βενιζέλου-Τσαλδάρη (1932, σας θυμίζει τίποτε ο συνδυασμός Βενιζελικών-Λαικών;)
  Πονηρίες πολυμήχανων και φαντασιώσεις "αριστερών" και "δεξιών" "εθνικοφρόνων".

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 13/03/2012 13:24:19

   Άν αυτή είναι η γραμμή του Novosti (Russia Today) τώρα, αρχίζω ν' ανησυχώ σοβαρά για τον φίλο του πεσόντος Μπερλούσκα:
   Ή δεν τους ελέγχει πιά (κακό, πολύ κακό για τσάρο), ή, ελλείψει μπούνγκα-μπούνγκα, έμπλεξε με πολύ πιό κακές παρέες.

  • Βαγγέλης Κ. avatar
   Βαγγέλης Κ. @ Ο Θείος 13/03/2012 13:37:40

   Από το 1992 μέχρι το 2002 το πέσο είχε συνδεθεί καρκινικά με το δολάριο σε σταθερή ισοτιμία, σύνδεση που παρουσιάζονταν σα μεγάλη "φιλελεύθερη" μαγεία, και εξαιρετικό άνοιγμα στις "αγορές". Από το 2002 και μετά, η Αργεντινή στη πραγματικότητα _αγοράζει_ δολάρια, για να κρατάει την ισοτιμία με το πέσο χαμηλά στην αγορά. Έχει φτάσει να έχει _αποθέματα_ δολαρίων 50-60 δις. Οι δυο πολιτικές είναι εντελώς αντίθετες, και τα αποτελέσματά τους επίσης. Ή από άγνοια ή από σκοπιμότητα μπορεί κανείς να τις τσουβαλιάζει λοιπόν.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Ο Θείος 13/03/2012 17:01:30

   Επί του ευφυολογήματος:
   Καλά, αφού φοβάσαι τόσο τις σκωληκοειδίτιδες, δεν σε ανησυχεί ότι, μοιράζεσαι το ίδιο έντερο (ευρώ) με τον κοιλαρά ξενιστή σου (βόρειες οικονομίες);
   Επί της ουσίας: Πράγματι, το νόμισμα, σαν εργαλείο, γίνεται τόσο "εθνικό" όσο του επιτρέπεις. Αλλά, όσο σκεπτικοί και να είμαστε με την πιθανή κατάληξη του εγχειρήματος, η επιστήμη (οικονομολογία, όλα τα ρεύματα) αυτό προτείνει για την ασθένειά μας: Δικό μας, "ευέλικτο" (διάβαζε: υποτιμημένο) νόμισμα! Και δικό μας έλεγχο των επιτοκίων.
   Και πριν μου αντιτείνεις επιφυλάξεις, σου επιφυλάσσω εγώ μια: Οι γνωστοί θεωρητικοί δεν είχαν περιπτώσεις "ευρώ" υπόψιν και, συνεπώς, ως ένα σημείο, οι ευρωκαταστάσεις είναι, ακόμα, αχαρτογράφητες. Ως ένα σημείο, όμως.

 7. tak avatar
  tak 13/03/2012 13:15:45

  Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα... Το μόνο κοινό σημείο μεταξύ των δύο χωρών, είναι η διαφθορά και ο ... Μέσι!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ tak 13/03/2012 13:27:31

   Οι Αργεντίνοι έχουν τον Μέσι, εμείς το Μέσο.
   Επίσης την Μάσα και τους περισσότερους κατά κεφαλήν "οίκους" Μασάζ.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ο Θείος 13/03/2012 15:49:23

    Και τους μισθους μας που θα μεινουν μισοι...

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/03/2012 10:53:03

  Να τη χαίρεστε την "επιστήμη", την αξιόπιστη, που πρόβλεψε την κρίση! Και συνεχίζει να προβλέπει.
  Πενήντα μεταπολεμικά χρόνια "ευέλικτου" νομίσματος, με υποτιμήσεις στούκας, το μόνο που μας έδωσαν ήταν πληθωρισμός και παρασιτική οικονομία, "Εισαγωγαί - προμήθειαι ο Κρατικοδίαιτος Μήτσος".
  Δραχμή = υψηλός πληθωρισμός: Η χαρά της εμποροκρατίας και της νομενκλατούρας των "ευγενών" και ΔΕΚΟ - η απομύζηση του απλού χαμηλού μισθωτού, ιδιωτικού ή δημόσιου. Και στο τέλος (δεκαετία 1980) ήλθε και το μπλοκάκι, κυρίως στους ακαδημαικής μόρφωσης.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Ο Θείος 14/03/2012 20:47:34

   Καλά, αφού δεν σέβεσαι τις επιστημονικές απόψεις, την άλλη φορά, που θα αρρωστήσεις, μην πας στον γιατρό, αλλά στον πολιτικό σου γκουρού (ξέρεις, αυτόν που είναι υπεύθυνος γιατί σε έμπλεξε, με "πολιτική βούληση" σε αυτό, που τώρα ισχυρίζεται ότι είναι αθώο).
   Μου κάνει εντύπωση όμως, που δεν ξέρεις ότι, η Ελλάδα, επί δραχμής, είχε μεγάλη ανάπτυξη (μετριέται σε δολλάρια) επί πολλά χρόνια και χωρίς ιδιαίτερους δανεισμούς ΠΑΡΑ τον πληθωρισμό, που αντισταθμιζόταν (αλλά και τρεφόταν) από αντίστοιχες αυξήσεις αποδοχών. Και η ανάπτυξη αυτή δεν βασιζόταν σε παροχή υπηρεσιών αλλά σε παραγωγή. Είχαμε μέχρι και δυό ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΕΣ χρονιές επί Επαράτου, έτσι, για να φανεί και ότι, αν δεν έχουν οι Κυβερνώντες τον νού στην ρεμούλα (κατά γενική ομολογία, άλλοι διακρίθηκαν γι'αυτό, όχι οι Χουντικοί) δεν χρειάζεται και διάνοιες-πολιτικούς για να νοικοκυρευτεί το Κράτος.
   Αλλά, τι κάθομαι και σου απαντάω; Εδώ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ και εσύ μου λες ότι δεν τρέχει τίποτα, το Ευρώ δεν παίζει ρόλο, όταν ΟΛΟΙ οι αριθμοί (τι να κάνουμε, με αριθμούς ταξιδεύει η επιστήμη, μόνο εσεις κάποιοι με την διαίσθηση) έδειξαν τραγική απόκλιση, από το 2002 και μετά (με τις οικονομίες του Βορρά, εννοώ). Δεν κοιτάς και τα λοιπά PIIGS και τι κοινό μας ενώνει; Αν δεν είναι αυτό αρκετό για να κεντρίσει την "διαίσθησή" σου, την εμπειρική σου αντίληψη, τέλος πάντων, τότε είσαι dead and gone. Ιδεοληπτικός, δηλαδή.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Ο Θείος 14/03/2012 21:10:34

   Και ξέχασα το σημαντικότερο συγκριτικό επιχείρημα: Ακόμα και αν δεχτούμε ότι η "ευημερία" από το 80 και μετά ήταν "δανεική", πάντως το 80 η Ελλάδα συμπλήρωνε τρείς δεκαετίες ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΗΣ (και συνεχούς πραγματικής αναπτύξεως εννοείται) ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ. Με Ευρώ τι κάναμε;
   Ως προς τις προβλέψεις της επιστήμης, ο Ρουμπινί (και άλλοι) πρόβλεψε την φούσκα των ΗΠΑ και σχεδόν όλοι οι ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ οικονομολόγοι, που ασχολήθηκαν, το ατελέσφορο του Μνημονίου 1 για την Ελλάδα. Ακόμα και εγώ, που ΔΕΝ είμαι οικονομολόγος, αλλά έχω, εξ'ανάγκης και ενδιαφέροντος, μάθει μερικά πράγματα, έχω, από επισήμου βήματος, δώσει, το 2002, περιθώριο δεκαετίας στην Ελληνική οικονομία, "αν δεν γίνουν σημαντικές για την ανάπτυξη δομικές αλλαγές στην οικονομία μας", λόγω του Ευρώ. Έπεσα δυό χρόνια έξω. Είναι, που δεν πίστευα ότι είμαστε ΤΟΣΟ τενεκέδες. Πολλά είναι;
   Να σου προβλέψω για την υπόθεσή μας και ότι, δεν βλέπω καλό μέλλον, αν δεν γίνουν καίριες νομισματικές κινήσεις από την πλευρά της Ευροζώνης, αν σκας να μάθεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.