#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/12/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καμπάνια ευρωθετικισμού ξεκινά η ΕΕ το 2013

[caption id="attachment_197465" align="alignnone" width="600" caption="Άστεγος στη Λισαββώνα"][/caption]

Διαβλέποντας ότι τα χειρότερα έπονται, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά το 2013 μια εκστρατεία για να υπενθυμίσει στους 500 εκατομμύρια πολίτες της τα οφέλη από τη συμμαχία των 27 εθνών. Το επόμενο έτος έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών από τους φορείς λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες, που έχουν επισημάνει μια σειρά από πλεονεκτήματα, από τις πιο ελεύθερες διασυνοριακές μετακινήσεις ως τις φθηνότερες διασυνοριακές τηλεφωνικές κλήσεις, προσπαθώντας να πείσουν ένα δύσπιστο συχνά κοινό, ότι η συμμετοχή του στην Ένωση αξίζει. Κάτι που μάλλον είναι ιδιαίτερα δύσκολο, μετά από μια χρονιά αστάθειας και την κρίση χρέους που απειλούσε την επιβίωση του ευρώ, το κοινό νόμισμα των 17 κρατών μελών της ΕΕ.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες κατάφεραν να κρατήσουν την Ελλάδα  στην ευρωζώνη, ώστε να μην καταρρεύσει το ενιαίο νόμισμα. Ο στόχος αυτός όμως είναι μόνο μια μικρή παρηγοριά για έναν ευρωπαϊκό πληθυσμό που αντιμετωπίζει άλλο ένα έτος σκληρής λιτότητας, με διαμαρτυρίες και απεργίες.
Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών προσφέρουν μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική, επισημαίνοντας ότι έχει γίνει απτή πρόοδος μέσα στα 20 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει βελτιώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. «Σήμερα τα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν μικρότερο κόστος, δεν υπάρχουν προβλήματα στη διέλευση των συνόρων, υπάρχουν εγγυήσεις για τα πακέτα διακοπών, πρόσβαση στα συστήματα υγείας και φθηνότερες κλήσεις όταν τηλεφωνείς στο σπίτι» κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που απορρέουν από την ευρωπαϊκή ιθαγένεια».
Ένας μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων έχει αναμφισβήτητα το πλεονέκτημα της ελεύθερης κυκλοφορίας ώστε να μπορεί να βελτιώσει τις προοπτικές εργασίας του στο εξωτερικό. Περισσότεροι από 12 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζούσαν σε ένα κράτος μέλος εκτός της πατρίδας τους, σύμφωνα με στοιχεία του 2010, πριν αρχίσει να χτυπά η λιτότητα.
Τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι μετακινούνται, συμπεριλαμβανομένων και των γάλλων εκατομμυριούχων που διαφεύγουν από την αύξηση στη φορολογία και των άνεργων Ισπανών που ψάχνουν δουλειά στη Γερμανία. Μπορεί η Ευρώπη να γλίτωσε το «Grexit», αλλά ένας νέος στόχος για το 2012 είναι το να ξεπεράσει τη διαφαινόμενη κρίση ενός πιθανού «Brexit», καθώς η συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας ετοιμάζεται να διευκρινίσει τη θέση της και τη σχέση της με τους ευρωπαίους εταίρους.
Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, υπό την πίεση της ευρωσκπεπτικιστικής πτέρυγας του κόμματός του, αναμένεται τον επόμενο μήνα να επιβεβαιώσει ότι θα επιδιώξει να επανακτήσει κάποιες από τις εξουσίες που έχουν περάσει στην Ευρώπη και ότι είναι έτοιμος να κάνει ένα εθνικό δημοψήφισμα για την συνέχιση της ένταξης στην ΕΕ, μετά τις επόμενες βρετανικές εκλογές.

Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συγκεντρώνει τους πολιτικούς ηγέτες της συμμαχίας, έχει προειδοποιήσει ότι η βρετανική κίνηση απειλεί το μέλλον της Ένωσης. «Αν κάθε κράτος μέλος ήταν σε θέση να διαλέξει ποιες από τις υπάρχουσες πολιτικές του αρέσει περισσότερο και να απορρίψει εκείνες που του αρέσουν λιγότερο, η ένωση γενικότερα και η ενιαία αγορά ειδικότερα σύντομα θα ξέφτιζε» είπε.

http://rendezvous.blogs.nytimes.com/2012/12/29/european-union-to-accentuate-the-positive-in-2013/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 30/12/2012 14:19:21

  Ωφέλη; Ποια ωφέλη;

  Η Ευρώπη δεν είναι αυτή που από τη μια μας εγκαλεί για χαμηλή παραγωγικότητα και από την άλλη επιδοτεί την καταστροφή τής γεωργικής και κτηνοτροφικής μας παραγωγής ώστε να αγοράζουμε λάδι από την Ιταλία και πορτοκάλια από την Ισπανία;

  Η Ευρώπη δεν είναι αυτή που επιδότησε τους καϊκτσήδες να κόψουν στη μέση τις βάρκες τους προς όφελος των στόλων-μαμμούθ της Αγγλίας και της Πορτογαλίας που ρημάζουν τις θάλασσες, με αποτέλεσμα τώρα να χρυσοπληρώνει έρευνες για τη "βιώσιμη αλιεία";

  Η Ευρώπη δεν είναι αυτή που μας βάζει πρόστιμα όποτε ξεπερνούμε τις ποσοστώσεις στην παραγωγή γάλακτος, προκειμένου να αγοράζουμε γάλα από την Ολλανδία και τυριά από τη Δανία;

  Η Ευρώπη δεν είναι αυτή που τώρα με την κρίση μας αντιμετώπισε σαν λεπρούς; Με δύο λαμπερές εξαιρέσεις, την Ιταλία της Αναγέννησης και τη Γαλλία του Διαφωτισμού, σε ΟΛΕΣ τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο δημόσιος λόγος για τους Έλληνες ήταν υποτιμητικός, συκοφαντικός και ρατσιστικός.

  Η Ευρώπη δεν είναι αυτή που όταν ο Καραμανλής δημοσιοποίησε τα λογιστικά μαγειρέματα του Σημίτη, του είπε να βγάλει τον σκασμό γιατί όλοι μαγείρεψαν τα βιβλία τους και δεν είναι πρέπον να χαλάσει ο Καραμανλής την πιάτσα; Η Ευρώπη δεν είναι αυτή που μας γύρισε πίσω τον νόμο περί βασικού μετόχου που είχε σαν σκοπό του την πάταξη της διαπλοκής στον χώρο των ΜΜΕ;

  Από τη Γερμανία και τα γιουσουφάκια της που τόλμησαν να μιλήσουν με ναζιστικούς όρους περί "ελαττωματικού DNA" μέχρι την ομοιοπαθή Πορτογαλία της οποίας οι πολίτες δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα τα μνημόνια λέγοντας περιφρονητικά ότι "εμείς δεν είμαστε Έλληνες" (άλλο αν στη συνέχεια μετάνιωσαν και θυμήθηκαν την "αλληλεγγύη του Νότου"), η Ευρώπη φανέρωσε την πραγματική γνώμη που έχει για τους Έλληνες.

  Για μένα είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας να φύγουμε από την ΕΕ. Δεν είμαι κομμουνιστής, μέχρι την κρίση τού ευρώ ήμουν ένθερμος φιλοευρωπαίος. Αλλά η κρίση άνοιξε τα μάτια μου και είδα καθαρά. Προτιμώ να τρώω πέτρες, παρά να είμαι ο παραγιός της Ευρώπης.

  • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
   ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ Στέργιος 31/12/2012 16:30:32

   Μια χαρά τα λες!! Αυτή είναι η Ευρώπη, όπως ακριβώς την παρουσιάζεις!! Α, παρεπιπτόντως, είδε κανείς κάποια εορταστική εκδήλωση μεγάλη και σοβαρή για την επέτειο των δέκα χρόνων χρήσης του Ευρώ να γίνεται στην ΕΕ; Θυμόσαστε με τι ανυπομονησία (σαν τα μικρά παιδιά που περιμένουν το καινούργιο παιχνίδι) θέλαμε να το βάλουμε στη ζωή μας; Μάλλον ήρθε η ώρα να το βάλουμε σε κάποιους άλλους και κάπου αλλού.

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 30/12/2012 14:23:33

  H EE είναι μία απάτη. Καλύτερα να μην είχαμε μπει ποέ σε αυτήν:

  1)Όταν πρωτομπήκαμε η προοπτική ότι ένας στρατός της ενωμένης ευρώπης θα προστάτευε τα σύνορά μας μαζί με τον Ελ. στρατό, ήταν δελεαστική. Η ΕΕ μας διέψευσε οικτρά. Ούτε μπορεί ούτε θέλει να παίξει τέτοιον ρόλο. Μόνο το ΝΑΤΟ έχει επαρκή στρατιωτική ισχύ. Η ΕΕ είναι τελείως άχρηστη.

  2)Το ευρώ είναι μία γερμανική εφεύρεση προκειμένου να πουλάει η γερμανία τα προιόντα της σε ένα ζωτικό χώρο 17 κρατών, δίχως οι άλλες χώρες να μπορούν να βάλλουν δασμούς ή να υποτιμήσουν το νόμισμά τους αναχαιτίζοντας την γερμανική επιρροή.

  3)Ακόμη και αν δεν είχε φτιαχτεί εκ του πονηρού, το ευρώ έτσι κι αλλιώς υπηρετεί πρωτίστως το συμφέρον του μεγαλύτερου σε πληθυσμό κράτους. Έτσι μπορεί η ΕΚΤ να ανεβάζει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό στην Γερμανία, όταν την ίδια στιγμή αυτό που συμφέρει τους νοτίους είναι το ακριβώς αντίθετο.

  Τα σχετικά με το ευρώ τα αναφέρω για την ιστορία. Εδώ που βρισκόμαστε δεν ξέρω αν μας συμφέρει να βγούμε απο την ευρωζώνη.

  4)Φανταζόμασταν ότι η ΕΕ ευρώπη θα μας βοηθούσε να αισθανθούμε περισσότερη ασφάλεια γενικά. Αντί για αυτό απότι φαίνεται αποσκοπούν να μας κάνουν μία αποθήκη λαθρομεταναστών. Αφενός η φρόντεξ δεν μπορεί να σταματήσει την συνεχή ροή απο τα χερσαία και και θαλάσσια σύνορα ενώ το Δουβλίνο 1 και 2 χρησιμοποιείται σαν αφορμή για να μας επιστρέφουν στην Ελλάδα οποιονδήποτε περίεργο συληφθεί στις εσχατίες της Ευρώπης και έτυχε να βρεθεί εδώ κάποια στιγμή στην ζωή του (ή εικάζεται ότι πέρασε αποδώ).

  5)Η ευρωπαική γραφειοκρατία είναι ακόμη πιο απογοητευτική. Κανέναν μεγαλοσχήμονα των βρυξελλών δεν τον ψήφισε απευθείας ο ευρωπαικός πληθυσμός. Δρουν ανεξέλεγκτα σαν άτυπη δικτατορία.

  6)Με επιδοτήσεις και άλλες ανοησίες διέλυσε τον αγροτικό τομέα σε αρκετές χώρες (σε συνδυασμό με τα δικά τους λάθη).

  7)Το πρόβλημα της ΕΕ δεν είναι επικοινωνιακό. Πρέπει απλά να αποφασίσει να γίνει χρήσιμη για τους λαούς της Ευρώπης. Αν το κάνει αυτό δεν θα χρειάζεται πολυδάπανες διαφημίσεις.

 3. μερακλαντάν avatar
  μερακλαντάν 30/12/2012 14:32:00

  Nα υποθέσουμε ότι αυτή η καμπάνια θα ξεκινήσει από τους άστεγους ; Η από τις στρατιές των ανέργων ;

 4. Dal avatar
  Dal 30/12/2012 22:00:25

  Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα όφελος από την ΕΖ. Τα επιχειρήματα που επικαλούνται είναι αστεία . Έφτασε η ανεργία στο 12% στην ΕΖ και 25% στην Ισπανία και Ελλάδα , αλλά τα τηλεφωνήματα κοστίζουν λιγότερο!!!. Ρε ας τα διάλα.

  Η κρίση θα κρατήσει 10ετίες . Και μόνη χώρα που θα βγει κερδισμένη, εάν συνεχισθεί αυτό το βιολί, είναι η Γερμανία που θα απορροφήσει σταδιακά τον ευρω νότο. Εμείς πάμε για Πακιστάν της Ευρώπης. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

 5. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 02/01/2013 17:14:49

  Αντι να στρωσουν κ@λο να λυσουν τα τεραστια προβληματα που υπαρχουν, θα φτιαξουν σποτακια για να μας πεισουν το ποσο καλα τα πανε και ποσο πρεπει να τους εμπιστευομαστε...

  Αυτη ειναι η Ευρωπη και γενικα η δυτικη νοοτροπια... Παντα το φαινεσθαι, ποτε το ειναι...

 6. αννιβας avatar
  αννιβας 02/01/2013 17:34:28

  To συμπέρασμα που προκύπτει απο τα παραπάνω, είναι οτι στις επόμενες εκλογές το σύνθημα των Γερμανικών εφημερίδων "Ελληνες μην ψηφίστε Τσίπρα για να μη φύγετε απο το Ευρώ και την ΕΕ" δεν θα βγάλει ούτε τα εξοδα εκτύπωσής του...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.