#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/04/2011 07:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα πρέπει επιτέλους οι Άραβες να κοιταχτούν στο καθρέφτηΤου Dr. al-Qarni (Σαουδάραβα κληρικού και λόγιου)


Ο Καντάφι δήλωσε πρόσφατα, πως όλος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον της Λιβύης, επειδή ζηλεύει αυτά που απολαμβάνει ο λαός της. Ανέφερε μάλιστα και σχετικό εδάφιο του Κορανίου.

Τα επίσημα ΜΜΕ της Συρίας, διατυμπανίζουν συνεχώς,  πως η χώρα τους αποτελεί στόχο ξένης συνομωσίας, επειδή αντιστέκεται ηρωικά, αντέχει, υπομένει, και επιβιώνει μαχόμενη.

Τα αντίστοιχα ΜΜΕ της Υεμένης δηλώνουν πως η δική τους χώρα στοχοποιείται, επειδή αντιπροσωπεύει το «παναραβικό βάθος», και επειδή διαθέτει εθνική στρατηγική, συμπληρώνοντας τα παραπάνω και  με  άλλες παρόμοιες παράλογες ρητορικές.

Τέλος, τα ΜΜΕ της Ιορδανίας μιλάνε για μια συνομωσία ξένων μυστικών δυνάμεων, που έχουν βάλει σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας!

 

Η απάντησή μου σε όλα αυτά; Πότε στο  καλό θα απαλλαγούν οι Άραβες από αυτό το σύμπλεγμα της συνωμοσιολογίας, και πότε θα αρχίσουν να παραδέχονται τα λάθη τους;

Πότε θα πάψουν επιτέλους να ψάχνουν παντού για αποδιοπομπαίους τράγους;

Άραβες, πότε θα σταματήσετε αυτή τη φάρσα, να κατηγορείτε κάποιες ξένες δυνάμεις ότι  συνωμοτούν εναντίον σας, και να ρίχνετε πάντα το φταίξιμο αλλού;

Ποιοι νομίζετε ότι είσαστε, που όλος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον σας;

Ποιοι νομίζετε πως είσαστε, ώστε οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις να ασχολούνται αποκλειστικά με εσάς;

Γιατί να θέλει ο κόσμος να σας στοχοποιήσει; Γιατί να σας ζηλέψει;

Για τα πλούτη σας; Την ίδια ώρα που λαοί σας αισθάνονται καθημερινά τη πικρή γεύση της πείνας, της ντροπής, της άγνοιας, της ασθένειας, και της υπανάπτυξης;

Ή μήπως ο κόσμος ζηλεύει την τεράστια βιομηχανία σας, την μεγάλης κλίμακας παραγωγή σας, τις πηγές ενέργειας, την άφθονη γνώση, τα οπλοστάσια, τα πολεμικά σας πλοία και τα αεροπλανοφόρα σας, όταν δεν μπορείτε να κατασκευάσετε ούτε ένα αυτοκίνητο;

Στη πραγματικότητα, είσαστε τελευταίοι στη παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά στη βιομηχανία, στη γεωργία, στη παιδεία, στην ανάπτυξη, και στη παραγωγή.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός μίας μόνο πολυεθνικής της Δύσης, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από το σύνολο των προϋπολογισμών των παραπάνω αραβικών χωρών.

Οι λαοί του αραβικού κόσμου βγήκαν στους δρόμους οργανώνοντας ειρηνικές διαδηλώσεις σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν τρόφιμα, φάρμακα, καθαρό αέρα, ηλεκτρικό ρεύμα, ελευθερία, και αξιοπρέπεια. Οι κυβερνήσεις τους απέτυχαν στο να εξασφαλίσουν αυτά τα βασικά για τους πολίτες τους. Και τι κάνουν για αυτό; Κατηγορούν τον υπόλοιπο κόσμο, ότι δήθεν συνωμοτεί εναντίον τους.

Αλήθεια, όλες αυτές οι αραβικές «ακρίδες», πόσο νομίζουν ότι αξίζουν;

Εγώ τους παρομοιάζω με ένα κουνούπι, που ετοιμάζεται να πετάξει από έναν φοίνικα. Λίγο πριν ξεκινήσει λέει στον φοίνικα, «κρατήσου γιατί απογειώνομαι». Και ο φοίνικας απαντά: «Μα το Θεό, όταν προσγειώθηκες δεν αισθάνθηκα τίποτα, και ούτε θα αισθανθώ κάτι μόλις απογειωθείς…».

Οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, η Κίνα, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, και η Ρωσία ασχολούνται με τα εργοστάσια τους, τα εργαστήρια, τη πυρηνική βιομηχανία, και τη παραγωγή ενέργειας. Ασχολούνται με ανακαλύψεις και εφευρέσεις, και θεωρούν πως ήρθε πια  η ώρα, και εμείς οι Άραβες να εστιάσουμε στις αδυναμίες μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας, να αναθεωρήσουμε τις συμπεριφορές μας, και να απαλλαγούμε επιτέλους από το συνωμοσιολογικό σύμπλεγμα, που έχει καταντήσει ανούσιο αστείο.

Η όλη υπόθεση θυμίζει αυτό που είπε κάποτε ο μεγάλος ποιητής Abu Tayeb al-Mutanabbi σε κάποιον που επιζητούσε τον έπαινό του: «Είσαι πολύ λίγος για να σε επαινέσω, για αυτό σκέφτηκα να σε γελοιοποιήσω, αλλά είσαι πολύ ασήμαντος ακόμη και για αυτό…».

Σύμφωνα με το Κοράνι, οι άνθρωποι πρέπει να λογοδοτούν για τα λάθη τους. Το να κατηγορεί κάποιος τους άλλους για τις δικές του παραλείψεις, δείχνει έλλειψη πνευματικής αντίληψης, και διαφθορά.

Ο άρρωστος δεν μπορεί να γιατρευτεί αν δεν παραδεχτεί πρώτα ότι πάσχει από μια συγκεκριμένη ασθένεια, και αν δεν αρχίσει τη θεραπεία.

Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε στο σκοτάδι. Η αλήθεια απαιτεί θάρρος γνώμης, τη παραδοχή των σφαλμάτων μας, και την επιθυμία για αλλαγή προς το καλύτερο.

Όπως λέει και το Κοράνι: «Ο Αλλάχ δεν αλλάζει τη μοίρα του ανθρώπου, αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί πρώτος».

S.A. από Asharq Alawsat (www.aawsat.com)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 15/04/2011 07:29:47

  Χμμμ, ώστε κανένας δεν συνωμοτεί εναντίον του Καντάφι. Κι εγώ ου νόμιζα ότι η ΣΙΑ ανοιχτά μας ενημέρωνε για τις προσπάθειές της ανατροπής του Καντάφι.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Επώνυμος 15/04/2011 14:34:27

   Κατά του Καντάφι και λοιπών δικτατόρων, ναι (και ας υπήρξαν φερέφωνα και πράκτορές τους.... ) Όχι αναγκαστικά συλλήβδην κατά των Αράβων. Τα συμφέροντα των λαών πάντα θα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα από τους καταπατητές του εθνικού τους πλούτου (όταν δε ωρίσκουν αντίσταση), αλλά το να τα προσπορίζωνται προς ίδιον όφελος συμπατριώτες τους, πάει πολύ, όχι?

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 15/04/2011 14:35:17

    βρίσκουν, συγνώμη

 2. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 15/04/2011 09:30:05

  Και οι Άγγλοι και Γάλλοι συνωμοτούσαν εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας γι αυτό υπέθαλπαν τον Κολοκοτρώνη και έστειλαν τον λόρδο Βύρωνα στο Μεσολόγγι και τον Φαβιέρο στην Αττική.

 3. neotera avatar
  neotera 15/04/2011 10:05:45

  Την ίδια κουρελιασμένη προπαγάνδα που χρησιμοποιούν εδώ ρίχνουν παντού είναι το συμπέρασμα από το πράγματι ενδιαφέρον αυτό άρθρο. Τις ίδιες λέξεις χρησιμοποιούν 10 χρόνια τώρα, "συνωμοσιολογία", "λάθη μας", "αδυναμίες σας",
  "ποιοί είστε" ... "Ωραιοι τύποι", ωραία η δουλειά στις "δεξαμενές σκέψεις" των ΗΠΑ. Τις αδειάζουν, τις γεμίζουν με υλικό όποτε τους καπνίσει κι ας έχουν χορταριάσει οι ιδέες τους να επαναλαμβάνονται ως στάσιμα ύδατα. Μετά λένε "τεμπέληδες" εμάς και τ' άλλα θύματά τους...
  Οσο για τη Λιβύη έτσι που το πάνε βομβαρδίζοντας λάου-λάου θα βγάλουν όχι μόνο Κολοκοτρώνηδες, αλλά σε λίγο και Νικηταράδες αγγλογαλλοφάγους . Σιγά-σιγά θα πάρουν πρέφα και οι βουτυρομπεμπέδες της Δύσης τι εγκληματικό όργιο συντελείται στην Αραπιά και τσούπ θα ξεφυτρώσουν νέοι λόρδοι να φωνάζουν ότι χρείαν έχομεν για "πολλά Βιετνάμ". .. ))

 4. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 15/04/2011 10:56:58

  Τα ίδια δεν λέμε και στην Ελλάδα; Δεν έχουμε το σύμπλεγμα ότι όλοι ζηλεύουν την ορθοδοξία μας;

  • Dora avatar
   Dora @ ο Μήτσος 15/04/2011 14:34:57

   Μητερα φιλης ταξιδεψε με τον αντρα της στην Αιγυπτο,το 1976.
   Η φιλοξενια τους,λεει,καταπληκτικη,η κουζινα θαυμασια,αλλα....η καθαριοτητα μεσα και εξω στους δρομους και παραλιες σε εκανε να νοσταλγεις την Ολλανδια(του τοτε).
   Οταν ρωτηθηκε γι'αυτο ο αιγυπτιος γιατρος, με τον οποιο ειχανε γινει φιλοι, ειπε πολυ σοβαρα:"ξερετε ,οι εβραιοι,εχουν βαλθει να καταστρεψουν την χωρα μας.Ολα ειναι στο σχεδιο τους..."!!!
   Ακομα προσπαθουν να καταλαβουν οι δυο αυτοι καλοπιστοι ολλανδοι,τι στο καλο εχουν να κανουν οι εβραιοι,με το πως εσυ αντιλαμβανεσαι την καθαριοτητα μεσα και εξω απο το σπιτι σου.
   Ασχετο?Οχι και τοσο. Ο βικτιμισμος και η προσπαθεια να τοποθετησουμε το προβλημα εξω απο μας,ειναι χαρακτηριστικο,κατ'εμε τουλαχιστον,ολων των ανατολικων λαων,μεταξυ των οποιων και ο λαος μας.
   Πνευματικη οκνηρια.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Dora 15/04/2011 14:42:08

    Στην Αλγερία, χώρα με 1.200 χλμ. ακτογραμμή στην ευλογημένη από το Θεό Μεσόγειο θάλασσα, τα ψάρια πεθαίνουν από ... γηρατειά. Η αλιεία παραμένει άγνωστο σπορ, παρά την πείνα, και τις προσπάθειες του καθεστώτος να πριμοδοτήσει την αγορά αλιευτικών σκαφών. Κάποτε ήταν πειρατές, τρώγαν από τα έτοιμα. Σήμερα το όραμα είναι η βίζα για την ΕΕ, μια από τα ίδια δηλαδή.

 5. Λάμπρος avatar
  Λάμπρος 15/04/2011 11:12:06

  Άραβες, πότε θα σταματήσετε αυτή τη φάρσα, να κατηγορείτε κάποιες ξένες δυνάμεις ότι συνωμοτούν εναντίον σας, και να ρίχνετε πάντα το φταίξιμο αλλού;

  Ποιοι νομίζετε ότι είσαστε, που όλος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον σας;

  Ποιοι νομίζετε πως είσαστε, ώστε οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις να ασχολούνται αποκλειστικά με εσάς;

  Αυτοί που έχουν τα πετρέλαια.

  Κατά τα λοιπά, ο συγγραφέας του άρθρου είναι η κλασσική περίπτωση προσκυνημένου, δεκάδες και οι δικοί μας αντίστοιχοι αρθρογράφοι...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Λάμπρος 15/04/2011 14:52:41

   Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ευγενή ορυκτά κλπ.) δεν τον έχουν οι Άραβες, αλλά η γη, που αυτοί κατέχουν, σήμερα. Το ιδιοκτησιακό, ξέρεις, δεν είναι δεδομένο. Κατοχυρώνεται δια των όπλων ενάντια σε κάθε επίδοξο εισβολέα και καταπατητή. Καλύτερα λοιπόν να οργανώνωνται και να παλεύουν για το έχειν τους, και για την καλλιτέρευση των συνθηκών ζωής τους.

 6. anonymous avatar
  anonymous 15/04/2011 17:06:43

  Iταλία: Σοκ και έκπληξη, για τη δολοφονία του ακτιβιστή, Βιτόριο Αριγκόνι, από Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας

  1. Η ιταλική εφημερίδα Ιλ Μανιφέστο, με την οποία συνεργαζόταν ο ειρηνιστής που έχασε τη ζωή του στη Γάζα, εξέφρασε την «έκπληξή» της που η δολοφονία του είναι έργο Παλαιστινίων, υπογραμμίζουσα ταυτόχρονα πως αυτό αποδεικνύει «την αποδυνάμωση της Χαμάς, της πλήρους απώλειας του ελέγχου».
  2. «Το αίσθημα που κυρίευσε όλους μας στη Μανιφέστο είναι η έκπληξη και αναρωτώμεθα για το γεγονός ότι ένας ειρηνιστής, ολοκληρωτικά αφοσιωμένος στον παλαιστινιακό σκοπό, δολοφονείται από τους Παλαιστίνιους, όπως και για το ποιοι είναι αυτοί οι Παλαιστίνιοι», τόνισε ο Μαουρίτσιο Ματεούτσι, δημοσιογράφος ειδικός στη διεθνή πολιτική, που εργάζεται στην αριστερή εφημερίδα.
  3. «Είναι εμφανές πως τούτη η τραγωδία επισημαίνει την αποδυνάμωση της Χαμάς, την απώλεια του πλήρους ελέγχου. Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι αυτουργοί της δολοφονίας, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται σαλαφιστές. Σαφώς δεν είναι φίλοι της Χαμάς, την οποίαν πλέον θεωρούν πως διάκειται φιλικά προς τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ», τόνισε ο ίδιος.
  4. Ο 36χρονος Βιτόριο Αριγκόνι, που καταγόταν από τη Μπεζάνα Μπριάντσα (κοντά στο Μιλάνο) και ζούσε τρία χρόνια στη Γάζα «προέρχεται από μία στρατευμένη, αριστερή οικογένεια. Η μητέρα του, που είναι δήμαρχος της μικρής πόλης Μπουτσιάγκο κοντά στο Μιλάνο, δεν επιθυμεί να διασχίσει η σορός του το Ισραήλ, αλλά επιθυμεί να έλθει μέσω της Αιγύπτου», προσθέτει ο ίδιος.
  5. Παράλληλα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον εξέφρασε σήμερα και αυτή την αποδοκιμασία της για την δολοφονία του Αριγκόνι στη Λωρίδα της Γάζας.
  6. «Καταδικάζω απερίφραστα τη χθεσινή απαγωγή και ωμή κρεουργία του ιταλού πολίτη Βιτόριο Αριγκόνι, μέλους του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης», τονίζει η ίδια στο ανακοινωθέν της και προσθέτει: «η δολοφονία τούτη είναι ακόμη πιο κατακριτέα διότι ο Αριγκόνι συνέδραμε τον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας επί πολλά χρόνια. Προτρέπω τον καθένα στην περιοχή να τερματίσει τη βία».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.