21/07/2009 23:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταψηφίσθηκε το πρόγραμμα κατασκευής F 22Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ συντάχθηκε τελικά με τον Πρόεδρο Ομπάμα και συμφώνησε να περικόψει οποιεσδήποτε νέες δαπάνες σχετικές με το πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου πολεμικού αεροσκάφους F-22. Η σημερινή ψηφοφορία έληξε με  58  ψήφους υπέρ της  παύσης της χρηματοδότησης έναντι 40 κατά και έτσι  ένα ποσό $1.75 δις που είχε προϋπολογισθεί για την κατασκευή επτά ακόμη αεροπλάνων τύπου F-22 Raptor απελευθερώνεται.

Ο Υπουργός Άμυνας Robert Gates δήλωσε πως το Πεντάγωνο έχει ήδη αρκετά από τα αξίας $140 το καθένα αεροπλάνα προκειμένου να ανταποκριθεί στις όποιες επιχειρησιακές του ανάγκες και ο Ομπάμα από τη πλευρά του είχε απειλήσει να θέσει βέτο στο νομοσχέδιο «περί άμυνας» εάν το Κογκρέσο αγνοούσε την απαίτησή του να τερματισθεί το εν λόγω δαπανηρό πρόγραμμα. Η αντίδραση πάντως πολλών εκ των νομοθετών μελών του Κογκρέσου ήταν σκληρή καθώς η ακύρωση του προγράμματος κατασκευής των επιπλέον F 22 σημαίνει παράλληλα και χιλιάδες χαμένες εργασίες για τους ψηφοφόρους των εκλογικών τους περιφερειών.
Source: Associated Press

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Strange Attractor avatar
    Strange Attractor 21/07/2009 23:33:52

    Αξίας $140 εκατομμύρια το καθένα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.