#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2011 12:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοινωνικές αναταραχές σε παγκόσμια κλίμακα φοβάται ο Στρος ΚανΓια επανεμφάνιση του “μοντέλου των παγκόσμιων ανισορροπιών που υπήρχε προ κρίσης” έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σε ομιλία του στην Σιγκαπούρη. Η παγκόσμια οικονομία δείχνει τάσεις ανάκαμψης, αλλά είναι επιβαρυμένη με προβλήματα όπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η άνοδος των τιμών, που μπορούν να πυροδοτήσουν έναν καταστροφικό εμπορικό προστατευτισμό και βίαιες κοινωνικές αναταραχές, προειδοποίησε ο Στρος Καν.
"Η ανάπτυξη σε οικονομίες με μεγάλα εξωτερικά ελλείμματα, όπως οι ΗΠΑ, εξακολουθεί να καθοδηγείται από την εγχώρια ζήτηση. Και η ανάπτυξη σε οικονομίες με μεγάλο εξωτερικό πλεόνασμα, όπως η Κίνα και η Γερμανία, εξακολουθεί να ενισχύεται από τις εξαγωγές", είπε ο ίδιος.
"Καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των χωρών, μπορεί να δούμε την άνοδο του προστατευτισμού- του εμπορίου και των δραστηριοτήτων του χρηματοπιστωτικού τομέα. Και καθώς αυξάνονται οι εντάσεις εντός των χωρών, μπορεί να έχουμε την αύξηση κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας στο εσωτερικό τους- ακόμη και πόλεμο".
Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και τα καύσιμα τους τελευταίους μήνες έχει ήδη πλήξει ιδιαίτερα σφοδρά τις φτωχότερες χώρες και είναι ένας από τους παράγοντες που βρίσκονται πίσω από τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία, ο πρόεδρος της οποίας απομακρύνθηκε από την εξουσία τον περασμένο μήνα.
Στο μεταξύ, οι φόβοι για την αύξηση του χρέους στις ανεπτυγμένες χώρες, εντείνονται τους τελευταίους μήνες με την Standard & Poor's την περασμένη εβδομάδα να υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας και τον Moody's να προειδοποιεί για υποβάθμιση και τις ΗΠΑ.
Στην Ασία, η ανησυχία επικεντρώνεται στο θέμα του πληθωρισμού και οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κεντρικές τράπεζες σε χώρες όπως η Ινδονησία χρειάζεται να αντιδράσουν γρηγορότερα για να συγκρατήσουν την άνοδο των τιμών.
Ο Στρος-Καν είπε ακόμη ότι οι αναπροσαρμογές της ισοτιμίας των ξένων νομισμάτων μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων οικονομικών ανισοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/02/2011 12:10:26

  Η κυρα μας η μαμη.. μιλησε…
  *”Επανεμφανίζεται το μοντέλο των παγκόσμιων ανισορροπιών που υπήρχε προ κρίσης”, σχολίασε ο Ντομινίκ Στρος-Καν στη διάρκεια ομιλίας του στη Σιγκαπούρη. Η παγκόσμια οικονομία δείχνει τάσεις ανάκαμψης, αλλά είναι επιβαρυμένη με προβλήματα όπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η άνοδος των τιμών, που μπορούν να πυροδοτήσουν έναν καταστροφικό εμπορικό
  προστατευτισμό και κοινωνικές αναταραχές, προειδοποίησε. χαχαχααααα
  Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟς ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΦΤΑΙΝΕ… ΑΧΧΑΧΑΑΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ?
  Απο σημερα θα τον αποκαλω Θαναση…

  *Πέντε νέα αιτήματα φέρεται να έχει η τρόικα, τα οποία αφορούν σε ατομικές συμβάσεις εργασίας, ελαστικό ωράριο, μείωση της αποζημίωσης, μείωση του εφάπαξ και μείωση των επικουρικών συντάξεων. Επιπλέον, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να προσδιορίσει με ακρίβεια τις πηγές των 12 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την περίοδο μέχρι το 2014.
  ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ… ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥΤΖΑ… Θ ΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΣΗ..

  *Σημαντική πτώση της τάξης 12% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις το Νοέμβριο 2010 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του , έναντι μείωσης 11,1%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

  ΠΠ

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/02/2011 12:13:43

  “Τὸ δὲ τὴν Πόλιν σοι δοῦναι, οὖτ’ ἑμὸν ἐστὶ, οὖτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταὔτη, κοινὴ γὰρ γνώμη πᾶντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὖ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν.”

  Κωνσταντίνος Παλαιολόγος 1453.-

  ΠΠ

 3. Orestios avatar
  Orestios 01/02/2011 15:53:56

  Strauss Kahn, o Σοσιαλιστής του ΔΝΤ.
  Ο Παγκοσμιοποιημένος Σοσιαλισμός καταρρέει για άλλη μια φορά.

 4. Greeklish avatar
  Greeklish 01/02/2011 23:07:03

  Η Μεσόγειος Φλέγεται

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.