Και στη φυλακή και θα πληρώνουν
12/02/2014 10:00
του Μάρκο Πόλο
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και στη φυλακή και θα πληρώνουν

Το μέτρο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε οργανώσεις δικαιωμάτων που υποστηρίζουν ότι είναι εξωφρενική και μόνο η σύλληψη της ιδέας δεδομένου ότι το ίδιο το σύνταγμα των ΗΠΑ αναφέρει ότι από τη στιγμή της σύλληψης ενός ατόμου, το κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για όλα αυτά τα ζητήματα

Για το φαγητό τους, την ιατρική τους περίθαλψη και για ό,τι άλλο χρειαστούν κατά τη διάρκεια της φυλάκισής τους καλούνται πλέον να πληρώσουν οι κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα της κομητείας Έλκο στην πολιτεία της Νεβάδα μετά από τη σχετική εισήγηση του διευθυντή των φυλακών και την αποδοχή της από τις τοπικές αρχές. Σύμφωνα με την απόφαση, στο εξής οι κρατούμενοι θα χρεώνονται ημερησίως έξι δολάρια για φαγητό, 10 δολάρια για κάθε επίσκεψη γιατρού που θα χρειάζονται, πέντε δολάρια για την είσοδό τους στη φυλακή! Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα δημιουργηθούν λογαριασμοί τραπεζικοί υπό την εποπτεία της κομητείας στους οποίους οι συγγενείς θα καταθέτουν χρήματα για να καλύψουν τα έξοδα αυτά αλλά και το αν θέλουν οι κρατούμενοι να προμηθευτούν κάποιο άλλο προϊόν καθημερινής ανάγκης, όπως πχ σαμπουάν, φάρμακα ή φακέλους αλληλογραφίας.

Ο διευθυντής των φυλακών Τζιμ Πιτς, δήλωνε στη βρετανική εφημερίδα Independent ότι ετησίως το κόστος για το φαγητό, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και άλλες «υπηρεσίες» που παρέχονται στους 120 κρατουμένους ανέρχεται σε 10.000 δολάρια και είναι «δυσβάσταχτο» επιμένοντας ότι το μέτρο είναι δίκαιο. Στην περίπτωση που δεν κατατίθενται χρήματα στο λογαριασμό, αυτός θα είναι αρνητικός και ο κρατούμενος θα θεωρείται χρεωμένος καλούμενος να «αποπληρώσει» στην περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος. Όσοι κρατούμενοι τελικά αθωωθούν κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας θα παίρνουν πίσω τα χρήματά τους. Χρέωση δεν θα γίνεται σε όσους κρατουμένους εργάζονται στη φυλακή ή κρατούνται για λιγότερο από ένα 24ωρο.

Το μέτρο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε οργανώσεις δικαιωμάτων που υποστηρίζουν ότι είναι εξωφρενική και μόνο η σύλληψη της ιδέας δεδομένου ότι το ίδιο το σύνταγμα των ΗΠΑ αναφέρει ότι από τη στιγμή της σύλληψης ενός ατόμου, το κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για όλα αυτά τα ζητήματα. Επισημαίνουν δε ότι οι αρχές μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες με σωρεία μηνύσεων από οικογένειες κρατουμένων που δεν έχουν τα χρήματα να «πληρώνουν» για τον άνθρωπό τους που βρίσκεται στη φυλακή. «Πρόκειται για εντελώς παράλογη και απάνθρωπη ποινή» τονίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 12/02/2014 17:42:49

  Έχει τρελαθεί ο κόσμος. Η ποινή της φυλάκησης υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια αλλά κανείς ποτέ δεν σκέφτηκε ότι οι φυλακισμένοι πρέπει να πληρώνουν τα έξοδα "διαμονής" λες και το επέλεξαν οι ίδιοι να φυλακιστούν! Και μία απορία: Το σχέδιο λέει ότι αν ο κρατούμενος δεν μπορεί να πληρώνει, θα θεωρείται να χρεωμένος και τα χρήματα αυτά θα είναι απαιτητά όταν αποφυλακιστεί. Λοιπόν, αν και μετά την αποφυλάκιση δεν πληρώσει, τι θα του κάνουν; Θα τον ξαναβάλουν φυλακή;

  • Mariana avatar
   Mariana @ Γιώργος Αχαιός 12/02/2014 23:55:35

   Μα φυσικά. Ξανά μέσα. Κι αν εντωμεταξύ πεθάνει, ενδεχομένως να πληρώνει στην άλλη ζωή. Μερικοί ηγέτες ξέρουμε πως έχουν την ευλογία να συνομιλούν με το θεό. Μη σας φαίνεται παράξενο λοιπόν το να κλείνουν και συμφωνίες μαζί Του μετά το πέρας των συνομιλιών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.