#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/07/2013 09:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κλείστε τη Μέρκελ σε κλουβί»: το μανιφέστο του νέου γερμανικού κόμματος


Σε μια προσπάθεια να ταρακουνήσει τη βαρετή προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία, το σατιρικό κόμμα «Die Partei» αμφισβητεί την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με ένα σκληρό μανιφέστο. Προτείνει να την κλείσουν σε ένα κλουβί, να «εξορύξουν» τον μεγαλύτερο υπουργό της και να χτίσουν ένα τείχος γύρω από τη χώρα, σε μια δυσοίωνη επιδίωξη του «ανθρωπιστικού φασισμού». Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να χάσει η Άνγκελα Μέρκελ τις γενικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου: θα πρέπει να προσλάβει την ομάδα εκστρατείας του δυστυχή σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της Πέερ Στάινμπρουκ, λέει ο ηγέτης του Die Partei (Το Κόμμα).

Ο 48χρονος πρόεδρος του κόμματος Μάρτιν Ζόνεμπορν, εκδότης του σατιρικού περιοδικού Titanic, λέει ότι αν εκλεγεί θα βάλει τη Μέρκελ σε κλουβί, για την υποτιθέμενη συμβολή της στην πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Είναι κάτι που του αρέσει, καθώς Το Κόμμα που ιδρύθηκε το 2004, κάποτε έκανε εκστρατεία για την επαναφορά του Τείχους. Την περασμένη Παρασκευή, το Die Partei εγκρίθηκε επίσημα από τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την εποπτεία στις Γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές, ως ένα από τα 38 υποψήφια κόμματα. Η μεγαλύτερη εκλογική επιτυχία του μέχρι σήμερα σημειώθηκε τον Μάιο, όταν ένα από τα μέλη του εξελέγη στο Συμβούλιο της βόρειας πόλης Λούμπεκ.

«Είμαστε ένα κόμμα που θέλει να κερδίσει την εξουσία ακριβώς όπως και κάθε άλλο κόμμα, αλλά προσπαθούμε να το επιτύχουμε εν μέρει με σατιρικές μεθόδους», λέει ο Ζόνεμπορν. Το Die Partei περικλείει είναι πλήρες οργανωμένο, με περιφερειακά παραρτήματα, έναν ταμία και τουλάχιστον οκτώ υποψήφιους καγκελάριους. Έχει ακόμη και στολή για τα μέλη του - γκρίζα κοστούμια, με € 49.

Αμφιλεγόμενο μανιφέστο
«Η φράου Μέρκελ είναι μία από τα τρία μέλη της επικίνδυνης συμμορίας των τριών Ανατολικογερμανών οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το άνοιγμα του Τείχους. Το σχέδιό τους ήταν να αναλάβουν την χώρα και να μεταβιβάσουν όλα τα χρήματα ανατολικά» δήλωσε ο Ζόνεμπορν. Οι άλλοι δύο είναι ο πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ και ο διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπάγερν Μονάχου, Ματίας Ζάμερ. Τι άλλο προτείνει Το Κόμμα;
• Να χτίσουν ένα τείχος γύρω από τη Γερμανία για την αντιμετώπιση της παγκοσμιοποίησης, την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την κρίση του ευρώ.
• Να μειώσουν τις αμοιβές των μάνατζερ κατά 25.000 λιγότερο από την αμοιβή ενός συνηθισμένου εργαζομένου.
• Να εφαρμόσουν το «fracking» (μία μέθοδος εξόρυξης από το υπέδαφος με τη βοήθεια επικίνδυνων χημικών ουσιών) στον...υπουργό Περιβάλλοντος Πέτερ Αλτμάγερ, με σκοπό «να απελευθερώσει τις τρομακτικές πηγές ενέργειας που βρίσκονται μέσα του».

• Να απαγορευτούν οι μπαρότσαρκες από τους ξένους τουρίστες στις γερμανικές πόλεις.

• Να περιπλέξουν περαιτέρω το γερμανικό φορολογικό σύστημα έτσι ώστε οι μεγάλες εταιρείες να μην μπορούν πλέον να βρίσκουν «παραθυράκια» για να εξοικονομούν χρήματα.

• Να ακολουθήσουν το ελληνικό παράδειγμα και να κλείσουν τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, όπως το ARD και το ZDF, να πληρώσουν για τα τέλη άδειας και να ζητήσουν συγγνώμη για τις παραγωγές τους.
• Να συγκεντρώσουν 5 εκατ. ευρώ μέσω crowdfunding για να χρηματοδοτήσουν την ελεγχόμενη έκρηξη του μπαρόκ παλατιού του Βερολίνου που έχει ανακατασκευαστεί. Και στη θέση του να στήσουν  ένα μεγάλο, σε κομμουνιστικό στυλ «Παλάτι Του Κόμματος», ή μια μεγάλη πισίνα. «Θα πρέπει να υπάρχει διαγωνισμός ιδεών» είπε ο Ζόνενμπεργκ.

• Να κατέβει στα 10 χρόνια το όριο ηλικίας για την υποχρεωτική εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της γερασμένης γερμανικής κοινωνίας.

• Να μειωθεί το όριο ηλικίας των ψηφοφόρων ώστε να ενισχυθεί το Die Partei.

Το Κόμμα θα κοινοποιήσει το πλήρες μανιφέστο του μετά τις εκλογές, λέει ο Ζόνενμπορν. Παραδέχεται ότι ορισμένα από τα μέτρα θα είναι επώδυνα, όπως κάποια αόριστα σχέδια για την αναγκαστική απαλλοτρίωση και εθνικοποίηση των τραπεζών, καθώς και μια ριζική αναδιανομή του πλούτου. Το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας, λέει μάλλον δυσοίωνα, θα πρέπει να «τροποποιηθεί». «Η προεκλογική εκστρατεία ήταν βαρετή, επειδή δεν συμμετείχαμε» σχολιάζει ο Ζόνεμπορν. «Εμείς θα το αλλάξουμε αυτό».

http://www.spiegel.de/international/germany/sonneborn-interview-satirical-party-die-partei-enters-german-election-a-910251.html

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nik avatar
  Nik 11/07/2013 11:15:09

  "με τη βοήθεια επικίνδυνων χημικών ουσιών" μια οικολογική μπηχτή εκεί που δεν χρειαζόταν και δεν είναι καθόλου εξακριβωμένη. Ετσι, με τις πλάγιες και άνευ ανάλυση ή γνώσης, αναφορές γιγαντώνεται το "δήθεν" οικολογικό κίνημα.

 2. GO avatar
  GO 11/07/2013 11:21:33

  Μαζί και τον Βεστερβέλε, να έχουμε το κλουβί με τις τρελές!

 3. Hawk avatar
  Hawk 11/07/2013 12:12:17

  Τελικά κάποιοι γερμανοί έχουν χιούμορ, ή προσπαθούν να βρουν το χαμένο τους.... πάντως ως αντίδραση στο " σύστημα " μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ " προχω ", στην Ελλάδα είμαστε ακόμη πολύ πίσω, αντιδρούμε ακόμη με καδρόνια, πέτρες, μπουκαλάκια νερό, νεράτζια, γιαούρτια, μπλιάχ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.