#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/11/2010 18:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα περάσει απο την αμερικανική Γερουσία, η νέα συμφωνία START;Ο Αμερικανός πρόεδρος έκλεισε τη σύνοδο του ΝΑΤΟ χθές, κάνοντας έκκληση προς την αμερικανική Γερουσία  να εγκρίνει τη νέα συμφωνία START, που συμφωνήθηκε μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας τον περασμένο Απρίλιο. Ο Obama κατέστησε σαφές, ότι είναι μείζονος σημασίας να επικυρωθεί η νέα συμφωνία για τον έλεγχο των εξοπλισμών με την Ρωσία. Η αποτυχία της σύναψης της  συγκεκριμένης συμφωνίας θα μπορούσε να καταστρέψει τις ελπίδες για μια νέα εποχή συνεργασίας με την Δύση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Dmitry Medvedev.


« Είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την εθνική μας ασφάλεια», τόνισε ο Obama, προειδοποιώντας ότι η αναθέρμανση των σχέσεων με τη Ρωσία εξαρτάται από την υπερψήφιση της συμφωνίας από τα δύο τρίτα της γερουσίας. «Θα ήταν λάθος να επιστρέψουμε στην εποχή της δυσπιστίας λόγω της αδυναμίας μας να επικυρώσουμε την συμφωνία», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Επίσης, ο Obama σημείωσε ότι η εν λόγω συμφωνία έχει υποστηριχτεί ήδη από τους συμμάχους της Αμερικής, το Πεντάγωνο και από συμβούλους και γραμματείς για την εθνική άμυνα των δύο βασικών κομμάτων της Αμερικής.

« Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά και να οριστικοποιήσουμε τη συμφωνία» είπε ο Obama.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, εξέφρασε αυτό το παράπονο, λόγω του αποτελέσματος στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές για τη Γερουσία, το οποίο ήταν αρνητικό και συνάμα αποδυναμωτικό. Όπως χαρακτηριστικά είπε: « Η Ουάσινγκτον έχει γίνει ένας τόπος κομματικής διαμάχης, πρέπει να ξεπεράσουμε αυτόν τον κομματισμό».

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι από τη στιγμή που η συμφωνία βρίσκεται στον «αέρα», καμία πλευρά δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την διαδικασία  αφοπλισμού στην οποία υποτίθεται ότι θα προχωρήσουν οι δύο πλευρές.

Σε δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε, ότι η χθεσινή σύνοδος του ΝΑΤΟ απέδειξε ότι η Ρωσία και η Δύση έχουν ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις «αυταπάτες της δεκαετίας του 90’» και τις εντάσεις που προκλήθηκαν λόγο της σύγκρουσης στη Γεωργία.

Τονίζοντας, ότι μια πιθανή αδυναμία της Ουάσινγκτον να εγκρίνει την συμφωνία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα «ξήλωμα» των αναπτυσσόμενων σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών στους τομείς του Ιράν, του Αφγανιστάν, της αντιπυραυλικής άμυνας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. « Ελπίζω οι αμερικανοί νομοθέτες να επιδείξουν υπεύθυνη στάση», συμπλήρωσε.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν, ότι η συνθήκη έπειτα από τη νίκη των Ρεπουμπλικάνων   στις πρόσφατες εκλογές για την γερουσία είναι καταδικασμένη, εκτός εάν ο Obama καταφέρει να την περάσει πριν οι νέοι γερουσιαστές αναλάβουν καθήκοντα τον Ιανουάριο. Οι Δημοκρατικοί έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες, στο πρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Jon Kyl. Ο Obama είπε ότι: « Ο γερουσιαστής Kyl δεν είπε πότε ότι δεν θέλει να επικυρωθεί  η συμφωνία Start. Ελπίζω να τηρήσει τον λόγο του».

Guardian

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/11/2010 19:20:12

  Πώς μ' αρέσει ο διαχωρισμός των εξουσιών, πώς μ' αρέσει...

  Αν ο Ομπάμα πράγματι είπε ότι η Ουάσινγκτον έχει γίνει τόπος κομματικής διαμάχης και πρέπει να ξεπεράσουν τον κομματισμό, (α) δεν έχει διαβάσει το Σύνταγμα, (β) είναι καινούργιος στην Αμερική, (γ) δεν κατάλαβε τι έγινε προχτές.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 21/11/2010 23:10:41

   χο! χο!
   Μάλλον και τα 3.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.