16/03/2010 15:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοινό μέτωπο της γαλλικής Αριστεράς για τον δεύτερο γύρο

Τα κόμματα της γαλλικής αριστεράς ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της Γαλλίας εν όψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, επιδιώκοντας να επικυρώσουν και να διευρύνουν τις απώλειες της γαλλικής δεξιάς κατά τον πρώτο γύρο.

    Σήμερα το πρωί, οι τρεις συνιστώσες της αριστεράς, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, οι Οικολόγοι και η ριζοσπαστική αριστερά, έφθασαν σε συμφωνία για να καταρτίσουν κοινές λίστες στις 19 από τις 22 μητροπολιτικές περιφέρειες. Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα.

    Κατά τον πρώτο γύρο, το Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφάλισε σε εθνικό επίπεδο το 29% των ψήφων, οι Οικολόγοι το 12% και το Μέτωπο της Αριστεράς το 6%.

    Στη δεξιά, η προεδρική πλειοψηφία δεν εξασφάλισε παρά το 26% των ψήφων.

    Για να συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο, μια εκλογική λίστα σε μία περιφέρεια πρέπει να έχει λάβει τουλάχιστον το 10% των ψήφων κατά τον πρώτο γύρο, ενώ εκείνες που εξασφάλισαν τουλάχιστον το 5% των ψήφων πρέπει να ενωθούν με λίστα που συμμετέχει στον δεύτερο γύρο.

    Οι οικολόγοι ανακοίνωσαν ότι έφθασαν σε συμφωνία με τους σοσιαλιστές "σε όλες της περιφέρειες εκτός της Βρετάνης". Η ριζοσπαστική αριστερά επιδιώκει να συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο στη Λιμουζέν και στο Νορ-Πα-ντε-Καλέ.

    Η γαλλική δεξιά δεν θα επωφεληθεί από τη διάσπαση των δυνάμεων της αριστεράς στις τρεις αυτές περιοχές, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει ισχυρό προβάδισμα.

    Η περί την Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) δεξιά θα αντιμετωπίσει το Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λε Πεν σε δέκα περιφέρειες όπου το κόμμα της άκρας δεξιάς έχει ξεπεράσει το όριο του 10%.

    Στην πράξη, η δεξιά δεν έχει πιθανότητες νίκης σε καμία γαλλική περιφέρεια πέραν της Αλσατίας, όπου βρίσκεται στήθος με στήθος με την αριστερά έπειτα από τον πρώτο γύρο και σε δύο περιφέρειες των υπερπόντιων εδαφών, τη Γουιάνα και τη Ρεϊνιόν.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.