Θα χτίσουν εκκλησία στην Τουρκία
03/01/2015 18:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα χτίσουν εκκλησία στην Τουρκία

Tην κατασκευή ενός χριστιανικού ναού για τη μικρή συριακή μειονότητα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923, ενέκρινε η κυβέρνηση της Τουρκίας. Τα τελευταία χρόνια, στη χώρα είχαν επιτραπεί μόνο ανακαινίσεις υφιστάμενων εκκλησιών.

Σε συνάντηση των θρησκευτικών εκπροσώπων στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή το βράδυ, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η συριακή χριστιανική εκκλησία θα κατασκευαστεί σε κρατική γη στην περιοχή Γεσίλκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, όπου φιλοξενούνται ήδη τρεις εκκλησίες: αρμενική, ελληνορθόδοξη και καθολική. Η κατασκευή της, η οποία θα αρχίσει μέσα στους προσεχείς μήνες, θα χρηματοδοτηθεί από ένα ίδρυμα το οποίο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συριακής καταγωγής πολιτών (ορθόδοξων και καθολικών) που ζουν οι περισσότεροι στη νοτιοανατολική Τουρκία και ο αριθμός τους υπολογίζεται σε σχεδόν 20.000 ανθρώπους.

Υπάρχουν επί του παρόντος περίπου 100.000 Χριστιανοί στην Τουρκία, η οποία έχει σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμανικό πληθυσμό 80 εκατομμυρίων. Παρά το γεγονός ότι οι Χριστιανοί και άλλες θρησκευτικές μειονότητες έχουν το δικαίωμα να ασκούν τη θρησκεία τους, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν περιορισμούς. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, για παράδειγμα, απαγορεύεται να εκπαιδεύει τους κληρικούς της και οι ξένοι κληρικοί δυσκολεύονται να αποκτήσουν άδεια εργασίας.

www.dw.de

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.