#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2011 23:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΙΑΕΑ: Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία θα ξεπεραστείΔεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία θα ξεπεραστεί, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Γιουκίγια Αμάνο, ενώ η Αμερικανική Επιτροπή Ελέγχου για τα Πυρηνικά (NRC) ανακοίνωσε ότι η κατάσταση "δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί στους αντιδραστήρες 1, 2 και 3" στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, "οι οποίοι έχουν αναμφίβολα υποστεί ζημιές στο επίπεδο της καρδιάς των αντιδραστήρων".

Επίσης, η ΙΑΕΑ  ανακοίνωσε ότι υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν όχι μόνο εντός αλλά και έξω από την ζώνη εκκένωσης των 30 χιλιομέτρων πέριξ του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Σε ερώτηση, εάν οι ιαπωνικές αρχές θα μελετήσουν την επέκταση της ζώνης εκκένωσης ο αξιωματούχος της ΙΑΕΑ που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία απάντησε: "Θα πρέπει να γίνει μια μελέτη επ' αυτού".

Την Κυριακή σε ακτίνα 58 χιλιομέτρων από τον κατεστραμμένο σταθμό της Φουκουσίμα καταγράφηκε ραδιενέργεια που έφτανε στα επίπεδα των 5,7 μικροσίβερτ την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι η έκθεση των πολιτών σε αυτά επί επτά ημέρες θα φτάσει στην μάξιμουμ έκθεση σε ραδιενέργεια επιπέδου ενός μιλισίβερτ, με βάση τους κανόνες της ΙΑΕΑ.

Στο μεταξύ η TEPCO η Ιαπωνική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι μετρήθηκαν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας και στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στη Φουκουσίμα.

Μέχρι στιγμής τα επίπεδα αυτά δεν είναι τόσο υψηλά ώστε να προκαλούν άμεσο κίνδυνο, σύμφωνα με την εταιρεία που εκπρόσωπός της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "για να φτάσει κάποιος να μολυνθεί με ένα μιλισίβερτ θα πρέπει να πίνει από το νερό αυτό για ένα ολόκληρο χρόνο".

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε πως η ανίχνευση ραδιενέργειας στα τρόφιμα μετά τον πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα είναι πολύ σοβαρότερο πρόβλημα από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Μάλιστα, εκπρόσωπός του κάλεσε την Ιαπωνία να δράσει γρήγορα και να απαγορεύσει την πώληση προϊόντων από περιοχές γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο.

Ο Γκρέγκορι Χαρτλ είπε ότι η ραδιενέργεια που βρίσκεται στα τρόφιμα μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα και αποτελεί πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία από τα ραδιενεργά σωματίδια στην ατμόσφαιρα που διαλύονται μέσα σε διάστημα μερικών ημερών.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας Τετσούρο Φουκουγιάμα δήλωσε ότι είναι ασφαλή τα τρόφιμα που παράγονται έξω από τη ζώνη που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον σταθμό της Φουκουσίμα.

Την ίδια στιγμή , το υπουργείο Υγείας απηύθυνε έκκληση σε κατοίκους που διαμένουν κοντά στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα να σταματήσουν να πίνουν νερό από τη βρύση, μετά τον εντοπισμό υψηλών επιπέδων ραδιενεργού ιωδίου, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. enianos avatar
  enianos 22/03/2011 09:00:09

  ……Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία θα ξεπεραστεί…….Ναι αναμφίβολα ! Αλλά οι κατσαρίδες χρειάζονται ηλεκτρικό?

 2. βραγχιόσαυρος avatar
  βραγχιόσαυρος 22/03/2011 13:23:06

  υπήρχε περίπτωση να έλεγαν αυτοί κάτι διαφορετικό;

  αναζητώντας πάντως περισσότερες πληροφορίες, το συμπέρασμα είναι ένα:
  η καταστροφή είναι τεράστια, κάτι που συστηματικά αποκρύπτεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.