#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/02/2011 07:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κινδυνεύει και η Σαουδική Αραβία;Οι πολιτικές εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική, και στη περιοχή του Περσικού Κόλπου, κάνουν τους παγκόσμιους επενδυτές να «τρέμουν», μη τυχόν και η επαναστατική διάθεση της περιοχής μεταδοθεί στη Σαουδική Αραβία. Όλοι φοβούνται μήπως οι εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου εμπνεύσουν τη νεολαία της χώρας, ή τη Σιιτική μειονότητα, ώστε να επαναστατήσουν.

Η Σαουδική Αραβία διαθέτει το 1/5 των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, και προμηθεύει τον πλανήτη με το 12% της συνολικής ποσότητας πετρελαίου.

Η γειτονική (προς Ανατολάς) χώρα του Μπαχρέιν, βρίσκεται πολύ κοντά στις κύριες πετρελαιοπηγές του Σαουδικού βασιλείου. Αν και θεωρείται απίθανο η Σ. Αραβία να υποστεί τις επαναστατικές εξεγέρσεις που υπέστησαν άλλες αραβικές χώρες, όπως λένε οι αναλυτές: «Ο παράγοντας φόβος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του πετρελαίου, και να πιέσει τις αγορές».

Αν στη παραγωγή της Σ. Αραβίας προστεθούν οι αντίστοιχες της Αλγερίας και της Λιβύης (μέλη του OPEC), τότε μιλάμε για το 16% περίπου της συνολικής παραγωγής πετρελαίου, που μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Η κοστολόγηση των ασφαλίστρων σε ένα τέτοιο περιβάλλον, καθίσταται ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τους παίκτες της αγοράς.

Η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που ήταν από τις βασικές αιτίες της εξέγερσης στη Τυνησία και στην Αίγυπτο. Η νεανική ανεργία. Το 39% των Σαουδαράβων μεταξύ 20-24 ετών ήταν άνεργοι το 2009. Το 2000, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 28.5%.

Η Σαουδική Αραβία διαθέτει έναν τεράστιο πετρελαϊκό πλούτο από τον οποίο μπορεί άνετα να χρηματοδοτήσει προγράμματα που θα απαλύνουν τη λαϊκή αγανάκτηση, χωρίς να επηρεασθεί δυσμενώς ο προϋπολογισμός της. Το 2010, η χώρα κρατούσε περίπου $440 δισ. σε ξένα κεφάλαια.

Όπως και να έχει, το πολιτικό μέλλον της Σαουδικής Αραβίας μοιάζει αβέβαιο. Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ είναι 87 ετών, και πρόσφατα ήταν νοσηλευμένος στο εξωτερικό. Ο διάδοχος του θρόνου είναι επίσης στα 80 του, και το όλο σύστημα της διαδοχής δεν είναι ξεκάθαρο.

Όπως λέει ο επικεφαλής της Beltone Financial, Angus Blair, «Η Σαουδική Αραβία δεν θα εξαιρεθεί από τις συγκλονιστικές αλλαγές που καλύπτουν τον αραβικό κόσμο».

S.A.-CNBC

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΦΕΡΑΙΟΣ 22/02/2011 08:01:52

  Ο Αραβικός κόσμος ζεί το δικό του 1848 , η ιμπεριαλιστική δύση είχε καλομάθει μετά την ήττα η' την μετάλλαξη των αντιαποικιοκρατικών δυνάμεων...Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν "θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία"...

 2. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 22/02/2011 12:45:50

  H ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΠΛΗΞΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΜΕ ΤΑ ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΣΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΔΙΟΤΙ :
  1. Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΗΔΗ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ 4,8 ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑ ΕΓΓΑΜΟ ΑΝΔΡΑ (ΠΟΛΥΓΑΜΙΑΣ ΓΑΡ!),
  2. ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΜΟ, ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΠΡΩΤΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ... (ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔ. ΑΡΑΒΙΑ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΔΕΙ ΠΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΝΥΜΦΕΥΘΗ ΕΩΣ 4 ΓΥΝΑΙΚΕΣ),
  3. ΕΑΝ ΕΧΗ ΞΕΠΕΡΑΣΗ Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΤΟ 75 % ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ ! ΣΥΝΗΘΕΣΤΑΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ Ή ΠΛΗΜΜΕΛΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.
  4. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΩΓΚΟΥΜΕΝΟ ΠΛΗΘΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.
  5. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ SPONSORING (δηλαδη, ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΗ / ΕΧΗ ΕΝΤΟΠΙΟ ΣΠΟΝΣΟΡΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΖΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ) ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ.
  6. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΠΟΔΙΔΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΣΑ, ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΩΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ, ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ.
  7. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΟΥΝ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
  ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΔΕ ΠΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗ ΤΟ Α ΡΓΟ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΚΛΑΦ'ΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ !!!
  8. Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΥΜΜΕΛΕΣΤΑΤΗ, ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ 5ΕΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΝΤΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ.
  ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ.
  9. ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1995 Η ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 5ΕΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ !!!
  10. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΡΩΤΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ.
  ΑΥΤΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔ. ΑΡΑΒΙΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.