16/12/2010 22:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μέρκελ και Γιούνκερ συμφιλιώνονται»

Λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η ΚαγκελάριοςΜέρκελ και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καταβάλλουν προσπάθεια εκτόνωσης της αντιπαράθεσης για τα ευρωπαϊκά ομόλογα.

Η αντιπαράθεση έλαβε τέλος, δήλωσαν αμφότεροι, εκφράζοντας τη βούληση να δώσουν μαζί τη μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο rbb ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι όταν πρόκειται να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων που θα αντιμετωπίζει βασικά προβλήματα της Ευρώπης τότε δεν υπάρχει καμιά διαφωνία ανάμεσα στις χώρες-  μέλη ή ανάμεσα στην κυρία Μέρκελ και σε εμένα.

«Η θέση μου είναι ότι βρισκόμαστε στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη για να επιτύχουμε τη σύμπλευση της σταθερότητας με την αλληλεγγύη». Η πρόταση για τα ευρωομόλογα δεν είναι λευκή επιταγή, όπως είπε, που επιτρέπει στα κράτη να παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες σταθερότητας.

Επίσης και η  Καγκελάριος Μέρκελ κήρυξε τη λήξη της διαμάχης για τα ευρωομόλογα.

«Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και εγώ μιλήσαμε διεξοδικά για το θέμα το οποίο έπαυσε να υφίσταται. Οταν πρόκειται για τέτοια σημαντικά θέματα παίζει ρόλο και η συναισθηματική φόρτιση».

Ο Γιούνκερ παραμένει ωστόσο  υποστηρικτής των ευρωομολόγων. Θεωρεί το εργαλείο αυτό ότι μπορεί να δώσει διέξοδο στη σοβαρή  κρίση της Ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ierofantis avatar
  ierofantis 16/12/2010 22:12:25

  Πάντα είχα μια απορία. Πως συνδυάζεις την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την απαρέγκλιτη τήρηση δημοσιονομικών κανόνων σταθερότητας από 16 Ευρω-χώρες, με 16 διαφορετικά δημοσιονομικά μοντέλα και 16 διαφορετικές αφετηρίες, χωρίς στο μεταξύ να μιλάς ευθέως για πολιτική, το τονίζω, πολιτική, ένωση.
  Κουβέντα να γίνεται μάλλον...!

 2. anonymos avatar
  anonymos 17/12/2010 09:03:42

  Ποιος .......κε. Εξω από το λησταρχείο τώρα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.