05/12/2011 14:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιταλίδα υπουργός ανακοίνωσε κλαίγοντας τα μέτρα λιτότηταςΗ αναγγελία των αυστηρών μέτρων λιτότητας από την ιταλική κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντίδραση της υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Ελσα Φορνέρο, η οποία ξέσπασε σε κλάματα όταν άρχισε να μιλά για τις θυσίες των συνταξιούχων. Το σχέδιο που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση, για την ανάκαμψη της οικονομίας, περιλαμβάνει σκληρές μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις.

Έτσι, οι Ιταλίδες γυναίκες, στο εξής, θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα εξήντα δυο τους χρόνια και οι άνδρες στα εξήντα έξι μέχρι το 2018. Παράλληλα τα απαιτούμενα χρόνια εισφορών θα αυξηθούν σε σαράντα ένα για τις γυναίκες και σαράντα δυο για τους άνδρες.

"Επρεπε … και μας στοίχισε πολύ ψυχολογικά… να ζητήσουμε μια…" ήταν η φράση που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει η Φορνέρο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μαριο Μοντι ήταν αυτός που ολοκλήρωσε τελικά την φράση και συμπλήρωσε την λέξη "θυσία".

Σαρωτικά μέτρα λιτότητας 
 Σε ό,τι αφορά τις κύριες παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο μέτρων, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε, την αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας από 21% σε 23%, την απαγόρευση της χρήσης ρευστού για πληρωμές άνω των χιλίων ευρώ, την κατάργηση των περιφερειακών συμβουλίων, την επιβολή φόρου της τάξης του 1,5% επί του συνόλου των αδήλωτων κεφαλαίων που επέστρεψαν από το εξωτερικό χάρη σε ευνοϊκά μέτρα νομιμοποίησης. Επιβάλλεται, εκ νέου, τρία χρόνια μετά την κατάργησή του, ο φόρος ακινήτων, ενώ αυξάνεται η φορολόγηση για σκάφη, ιδιωτικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα πολυτελείας.
Σε δηλώσεις του ο Μόντι  είπε ότι θα συμβάλλει και ο ίδιος στην αντιμετώπιση της κατάστασης και θα επιστέφει στο κράτος τον μισθό που αντιστοιχεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών. "Είχα σκεφθεί να καταβάλλω το ποσό σε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, αλλά κατέληξα στην διαπίστωση ότι ο οργανισμός που τώρα έχει την μεγαλύτερη ανάγκη είναι το ιταλικό δημόσιο", είπε χαρακτηριστικά.

Οι υπουργοί του πρόκειται επίσης να αναφέρουν στην φορολογική τους δήλωση και την κατοχή τυχόν ομολόγων, παρόλο που σύμφωνα με τον νόμο, δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Ήδη ωστόσο τα ιταλικά συνδικάτα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους. Ο γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, Ραφαέλε Μπονάνι, τόνισε ότι "τα μέτρα βαραίνουν μόνο τις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων", ενώ η Σουζάνα Καμούσο, του συνδικάτου Cgil, πρόσθεσε ότι "θα προτείνει στο κοινοβούλιο ουσιαστικές αλλαγές της δέσμης αυτής, ώστε η έκφραση δίκαιη κατανομή των βαρών, να αποκτήσει πραγματική σημασία". Το Cgil, το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, έκρινε λανθασμένη την επιλογή να μην επιβληθεί έκτακτη εισφορά σε όσους διαθέτουν μεγάλες κινητές και ακίνητες περιουσίες.

Την στήριξή του στην κυβέρνηση εξέφρασε  το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα . Με ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι "ο ανοικτός διάλογος πρέπει να συνεχισθεί διότι ακόμη τα μέτρα δεν ανταποκρίνονται πλήρως στο κριτήριο της κοινωνικής δικαιοσύνης". Ο κεντροδεξιός Λαός της Ελευθερίας μέσω του γραμματέα του κόμματος, Αντζελίνο Αλφάνο, εκφράζει ικανοποίηση για το ότι δεν αυξήθηκαν οι φορολογικές κλίμακες, "αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να πληρώσουν τα συνήθη θύματα". Ο επικεφαλής του Κεντρώου Πόλου, Πιερφερντινάντο Καζίνι, από την μεριά του, είπε ότι "οι παρεμβάσεις είναι σαφώς σκληρότατες αλλά η όλη λογική του πρωθυπουργού, είναι πειστική".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/12/2011 14:13:29

  Γιατί σᾶς φαίνεται παράξενο; Ἐδῶ σέ μᾶς, ὁ ἲδιος ὁ Πρωθυπουργός μᾶς τά'χωσε σχεδόν κλαίγοντας...

 2. SABI avatar
  SABI 05/12/2011 14:13:35

  Δεν είχε δει το σαρδόνιο χαμόγελο του Παντελή οικονόμου...
  Και εν πάσει περιπτώσει γιατί δεν παραιτήθηκε?

 3. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 05/12/2011 14:25:30

  ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΑΤΣΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ: Το πρόβλημα μας είναι οι πολιτικοί. Όλοι τους ίδιοι είναι: Κλεπτοκράτες, ψευτοκράτες και υποκριτές. Κλαίει η κυρία επειδή θα πονέσει ο λαός που τάχατες τον αγαπά. Η ίδια όμως πόσο θα πονέσει από τα μέτρα λιτότητας; Καθόλου δεν θα πονέσει φίλοι μου. Κροκοδείλια είναι τα δάκρυα της αφού το πιθανότερο είναι να είναι και αυτή μία από τους βασικούς ενόχους της κρίσης.

 4. Orestios avatar
  Orestios 05/12/2011 14:46:19

  Τί υποκριτές!!!!
  Οι δικοί μας έλεγαν πως με πόνο ψυχής κλέβουν τα εισοδήματα.

 5. Κάτοικος Ελβετίας avatar
  Κάτοικος Ελβετίας 05/12/2011 15:03:40

  Το ιταλικό αντίστοιχο του Λοβέρδου;

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/12/2011 15:12:53

  Κάνει ἒτσι ἐπειδή ἀνακοίνωσε πάγωμα τῶν συντάξεων! Ἂν τήν εἲχαμε ἐδῶ Ὑπουργό νά μᾶς ἀνακοινώνει τόσες μειώσεις μισθῶν καί συντάξεων καί τόσα χαράτσια, θά ἒπρεπε νά τήν παίρνουν λιπόθυμη μετά ἀπό κάθε ἀνακοίνωση...

  • Nick63 avatar
   Nick63 @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/12/2011 22:59:36

   Χα,Χα!!... Η καλύτερη ατάκα με διαφορά!!...
   Μπράβο ρε Κυθήριε!

 7. Dal avatar
  Dal 05/12/2011 15:23:01

  Φίλοι πρέπει να καταλάβουμε μια για πάντα. Μας δουλεύουν συνεχώς. Είναι αδίστακτοι στις επιδιώξεις στους. Χρησιμοποιούν δε κάθε μέσο. Ακόμα και την υποκριτική, εκτός του ψεύδους φυσικά. Η Ιταλία ακολουθεί τα χνάρια της Ελλάδος και φυσικά αυτοί που κάνουν πως λυπούνται το γνωρίζουν άριστα.

  Εάν δεν αντιδράσουμε, και υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι, θα μας πάνε μισόν αιώνα πίσω. Ο ανομολόγητος στόχος είναι η Ευρώπη να καταστεί ανταγωνιστική με τριτοκοσμικό κόστος και νομοθεσία παραγωγής. Και όχι προς όφελος των λαών αλλά για τα υπερκέρδη του αερο-καπιταλισμού και των πολυεθνικών.

  Είναι κατάντια να δημιουργούνται ουρές 50 μέτρων για να πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ.

 8. adanaklasi avatar
  adanaklasi 05/12/2011 19:21:39

  Το βίντεο της μέρας: Η Ιταλίδα Λοβέρδος είναι καλύτερη ηθοποιός και θα μας πάρει το όσκαρ...
  http://adanaklasi.blogspot.com/2011/12/blog-post_18.html

 9. TARAMAS avatar
  TARAMAS 05/12/2011 19:39:08

  Βασικά δεν είναι πολιτικός, αλλά καθηγήτρια πανεπιστημίου που την κάλεσαν τώρα να συμμαζέψει όσα έκαναν σκ.. οι πολιτικοί.

 10. Nίκος avatar
  Nίκος 05/12/2011 20:25:41

  Εδω μας παιρνουν τα μετρα και μας βριζουν απο πανω.Τεμπελιδες,αντιπαραγωγικοι,μα....κες,1.000.000 υπαλληλοι ποου ταλαιπωρουν 10.000.000 πολιτες,μαζι τα φαγαμε.Εδω δεν λυγιζουν απο συγκινηση.Εδω και βαρανε και γ....νε.

 11. ΤΙR DRIVER avatar
  ΤΙR DRIVER 05/12/2011 21:11:15

  MONTI ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ΣΤΟΝ ΜΠΕΝΙ...

 12. marilena avatar
  marilena 05/12/2011 23:19:16

  ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΕΔΩ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΟ.ΑΛΛΑ Ο ΜΠΕΝΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ: ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙ ΦΟΡΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ Ή ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕ ΛΕΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ,ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΙΤΑΛΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ -ΦΙΛΟΤΙΜΟ-.

 13. ΔΙΑΥΓΑΣΗ avatar
  ΔΙΑΥΓΑΣΗ 06/12/2011 17:41:40

  ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ!!!! ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.