#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2011 21:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόντρα Πούτιν-Μεντβέντεβ για την επέμβαση στη ΛιβύηO ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκρινε σήμερα ότι ήταν απαράδεκτος ο όρος "σταυροφορία" που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν για να χαρακτηρίσει την δυτική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, ασκώντας μια πρωτοφανή κριτική κατά του πρωθυπουργού του.

Είναι η πρώτη φορά οι κ.κ. Μεντβέντεφ και Πούτιν φαίνεται ότι διαφωνούν ανοικτά τόσο πολύ, λίγο χρονικό διάστημα πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

"Είναι απαράδεκτη η χρήση τέτοιων όρων που προκαλούν πολιτισμικό σοκ, όπως η έκφραση σταυροφορία ή άλλες παρεμφερείς. Είναι πραγματικά απαράδεκτο. Σε αντίθετη περίπτωση, όλα μπορεί να τελειώσουν με χειρότερο τρόπο από την παρούσα κατάσταση. Αυτό πρέπει να το έχει καλά υπόψη του ο καθένας " δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.

"Πρέπει να επιδείχνεται η μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τις δηλώσεις για τη Λιβύη" πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

"Θεωρώ ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αντικατοπτρίζει την εξήγηση που δίνει ο καθένας μας για τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη αλλά όχι πλήρως. Γι αυτό το λόγο και δεν ασκήσαμε το δικαίωμα του βέτο που διαθέτουμε" κατέληξε ο κ. Μεντβέντεφ.

Ο κ. Πούτιν κατέκρινε την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας που εξουσιοδότησε στην προσφυγή στη βία για την προστασία των λίβυων πολιτών χαρακτηρίζοντάς την ως "έκκληση για σταυροφορία".

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΜ avatar
  ΚΜ 21/03/2011 22:27:45

  Ασφαλώς υποδηλώνει κάποια διάσταση απόψεων, μάλλον όμως αυτή αφορά την χρήση του συγκεκριμένου όρου από τον Πούτιν και όχι την γενικότερη στάση της Ρωσίας. Σίγουρα πάντως θα βγουν μερικοί να κάνουν την τρίχα τριχιά. (Τον έναν τον έχω σίγουρο!)

 2. Wolf avatar
  Wolf 21/03/2011 23:00:21

  Μαστίγιο και καροτο.
  Την επίσημη θέση της χώρας την εκφράζει ο Προεδρος και οχι ο πρωθυπουργός. Η διάφορα μας εδώ βέβαια είναι ότι πρωθυπουργός είναι ο Πούτιν, δηλαδή ο Προεδρος ο ουσιαστικός. Ο οποίος όμως Μπορεί να πει αυτο που θέλει και να το αλλοιώσει "λιγο" ο "Προεδρος" Μεντβεντεφ που έχει την ευθύνη της χώρας. Ετσι είναι οι παίχτες. Για να μαθαίνουν κάποιοι!!!

  • sawas avatar
   sawas @ Wolf 21/03/2011 23:38:36

   Σε έναν χρόνο περίπου θα έχουν εκλογές!

   Ο Πουτιν θα αλλάξει τα φώτα του μικρού.......άκου να υψώσει ανάστημα στον κοντό!!!

 3. δημης avatar
  δημης 22/03/2011 00:40:59

  ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΓΑΠ ΠΑΓΚΑΛΟΥ..... ΕΝΑΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ....

 4. karenin avatar
  karenin 22/03/2011 01:34:09

  Δεν ειναι η πρώτη φορά που διαφωνουν ανοικτά. Διαφώνησαν στην υπόθεσηΧοντορκόβσκι, όταν ο Πουτιν δήλωσε απερίφραστα ότι η θέση του είναι στην φυλακή, για να τον διορθωσει ο Μεντιέντεβ ότι κανεις δεν μπορει να προδικάσει μια δίκη όσο υψηλα ιστάμενος και αν είναι. Το πολιτικό δίδυμοδιαφωνησε και στην υποθεση της τρομοκρατικής ενέργειας στο Ντομογεντοβο. Για οσους παρακολουθούν πιο στενά τα την πολιτική κατασταση της Ρωσσίας, φαίνεται πιο ξεκάθαρα τελευταία ότι οι δυο άνδρες εκφραζουν διαφορετικές ελίτ στο εσωτερικό, ενω σε διεθνές επίπεδο
  ο δυτικός προσανατολισμός του προεδρου είναι δεδομένος σε αντίθεση
  με τον Πούτιν που είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός.
  Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε εργαζόμενους σε εργοστάσιο βαλιστικώνπυραύλων, και εκτος απο μεσαιωνική σταυροφορία, χαρακτήρισε
  και την απόφαση 1973 του ΟΗΕ σαν ανηθικη και ζημιογόνα. Πολιτικοί παρατηρητές, θεωρουν οτι διαχωρίζει την θέση του για τη μη άσκηση βέτο, πράγμα για το οποίο δέχεται πολλές κριτικές απο τον λαό.
  Οι πιο πολλοί πάντως ρώσοι αναλυτές είναι αισόδοξοι ότι η χώρα θα συνεχίσει να έχει ηγεσία με τέσσερα χέρια, μάτια και αυτιά.

  • Άργος avatar
   Άργος @ karenin 22/03/2011 11:50:22

   ΟΝΤΩΣ, "ΠΕΡΙΕΡΓΑ" ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

   Το 2009, οι Ταλιμπάν εξαπέλησαν αντεπίθεση και εξεδίωξαν τον πακιστανικό στρατό από το Β. Πακιστάν, όπου και το μοναδικό, κρίσιμο πέρασμα προς το Αφγανιστάν, από όπου περνούσαν και τα εφόδια του στρατού των ΗΠΑ. Τότε, οι Ρώσοι ΒΟΗΘΗΣΑΝ τους Αμερικανούς να βγουν από την δύσκολη θέση:

   “ΣYMΦΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑΣ - ΗΠΑ για το Αφγανιστάν”: .. Η Ρωσία συμφώνησε να επιτρέπει αμερικανικά στρατεύματα και όπλα να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της καθ' οδόν προς το Αφγανιστάν, γράφει η εφημερίδα The New York Times σήμερα (Σάββατο).
   Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί κατά τη σύνοδο κορυφής των προέδρων των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην Μόσχα την Δευτέρα και την Τρίτη.
   Η εφημερίδα ανέφερε ότι αξιωματούχοι -που δεν κατονομάζει- τόσο της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και αυτής της Ρωσίας επιβεβαίωσαν πως έχει υπάρξει συμφωνία.

   Μέχρι σήμερα, η Ρωσία επιτρέπει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ τη σιδηροδρομική της υποδομή για να μεταφέρουν εφόδια και προσωπικό --ΑΛΛΆ ΟΧΙ οπλισμό και πυρομαχικά-- στο Αφγανιστάν, όπου η Ουάσινγκτον προωθεί μια νέα στρατηγική», 4-7-09, (kathimerini, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ).

   Αργότερα, οι πακιστανοί ανακατέλαβαν το πέρασμα και το θέμα ατόνησε. Μετά, όμως, την τελευταία τρομοκρατική επίθεση των Τσετσένων και λίγο πριν αρχίσει η "Αυγή της Οδύσσειας", επισημοποιήθηκε η συμφωνία:

   "Η Ρωσία ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ τη μεταφορά αμερικανικού ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ στο Αφγανιστάν"
   25/02/2011

   Το κοινοβούλιο της Ρωσίας επικύρωσε σήμερα τη συμφωνία με τις ΗΠΑ με την οποία θα επιτρέπεται η διέλευση στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού δια μέσου του εδάφους της προς τη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο την εξάρτηση των ΗΠΑ από το Πακιστάν ως χώρα διέλευσης.

   Η ρωσοαμερικανική συμφωνία διέλευσης είχε συνταχθεί στη διάρκεια του ταξιδιού του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Ρωσία το 2009, σε μία προσπάθεια να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.

   "Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Ρωσίας και των ΗΠΑ σχετικά με τη διέλευση στρατιωτικών δυνάμεων, εξοπλισμού και προσωπικού δια μέσου της Ρωσίας επικυρώθηκε", αναφέρει σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της η κάτω βουλή της Ρωσίας.

   Αυτή τη στιγμή περίπου το 80% των εφοδίων του ΝΑΤΟ περνούν από το Πακιστάν, όμως το ΝΑΤΟ προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή του από τη χώρα, όπου συχνά σημειώνονται επιθέσεις ισλαμιστών εναντίον των φορτίων του ... (newsbomb)

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Άργος 22/03/2011 12:03:18

    Καθόλου περίεργα φαινόμενα, ίδιους κινδύνους οσμίζονται Ρωσία και ΗΠΑ για τα συμφέροντά τους. Ο ριζοσπαστικός Ισλαμικός νότος είναι ο βραχυπρόθεσμος. Η τερατώδης γεωοικονομιική ανισσοροπία μεταξύ της σχεδόν ακατοίκητης και γεμάτης ενέργεια και πρώτες ύλες Σιβηρίας και της πυκνοκατοικημένης και διψασμένης για ενέργεια και πρώτες ύλες Κίνας ο μακροπρόθεσμος κίνδυνος.

 5. ΘΑΝΑΣΗΣ avatar
  ΘΑΝΑΣΗΣ 22/03/2011 09:16:00

  ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΓΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ.Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
  ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΕΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ.Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΤ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΑΣ.
  ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΤΕ??
  ΒΛΕΠΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕΞΙΚΟ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ.
  ΒΛΕΠΕ ΣΥΝΟΡΑ ΗΠΑ ΚΑΝΑΔΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.
  ΒΛΕΠΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΛΟΙΑ.
  ΒΛΕΠΕ ΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
  Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΥΓΜΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΠΟΥΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ.

  • TED avatar
   TED @ ΘΑΝΑΣΗΣ 22/03/2011 12:04:29

   ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ.

   Ξαναγράφτα χωρίς κεφαλαία ή άστο τελείως, μας στράβωσες.

 6. ΘΑΝΑΣΗΣ avatar
  ΘΑΝΑΣΗΣ 22/03/2011 09:20:36

  ΕΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΑΝΚΕΡ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΜΠΟΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.
  ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΖΕΣ ΣΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥΣ -ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ-ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.
  ΒΛΕΠΕ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ,ΒΛΕΠΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.
  ΒΛΕΠΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΧΕΙΡΩΤΗ ΧΩΡΑ.
  ΒΛΕΠΕ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ.

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 22/03/2011 11:58:47

  Απευθύνονται σε διαφορετικά ακροατήρια και δουλεύουν σε διαφορετικά πόστα στο "μαγαζί". Ο ένας είναι ο σέφ και μιλάει σε μαγείρους και πιατάδες, ο άλλος σερβιτόρος και σερβίρει στην εκλεκτή πελατεία.
  "Κατανομή ρόλων" λέγεται, και παλαιόθεν η διπλωματία της Α. Μ. του Τσάρου είχε εξαιρετική φήμη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.