Μέρκελ: Εχουμε μόνο μερικές μέρες... - Ολάντ: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ
07/07/2015 18:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέρκελ: Εχουμε μόνο μερικές μέρες... - Ολάντ: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ

Ακόμη δεν έχουμε την βάση για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι πλέον ο διαθέσιμος χρόνος για την εξεύρεση λύσης, έχει περιοριστεί σε λίγες μόνο μέρες. «Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ» επανέλαβε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

«Ακόμη δεν υπάρχει η βάση για διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο προγράμματος του ESM. Δίχως αλληλεγγύη και μεταρρυθμίσεις δεν είναι δυνατόν να φθάσουμε εκεί που θέλουμε να πάμε. Δεν είναι θέμα εβδομάδων, αλλά μερικών ημερών. Θα δούμε τι θα μας πει ο Έλληνας πρωθυπουργός», δήλωσε προσερχόμενη στη Σύνοδο, η Άνγκελα Μέρκελ.

Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και ταχύτητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο θα δουλέψουμε σήμερα το βράδυ, δήλωσε προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, ο Φρανσουά Ολάντ.

Εξηγώντας είπε ότι χρειάζεται υπευθυνότητα από την πλευρά της Ελλάδας έτσι ώστε να καταθέσει προτάσεις αξιόπιστες, αλληλεγγύη από την Ευρώπη γιατί το διακύβευμα είναι ευρωπαϊκό και ταχύτητα απ’ όλους γιατί μέσα στην εβδομάδα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Ο πρόεδρος Ολάντ είπε επίσης ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε στο Eurogroup προτάσεις, οι οποίες όμως πρέπει να συμπληρωθούν και να συγκεκριμενοποιηθούν. Συζητάμε, συνέχισε, για ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι βραχυπρόθεσμο για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες και ένα μεσοπρόθεσμο γιατί δεν μπορούμε να συζητάμε για την Ελλάδα κάθε τρεις μήνες.

Και τα δύο, σημείωσε θα υπόκεινται σε αιρεσιμότητα.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.