24/10/2009 22:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αμερική για τη γρίπη.

Ο πρόεδρος  των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, προχώρησε στην κήρυξη πανεθνικής έκτακτης κατάστασης, όσον αφορά στο ζήτημα  της  εξάπλωσης των κρουσμάτων της γρίπης των χοίρων. Εξουσιοδότησε  μάλιστα τον υπουργό Υγείας, να αναστείλει τους όποιους ομοσπονδιακούς περιορισμούς, ώστε  να επιταχυνθούν οι θεραπευτικές αγωγές στα μολυσμένα άτομα. Ο σκοπός της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης  είναι η απομάκρυνση των γραφειοκρατικών εμποδίων, και η διευκόλυνση όσων έχουν ήδη μολυνθεί, προκειμένου να τύχουν  άμεσης θεραπείας. Αυτό σημαίνει μείωση των εμποδίων, που προβάλλουν οι οργανισμοί Medicare, Medicaid καθώς και η νομοθεσία περί προσωπικών στοιχείων σε θέματα υγείας.

Η συγκεκριμένη γρίπη έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 1.000 περίπου ανθρώπων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 100 παιδιών. Η καθυστέρηση στη παρασκευή του κατάλληλου εμβολίου έχει κάνει τη κυβέρνηση να υπαναχωρήσει όσον αφορά στις αρχικές της προβλέψεις για τη διάθεση 120 εκατομμυρίων εμβολίων έως τα μέσα του τρέχοντος μηνός. Μέχρι πριν δυο ημέρες, ο συνολικός αριθμός των εμβολίων που διατέθηκαν στις υπηρεσίες υγείας και στην ιατρική κοινότητα της χώρας ήταν μόλις 11 εκατομμύρια.

 ΑΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 25/10/2009 03:35:12

  H απλή γρίπη σκοτώνει κατά μέσο όρο περίπου 36.000 Αμερικανούς κάθε χρόνο.
  Με χίλιους θανάτους το 6μηνο και κυρήχθηκε κατάσταση εκτακτης υγειονομικής ανάγκης? Την δικαιολόγησαν σαν προληπτικό μέτρο χωρίς όμως να υπάρχουν νέα δεδομένα για τον ιό λεγοντας πως η νέα γρίπη προκαλεί θύματα ανάλογα με της απλής. :)
  Παράλληλα εγκρίθηκε ένα νέο πειραματικό φάρμακο να δοκιμαστεί σε νοσηλευομένους ασθενείς, οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν από του στόματος χάπι Tamiflu ή να εισπνεύσουν τo Relenza.
  Ταυτόχρονα και για "αποτροπή καταστροφής" παρακάμπτονατι ομοσπονδιακοί νόμοι και πολιτειακοί νόμοι. Για το κοινό καλό.
  Δεν αποφάσισε να βγάλει ακόμα τον στρατό και να κυρήξει στρατιωτικό νόμο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.