#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/08/2013 13:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κενυάτης δικηγόρος ζητά δικαίωση για την Σταύρωση του Ιησού!Ο κενυάτης  δικηγόρος Dola Indidis ανέλαβε μια ομολογουμένως πρωτότυπη αποστολή: να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την ανατροπή της καταδίκης και της θανατικής ποινής του Ιησού Χριστού πριν από 2.000 χρόνια. Ωστόσο το εγχείρημα αποτελεί όντως μια πρόκληση. Ο στόχος της αγωγής του είναι οι ηγέτες των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών της εποχής του Ιησού, όπως ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος, ο Ρωμαίος βασιλιάς Ηρώδης, ο κυβερνήτης της Ιουδαίας Πόντιος Πιλάτος, καθώς και ο εβραίος αρχιερέας, πρεσβύτεροι και νομοδιδάσκαλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Indidis σχεδιάζει επίσης να «κυνηγήσει» τις σημερινές κυβερνήσεις της Ιταλίας και του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι κληρονόμησαν νόμους από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

«Προσέφυγα στο δικαστήριο διότι είναι καθήκον μου να διατηρήσω την αξιοπρέπεια του Ιησού και έχω πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αναζητώντας δικαιοσύνη για τον άνθρωπο από τη Ναζαρέτ», λέει ο Indidis. «Η επιλεκτική και κακόβουλη δίωξή του παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματά του μέσω κακοδικίας, κατάχρησης εξουσίας και προκαταλήψεων».

Ως προς το νομικό θέμα, οι προσπάθειες του Indidis θα αποτύχουν. Ο Indidis προσπάθησε να φέρει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας το 2007, αλλά το δικαστήριο αρνήθηκε να την ακούσει, επικαλούμενο την έλλειψη δικαιοδοσίας. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι ακόμα πιο απίθανο να εξετάσει την υπόθεση, καθώς έχει αρμοδιότητα να εκδικάζει αγωγές που ασκούνται από ένα κράτος εναντίον ενός άλλου κράτους. Αυτό όμως δεν σταματά τον Indidis. Έχει μια σελίδα στο Facebook όπου ζητά δωρεές για την υποστήριξη του σκοπού του.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η νομική υπόθεση του Χριστού ξεκίνησε με ζητήματα νομικής δικαιοδοσίας. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, ο Ιησούς διατάραξε τις κοινωνικές νόρμες εκτελώντας θαύματα και αμφισβητώντας τις τοπικές Αρχές. Οι Εβραίοι ηγέτες τον συνέλαβαν με την κατηγορία της βλασφημίας, επειδή ισχυριζόταν ότι ήταν ο Υιός του Θεού. Έφεραν τον Ιησού ενώπιον του Πιλάτου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δικαιοδοσία στην υπόθεση και τον έστειλε στο βασιλιά Ηρώδη, ο οποίος τον έστειλε πίσω στον Πιλάτο. Ο Πιλάτος είπε στο λαό: τον εξέτασα με την παρουσία σας και δεν τον βρήκα ένοχο. Κατά συνέπεια, θα τον μαστιγώσω και θα τον απελευθερώσω. Τα πλήθη ζήτησαν ο Ιησούς να σταυρωθεί και ο Πιλάτος ενέδωσε.
Όσο εκκεντρική και να ακούγεται η περίπτωση, η προσπάθεια του Indidis εγείρει ένα ευρύτερο θεολογικό ερώτημα που απασχολεί τους Χριστιανούς: Γιατί ο Ιησούς έπρεπε να πεθάνει; Θεολόγοι υποστήριξαν ότι ο θάνατός του ήταν απαραίτητος για τη σωτηρία και ότι ήταν σημαντικό για τον Ιησού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Μεσσίας, ο Θεάνθρωπος, να βιώσει τον ανθρώπινο πόνο και το θάνατο.

time.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 05/08/2013 17:10:07

  Ποιο είναι σήμερα το διάδοχο κράτος τής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας; Αυτού του κράτους (αν υπάρχει) οι αρχές θα πρέπει να παραπεμφθούν στην Χάγη.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 05/08/2013 17:50:18

  "Γιατί ο Ιησούς έπρεπε να πεθάνει;"

  Μα αν δεν έδινε Αυτός το παράδειγμα αυτού του μαρτυρίου και δεν ανασταινόταν μετά από 3 ημέρες, θα ακυρώνονταν οι προφητείες που έγραφαν ακριβώς τι θα γινόταν και πως. Και δε θα είχαν παράδειγμα υπομονής και πίστης στη Βασιλεία Του τα εκατομμύρια μαρτύρων στους επόμενους αιώνες για να συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται παρά το φόβο του ατιμωτικού θανάτου. Μόνο όποιος πίστευε στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού μπορούσε να τον ακολουθεί στα χρόνια των διωγμών με 11 εκατομμύρια μαρτύρων σε 300 χρόνια.

  • sender avatar
   sender @ Γεώργιος Τ. 05/08/2013 18:21:42

   Μην ξεχνάμε και τους σύγχρονους μάρτυρες στην Συρία και την Αφρική,που σπάνια αναφέρονται στην Ελλάδα,την απορροφημένη από την ηθική και οικονομική κρίση.Ποιός δικηγόρος θα τολμήσει να ζητήσει δικαιοσύνη;''Εφ'όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων,εμοί εποιήσατε''.Ολα τ'άλλα είναι υποκρισία.

 3. Ρηνα avatar
  Ρηνα 05/08/2013 20:05:43

  Δικαιοσυνη των ανθρωπων και δικαιοσυνη του Θεου.....καμια σχεση.

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 05/08/2013 22:23:37

  1)Ο άνθρωπος είναι ψυχοπαθής.

  2)Η σημερινή Ιταλία δεν έχει σχέση με την Ρώμη για να ζητάει κάποιος αποζημίωση για την σταύρωση του Χριστού. Απο την στιγμή που καταλύθηκε το Δυτικό ρωμαικό κράτος, Βισιγότθοι, Λογγοβάρδοι, Νορμανδοί και άλλες βαρβαρικές φυλές κατέκτησαν την χώρα και ουδέποτε έφυγαν απο κει. Και μπορεί ανθρωπολογικά να μην αλλοιωσαν τον πληθυσμό που και σήμερα έχει μεσογειακά χαρκατηριστικά, αλλά επέβαλαν την κουλτούρα τους. Οι σημερινοί Ιταλοί περήφανοι φέρουν τα ονόματα των κατακτητών με τους οποίους ταυτίζονται : πχ Ρομπέρτο, Ερίκο,

  3)Πιθανότατα ο Χρίστός καταδικάστηκε σωστά με βάση τα δικαιώματα που είχε εκ των υπαρχόντων νόμων ο Πιλάτος να σταυρώνει όποιον μη Ρωμαίο γουστάρει. Πιστεύει κάποιος ότι παρέβη κάποιον υφιστάμενο στην εποχή του νόμο ο Πιλάτος;

  4)Μιλάμε πάντα για την διακιοσύνη των ανθρώπων που όπως λέει κάποιος πιο πανω δεν ΄χουν καμία σχέση.


  5)Δεν πιστεύω ότι κάθισα σχεδόν σοβαρά να απαντήσω σε τέτοιο άρθρο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.