#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/03/2013 08:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιταλία: Ψηφίσθηκαν οι επικεφαλής της Βουλής και της ΓερουσίαςΜετά από αρκετές ψηφοφορίες, οι βουλευτές και οι γερουσιαστές στην Ιταλία ψήφισαν τους επικεφαλής της Βουλής και της Γερουσίας. Παρόλα αυτά, η ψηφοφορία απέδειξ ότι τα περιθώρια για νέες συμμαχίες παραμένουν περιορισμένα.
Νέα πρόεδρος της Βουλής είναι η Λάουρα Μπολντρίνι και στη Γερουσία ο Πιέτρο Γκράσο, ο πρώην εθνικός εισαγγελέας κατά της μαφίας, αμφότεροι από την κεντροαριστερή συμμαχία του Μπερσάνι. Η Μπολντρίνι, μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ιταλία, εξελέγη με 327 ψήφους. Είναι η τρίτη γυναίκα, μετά την Νίλντε Γιότι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, και την Ιρένε Πιβέτι της Λέγκας του Βορρά, που εκλέγεται πρόεδρος της ιταλικής Βουλής. Είναι βουλευτίνα με το κόμμα «Αριστερά και Ελευθερία» του περιφερειάρχη του Μπάρι, Νίκι Βέντολα, το οποίο συμμετέχει στην συμμαχία του Μπερσάνι.
Η εκλογή της κεντροαριστερής υποψηφίου, έστω και με τις ψήφους της παράταξής της, σχεδόν ακυρώνει κάθε μελλοντική προσπάθεια συνεννόησης και συνεργασίας με το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο, το οποίο συνεχίζει να ψηφίζει τους υποψήφιούς του, έστω και αν δεν έχουν πολλές ελπίδες να υπερισχύσουν.

Ο Πιέτρο Γκράσο, που εξελέγη στη Γερουσία με 137 θετικές ψήφους, είναι γνωστός ως ο πρώην Εθνικός Εισαγγελέας κατά της μαφίας. Ο Γκράσο είχε εκλεγεί γερουσιαστής με την κεντροαριστερή συμμαχία του Πιερλουίτζι Μπερσάνι.
Είναι 67 ετών, γεννήθηκε στην Σικελία και μπήκε στο δικαστικό σώμα το 1969. Από τα μέσα της δεκαετίας του '70 ασχολήθηκε με έρευνες κατά της μαφίας, και το 1984 ήταν ένας από τους δικαστικούς της πρώτης μεγάλης δίκης κατά της Κόζα Νόστρα. Έχει χρηματίσει σύμβουλος του ιταλικού υπουργείου δικαιοσύνης και αναπληρωτής αρχιεισαγγελέας στην Φλωρεντία και στο Παλέρμο της Σικελίας. Από το 1999 μέχρι το 2005 εργάσθηκε ως αρχιεισαγγελέας της Σικελίας, συλλαμβάνοντας δεκατρείς εκ των τριάντα πιο επικίνδυνων, καταζητούμενων μαφιόζων. Το 2005 ανέλαβε Εθνικός Εισαγγελέας κατά της μαφίας και το 2006 βοήθησε καθοριστικά στη σύλληψη του αρχηγού της σιτσιλιάνικης μαφίας, Μπερνάρντο Προβεντσάνο. Πριν την πολιτική του στράτευση με την κεντροαριστερά είχε λάβει πολλούς επαίνους και από την κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Η κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι αρνήθηκε να στηρίξει τους κεντροαριστερούς υποψήφιους. Όπως υποστηρίζουν πολλοί παρατηρητές, ο Μόντι, με τον τρόπο αυτό, εκφράζει εμμέσως την απογοήτευσή του, μετά την έκκληση που του απευθύνθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Γερουσίας και να παραμείνει υποψήφιος πρωθυπουργός. Το κόμμα του Μπερλουσκόνι PdL έκανε σαφές ότι δεν θα συνεργαστεί στην εξεύρεση λύσης, από την στιγμή που οι μέχρι τώρα, συνολικές προτάσεις του, απορρίφθηκαν. Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν πλέον σχεδόν βέβαιο το ενδεχόμενο νέων εκλογών.

http://www.reuters.com/article/2013/03/16/us-italy-vote-idUSBRE92F0EB20130316

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.