Μέρκελ και Ολάντ ζητούν μια «ενιαία» ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση των προσφύγων
24/08/2015 20:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέρκελ και Ολάντ ζητούν μια «ενιαία» ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση των προσφύγων

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ζήτησαν σήμερα από το Βερολίνο μια "ενιαία" απάντηση της Ευρώπης στη μεταναστευτική κρίση, με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

"Θα πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή ένα ενιαίο σύστημα χορήγησης ασύλου" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο Μέρκελ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια "ασυνήθιστη κατάσταση που θα έχει διάρκεια".

Η Μέρκελ από την πλευρά της σημείωσε ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε συνολικά το ίδιο καθεστώς όσον αφορά την παροχή ασύλου, τότε όλες οι χώρες θα έπρεπε να το εφαρμόσουν "όσο το δυνατόν συντομότερα".

Η καγκελάριος εξέφρασε επίσης την επιθυμία να ιδρυθούν από φέτος τα κέντρα καταγραφής των μεταναστών "στις χώρες πρώτης εισόδου, όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία". Κανένα από αυτά τα κέντρα, όπου θα διαχωρίζονταν οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα στο άσυλο από τους υπόλοιπους δεν έχει συγκροτηθεί μέχρι σήμερα μολονότι η ίδρυσή τους αποφασίστηκε στα τέλη Ιουνίου. "Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια καθυστέρηση", τόνισε.

Ο Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία και η Γερμανία είναι "αλληλέγγυες" στο θέμα αυτό, ζήτησε και πάλι "μια ίση κατανομή των προσφύγων που δικαιούνται άσυλο" στις ευρωπαϊκές χώρες και "τον αξιοπρεπή επαναπατρισμό εκείνων που περνούν παράνομα" στην Ευρώπη.

"Θα πρέπει επίσης να εφαρμόσουμε ένα ενιαίο σύστημα ασύλου" καθώς και μια "κοινή μεταναστευτική πολιτική με κοινούς κανόνες", συνέχισε, κάνοντας λόγο για "προϋποθέσεις υποδοχής" και για "τον ορισμό των ασφαλών χωρών".

"Υπάρχουν στιγμές στην ευρωπαϊκή ιστορία που αντιμετωπίζουμε έκτακτες καταστάσεις. Σήμερα πρόκειται για μια έκτακτη κατάσταση που όμως θα έχει διάρκεια", κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΙΚΟΣ Π. avatar
    ΝΙΚΟΣ Π. 25/08/2015 00:05:16

    "μια ίση κατανομή των προσφύγων που δικαιούνται άσυλο" στις ευρωπαϊκές χώρες. Πολύ σωστά, αλλά προυπόθεση για να είναι ιση η κατανομή αυτή , θα πρέπει να γίνςι βάσει ενός μαθηματικού τύπου που θα περιλαμβάνεο παράγοντες όπως: 1) Πληθυσμός 2) Εκταση 3)ΑΕΠ 4) Ποσοστό ανεργίας 5) ρυθμό ανάπτυξης 6) Δημόσιο χρέος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.