21/12/2009 15:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιράν: Συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές.

 Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στην ιρανική αστυνομία και το τεράστιο πλήθος που συγκεντρώθηκε στην πόλη Κομ στην κηδεία του αγιατολάχ Χοσεΐν-Αλί Μονταζερί, η οποία εξελίχθηκε σε αντικαθεστωτική διαδήλωση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kaleme.org της ιρανικής αντιπολίτευσης.

    Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν η ιρανική αστυνομία επενέβη εναντίον των διαδηλωτών που φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα μπροστά από την κατοικία του αγιατολάχ Μονταζερί. Οι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας.

    Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά την κηδεία του αγιατολάχ Μονταζερί, προσωπικότητας της ιρανικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

    Σύμφωνα με ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης, η κηδεία μετατράπηκε σε αντικαθεστωτική διαδήλωση με το πλήθος να φωνάζει συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

    Οι ιρανικές αρχές δεν έδωσαν στους ξένους δημοσιογράφους άδεια να μεταβούν στην πόλη Κομ για να καλύψουν τη κηδεία.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.