#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/06/2013 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέρκελ σε Πούτιν: Επιστρέψτε μας τα λάφυρα πολέμουΗ Ρωσία θα πρέπει να επιστρέψει τα λάφυρα πολέμου που παρουσιάστηκαν σε μια μεγάλη εικαστική-πολιτιστική έκθεση στην Αγία Πετρούπολη, ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προς το ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. «Πιστεύουμε ότι αυτά τα εκθέματα θα πρέπει να επιστρέψουν στη Γερμανία», είπε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής επίσκεψης με τον Πούτιν και των εγκαινίων της έκθεσης που παρουσιάζεται στο περίφημο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.
Η έκθεση, που ονομάζεται «Εποχή του Χαλκού - Ευρώπη χωρίς σύνορα», περιλαμβάνει θησαυρούς από χρυσό που ουσιαστικά αρπάχτηκαν ως λάφυρα από τους σοβιετικούς μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μέρκελ είπε ότι 600 αντικείμενα που εκτίθενται εκεί ήταν από τη Γερμανία.

Από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η έκθεση έδειξε ότι η Γερμανία και η Ρωσία έχουν κοινές ρίζες που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού. «Ο μέσος πολίτης δεν ενδιαφέρεται που εκτίθενται αυτά τα αντικείμενα στο Βερολίνο, στην Αγία Πετρούπολη, στην Μόσχα, ή στην Τουρκία », είπε.
Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της καγκελαρίας είχε δηλώσει ότι η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης δεν θα λάμβανε μέρος στην τελετή των εγκαινίων λόγω μιας διαφωνίας που αφορούσε «το πρωτόκολλο». Όμως μετά από μια κοινή συνέντευξη Τύπου η Μέρκελ και ο Πούτιν ανακοίνωσαν ότι οι διαφωνίες που είχαν ανακύψει προηγουμένως διευθετήθηκαν. «Έπειτα από μια συζήτηση μεταξύ του προέδρου και εμού, θα εγκαινιάσουμε την έκθεση», δήλωσε η Μέρκελ.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου οι σοβιετικοί είχαν λεηλατήσει πάνω από 1 εκατ. βιβλία και χιλιάδες αντικείμενα τέχνης. Πολλά από αυτά δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Ανάμεσα στα αντικείμενα που εκτίθενται στο Ερμιτάζ είναι και πολλά από τα «τρόπαια» της νίκης του σοβιετικού στρατού, που το Βερολίνο ζητεί να επιστραφούν. Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό αύριο Σάββατο, στην επέτειο της ναζιστικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 22/06/2013 15:16:09

  Στο τελος θα φτασουν να διεκδικουν και πολεμικες αποζημειωσεις απο τους Ρωσους!

 2. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 22/06/2013 15:49:57

  Μήπως οι Γερμανοί επέστρεψαν στην Ελλάδα τα κλεμμένα;

 3. Dal avatar
  Dal 22/06/2013 15:55:39

  Οι Γερμανοί θα έπρεπε να έχουν τεθεί υπό περιορισμό γιατί πέραν των άλλων έχουν και απύθμενο θράσος. Αυτός ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός των ΗΠΑ προς τέλος του ΒΠΠ. Να μην δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης βαριάς βιομηχανίας εκ νέου στη Γερμανία. Προέκυψε όμως ο ψυχρός πόλεμος και η Γερμανία χρησίμευσε ως ανάχωμα. Και ιδού τα αποτελέσματα. Ενώ δεν αναγνωρίζουν καμία καταστροφή που έκαναν πχ στη χώρα μας ούτε και τις αρχαιολογικές , ζητούν από τους Ρώσους ,που είχαν 20.000.000 θύματα, την επιστροφή των λαφύρων . Στη θέση του Πούτιν θα αποδεχόμουν την επιστροφή με την ταυτόχρονη απαίτηση των πολεμικών αποζημιώσεων. Να δούμε τι θα έκανε η κυράτσα.

  • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
   ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ Dal 22/06/2013 16:49:30

   ''Στη θέση του Πούτιν θα αποδεχόμουν την επιστροφή με την ταυτόχρονη απαίτηση των πολεμικών αποζημιώσεων''

   Γιατί δεν το πρότεινε αυτό ο Πούτιν;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Dal 22/06/2013 17:06:33

   Ακριβώς όπως τα λες. Πρόκειται για το σχέδιο Μοργκεντάου (μόνιμη αποβιομηχάνιση της Γερμανίας και σπάσιμο στα δύο) που εγκαταλείφθηκε σύντομα. Ο λόγος ήταν ότι οι Σοβιετικοί σφετερίστηκαν την δικιά τους ζώνη κατοχής και την μετέτρεψαν σε κομμουνιστικό κράτος-δορυφόρο (Ανατολική Γερμανία), ωθώντας τους άλλους συμμάχους στο ολέθριο αυτό σφάλμα (την εγκατάλειψη του σχεδίου Μοργκεντάου).

   Υπό αυτή την έννοια, οι θύτες Γερμανοί είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι από την Σταλινοκράτηση της Ρωσίας, ενώ οι Ρώσοι υπήρξαν θύματα τόσο του Κομμουνισμού όσο και του Ναζισμού. Εντελώς άκυρες λοιπόν οι αξιώσεις τους.

 4. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 22/06/2013 16:33:52

  Λάφυρα πολέμου... Οι Γερμανοί πρέπει να είναι ευγνώμονες για την μεγαλοψυχία των Σοβιετικών/Ρώσων. Η αυθόρμητη στάση της κ.Μέρκελ μάλλον αποκαλύπτει το μέγεθος της άγνοιάς της για το μέγεθος και την κλίμακα της καταστροφής που προκάλεσαν οι Γερμανοί στη Ρωσία και Λευκορωσία... Αποκαλύπτει και την απόλυτη επιτυχία του Γερμανικού Εκπαιδευτικού συστήματος στην αποπληροφόρηση.... Ο Γκαίμπελς θα έσκαγε από υπερηφάνεια.

  • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
   ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ Ιαπετός 22/06/2013 16:52:51

   ''Αποκαλύπτει και την απόλυτη επιτυχία του Γερμανικού Εκπαιδευτικού συστήματος στην αποπληροφόρηση''

   Σωστά. Πώς αλλιώς άλλωστε θα αντιμετώπιζε ο γερμανικός λαός τους κατακτητές του- και όπως φαίνεται πλιαστικατζήδες- (αμερικανούς, άγγλους, γάλλους, ρώσους) ώς απελευθερωτές;

 5. ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
  ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 22/06/2013 16:48:36

  Ο γερμανός που κάνει πλιάτσικο είναι γουρούνι-εγκληματίας.
  Ο ρώσος που κάνει πλιάτσικο, τί είναι;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 22/06/2013 17:54:15

   Μεγαλόθυμος είναι, απέναντι στους Γερμανούς, γιατί αυτά που υπέστη από αυτούς δεν επανορθώνονται με τίποτα.

   • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
    ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ ΚΜ 22/06/2013 19:50:34

    Τα ''ελγίνεια'' πάρθηκαν με πίο σύννομο τρόπο (φιρμάνι του Σουλτάνου) απο οτι οι ''θησαυροί του χρυσού'' των ρώσων. Εάν εσύ δικαιολογείσαι να τα ζητάς πίσω γιατί να μην δικαιολογούνται και οι γερμανοί;

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 22/06/2013 20:05:35

     Γιατί εμείς, άν τυχόν σου διαφεύγει, δεν ξεκινήσαμε κανέναν πόλεμο εναντίον των Άγγλων. Ακόμα και στην Σιβηρία να τους έστελναν μαζικά οι Ρώσοι λοιπόν, οι Γερμανοί μόνο τον εαυτό τους θα εδικαιούντο να κατηγορούν.

     • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
      ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ ΚΜ 22/06/2013 20:18:18

      Η Ελλάδα βρισκόταν υπο τουρκική κατοχή και κηδεμονία. Ο κηδεμόνας αποφάσιζε που θα κατανεμηθεί η περιουσία του ''τέκνου'' του.
      Αντίστοιχα η Γερμανία βρισκόταν υπο τετραπλή κατοχή και κηδεμονία.
      Εάν αποδέχεσαι οτι η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα είναι αδύνατη, θα σημφωνήσω οτι η Μέρκελ λέει αρλούμπες.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 22/06/2013 20:42:41

      Τίποτα δεν νομιμοποιούσε την εν λόγω κατοχή και κηδεμονία από τους Τούρκους. Εξάλλου, δικά μας ήταν τα μέρη και ήρθαν αυτοί από την Ασία και τα κατέλαβαν, δεν τους καλέσαμε εμείς ούτε ξεκινήσαμε τίποτα.

      Αντιθέτως, η κατοχή της Γερμανίας από τους συμμάχους δικαιολογείται απολύτως από το ότι η Γερμανία ξεκίνησε τον πόλεμο και έκανε αυτά που έκανε. Τέρμα.

     • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
      ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ ΚΜ 22/06/2013 21:17:18

      Μια χαρά νομιμοποιημένη ήταν η παρουσία των Τούρκων στην Ελλάδα. Έδωσες μάχη για να κρατήσεις ελεύθερα τα εδάφη σου και απέτυχες (εν αντιθέσει με τους ρώσους).Άλλωστε 400 χρόνια μή νομιμοποιημένης εξουσίας δεν γίνονται ανεκτά απο τον περήφανο έλληνα.

      Υ.Γ. τέρμα κατα το τερματοφύλακας;

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 22/06/2013 23:40:19

      Αντιφάσκεις.

      ΥΓ: Τέρμα ίσον, αρκετά τρολλάρισες.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 22/06/2013 19:36:58

   Εντάξει, μην βάλεις και τα κλάματα για τους ναζί, έλεος...

   • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
    ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ Γιώργος 22/06/2013 20:22:22

    Η έκθεση, που ονομάζεται «Εποχή του Χαλκού – Ευρώπη χωρίς σύνορα» ( η οποία κατα τον Πούτιν αναδεικνύει ότι η Γερμανία και η Ρωσία έχουν κοινές ρίζες που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού - δηλ. κοινές ρίζες οι ναζί με τους 20000000 νεκρούς) περιλαμβάνει εκθέματα των ναζί ή των γερμανών;

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 23/06/2013 10:59:10

     Δεν ξέρω για όλα αυτά, αλλά σε αντίστοιχο θέμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα δεν θυμάμαι να ήσουν εδώ... Τόση πρεμούρα για τους Ναζί; Γιατί Ναζί ήταν τότε, τους Ναζί πολέμησαν, από τους Ναζί πήραν ό,τι πήραν οι Σοβιετικοί (που τα περισσότερα βέβαια δεν ήταν καν δικά τους...).

     • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
      ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ Γιώργος 23/06/2013 12:11:12

      Στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν παρίσταμαι γιατί κινείται απο τους ενδιαφερομένους πρωτίστως με λαϊκισμό και δευτερευόντως με βάση πραγματικά στοιχεία.
      (ακόμα περιμένω την έκθεση του νομικού συμβουλίου του κράτους που επεξεργάζεται τον φάκελο του ΥΠΕΞ και απο οτι φαίνεται θα περιμένω για πολύ ακόμα - για ενα τόσο εύκολο κατα τον Γλέζο θέμα -.)

      '''Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου οι σοβιετικοί είχαν λεηλατήσει πάνω από 1 εκατ. βιβλία και χιλιάδες αντικείμενα τέχνης'''

      οι αμόρφωτοι ναζιστές λεηλατούσαν.... βιβλία και έργα τέχνης τα οποία φυγάδευσαν στην γερμανία;
      και μετά αυτά ξαναλεηλατήθηκαν απο τους σοβιετικούς;

 6. sender avatar
  sender 22/06/2013 18:19:15

  Υπολογίζεται ότι 23.400.000 στρατιώτες και πολίτες Ρώσοι,Ουκρανοί,Λευκορώσοι και Τάταροι και Ουζμπέκοι και άλλοι έχασαν την ζωή τους κατά τον ΒΠΠ.Οι Ρώσοι αποτελούσαν το 60,4% του συνόλου του σοβιετικού πληθυσμού,που πέθανε είτε από πείνα είτε από εκτελέσεις είτε κακουχίες.Ελλάδα,1944-300.000 απώλειες

 7. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 22/06/2013 18:41:13

  Νικηφόρος εκδικητής.
  Αυτό που είχαν εξαπολύσει οι Γερμανοί ήταν ένας πόλεμος εξόντωσης...έτσι τον αντιλαμβάνονταν οι Ναζιστές ηγέτες της Γερμανίας.... ολοκληρωτικός.... χωρίς προηγούμενο.
  Η οργή, το μίσος και η εκδίκηση υπερνικούν την λογική. -Σαν να είχαν καταστραφεί όλες οι πόλεις ανατολικά του Σικάγου, εάν είχαν εισβάλλει στις ΗΠΑ- είχε πεί ο Ρούσβελτ για να εξηγήσει με όρους που θα μπορούσαν να αντιληφθούν οι Αμερικανοί, την καταστροφή που επέφεραν οι Γερμανοί στη Λευκορωσία και δυτική Ρωσία.
  Πια τιμωρία θα ήταν δίκαιη και ανάλογη στον πόλεμο εξόντωσης που εξαπέλυσαν οι Γερμανοί; Υπάρχει τέτοια τιμωρία; Τέτοια ποινή
  Και για να παραφράσω λίγο τον Λομπρόζο, η εκδίκηση και η οργή (αντί του φόβου) ακολουθεί το έγκλημα κι αυτό είναι η ποινή του.
  Φαντάσου πως είσαι Σοβιετικός στρατιώτης και έχοντας πολεμήσει τόσο καιρό, έχεις χάσει αμέτρητους συντρόφους και συντρόφισσες, φτάνεις επιτέλους στη Γερμανία .... τι νιώθεις; Τι θέλεις να κάνεις; Θα είσαι δίκαιος με τον άδικο;

  Παρεμπιπτόντως πολλά από αυτά τα λάφυρα, τα είχαν λεηλατήσει οι Γερμανοί (δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί Ναζιστές).....

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 22/06/2013 18:56:20

  Αποπληροφόρηση σημαίνει απόκρυψη των ανείπωτων και ασυγχώρητων εγκλημάτων κατά την διάρκεια του πολέμου. Ειδικά όσον αφορά στην χώρα μας.

  • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
   ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ Ιαπετός 22/06/2013 19:42:44

   Αυτό είπα και εγώ.

 9. ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
  ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 22/06/2013 19:42:02

  Άρα καλά κάνανε οι τούρκοι και πυρπόλησαν την Σμύρνη.

  Υ.Γ. Παρεπιπτόντως, αναμασάς την ''ιστορία'' που έγραψαν οι νικητές.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 22/06/2013 20:06:46

   Ξέχασες να μας ζητήσεις να αποζημιώσουμε τους Γερμανούς για τον Β' Παγκόσμιο.

   • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
    ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ ΚΜ 22/06/2013 20:22:41

    ;;;;;

 10. ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
  ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 23/06/2013 05:45:35

  '''''ΚΜ
  Αντιφάσκεις.

  ΥΓ: Τέρμα ίσον, αρκετά τρολλάρισες.'''''

  Όπως δικαιούνται οι έλληνες να ζητάνε πίσω τα ελγίνεια, έτσι και οι γερμανοί δικαιούνται να ζητάνε πίσω τα λάφυρα των σοβιετικών. Το τι θα πάρουν αμφότεροι είναι άλλο θέμα.

  Υ.Γ. όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου είναι τρόλ;

  • occultist avatar
   occultist @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 23/06/2013 08:16:46

   @ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ είπε
   ""Όπως δικαιούνται οι έλληνες να ζητάνε πίσω τα ελγίνεια, έτσι και οι γερμανοί δικαιούνται να ζητάνε πίσω τα λάφυρα των σοβιετικών.""
   Ξέχασες να συμπληρώσεις, 'τα οποία οι Γερμανοί λαφυραγώγησαν από τις κατεχόμενες απο αυτούς χώρες΄

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ occultist 23/06/2013 11:00:05

    Κακοήθειες, δικά τους ήταν! :P

   • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
    ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ occultist 23/06/2013 12:15:13

    '''Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου οι σοβιετικοί είχαν λεηλατήσει πάνω από 1 εκατ. βιβλία και χιλιάδες αντικείμενα τέχνης'''

    οι αμόρφωτοι και εγκληματίες ναζιστές λαφυραγώγησαν βιβλία και έργα τέχνης απο άλλες χώρες;

    δηλαδή η συγκεκριμένη έκθεση περιλαμβάνει εκθέματα τα οποία δεν ανήκουν ούτε στην γερμανία αλλα ούτε και στην ρωσία;

    μήπως μεταξύ των εκθεμάτων υπάρχουν και ελληνικοί θησαυροί;

    τί κάνει το ΥΠΕΞ (και οι υπόλοιπες κατεχόμενες απο τους γερμανούς χώρες το 1940) για όλα αυτά;

  • regeneration avatar
   regeneration @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 23/06/2013 12:16:44

   Αγαπητέ θα πρέπει να έχεις λυμένα τα προβλήματα της καθημερινότητας σου εδώ και πολύ καιρό. Σε χαίρομαι που τα καταφερες

 11. popaia avatar
  popaia 23/06/2013 12:45:48

  Αυτά που υπέστησαν οι Ρώσοι από τους Ναζί μόνο υπεράνθρωποι θα μπορούσαν να τ' αντιμετωπίσουν αλλά βλέπεις ο αποχιτλερισμός στη Γερμανία περιορίζεται απλώς στο Ολοκαύτωμα, κατά τα λοιπά η ναζιστική ψυχή ίδια.
  Πάρτα τα ντενεκέδια σου και δρόμο, είν' η μόνη απάντηση στη χοντρολιλή (Μαρλέν..).

 12. ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
  ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 23/06/2013 13:17:28

  Αν είχα λύσει τα προβλήματά μου τώρα θα ήμουν σε κανένα νησί να πλατσουρίζω και όχι να είμαι ανοικτός την Κυριακή χαζολογώντας στο pc αφού δουλειά δεν έχω...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 23/06/2013 14:46:19

   Αντιφάσκεις (και τρολλάρεις) γιατί ενώ επικαλείσαι το «δίκιο του δυνατού» στην περίπτωση της Τουρκοκρατίας, δεν το αναγνωρίζεις στους Ρώσους.

   Δεν το επικαλέστηκα εγώ το δίκιο του δυνατού (εγώ λέω ότι πάντα φταίει όποιος ξεκινάει τον πόλεμο) αλλά, κι έτσι να το πάμε:

   Η Γερμανία έχασε τον πόλεμο, άρα καλά σας κάναν οι Ρώσοι (και κακώς που δεν σας τιμώρησαν ακόμα περισσότερο). Την επόμενη φορά πάνως, θα πάθετε χειρότερα (και θα συμβεί πιο σύντομα από ότι νομίζεις).

   • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
    ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ ΚΜ 23/06/2013 18:00:26

    Δεν αντιφάσκω καθόλου.
    Εάν κοροϊδεύετε την Μέρκελ γιατι ζητάει τα λάφυρα των σοβιετικών (τα οποία ανήκουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι στην Ρωσία), θα έπρεπε να κοροϊδεύετε και αυτούς που ζητάνε πίσω τα ελγίνεια ή τα λάφυρα της κατοχής. Τόσο απλά.

    '''...άρα καλά σας κάναν οι Ρώσοι...'''

    ;;;;;;;;;
    Οι αργίτες ξεκίνησαν το β παγκόσμιο;
    Την επόμενη φορά (που θα είναι σύντομα κατα τα γραφόμενά σου) τί θα πάθει το Άργος;

 13. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 23/06/2013 20:19:10

  Ληγμένα γενόσημα, παίρνετε;

 14. ΚΜ avatar
  ΚΜ 23/06/2013 20:36:35

  Βασικά, κυρίως εσένα κοροϊδεύουμε,

 15. Dal avatar
  Dal 23/06/2013 21:24:49

  Απόγονε. Τα έχουμε πάρει στο κρανίο γιατί οι Γερρμαναράδες δεν έχουν τον Θεό τους. Ευθύνονται για 50.000.00 θύματα στο ΒΠΠ , βιβλικές καταστροφές και έχουν το θράσος ναι θράσος να ζητάνε λάφυρα πίσω. Θα έπρεπε οι ανθρωπότητα να τους είχε σε απομόνωση 2 αιώνες για να συνέλθουν. Χώρια που εκτός του Εβραιακού ολοκαυτώματος δεν έχουν αναγνωρίσει τίποτε άλλο. Στη χώρα μας εκτός από αυτά που έκαναν σε εμάς ,δολοφόνησαν 5.000 Ιταλούς στη Κεφαλλονιά. Αι σιχτίρ με δαύτους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.