#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/09/2013 06:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέρκελ: «Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την Ελλάδα»Σαφές μήνυμα ότι η μεταρρυθμιστική πίεση δεν μπορεί να χαλαρώσει πρόωρα, έστειλε η θριαμβεύτρια των γερμανικών εκλογών Άνγκελα Μέρκελ, στην πρώτη της δήλωση για την Ελλάδα. «Ποτέ δεν υποκριθήκαμε ότι το θέμα της Ελλάδας δεν θα επανέλθει στην ημερήσια διάταξη», τόνισε όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα του τρίτου πακέτου στήριξης.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής Berliner Runde στο κρατικό γερμανικό κανάλι ARD, όπου συμμετέχουν οι κυριότεροι υποψήφιοι για την Καγκελαρία, η Μέρκελ ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο γιατί δεν είπε πιο καθαρά στους γερμανούς ψηφοφόρους την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας ότι χρειάζεται να δοθεί στην Ελλάδα και τρίτο πακέτο στήριξης. «Το είπε για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομικών τον περασμένο Νοέμβριο του 2012, είδα όλα τα πρωτόκολλα της επιτροπής Οικονομικών, της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, το είπα και στο κοινοβούλιο» απάντησε η Μέρκελ. « Ίσως να ξεχάστηκε στη συνέχεια και με αυτόν τον ειλικρινή τρόπο ο Σόιμπλε το είπε και πάλι τον Αύγουστο στην προεκλογική εκστρατεία χωρίς να του ζητηθεί. Για μέρες ολόκληρες συζητήθηκε σε όλες τις πτυχές του και στους ψηφοφόρους ήταν απόλυτα σαφές. Τώρα, αν μας ωφέλησε σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική το ότι όλοι κάναμε σαν να μην είχαμε ακούσει ποτέ ότι το θέμα Ελλάδα θα μπορούσε να ξαναμπεί στην ημερήσια διάταξη, δεν το ξέρω. Αλλά είναι αδιάφορο», είπε.

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν μιλήσαμε γι' αυτό. Το κάναμε και θα το κάνουμε πάντα, να μιλάμε για όσα μπορούμε να προβλέπουμε. Όταν δεν μπορώ να προβλέψω κάτι, δεν μπορώ και να μιλήσω. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε πρόωρα τις πιέσεις για τις μεταρρυθμίσεις», ήταν το μήνυμα της μεγάλης νικήτριας των γερμανικών εκλογών, η οποία συμπλήρωσε: «Έχουμε π.χ. συζητήσεις στη Σλοβενία για θέματα τραπεζών και μεταρρυθμίσεων. Είχαμε στη Γερμανία την ατζέντα 2010 του προκατόχου μου Γκέρχαρντ Σρέντερ. Κι εμείς κάναμε μεταρρυθμίσεις που δυσκόλεψαν πολλούς. (...) Γι' αυτό όταν ξέρω ότι κάποιο μέτρο θα έχει κόστος, το λέω, αλλά δεν πρόκειται να πω προκαταβολικά κάτι που δεν ξέρω».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 23/09/2013 07:28:20

  Κικής Δημουλά: *Μία Μετέωρη Κυρία

  Βρέχει...
  Μία κυρία ἐξέχει στὴ βροχὴ
  μόνη
  πάνω σ᾿ ἕνα ἀκυβέρνητο μπαλκόνι.

  Κι εἶναι ἡ βροχὴ σὰν οἶκτος
  κι εἶναι ἡ κυρία αὐτὴ
  σὰν ράγισμα στὴ γυάλινη βροχή.

  Τὸ βλέμμα της βαδίζει στὴ βροχή,
  βαριὲς πατημασιὲς καημοῦ
  τὸν βρόχινό του δρόμο
  γεμίζοντας. Κοιτάζει...

  Κι ὅλο ἀλλάζει στάση,
  σὰν κάτι πιὸ μεγάλο της,
  ἕνα ἀνυπέρβλητο,
  νά ῾χει σταθεῖ
  μπροστὰ σ᾿ ἐκεῖνο ποὺ κοιτάζει.

  Γέρνει λοξὰ τὸ σῶμα
  παίρνει τὴν κλίση τῆς βροχῆς
  ―χοντρὴ σταγόνα μοιάζει―
  ὅμως τὸ ἀνυπέρβλητο μπροστά τῆς πάντα.

  Κι εἶναι ἡ βροχὴ σὰν τύψη.
  Κοιτάζει...
  Ρίχνει τὰ χέρια ἔξω ἀπ᾿ τὰ κάγκελα
  τὰ δίνει στὴ βροχὴ
  πιάνει σταγόνες
  φαίνεται καθαρὰ ἡ ἀνάγκη
  γιὰ πράγματα χειροπιαστά.
  Κοιτάζει...

  Καί, ξαφνικά,
  σὰν κάποιος νὰ τῆς ἔγνεψε «ὄχι»,
  κάνει νὰ πάει μέσα.
  Ποῦ μέσα ―
  μετέωρη ὡς ἐξεῖχε στὴ βροχὴ
  καὶ μόνη
  πάνω σ᾿ ἕνα ἀκυβέρνητο μπαλκόνι.*

  (ἀπὸ τὰ Ποιήματα, Ἴκαρος 1998)

 2. Hawk avatar
  Hawk 23/09/2013 08:46:15

  Για να πούμε την αλήθεια δεν θα κάνεις και άσχημα, από την μία στεναχοριέται κανείς με την τόση πίεση που δέχονται κάποιες κοινωνικές ομάδες αλλά από την άλλη αν χαλαρώσουν τα σχοινιά πάλι τα ίδια θα έχουμε, σπατάλες και ρεμούλες (αυτές δεν θα σταματήσουν ποτέ), ήδη άρχισαν να σκέφτονται που θα μοιράσουν λεφτά από το πλεόνασμα (ακόμη δεν το είδαμε αρχίσαμε τα δώρα) , γι αυτό λοιπόν Angie σφίξε τα λουριά στους κυβερνώντες μπας και ξημερώσει και καμιά άσπρη μέρα στο Ελλαδιστάν.

  • daresome avatar
   daresome @ Hawk 23/09/2013 08:53:22

   Στους κυβερνώντες όμως, για να κοπεί η μάσα και η ρεμούλα και το ατέρμονο βόλεμα και οι εξυπηρετήσεις των ημέτερων και των "δικών μας παιδιών", όχι στον κόσμο που βρίσκεται με τη θηλιά στο λαιμό και δεν ξέρει τι να πρωτοπληρώσει για να μένουν άθικτοι οι "άλλοι" ...

   • Hawk avatar
    Hawk @ daresome 23/09/2013 09:12:24

    Ας μην τρέχουν πίσω από τους πολιτικούς να τους βολέψουν, μιά ζωή τα ίδια ακούω ότι οι πολιτικοί βολεύουν τους ημέτερους, ας έχουν αξιοπρέπεια και ας μην σπρώχτονται για τα κόκκαλα που θα τους πετάξουν, αλλά οι περισσότεροι ήθελαν μιά θέση στο δημόσιο και για όσους δεν διορίζονταν ζητούσαν και ένα επιδοματάκι, τι να λέμε τώρα. Σε ποιά χώρα της δυτικής Ευρώπης υπάρχουν τόσες χιλιάδες συνταξιούχοι του δημοσίου ηλικίας κάτω των 50 ετών? Πολίτες και πολιτικοί, κάποια στιγμή θα πρέπει να μπούμε σε " φάση " αναδιοργάνωσης του βίου μας και της χώρας μας, λέμε τώρα.

    • daresome avatar
     daresome @ Hawk 23/09/2013 10:58:41

     Ξαναδιαβάστε λίγο τι λέω και τι απαντάτε .... Περιορίζεστε σε μία παράμετρο μόνο του προβλήματος και εξομοιώνετε τον κόσμο που καταδιώκεται από την άδικη φορολογία και τα ληστρικά χαράτσια με τους βολεμένους του δημοσίου. Εκτός από αυτούς όμως - τους οποίους οι ληστευόμενοι πολίτες πληρώνουν χωρίς να είναι αυτοί που "τρέχουν πίσω από τους πολιτικούς" - υπάρχουν και οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι, η ευνοούμενη ελίτ που φοροδιαφεύγει συστηματικά λόγω των κολλητών της, οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι και λοιποί παρατρεχάμενοι .... Αν είναι να σφίξουν τα λουριά σε κάποιους, σ΄αυτούς πρέπει να τα σφίξουν. Αυτό λέω κι εσείς λέτε "ας μην τρέχουν πίσω από τους πολιτικούς" ... Ωραία λύση, ας το αφήσουμε λοιπόν στην διακριτική τους ευχέρεια και στα χρηστά τους αισθήματα ...

     • Zame avatar
      Zame @ daresome 23/09/2013 11:12:20

      ΠΡΩΤΑ & αποκλειστικά το "κεφάλι" αν δεν αλλάξει ρότα..
      την "ουρά" όσο & να την κόβεις..
      (μόνο αιμορραγίες θα έχεις..αφου νέα πάντα θα βγαίνει..)
      ενώ παράλληλα κάνεις "εχθρούς
      (κάποιες φορές ίσως & ορκισμένους)
      τους καταδιωκόμενους αιμοραγουντες αδικομμένους"

    • Νίκος Μαυρίδης avatar
     Νίκος Μαυρίδης @ Hawk 23/09/2013 13:20:06

     Mην ανησυχείς Hawk θα σε "αναδιοργανώσει" κατάλληλα η Μέρκελ. Άλλωστε όλα γίνονται για το καλό μας, ειναι παλαιόθεν "φίλοι μας"οι Γερμανοί. Ο Σαδομαζοχισμός του δυτικόπληκτου Ρωμιού είναι η πνευματική ρίζα του προβλήματός μας. Έχουμε φτάσει να αποδώσουμε όλα τα ανθρωπολογικά μειονεκτήματα στον Ρωμιό, τον ανατολίτη κτλ, αλλά το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, οι offshore, τα derivatives και ένα σωρό άλλες λαμογιές είναι καθαρά εφεύρηματα της "εγώ με την αξία μου" Δύσης και των καθαρολόγων τύπου Μέρκελ που απαιτουν ρασιοναλιστικά, καντιανά να σεβασθούμε δεσμεύσεις σε αντίθεση με τους υψιπετείς εαυτούληδές τους
     που έρχονται, "αναδιοργανώνουν" βαρβάρους στο Δίστομο και μετά δεν πληρώνουν υπογεγραμμένα αναγκαστικά δάνεια.

  • ρεμαλι avatar
   ρεμαλι @ Hawk 24/09/2013 14:20:11

   @Ελλαδισταν.
   Και μονο που αποκαλεις ετσι το Ελληνικο κρατος καταλαβαινει καποιος το μισος που εχεις ανθελληνα.

 3. Mariana avatar
  Mariana 23/09/2013 08:47:08

  Α, γεια σου! Πίεσε την κι άλλο ώστε να σκάσει με μεγαλύτερη ένταση και να μην αφήσει τίποτα όρθιο.

  • ρεμαλι avatar
   ρεμαλι @ Mariana 24/09/2013 14:23:08

   Αυτοί που φωνάζουν για κάθαρση είναι τα πιο μεγάλα λαμογια

 4. Νικολας avatar
  Νικολας 23/09/2013 12:37:54

  Η Μερκελ γνωρίζει, και έχει ηδει πει δημόσια, οτι για την καταντια της Ελλάδας, ειναι υπευθυνη μια πολιτικη αλλα κσι κοινωνικη ελιτ, που μεχρις σημερα δεν εχει αναλαβει της ευθυνες της και φυσικα δεν εχει πληρωσει το τιμημα.

  Με αυτην την εννοια, καλα θα κανει να συνεχισει την πιεση προς την Ελλάδα που πιθανα θα οδηγησει στην αποκαλυψη των υπευθυνων της καταντιας μας.

 5. Αντιρρησίας εκ πεποιθήσεως avatar
  Αντιρρησίας εκ πεποιθήσεως 23/09/2013 13:16:25

  Μην τρομάζετε αδέλφια. Δεν το πιστεύει. Για να ακούνε οι ...άλλοι, οι κακοί το λέει. Κατά βάθος μας αγαπά και μας νοιάζεται. Τώρα θα μας το ξαναδείξει εμπράκτως.

 6. Hawk avatar
  Hawk 23/09/2013 13:27:03

  ++++

  • Hawk avatar
   Hawk @ Hawk 23/09/2013 13:28:12

   Είναι για τον Νικόλας.

 7. Πασχάλης(σύζυγος Αλίκης) avatar
  Πασχάλης(σύζυγος Αλίκης) 23/09/2013 21:41:56

  Δεν είχαμε αμφιβολία για τις προθέσεις σας. Το θέμα είναι να σας εκπλήξουμε εμείς με τις δικές μας. Ξυπνάνε. Δεν ξυπνάνε κάποτε οι δούλοι;

 8. ρεμαλι avatar
  ρεμαλι 24/09/2013 14:48:32

  καταλαβατε ολοι οτι ηταν νικη ολων των ανθελληνων εναντι της Ελλαδος;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.