#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/06/2013 09:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και η Ιταλία "μαγείρεψε" τα στοιχεία για να μπει στο ευρώΣαν βόμβα έπεσε το δημοσίευμα των Financial Times που αναφέρει ότι και στην Ιταλία υπήρξε εκτεταμένη λαθροχειρία σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία με τα οποία μπήκε η χώρα στο ευρώ.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση εκεί γύρω στο 2000 ωραιοποίησε τους λογαριασμούς, με προκαταβολές πληρωμών από τράπεζες, προκειμένου να επιτευχθούν οι αναγκαίοι για την ένταξη της Ιταλίας στο ευρώ στόχοι για το δημοσιονομικό έλλειμμα. Η 29σέλιδη έκθεση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία είναι σε γνώση των Financial Times, αναφέρεται αναλυτικά στις ανταλλαγές χρέους (debt transactions) που έκανε η Ιταλία στο πρώτο εξάμηνο του 2012, στις οποίες περιλαμβάνεται η αναδιάρθρωση οκτώ δανείων σε παράγωγα χρηματοπιστωτικά προϊόντα (derivatives contracts) με ξένες τράπεζες και συνολική ονομαστική αξία 31,7 δισ. ευρώ.

«Πλέον η Ιταλία κινδυνεύει να υποστεί ζημίες ύψους πολλών δισ. ευρώ από σύνθετα δάνεια που είχε συνάψει στο παρελθόν, τα οποία αναδιάρθρωσε στο απόγειο της κρίσης της Ευρωζώνης, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας», αναφέρει το δημοσίευμα.

Αν σας θυμίζει κάτι όλο αυτό, θυμηθείτε τα greek statistics, την κυβέρνηση Σημίτη, τα swaps με την Goldman Sachs, τον Λ. Παπαδήμο, τον Ν. Χριστοδουλάκη κ.λπ. Όλοι αυτοί μαγείρεψαν τα στοιχεία για να μπει η χώρα στο ευρώ, κι όπως αποδεικνύεται δεν ήταν μόνο η Ελλάδα που το έκανε.

"Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα, επομένως, Έλληνες και Ιταλοί και στα δημοσιονομικά, όμως, το θέμα έχει κι άλλες προεκτάσεις.  Τη δεκαετία του 90, όταν μαγειρεύονταν τα στοιχεία, γενικός διευθυντής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών ήταν ο νυν πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ο οποίος φέρεται να προώθησε τα «κόλπα» με τα δάνεια και τα παράγωγα. Κάποιοι λένε ότι η αποκάλυψη των FT δεν είναι παρά μια οργανωμένη επίθεση των Γερμανών που θέλουν να «κοντύνουν» τον Ντράγκι ο οποίος επιδεικνύει μια πιο φιλοευρωπαϊκή και γενικά πιο ενωτική στάση.

Μπορεί να είναι κι έτσι. Ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, όπως ξέρει καλά να κάνει η Μέρκελ. Όμως, θα πρέπει να θυμίσουμε και μια άλλη πτυχή. Ο κ. Ντράγκι, μετά το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών πήγε να δουλέψει στην Goldman Sachs, αν αυτό λέει κάτι.

Γράφαμε το Νοέμβριο του 2011 εδώ στο antinews για το τι είναι αυτό που συνδέει το Λ. Παπαδήμο, τον Μ. Ντράγκι και τον Μ. Μόντι (δείτε: http://www.antinews.gr/2011/11/15/133611/ ).

Αφορούσε ένα δημοσίευμα για το περίφημο διευθυντήριο που είναι ονομαστό ως «κυβέρνηση Sachs». Η μαφία των αγορών που προωθούσε δικούς της ανθρώπους σε ανώτατα αξιώματα σε διάφορες χώρες. Απλά να θυμίσουμε ότι την περίοδο που –πιθανότατα- ο Ντράγκι μαγείρευε το ιταλικό «θαύμα», εδώ στην Ελλάδα, επικεφαλής της ΤτΕ (1994-2002) ήταν ο Λ. Παπαδήμος. Ηταν η περίοδος που και η Goldman Sachs «μαγείρευε» τα ελληνικά στοιχεία. Φαίνεται ότι υπήρχε μια γενικότερη συνεννόηση μεταξύ κορυφαίων οικονομικών παραγόντων της Ευρώπης που συνδέονταν και με την Goldman Sachs, ώστε να πειραχθούν τα στοιχεία διάφορων χωρών που έπρεπε να μπουν στο ευρώ.Μαγειρέματα που πληρώνουμε όλοι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 27/06/2013 23:08:26

  Προφανώς το "ούνα φάτσα ούνα ράτσα" ισχύει και για τους Γάλλους, τους Γερμανούς, τους Ισπανούς, τους Πορτογάλους... γιατί ΟΛΟΙ εκτός από το Λουξεμβούργο μαγείρεψαν τα βιβλία τους για να μπουν στο ευρώ.

 2. cresswell avatar
  cresswell 28/06/2013 01:26:48

  Τι λέτε ρε παιδιά! Mon Dieu!!!

  Ανήκουστο! Φοβερό!

  Nα μάθουμε αμέσως τι λέει ο Herr Schäuble!
  Kαι αν δεν ξέρει, ας ρωτήσει τον Μιχάλη Χριστοφοράκο βρε αδελφέ! Δεν χάθηκε κι ο κόσμος!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.