#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/03/2011 07:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κίνημα του Τσαγιού» αναδύεται και στην Ευρώπη
 

Με την ύφεση να κυριεύει την Ευρώπη, η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος. Στη Γαλλία, στη Γερμανία, και στη Βρετανία, οι συντηρητικοί παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι, χρησιμοποιώντας ισλαμοφοβική και αντί-μεταναστευτική ρητορική για να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης, που είναι εξοργισμένοι εξαιτίας της λιτότητας και της ανεργίας,  αλλά που δεν έχουν και τίποτα να περιμένουν απ την αριστερά.

Προς το παρόν, τα ακροδεξιά κινήματα της Ευρώπης δεν έχουν συνταχθεί. Αν και μοιράζονται μια κοινή απέχθεια απέναντι στους μετανάστες και στους Μουσουλμάνους, ακόμη καταλαμβάνουν διαφορετικές θέσεις στο γενικότερο πολιτικό φάσμα.

Για παράδειγμα, ο Ολλανδός αντί –μουσουλμάνος βουλευτής Geert Wilders, που δικάζεται για «πρόκληση μίσους», αρνήθηκε τη συμπαράσταση των φασαριόζων της English Defence League. Προτιμά να εκμεταλλεύεται το χαρτί της ελευθερίας του λόγου (όπως όλοι οι ρατσιστές), και να χτίζει γέφυρες με την αμερικανική ακροδεξιά. Με τη Βρετανία να του απαγορεύει την είσοδο, ο Wilders έχει ανακηρυχθεί σε «μάρτυρα» από τους οπαδούς του αμερικανικού Tea Party. Το περασμένο μήνα ισχυρίσθηκε ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, αλλά μια ολοκληρωτική ιδεολογία.

Στη Γαλλία θα απαγορεύεται από τον επόμενο μήνα στις γυναίκες , να φοράνε ισλαμικό βέλο που θα καλύπτει το πρόσωπό τους, σε δημόσιους χώρους. Η απαγόρευση αυτή θα ισχύει, αν και δεν υπάρχουν περισσότερες από μερικές εκατοντάδες γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα που φοράνε μπούρκα- niqab . Όποια το κάνει, θα τιμωρείται με πρόστιμο €130, και θα αναγκάζεται να παρακολουθεί μαθήματα πολιτικής αγωγής, με έμφαση στις γαλλικές δημοκρατικές αξίες.

Δεν πρόκειται για κάποιο φεμινιστικό μέτρο, αντιθέτως, τιμωρεί τις γυναίκες άμεσα, και περιορίζει την επιλογή τους, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί και να μην είναι δική τους. Όσοι εξαναγκάζουν κάποια γυναίκα να φορά τη μπούρκα, αντιμετωπίζουν σοβαρότερες ποινές, αλλά είναι πολύ αμφίβολο αν θα διωχθεί ποτέ κανείς τους. Ο πρόεδρος Sarkozy ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους για να προσελκύσει τις ψήφους των ακροδεξιών εν όψει των προεδρικών εκλογών της επόμενης χρονιάς.

Η Marine Le Pen, αρχηγός του νεοφασιστικού Εθνικού Μετώπου (Front National), και κόρη του Jean-Marie, που πρόσφατα παρομοίασε τις προσευχές των Μουσουλμάνων έξω από τα υπερπλήρη τζαμιά με τη ναζιστική κατοχή, ηγείται στις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι χαζή. Αντιθέτως, η στρατηγική του Sarkozy τη βολεύει: «Κάθε φορά που αρχίζει τα μπλα μπλα, εγώ ανεβαίνω 5 μονάδες…», λέει.

Στη Γερμανία υπάρχει ο νεοδιορισμένος υπουργός Εσωτερικών Hans-Peter Friedrich, που προέρχεται από το αντί-μεταναστευτικό κόμμα της Βαυαρικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης, που αποτελεί έναν από τους συμμάχους στον κυβερνητικό σχηματισμό της Angela Merkel. Πρόσφατα δήλωσε ότι το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία, με αφορμή τη δολοφονία δυο Αμερικανών στρατιωτών από ένα 21χρονο Κοσοβάρο  στη Φρανκφούρτη. Κάποια άλλα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης έσπευσαν να σημειώσουν ότι οι Μουσουλμάνοι αποτελούν μέρος της γερμανικής κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια. Το σχόλιο όμως του Friedrich, άφησε το στίγμα του όπως και η δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, ότι η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε στη χώρα της. Ή όπως αυτά που γράφει στο βιβλίο του ο Thilo Sarrazin, ότι δηλαδή η Γερμανία υπονομεύεται από τους απαίδευτους Τούρκους και Άραβες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, που τοποθέτησε το κόμμα του στην ακροδεξιά πτέρυγα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου πριν τις τελευταίες εκλογές, επανέλαβε τις αιτιάσεις της Merkel περί πολυπολιτισμικότητας, και μάλιστα την ημέρα που διεξάγονταν μεγάλο  αντί-μουσουλμανικό συλλαλητήριο στο Λούτον.

Ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού, ότι η συμμετοχή σε μη βίαιες ισλαμικές  οργανώσεις, οδηγεί σε εξτρεμισμό, στιγμάτισε μια ολόκληρη κοινότητα και πολλές θρησκευτικές ομάδες, από τις οποίες θα στερηθεί το δημόσιο χρήμα, καθώς και το δικαίωμα συνάθροισης σε ιδρύματα ή φορείς που χρηματοδοτούνται από το κράτος (βλ. πανεπιστήμια), εκτός και αν προβάλλουν τις βρετανικές αξίες! Παράλληλα, οι δηλώσεις του έδωσαν θάρρος στους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο του Λούτον, που μεταξύ άλλων τραγουδούσαν «Allah, Allah, who the fuck is Allah». Ήταν το μεγαλύτερο αντί-μουσουλμανικό συλλαλητήριο στην ιστορία της χώρας.

Όπως και στη Γερμανία, έτσι και στη Βρετανία, αμέσως έσπευσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης Nick Clegg να μπαλώσει τη κατάσταση. ‘Όμως και  το δικό του κόμμα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, έχασε μια θέση στη βουλή πρόσφατα στους εθνικιστές και αντί-μεταναστευτικούς του Κόμματος της Ανεξαρτησίας.

Όπως βλέπουμε, οι συντηρητικοί της Ευρώπης, που βρίσκονται σε άνοδο, ανοίγουν τη πόρτα στο νεοφασισμό, στο ρατσισμό, και στην ισλαμοφοβία, απόψεις και θέσεις, που μέχρι πρόσφατα δεν αποτελούσαν μέρος της κύριας πολιτικής σκηνής.

 

S.A.-The Nation

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 14/03/2011 09:21:52

  "... οι συντηρητικοί της Ευρώπης, που βρίσκονται σε άνοδο..."

  Το"γιατί" δέν φαίνεται να απασχολεί τον σχολιαστή. Και βέβαια, το οτι βάζει την απαγόρευση του φερετζέ στην κατηγορία των ρατσιστικών μέτρων (ενώ η απαγόρευση του σταυρού στα σχολεία είναι δημοκρατικό !), δείχνει σε τί βάρκα βρίσκεται. Και βρίσκεται ολόκληρος !

  Ξεκάθαρα πολιτική γνώμη, μονομερής, με ολοφάνερες φιλοισλαμικές επιρροές. Δείγμα της τρικυμίας που δέρνει τα μυαλά της Αριστεράς - που απο τότε που της γύρισε την πλάτη ο εργατικός κόσμος, τρέχει να υποστηρίξει (να βρεί πελάτες) στους τάχα μου κατατρεγμένους φονταμενταλιστές του ισλάμ.

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/03/2011 09:56:26

  Το άρθρο εκφράζει τις θέσεις της αμερικανικής Αριστεράς και αναμασά τα συνήθη "πολιτικώς ορθ" ιδεολογήματα, που είναι και ο μόνος πραγματικός φασισμος που βλέπω αυτή τη στιγμή στον δυτικό κόσμο. Το μόνο που δεν εξηγεί κανείς "ορθροφρονών" και "πολιτικώς ορθός" είναι γιατί δεν υπάρχει αγανάκτηση κατά των Ινδοκινέζων, λ.χ., που η Γαλλία φιλοξενεί πολλές δεκάδες χιλιάδες (πρώην αποικίες βλέπετε), αλλά η αγανάκτηση των Ευρωπαίων περιορίζεται στους μουσουλμάνους. Δηλαδή, γιατί οι Καμποτζιανοί και οι Βιετναμέζοι δεν δημιουργούν πρόβλημα στον Γάλλο, αλλά του δημιουργούν οι Μαγκρεμπίνοι και οι μουσουλμάνοι της υποσαχάριας Αφρικής. Και γιατί ο Άγγλος έχει πρόβλημα με τον Πακιστανό, όχι όμως με τον ινδουϊστή Ινδό ή τουλάχιστον όχι με τον Ινδό στον βαθμό που έχει με τον Πακιστανό.

  Δεν πειράζει, ξύδι. Οι πρυτάνεις της αριστερής πολιτικής ορθότητας έχουν απαξιωθεί εντελώς στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Σύντομα και οι δικοί μας ισλαμολάγνοι Συριζαίοι κυρίως μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών θα αναζητούν ψηφαλάκια.

  • Enzo avatar
   Enzo @ ΒΙΣ 14/03/2011 10:43:54

   εμ δεν ειναι το ιδιο πραμα να σε ξυπναει καθε πρωι ο χοτζας απο το τζαμι!

   • Dora avatar
    Dora @ Enzo 14/03/2011 15:47:04

    Πεντε φορες την ημερα Εντζο.

  • Dora avatar
   Dora @ ΒΙΣ 14/03/2011 15:51:06

   Μονο για λιγο θα εχουν ψηφους απ' το ισλαμ οι αριστεροι κρετινοι.
   Με το που θα πολλαπλασιαστουν (εξαιρετικα συντομα) θα ξεκινησουν δικο τους ισλαμικο παρτιτο.Κι οταν θα επικρατησει το ισλαμ,τα πρωτα κεφαλια που θα πεσουν θα ειναι των αθεων της αριστερας,ως απιστων.

  • giwrcos avatar
   giwrcos @ ΒΙΣ 15/03/2011 00:42:54

   η εμεισ η αυτοι . Δεν ειναι πλεον ρατσιστικο το θεμα ,ειναι θεμα επιβιωσησ

 3. Σταύρος avatar
  Σταύρος 14/03/2011 10:21:19

  Τὸ αὐτὸ καὶ δι' ἡμᾶς!
  Τόσα ακούγονται και λέγονται καθημερινά για τους ΛΑΘΡΟ αλλά και μετανάστες γενικότερα.
  Για τους Φιλιππινέζους δεν έχει ακουστεί το παραμικρό !
  Και την παροικία τους την έχουν και σχολεία δικά τους έχουν και τα Αγγλικούλια τους τα μιλάνε.
  Δεν έχουν δώσει όμως, κανένα δικαίωμα να χαρακτηρισθούν παραβατικοί.
  Πράγμα που δεν συμβαίνει μέ όλους τους υπόλοιπους.
  Καλή η καραμέλα του ρατσισμού αλλά αφήνει μια γεύση σκ**** σε αυτόν που την πιπιλάει!
  Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Σταύρος 14/03/2011 11:51:03

   Στη συγκέντρωση που έκαναν πριν από 1 χρόνο και κάτι οι Κόπτες στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν για τη μαζική δολοφονία ομοθρήσκων τους στην Άνω Αίγυπτο ανήμερα των Θεοφανείων, με το παλαιό ημερολόγιο, δεν ήταν ούτε ένας από αυτούς τους ψευδο-αλληλέγγυους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ημουν παρών και μπορώ να το διαβεβαιώσω.
   Είναι η απόδειξη ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι μετανάστες, τους ενδιαφέρουν ΜΟΝΟ οι μουσουλμάνοι, γιατί αυτοί μπορούν όντως να καταστρέψουν τον κοινωνικό ιστό.
   Και στο "Δεν πληρώνω", επίσης, δεν τους ενδιαφέρουν οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανέχεια, τους ενδιαφέρει μόνο να καταρρεύσει το κράτος. Γιατί το "Δεν πληρώνω" είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με φερετζέ "κοινωνικής αλληλεγγύης".

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Σταύρος 14/03/2011 16:33:59

   Ξέρετε τι σκεύτομαι; αυτοί όλοι οι δήθεν που κόπτονται για την μπούργκα, θα έπρεπε να ζήσουν ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ σε μία ανάλογη περιοχή του κόσμου όπου θα είναι καθεστώς και η μπούργκα και όλα τα συναφή.
   Να δούν τέλος πάντων την ομορφιά του πράγματος, ειδικά όταν αρχίσουν και πέφτουν θύματα προπυλακισμού (ώς διαφορετικοί) και χειροδικίας, μη πώ και τίποτε χειρότερο.

 4. ΣΕΡΙΦΗΣ avatar
  ΣΕΡΙΦΗΣ 14/03/2011 14:51:46

  ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΣΣΟ ΞΥΠΝΑΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟΣΣΟ ΘΑ ΛΥΣΣΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΠΙΛΑΝΕ ΤΗΝ ΄΄ΚΑΡΑΜΕΛΑ΄΄ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΛΙΩΣΕΙ

 5. Dora avatar
  Dora 14/03/2011 15:32:38

  Παρακολουθω την δικη του Geert Wilders.
  Οι μαρτυρες που επικαλεστηκε ηταν ολοι εξπερτ του ισλαμ,ισλαμολογοι και αραβιστες καθηγητες των εδω πανεπιστημιων,τους οποιους βρεθηκε οτι προσπαθησαν οι αντιδικοι(με τα λεφτα της Σ.Αραβιας,φυσικα) να εξαγορασουν,δεν κλειθηκαν σε πρωτη φαση.Μετα απο ενστασεις κλπ,εξεταστηκαν με βαση την επιστημονικη τους τοποθετηση,η οποια οχι μονο δικαιωσε τα οσα ελεγε ο εν λογω πολιτικος,αλλα μας εκαναν να καταλαβουμε και οτι λιγα λεει...
  Εαν ερωτηθει ο μεσος ολλανδος για την υποθεση του ισλαμ στην Ολλανδια, η απαντηση του ειναι οτι "εχουμε εισαγει ενα προβλημα γιατι υπηρξαμε ηλιθιοι , δεν ειχαμε απολυτη αγνοια και ετσι δεν υπολογισαμε τις συνεπειες.

  • Dora avatar
   Dora @ Dora 14/03/2011 16:41:52

   δεν ειχαμε απολυτη αγνοια=ειχαμε απολυτη αγνοια!

 6. Dora avatar
  Dora 14/03/2011 15:38:04

  Ενας δε απο τους μαρτυρες, ο Hans Jansen,αναγκαστηκε να κρυβεται στο εξωτερικο γιατι δεχεται διαρκως απειλες για την ζωη του.
  Ο αλλος μαρτυρας κυκλοφορει επισης με φρουρα( οπως κι ο ιδιος ο πολιτικος αλλωστε) χανοντας ουσιαστικα την ελευθερια του.
  Αυτο και μονο, δεν δειχνει με τι εχουμε εδω να κανουμε?

 7. Dora avatar
  Dora 14/03/2011 15:57:10

  Ισλαμοφοβια,οπως λεμε φιδοφοβια.Γιατι αραγε????

 8. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 14/03/2011 16:25:29

  Το διαβάσαμε και αυτό, η ελευθερία του λόγου είναι για τους ρατσιστές.
  Απορώ αν οι γερμανοι τελικά δεν χάνανε τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο σε τί θα διέφερε η διακυβέρνηση τους απο αυτό το παγκόσμιο συνοθύλευμα που έχουμε σήμερα...

  • Dora avatar
   Dora @ Ευθύμης 14/03/2011 18:28:25

   +100000000!

  • Dora avatar
   Dora @ Ευθύμης 14/03/2011 18:30:13

   Ναι,Ευθυμη, πηγα κατω και γελουσα με δακρυα:Η ελευθερια του λογου ειναι για τους ρατσιστες!!!!!!

 9. ΚΜ avatar
  ΚΜ 14/03/2011 20:35:49

  Ο πολυπολιτισμικούλης του άρθρου επίσης τσουβαλιάζει τις υγιείς αντιδράσεις στον αριστεροφασισμό τους με τις ακραίες φωνές με σκοπό να τους κολλήσει την ρετσινιά. (Κλασική αριστερή «κιναιδιά».) Στα ίδια πλαίσια κινείται και η παρομοίωση με το «Κίνημα του Τσαγιού», που έχει αρκετά διαφορετικές αναφορές (και αρκετές αμερικάνικες παραξενιές που σε μας τους Ευρωπαίους φαντάζουν ως γραφικότητες). Ο συντάκτης (σοβαροφανής παπατζής) πασχίζει να κολλήσει την ταμπέλα του γραφικού ή του ακραίου σε όσους αντιδρούν για να τους εξουδετερώσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.