Ιταλία: συλλαμβάνουν τους εθνικιστές που ζητούν απόσχιση της Βενετίας
02/04/2014 18:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιταλία: συλλαμβάνουν τους εθνικιστές που ζητούν απόσχιση της Βενετίας

Μέτρα κατά της ανακήρυξης της Βενετίας ως αυτόνομο κρατίδιο λαμβάνουν οι ιταλικές αρχές. Στο πρόσφατο online δημοψήφισμα η πλειονότητα των κατοίκων της ευρύτερης επαρχίας του Βένετο ψήφισαν υπέρ της απόσχισης από την ιταλική Δημοκρατία. Τα ξημερώματα όμως, ειδικές ομάδες του σώματος των Καραμπινιέρι εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στις πόλεις Μπρέσια και Βενετία, αλλά και σε αρκετά σημεία σε όλη τη Βόρεια Ιταλία, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους πρωτεργάτες του κινήματος για την αυτονόμηση της Βενετίας.

Προς το παρόν έχουν γίνει 24 συλλήψεις στελεχών του κινήματος για την «Ελεύθερη Βενετία». Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «σύσταση τρομοκρατικών ομάδων αποσχιστικής ιδεολογίας με σκοπό την υπονόμευση της δημοκρατικής τάξης, ακόμα και με άσκηση βίας ή ένοπλης δράσης» και με προφανή στόχο την επίσπευση των διαδικασιών ανεξαρτητοποίησης του Βένετο και άλλων περιοχών της ιταλικής επικράτειας από το ιταλικό κράτος. Όπως αναφέρεται, είχαν θέσει σε εφαρμογή «μια σειρά από πρωτοβουλίες, ακόμη και βίαιες, για την ανεξαρτησία της Βενετίας». Μεταξύ άλλων, είχαν προγραμματίσει να κάνουν μια «εντυπωσιακή παρέμβαση» στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, εισβάλλοντας με ένα τανκ.

http://www.agi.it/flash-news/articles/201404020940-cro-ren1003-carabinieri_arrest_24_in_raid_on_veneto_secessionists

http://www.soaar.net/venice-a-tank-in-piazza-san-marco-24-arrested-secessionists/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgos avatar
  giorgos 03/04/2014 13:55:57

  Αυτό είναι Δημοκρατία..........

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 03/04/2014 16:28:19

  Η Ιταλία δεν είναι ομοσπονδιακό κράτος, όπως η Γερμανία, η Ρωσία και η Ισπανία, ούτε δυναστική ένωση όπως το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος με τη Σκωτία, τη Βαυαρία και την Καταλωνία, αλλά το να ξεκολλήσει η Βενετία από την Ιταλία μου φαίνεται σαν το ανέκδοτο με την Κρήτη που θα λύσει τους κάβους και θα πάει προς Μάλτα μεριά...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Uncle Stgm 03/04/2014 17:25:54

   Δεν είναι ομοσπονδιακό κράτος αλλά αυτό είναι κυρίως ένα νομικό ζήτημα και το αίσθημα του συνανήκειν και της κοινής μοίρας δεν επιτυγχάνεται με νόμους. Το θέμα είναι ότι είναι εν πολλοίς τεχνητό κράτος (κατά κύριο λόγο δημιούργημα του Γκαριμπάλντι). Οι πολλοί αιώνες που μεσολάβησαν από την κατάλυση της Ρωμαϊκής κυριαρχίας (το Βάριον, νυν «Μπάρι», έπεσε τελευταίο, το 1071) από την Γερμανική κτηνωδία, απέκοψαν τους κατοίκους της Ιταλίας από τις ρίζες τους και τεμάχισαν το κοινό αίσθημα του συνανήκειν σε φέουδα. Αντίθετα με τους Ρωμιούς της Ανατολικής Μεσογείου που, παρά τα βάσανά τους, το διέσωσαν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.